ترسناک ترین شخصیت های فیلم وسریال های کودکانه ایرانی دهه ۶۰ و ۷۰
اگه متولد دهه 60 یا 70 باشی مطمئنا یه سری از شخصیت های فیلم و سریال های کودکانه هست که ازشون میترسیدی و هیچ وقت فراموشت نمیشن.
پر بازدید
در سال های نهچندان دور، یعنی دههای ۶۰ و ۷۰ سینمای کودک و نوجوان بیشتر مورد توجه قرار میگرفت. هر سال بیش از یکی دو فیلم سینمایی برای بچهها ساخته میشد و تلویزیون پر بود از سریالها و فیلمهای ایرانی و خارجی کودکانه با داستانهای جذاب و شخصیتهای ترسناک، دوستداشتنی، قهرمان و انواع دیگر که هنوز هم برای مخاطبانشان جایگاه خاصی دارند به واسطه علاقه به شخصیتهای ترسناک نگاهی به سریالها و فیلمهای کودکانه ایرانی دهههای ۶۰ و ۷۰ انداختم و تعدادی از آنها را در این مطلب معرفی کردم.
1 . X-265 در سریال «چاق و لاغر و مامور سوم»
- محصول: ۱۳۶۵- ۱۳۶۹
- کارگردان: مسعود رسام، ساسان امیرپور، کامبیز صمیمی مفخم
- بازیگران: اسدالله یکتا، حسین محب اهری، حسن پورشیرازی
«چاق و لاغر» یکی از سریالهای محبوب دهه ۶۰ است که در سالهای پس از انقلاب و در دوران جنگ ساخته و پخش میشد. این سریال مناسبتی که برای دهه فجر تدارک دیده شده بود، سه شخصیت اصلی به نامهای چاق و لاغر و رییس بزرگ داشت که هرکدام قرار بود نمادی از صدام و آمریکا و شیطان باشند که تمام تلاششان را برای خرابکاری میکردند و هر بار هم ناکام میماندند.
2. آقا خرسه در فیلم سینمایی «گلنار»
- محصول: ۱۳۶۷
- کارگردان: کامبوزیا پرتوی
- بازیگران: غزل شاکری، شهلا ریاحی، محرم بسیم
فیلم سینمایی موزیکال «گلنار» یکی از آثار محبوب و شیرین مرحوم کامبوزیا پرتوی است که شخصیتهای دوستداشتنی زیادی از جمله خاله قورباغه، گلنار، قدی خانوم و تعدادی دیگر دارد که هرکدام به نوعی داستان فیلم را پیش میبرند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید کامبوزیا پرتوی فیلم «گلنار» را با الهام از داستان روسی «ماشا و خرس» ساخت که تماما در جنگل اتفاق میافتد.
داستان فیلم درباره یک دختر روستایی است که با پدربزرگ و مادربزرگش زندگی میکند. گلنار (غزل شاکری) دختری زبر و زرنگ و سختکوش و عاشق پختن کلوچه است. او دختری محبوب و به قول بیبیاش (شهلا ریاحی) چشم و چراغ خانه و سوی چشم پدربزرگش (محرم بسیم) است.
ترسناک ترین فیلم هایی که سال 2025 پخش میشن! + عکس
یک روز گلنار برای کمک به خاله قورباغه وارد جنگل میشود و راه را گم میکند. او در بین راه یک کلبه پیدا میکند و برای استراحت واردش میشود، بیخبر از اینکه این کلبه متعلق به دو خرس بزرگ است؛ آقا خرسه و خرسی خانم. آقا خرسه خودش را سلطان جنگل میداند و عاشق گوشت آدم است. او ظاهر ترسناکی دارد و با هیکل درشت و ابروهای پرپشت و درهمش به همه زور میگوید.
3. دایناسور در فیلم «کلاه قرمزی و پسرخاله»
- محصول: ۱۳۷۳
- کارگردان: ایرج طهماسب
- بازیگران: ایرج طهماسب، حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا
فیلم «کلاه قرمزی و پسرخاله» ساختهی ایرج طهماسب یکی از آثار کودکانه ماندگار سینمای ایران است. این اولین فیلم سینمایی بر اساس شخصیت کلاه قرمزی بود که تا امروز برای چند نسل یک عروسک محبوب و دوستداشتنی باقی مانده است. این فیلم پر از موسیقی و ترانههای ماندگار است که در لحظات شاد و غمگین به فیلم وجهی متمایز میبخشند. از «سلام الاغ عزیز» تا «من میشم همراه مجری» این ترانهها هنوز هم در کلیپها و دابسمشها و شبکههای اجتماعی تکرار میشوند و هنوز هم تازگی و جذابیت خود را حفظ کردهاند.
داستان فیلم «کلاه قرمزی و پسرخاله» از این قرار است که پسربچهی بازیگوشی به نام کلاه قرمزی (با صداپیشگی حمید جبلی و عروسکگردانی دنیا فنیزاده)، بعد از تماشای برنامه آقای مجری (ایرج طهماسب) در تلویزیون از شهر کوچک خود راهی تهران میشود. او میخواهد دستیار آقای مجری شود اما راهش را بلد نیست و مدام دردسر درست میکند.
4. دون دون در سریال «السون و ولسون»
- محصول: ۱۳۷۴
- سازنده: ناهید محمدیان، کامبیز صمیمی مفخم
سریال عروسکی «السون و ولسون» یکی دیگر از برنامههای محبوب دهه ۷۰ بود که دو شخصیت اصلی و چند شخصیت فرعی داشت. السون و ولسون دو برادر خردسال بودند که در یک خانه کوچک کنار یک درخت و در باغی سرسبز زندگی میکردند. این دو بچههای خوبی بودند که یک موجود بدجنس با ظاهری ترسناک و زشت، صورتی پر از جوش و کک و مک و لبهای کج و معوج و موهای آشفته به نام دون دون تمام تلاشش را میکرد تا بچهها را فریب بدهد و شیرینی و شکلات به آنها بخوراند تا مثل خودش بیدندان شوند.
10 مورد از ترسناک ترین فیلم های 2024 + عکس
در هر قسمت از این برنامه دون دون با نقشهای جدید وارد میشد و هربار سعی میکرد هرکدام از برادرها را تنها یا با هم گول بزند. هر تلاش این موجود عجیب برای فریب دادن بچهها یک پند آموزنده داشت که به بچهها درباره سلامت و مراقبت از دندانها هشدار میداد.
5. غول جنگل در فیلم «علی و غول جنگل»
- محصول: ۱۳۶۹
- کارگردان: بیژن بیرنگ، مسعود رسام
- بازیگران: مهدی هاشمی، غلامحسین لطیفی، سعید شیخزاده
فیلم «علی و غول جنگل» در زمانهایی میگذرد که مردم در روستاها عادت به شکار داشتند. از همان ابتدای فیلم گروهی از مردان دهکده امرآباد را میبینیم که با هم آماده میشوند تا به شکار بروند. علی (سعید شیخزاده) که با پدربزرگ (سیروس تقینژاد) و مادربزرگش (حمیده خیرآبادی) زندگی میکند اصرار دارد که همراه بقیه به جنگل و شکار برود اما پدربزرگش اجازه نمیدهد و مادربزرگ هم با مهربانی دلیل مخالفت پدربزرگ را برای علی توصیح میدهد.
6. اسمشو نبر در فیلم «شهر موشها»
- محصول: ۱۳۶۴
- کارگردان: محمدعلی طالبی، مرضیه برومند
- صداپیشهها: ایرج طهماسب، حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا
«شهر موشها» محصول سال ۱۳۶۴ فیلمی ماندگار و تماشایی در ژانر کودک سینمای ایران، یکی دیگر از آثار درخشان و البته کمتر ترسناک دهه ۶۰ است. علاوه بر این «شهر موشها» از لحاظ کارگردانی و فیلمنامه یک سر و گردن از فیلمهای دوران خودش بالاتر بود و صداپیشگی و عروسکگردانی شخصیتهایش هنوز هم در تماشای مجدد فوقالعاده جذاب و تماشایی است.
7. پاتال در فیلم «پاتال و آرزوهای کوچک»
- محصول: ۱۳۶۸
- کارگردان: مسعود کرامتی
- بازیگران: رضا کیانیان، احمد آقالو، فریبا جدیکار
این شعر را تقریبا تمام بچههای دهه ۶۰ و ۷۰ یا حتی پدر و مادرهایشان هم از حفظند. شعری که یک موجود زشت و ترسناک، با لباسی مندرس که شعاع حرکاتش به چپ و راست شدن سرش و بالا و پایین رفتن دستهایش محدود میشد، در حالی که از درون یک کره جغرافیایی بیرون میآمد میخواند و به این ترتیب خودش را برای صاحب کوچولوی جدیدش معرفی میکرد.
«پاتال و آروزهای کوچک» قصهی شیرین یک موجود خیالی است که در واقع از رویای یک پسربچه خلاق و پرانرژی بیرون آمده است. فیلمی که در زمان اکرانش حدود یازده میلیون تومان (با احتساب قیمت پانزده تومان برای هر بلیت) فروخت و به یکی از محبوبترین آثار دوران خودش تبدیل شد. حتی سالها بعد در اکران مجدد هم (سال ۱۳۸۹) با استقبال بینظیری مواجه شد.
8. عجوزه پیر و خورخورخان در فیلم «دزد عروسکها»
- محصول: ۱۳۶۸
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
- بازیگران: آزیتا حاجیان، اکبر عبدی، مرتضی ابراهیمآبادی
موزیکال «دزد عروسکها» ساختهی محمدرضا هنرمند یکی دیگر از فیلمهای محبوب دهه ۶۰ است. شخصیتپردازیها، داستان جذاب، شعرها و آموزههای اخلاقی که در تار و پود «دزد عروسکها» پنهان شده است همه و همه از این فیلم یک اثر تماشایی و بهیادماندنی میسازند.
آیا عروسک جن زده «آنابل» واقعیه؟ | ماجرای فرار مخوف آنابل از موزه!
داستان فیلم «دزد عروسکها» از جایی آغاز میشود که یک زن بیچاره که بعد از مدتها وامش برای خرید خانه جور شده است تا از دست خورخورخوان راحت شود، در یک عملیات مضحک سرقت از بانک که توسط گنجوی دستوپا چلفتی انجام میشود، پولش را از دست میدهد. از اینجای داستان نقشههای شوم عجوزه پیر و گنجو شروع میشود.
9. ننه قربون در سریال «خونه مادربزرگه»
- محصول: ۱۳۶۶
- سازنده: مرضیه برومند
- صداپیشهها: هنگامه مفید، راضیه برومند، بهرام شاه محمدلو
سریال عروسکی «خونه مادربزرگه» یکی از پرطرفدارترین مجموعههای کودکانه دهه ۶۰ بود و هنوز هم هست. این مجموعه با شخصیتهای دوستداشتنی و متنوع مثل گربهای تنبل و آبزیرکاه به نام مخمل، دو جوجه بامزه و بازیگوش به نامهای نوک طلا و نو سیاه یا حلزون دانایی به نام آقای زون در هر قسمت داستانی آموزنده و جالب روایت میکرد.
10. سمندون در سریال «سمندون»
- محصول: ۱۳۷۴
- سازنده: ناصر هاشمی
- بازیگران: ناصر هاشمی، رشید اصلانی، داریوش اسدزاده
قدیمیها باور داشتند که زیرزمین خانههایشان جن و جادو دارد. موجوداتی آنجا زندگی میکنند که همیشه از نظر پنهانند و اگر به دستشان بیفتی کارت ساخت است. این هم یکی دیگر از ترفندهای پدرها و مادرها یا پدربزرگها و مادربزرگها برای دور نگه داشتن بچهها از فضایی پرخطر بود که بهانه شکل گرفتن سریالی محبوب و پرطرفدار شد.
ارسال نظر