شناسه خبر: ۵۳۶
لینک کوتاه کپی شد

فواید کله پاچه

فواید کله پاچه برای بدن | چرا کله پاچه برای بدن ما مفید است؟!

این مطلب به شما کمک میکند که ببینید فواید کله پاچه برای شما بیشتر است یا مضررات آن.

کله پاچه

پر بازدید

ترینی‌ها :

کله پاچه یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانیست. ولی سوالی که پیش میاید این است که فواید کله پاچه چیست؟ آیا کله پاچه برای ما مفید است؟  فواید کله پاچه زیاد است. کله پاچه یک غذای پرانرژی است که معمولا به عنوان صبحانه خورده میشود و دارای مقادیر زیادی از آهن و ویتامین است. فواید کله پاچه از این نظر زیاد است که سرشار از کلسترول است و کالری بالایی هم دارد اما برای افرادی که کلسترول بالایی دارند این غذا پر از چربی است ولی با این همه خواص زیادی هم دارد که در ادامه با هم بررسی می کنیم.

 

کله پاچه یک غذای محبوب؛ مفید یا مضر

کله پاچه فقط در ایران طبخ نمی شود و یکی از غذاهای سنتی خاورمیانه و آسیا محسوب می شود ولی روش های طبخ  آن یکسان نیست. البته نام های آن نیز در کشور های مختلف، متفاوت می باشد مثلا در ایران و ترکیه به نام کله پاچه، در کشور های عربی به نام پاچه، در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان به نام خاش معروف می باشد. کله پاچه شامل کله و دست و پا گوسفند است که بخش های مختلف آن می توان به بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت، صورت و پاچه اشاره نمود. واحد شمارش کله پاچ دست است که شامل کل موارد نام برده می باشد. آب کله پاچه در ابتدا با نان و سپس گوشت آن خورده می شود. به دلیل کلسترول و چربی های مضر این غذا، مصرف زیاد آن باعث بیماری های قلبی و عروقی می شود. البته قسمت های مختلف آن ارزش غذایی متفاوتی دارند مثلا پاچه بهترین قسمت و مغر بدترین قسمت از نظر میزان چربی و کلسترول می باشد

اجزای کله پاچه، سرشار از ویتامین های گروه B، روی، آهن و پروتئین هستند. پروتئین موجود در آن برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت‌‌های بدن مفید است. گوشت صورت یا همان بناگوش پروتئین زیادی داشته و از سوی دیگر مغز گوسفند، سرشار از ویتامین B12 است.  زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌‌های گروه B بخصوص ویتامین 12 B می‌‌باشد که این ویتامین‌ها نقش‌های مفید زیادی برای بدن دارند. بعنوان مثال ویتامین 12 B، در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد.

ضررهای کله پاچه

این غذا بسیار چرب و پر انرژی است که علاوه بر خواصی که دارد مصرف زیاد و بی رویه آن ضرر های زیادی هم دارد. کله پاچه با وجود دارا بودن پروتئین و ویتامین‌ها، کالری بسیار زیادی دارد. در نتیجه بهتر است به همراه ورزش و تحرک زیاد مصرف شود.

کله پاچه سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است. کلسترول بعنوان چربی است که خاصیت رسوب کردن در عروق خونی بدن را داشته و در کنار سایر عوامل خطر منجر به انسداد و گرفتگی رگ شده و زمینه‌ساز بروز بیماری‌‌های قلبی- عروقی، سکته و بسیاری دیگر از بیماری‌‌‌های مزمن می‌شود. در میان قسمت‌‌ های مختلف کله پاچه، مغز گاو و گوسفند محتوای کلسترول بیشتری دارند. به گونه‌ ای که مغز گوسفند به‌ اندازه 8 زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزء مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می‌‌ شود. از این رو کسانی که چربی خون بالایی دارند، کلسترول و اسید اوریک خونشان بالا است و مبتلا به نقرس و ناراحتی کلیوی هستند، باید از مصرف بی‌ رویه کله‌ پاچه اجتناب کنند. بر‌خلاف تصور عمومی‌‌ که کله پاچه را برای افرادی که ناراحتی‌‌ های مفصلی و آرتریت دارند، مفید می‌‌ دانند، محتوای بالای چربی‌‌ های اشباع و ترانس موجود در کله پاچه فرایندهای التهابی موجود در این بیماران را بدتر کرده و توصیه نمی‌‌ گردد.

بهترین زمان مصرف کله پاچه

کله پاچه را در وعده ی ناهار یا وعده صبحانه مصرف کنید، اگر در وعده صبحانه کله پاچه خوردید، در وعده ناهار باید از یک غذای گیاهی سبک استفاده کنید. هرگز کله پاچه را در وعده شام مصرف نکنید زیرا کله پاچه غذایی بسیار سنگین است و می تواند موجب بی خوابی و ناراحتی های معده شود. بهتر است کله پاچه را در فصول سرد مصرف کنید زیرا مصرف آن در تابستان و در نواحی گرمسیر برای مزاج انسان سنگین تر است.

کله پاچه را خودتان درست کنید و بگذارید ۱۲ ساعت کامل بپزد و پس از سرد شدن چربی روی آن را کامل جدا کنید

همراه کله پاچه و بعد از آن چه بخوریم؟

برای هضم بهتر کله پاچه در دستگاه گوارش زمان پخت آن از ادویه های مختلفی مانند زیره و رازیانه و زردچوبه و نعنا و گشنیز استفاده کنید. این ادویه های گیاهی ضد نفخ و میکروب کش می باشند. انواع مزاج ها می توانند از دارچین به همراه کله پاچه استفاده کنند.

همراه با کله پاچه برای هضم بهتر خوردن مقداری سویق مفید است.

خوردن آبلیمو همراه کله پاچه به دلیل اینکه ویتامین ث بالایی دارد جذب آهن گوشت کله پاچه را افزایش می دهد و سمیت غذا را کاهش می دهد.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر