شناسه خبر: ۴۴۵۰
لینک کوتاه کپی شد

دسرهای سفره افطار | دسر مخصوص ماه رمضان | دسر افطاری

آموزش 11 نوع دسر متفاوت برای سفره افطار | برای افطاری همش شله زرد و فرنی درست نکن!

دسر سفره افطار را می توانید به عنوان پیش غذا سرو کنید. در ادامه طرز تهیه خوشمزه ترین دسرهای افطار را قرار دادیم.

دسر سفره افطار

پر بازدید

ترینی‌ها :

اکثر افراد از شله زرد و فرنی به عنوان دسر سفره افطار استفاده می کنند. اگر شما هم مایل هستید که تنوعی به دسر سفره افطار خود بدهید همراه ما باشید. در ادامه آموزش چند نوع دسر سفره افطار را برای شما قرار داده ایم.

فرنی

اگر می‌خواهید ضیافت افطار برگزار کنید، حتما فرنی را هم در بین غذاهای آن در نظر داشته باشید.

مواد اولیه

  • ۲ لیوان    شیر
  • ۲ قاشق سوپخوری    نشاسته
  • ۲ قاشق سوپخوری    شکر
  • ۱ پنس    وانیل
  • یک چهارم قاشق چایخوری    گلاب

طرز تهیه

  • شیر را در قابلمه بریزید. نشاسته را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. بعد آن را روی حرارت بگذارید و به هم زدن ادامه دهید. آنقدر که غلظت آن به حد مطلوب برسد.
  • بعد شکر و وانیل و گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. می‌توانید مقداری زعفران هم به آن اضافه کنید. بعد در ظروف مورد نظر بکشید و بگذارید خنک شود.

کاچی

کاچی

کاچی نوعی غذای مقوی است که در وعده افطار هم می‌شود آن را مصرف کرد.

مواد اولیه

  • آرد برنج یا گندم    ۸ قاشق غذاخوری
  • شکر    ۶ قاشق غذاخوری
  • روغن یا کره    ۲ قاشق چایخوری
  • گلاب    ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر هل    ۱ پنس
  • دارچین    نصف قاشق مرباخوری
  • زعفران دم کرده    ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه    نصف قاشق مرباخوری
  • آب    ۴ لیوان

طرز تهیه

  • آرد را دو بار الک کنید و در قابلمه روی حرارت بگذارید تا خامی آن گرفته شود. سپس روغن یا کره را با زردچوبه به آن اضافه کنید. انقدر تفت بدهید تا آرد کمی طلایی شود.
  • آب و شکر و پودر هل و زعفران را در یک ظرف دیگر مخلوط کنید. بعد آن را به آرد اضافه کنید.
  • مخلوط را به خوبی هم بزنید. بعد از یکدست شدن مواد حرارت را کم کنید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. هر چند دقیقه هم هم بزنید تا ته نگیرد.
  • در ده دقیقه آخر گلاب را اضافه کنید. بعد کاچی را از روی حرارت بردارید. با پودر پسته و دارچین هم می‌توانید آن را تزئین کنید.

خاگینه

خاگینه

خاگینه نوعی دسر تخم مرغی است که طعم شیرینی دارد و به عنوان صبحانه سرو می‌شود. در وعده افطار هم می‌شود از آن استفاده کرد.

مواد اولیه

  • ۴ قاشق غذاخوری    آرد
  • ۴ عدد    تخم مرغ
  • ۲ قاشق غذاخوری    ماست
  • ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری    شیره انگور
  • ۱ قاشق چایخوری    بکینگ پودر
  • ۳ قاشق غذاخوری    گردو

طرز تهیه

  • تخم مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و حسابی هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را هم با هم ترکیب کنید.
  • ترکیب آردی را روی تخم مرغها الک کنید. در حین اضافه کردن آرد و بکینگ پودر ترکیب را خوب هم بزنید.
  • بعد ماست را به ترکیب می‌افزاییم و بعد هم گردوی نیم کوب شده را و برای عطر خاگینه هم می‌توانیم گلاب یا دارچین را اضافه کنیم.
  • در تابه مقداری روغن می‌ریزیم و مواد خاگینه را یکباره توی تابه می‌ریزیم و صبر می‌کنیم یک طرف آن با حرارت ملایم سرخ شود. بعد از سرخ کردن هر دو طرف خاگینه، شیره انگور را روی آن می‌ریزیم تا به خوردش برود.

نان رمضان

نان رمضان

یک نان ترکی است که در ماه رمضان سرو می‌شود و طعم شیرینی دارد.

مواد اولیه

  • ۴۰۰ گرم    آرد گندم
  • ۴ الی ۵ گرم    مخمر خشک فوری
  • ۵۰ گرم    شکر
  • ۲ عدد کامل    تخم مرغ
  • ۱۰۰ گرم    ماست شیرین
  • ۵۰ گرم    کره
  • ۱ قاشق غذا خوری    روغن مایع
  • ۱۰۰ گرم    شکر
  • به مقدار کافی    آب

طرز تهیه

  • کره را با حرارت بخار آب کنید. آرد و خمیر مایه فوری و شکر را در کاسه بریزید و تخم مرغها را به آن اضافه کنید. ماست و روغن و کره را هم بیافزایید و مواد را هم بزنید تا خمیر به دست آید.
  • خمیر را یک ربع ورز بدهید و بعد در کاسه ای چرب بگذارید و روی آن را بپوشانید و دو ساعت در جای گرم بگذارید تا استراحت کند.
  • دویست گرم از خمیر را جدا کنید و در پلاستیک بپیچید و کنار بگذارید. بقیه آن را روی سطح آردی شده باز کنید و کف یک قالب را روغن کاری کنید. از دویست گرم باقی مانده هم برای تزئین روی نان استفاده کنید.
  • فر را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید تا داغ شود. نان را زرده تخم مرغ و زعفران و شیر، رومال کنید. بعد آن را به مدت ۳۵ دقیقه در فر بگذارید و وقتی طلایی شد از فر خارج کنید.
  • شربت شکر را که از قبل حرارت داده و سرد کرده‌اید روی نان بریزید تا به خوردش برود. وقتی نان سرد شد آماده سرو است.

نان اگردک

نان اگردک

نان اگردک هم مانند نان رمضان است با این تفاوت که مربوط به شهر همدان است.

مواد اولیه

  • آرد سفید    حدود ۳ پیمانه
  • شیر    نصف پیمانه
  • شکر    یک چهارم  پیمانه
  • کره    یک چهارم  پیمانه
  • تخم مرغ    ۱ عدد
  • نمک    ۱ پنس
  • زردچوبه    ۱ قاشق چایخوری
  • نمک    ۱ پنس

مواد لازم خمیر مایه

  • پودر خمیر مایه فوری    ۱ قاشق مرباخوری
  • آب ولرم    یک پنجم پیمانه
  • شکر    ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

  • خمیر مایه فوری را با شکر و آب ولرم در یک کاسه مخلوط کنید و بگذارید.
  • بعد شیر و شکر را با خمیر عمل آمده و تخم مرغ و زردچوبه و روغن و نمک داخل یک ظرف با هم مخلوط کنید و آرد دوبار الک شده را کم کم به آن اضافه کنید و دائم مخلوط کنید. آنقدر که یک خمیر نرم و یکدست حاصل شود.
  • خمیر را در کاسه بریزید و رویش را بپوشانید. به مدت یک ساعت آن را بگذارید تا استراحت کند. بعد آن را روی سطح آردی بگذارید و ورز دهید تا حباب های آن گرفت شود.
  • از خمیر به شکل گرد جدا کنید و با وردنه صاف کنید. بعد در تابه‌ای با مقداری روغن روی حرارت بالا سرخ کنید. بعد از سرخ شدن هر دو طرف نان اگردک آماده است.

شله زرد

شله زرد

شله زرد هم که پای ثابت سفره افطار همه ایرانی‌ها هست و مشهورتر از آن است که نیاز به معرفی داشته باشد.

مواد اولیه

  • ۲ لیوان    برنج نیم دانه
  • ۴ لیوان    شکر
  • نصف لیوان    گلاب
  • ۱۰۰ گرم    خلال بادام
  • ۱۰۰ گرم    کره
  • ۲ قاشق غذاخوری    زعفران دم کرده
  • ۱ قاشق چایخوری    نمک
  • برای تزیین    دارچین

طرز تهیه

  • برنج را در آب و گلاب خیس کنید  و بادام ها را هم پوست بگیرید. برنج خیس خورده را در قابلمه بجوشانید تا نیم پز شود. بعد شکر را به آن اضافه کنید.
  • برنج را هم بزنید تا ته نگیرد و شکر هم حل شود. بعد خلال بادام و زعفران و نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسد. اگر دوست داشتید کره هم اضافه کنید و بعد شله زرد را از روی حرارت بردارید و تزئین کنید.

دسر مهلبیه

دسر مهلبیه

یک نوع دسر خوشمزه شبیه به فرنی است اما از آن کمی سفت‌تر است. با طعم‌های مختلفی هم می‌شود آن را درست کرد که ما با طعم گل محمدی آن را آموزش داده‌ایم.

مواد اولیه

  • ۲ لیوان    شیر
  • ۲ قاشق غذا خوری    نشاسته ذرت
  • نصف لیوان    شربت گل محمدی
  • ۲ قاشق غذا خوری    خامه صبحانه
  • در صورت لزوم    شکر

طرز تهیه

  • نشاسته را در یک ظرف مناسب در شیر حل کنید. بعد شربت گل محمدی را به آن اضافه کنید و روی حرارت کم بگذارید. آنقدر هم بزنید تا شبیه فرنی غلیظ شود.
  • بعد از روی حرارت برمی‌داریم و خامه را به آن اضافه می‌کنیم و بعد هم می‌زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند. سپس در ظروف مورد نظر می‌ریزیم و در یخچال می‌گذاریم تا سفت و آماده شود.

دسر سوهان

دسر سوهان

دسر سوهان از مواد سوهان درست می‌شود با این تفاوت که کش می‌آید و سفت نیست. برای ضیافت‌های افطار بسیار مناسب است.

مواد اولیه

  • آرد سفید     ۱۰۰ گرم
  • آرد جوانه گندم       ۳۰ گرم
  • شکر    ۱۰۰ گرم
  • زرده تخم مرغ       ۳ عدد
  • کره آب شده       ۱۰۰ گرم
  • آب     ۲ لیوان
  • زعفران دم کرده یا وانیل یا پودر کاکائو    مقدار لازم

طرز تهیه

  • زرده تخم مرغ را در یک ظرف هم بزنید. بعد هم شکر و بعد کره را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کمی غلیظ شود.
  • در ظرفی دو لیوان آب سرد بریزید و آرد سفید و آرد جوانه گندم را در آن بریزید و خوب به هم بزنید تا یکدست شود.
  • ظرف را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا خمیر خوب قوام پیدا کند. این کار را سی تا چهل دقیقه انجام دهید.
  • در این بین ترکیب کره و تخم مرغ و شکر را هم اضافه کنید و باز هم خمیر را هم بزنید.
  • بعد می‌توانید پودر هل و زعفران و وانیل و پودر کاکائو را هم اضافه کنید.
  • بعد از چند دقیقه که غلظت به حدی رسید که رد قاشق روی مواد ماند، می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید و سرو کنید.

پاناکوتای زعفرانی

پاناکوتای زعفرانی

نوعی دسر جهانی است که ژلاتین دارد و به خاطر زعفرانی بودن در ماه رمضان هم می‌تواند مصرف شود.

مواد اولیه

  • ۲ قاشق سوپخوری    پودر ژلاتین
  • یک بسته    خامه صبحانه
  • ۱٫۵ پیمانه    شیر
  • نصف پیمانه    شکر
  • دو قاشق غذاخوری    زعفران دم کرده

طرز تهیه

  • اول مواد را از یخچال خارج کنید تا با دمای محیط هماهنگ شوند. پودر ژلاتین را روی حرارت بخار آب مثل کتری بگذارید و نصف لیوان آبجوش هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.
  • قالب را چرب کنید و دم دست بگذارید. وقتی ژلاتین آب شد، شیر را در یک قابلمه کوچک بگذارید و روی حرارت کم قرار دهید. بعد سریع خامه و سپس شکر را آرام آرام به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • بعد از حل شدن شکر ژلاتین را به ظرف اضافه کنید و بعد هم بزنید. سپس زعفران دم کرده و بعدتر گلاب را هم به پاناکوتا اضافه کنید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود.
  • وقتی خوب غلیظ شد آن را درون قالب می‌ریزیم و در به مدت ۱۲ ساعت در یخچال می‌گذاریم تا خودش را بگیرد. بعد هم قالب را در ظرف برمی‌گردانیم و تزئین می‌کنیم تا آماده سرو شود.

گداخته اصفهان

گداخته اصفهان

یک نوع غذای بسیار مقوی با طبع گرم است که می‌توان از آن در سفره افطار و سحر ماه رمضان مخصوصا برای افراد ضعیف هم بهره برد. گداخته خاصیت درمانی هم دارد.

مواد اولیه

  • ۴۰۰ گرم    مغزیجات گرم
  • ۱۸۰ گرم    پودر نارگیل چرب
  • ۱۰۰ گرم    کنجد پوست کنده خام
  • ۳ و نیم لیوان    آب جوش
  • ۴ قاشق غذاخوری    آرد برنج یا آرد گندم
  • ۲ عدد    جوز هندی
  • ۱ عدد    فوفل
  • ۲ قاشق غذاخوری    روغن محلی یا کره
  • به مقدار کافی    زعفران دم کرده
  • به مقدار کافی    نبات
  • نصف قاشق چایخوری    پودر زنجبیل و پودر دارچین

طرز تهیه

  • فوفل و جوز هندی را بکوبید و در میکسر آسیاب کنید. مغزیجات گرم را هم جداگانه آسیاب کنید و بعد نارگیل و کنجد را هم به آن اضافه کنید و میکس کنید. همه این میکس باید با دور تند انجام شود. سپس ترکیب فوفل و جوز هندی را با ترکیب مغزیجات گرم و نارگیل و کنجد مخلوط کنید.
  • در یک قابلمه روغن محلی یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی داغ شد آرد گندم یا آرد برنج را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگش عوض شود. بعد دو سوم لیوان از ترکیب اول را به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا بوی آن گرفته شود.
  • بعد آب جوش را به مواد اضافه کنید و با سرعت هم بزنید تا مواد گلوله گلوله نشود. زعفران دم کرده یا زردچوبه را هم در همین مرحله به مواد اضافه کنید. اگر خواستید مقداری نبات هم می‌توانید به ترکیب بیافزایید. بعد هم نوبت  اضافه کردن پودر زنجبیل و پودر دارچین است.
  • وقتی گداخته به اندازه فرنی غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید و در یخچال بگذارید. بعد از سرد شدن آن را تزئین و سرو کنید.

دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی

چیزی شبیه شله زرد است اما از آن سفت تر و غلیظ تر است.

مواد اولیه

  • ۲ پیمانه ترجیحا نیم دانه    برنج
  • ۲ پیمانه    آب
  • ۲ لیتر ترجیحا پر چرب (۸ پیمانه)    شیر
  • ۱ پیمانه    شکر
  • ۲ قاشق غذا خوری    کره
  • نصف پیمانه    گلاب
  • ۱ قاشق غذا خوری    پودر هل
  • کمی    زعفران دم کرده

طرز تهیه

  • برنج را سه ساعت بخیسانید. بعد در یک قابلمه آب بریزید و برنج آب کشیده شده را در آن بپزید. بعد در چند مرحله وقتی آب آن کم شد شیر را به قابلمه اضافه کنید تا برنج به خوبی با شیر طبخ شود.
  • باید تا دو ساعت روی حرارت کم مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. سپس پودر هل را شکر و سپس کره به مواد اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا شکر در مواد حل شود.
  • در این مرحله می‌توانید گلاب و زعفران را به مواد اضافه کنید. بعد به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بگذارید تا دم بکشد. بعد از دم کشیدن آن را از حرارت بردارید تا خنک شود و تزئین کنید.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد