شناسه خبر: ۴۵۸۴
لینک کوتاه کپی شد

زندگی خلیل عقاب | پدر سیرک ایران | فیل هوا کردن مرد ایرانی

بلند کردن فیل 2 تنی توسط مرد ایرانی + تصاویر

این مرد ایرانی معروف به پدر سیرک ایران، با بلند کردن فیل 2 تنی بالای سر خود رکورددار گینس شد.

خلیل طریقت پیما
ترینی‌ها :

خلیل طریقت پیما، ملقت به خلیل عقاب پدر سیرک ایران بود. خلیل طرقیت پیما فعالیت حرفه ای خود را در 14 سالگی و با ورزش های باستانی آغاز کرد. خلیل طریقت پیما به دلیل بلند کردن فیل دو تنی رکورددار گینس شده بود و ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۲ دارفانی را وداع گفت. در ادامه در مورد پدر سیرک ایران بیشتر بخوانید.

یکم فروردین ماه سال ۱۳۰۳ در شیراز متولد شد. فرزند سوم خانواده بود. بعدها به چهره‌ای نامدار تبدیل شد و لقب «عقاب» را برای خود برگزید. تا مقطع دیپلم تحصیل کرد و به گفته خودش علاقه چندانی به تحصیل نداشت و مدرکش را هم با اکراه گرفت، حتی در این مسیر گهگاهی با چوب و فلک تنبیه می‌شد، با پیگیری ورزش باستانی به طور حرفه‌ای و درخشش در سیرک‌های انگلستان و ایتالیا به شهرت جهانی رسید و مهم‌ترین رکود خود، یعنی بلند کردن یک فیل ۱۴۰۸ کیلوگرمی، را در کتاب گینس ثبت کرد.

خلیل طریقت پیما

خلیل عقاب در سال ۱۳۳۳ زمانی که تنها ۳۰ سال داشت، توانست یک وزنه ۴۵۰ کیلوگرمی را با دندان بلند کند. این پهلوان شیرازی تا سال ۱۳۵۰ نمایش‌های جذابی اعم از خوابیدن زیر کامیون و اتوبوس، خم کردن تیرآهن و بلندکردن وزنه‌های بسیار سنگین را اجرا کرد و به شهرت قابل‌توجهی دست یافت. همچنین او اولین کسی بود که از هندوستان، شیر و خرس به ایران آورد، تربیت کرد و به روی صحنه برد.

خلیل طریقت پیما

خلیل طریقت پیما

زندگی مشترک

خلیل در ۴۵ سالگی (سال ۱۳۴۸) در یکی از اجراهایش با شهلا اشکبوس آشنا شد و با او ازدواج کرد. هرچند که شهلا اشکبوس در سال ۱۳۸۷ در سانحه رانندگی در اصفهان درگذشت، اما حاصل این ازدواج دو فرزند به نام های شهرزاد و ابراهیم بود.

خلیل طریقت پیما

نام‌آفرینی در گینس

آوازه پهلوانی و هنرنمایی‌های خلیل طریقت‌پیما به گوش جهان رسیده بود، به طوری که در ۴۷ سالگی (سال ۱۳۵۰) به دعوت سیرک «فاست» به ایرلند مهاجرت کرد. پس از آن، به سیرک «جری کاتل» انگلستان رفت.

خلیل طریقت پیما

نقطه عطف کارنامه هنری خلیل عقاب «هوا کردن فیل» به معنای واقعی کلمه در این سیرک بود که نام او را برای همیشه در کتاب گینس به یادگار گذاشت. بلندکردن فیل دو تُنی، رکوردی بود که به نام او ثبت شد. طبق گفته خودش، آن زمان ۵۰ ساله بود و در مدت چهار سالی که در انگلستان اقامت داشت، هر شب دو مرتبه یک فیل را بلند می‌کرد!

خلیل طریقت پیما

پس از انگلستان به سیرک «دریکس تون» ایتالیا رفت و در ادامه فعالیت‌هایش در بیش از ۳۷ کشور جهان به اجرای نمایش‌های پهلوانی پرداخت. او در سال ۱۳۷۰ زمانی که ۶۷ سال داشت به ایران بازگشت و در همان سال سیرک «خلیل عقاب» را در ایران افتتاح کرد.

خلیل طریقت پیما

بیماری و مرگ

این پهلوان پیل‌تن در آستانه‌ی ۹۹ سالگی فیلش یاد دیار باقی کرد. چند روز قبل از تولدش راهی بیمارستان شد و شمع ۹۹ سالگی‌اش را هم یکم فروردین ماه سال جاری روی تخت بیماستانی در شیراز فوت کرد.

خلیل طریقت پیما

پهلوان طریقت‌پیما بعد از ۳۶ روز که در بیمارستان بود، به علت کهولت سن، در آخرین روز از اولین ماه سال ۱۴۰۲، دارفانی را وداع گفت. مراسم تشییع و خاکسپاری پهلوان خلیل عقاب، با حضور جمعی از پیشکسوتان ورزش پهلوانی همچون هادی چوپان (ورزشکار برتر کشور در سال ۱۴۰۱) و تعدادی از مسئولان، صبح دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در محل زورخانه پهلوان عقاب شیراز برگزار شد.

خلیل طریقت پیما

حضور هادی چوپان در مراسم تشییع خلیل عقاب

خلیل طریقت پیما

پیکر این پهلوان نامی به خواست فرزندانش در محل زورخانه‌ای به نام خودش در شیراز به خاک سپرده شد.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر