ترشی تابستونه | ترشی با میوه های تابستانی
۱۰ مدل ترشی خوشمزه با میوه های تابستونی + طرز تهیه
تابستون پر از میوه های خوشمزه و رنگارنگه که با خیلی هاشون ترشی های فوق العاده خوشمزه میشه درست کرد. طرز تهیه این ترشی های تابستانی را در ادامه بخوانید.
فصل تابستان فصل میوه های رنگارنگ و صیفی جات متنوع است و خانم های کدبانو می توانند ترشی های خوشمزه ای با این همه محصول متفاوت درست کنند. در این مطلب طرز تهیه ۱۰ نوع ترشی مخصوص فصل تابستان را به شما آموزش خواهیم داد . با ترینیها و آموزش تهیه ترشیجات تابستانه همراه باشید.
طرز تهیه ترشی پوست هندوانه
مواد لازم | |
پوست هندوانه | ۱ کیلوگرم |
نمک | ¼ پیمانه |
آب | ۴ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
سرکه سفید | ۱ پیمانه |
دارچین | ۱ قاشق غذاخوری |
میخک | ۱.۵ قاشق چایخوری |
طرز تهیه:
- پوست سبز هندوانه را از قسمت سفید آن جدا کنید. سپس قسمت سفید پوست هندوانه را بهصورت مربعهای ۲ تا ۳ سانتیمتری خرد کنید.
- تکههای پوست هندوانه را همراه با نمک و آب داخل یک قابلمهی بزرگ ریخته و بهمدت یک شب در یخجال بگذارید.
- روز بعد، پوست هندوانه را آبکش کرده و داخل یک قابلمه ریخته و روی آن را با آب سرد بپوشانید. سپس قابلمه را بهمدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده تا پوست هندوانه نرم شود.
- در ظرفی دیگر، شکر، سرکه، دارچین، میخک و ۱ پیمانه آب را مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم گرم کنید، سپس مخلوط را از صافی عبور داده و مواد جامد آن (چوبهای دارچین و…) را دور بریزید.
- پوست هندوانه پخته شده را به مایع اضافه کنید و بهمدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا پوست هندوانه تغییر رنگ دهد.
- در نهایت ترشی را از روی حرارت برداشته و داخل شیشههای استریل شده بریزید و بهمدت ۲ تا ۳ هفته در یخچال قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.
طرز تهیه ترشی گوجه سبز
ترشی گوجه سبز، گل سرسبد ترشیهای تابستانی است که هیچکس دست رد به سینهاش نمیزند. طعم ترش و گس گوجه سبز در تلفیق با عطر دلانگیز سیر، دلچسبی بینظیری به سفرههای تابستانی ایرانیها میبخشد.
این ترشی به هضم غذا کمک میکند و میتواند اشتها را نیز تحریک کند.
مواد لازم | |
گوجه سبز | ۱.۵ کیلوگرم |
سرکه سفید | به مقدار لازم |
ترخون | ۵ شاخه |
ادویه ترشی | ۴ قاشق مرباخوری |
پودر موسیر | ۲ قاشق مرباخوری |
سیر | ۶ حبه |
فلفل سبز یا قرمز | ۴ عدد |
غوره | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه ترشی بادمجون توسط مریم امیرجلالی + ویدئو
طرز تهیه:
- گوجه سبزها را بشویید، خشک کنید و بههمراه ترخون، سیر، فلفل، غوره و ادویه در شیشه بریزید.
- سپس سرکه را اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند.
- در آخر درب شیشه را محکم ببندید و به مدت ۲ هفته در جای خنک و تاریک قرار دهید.
ترشی فلفل دلمهای
در میان انبوه ترشیهای رنگارنگ تابستانی، ترشی فلفل دلمهای به عنوان یکی از آسانترین و پرطرفدارترین گزینهها خودنمایی میکند. این ترشی نه تنها طعم و ظاهری دلربا به سفرههای شما میبخشد، بلکه راهی هوشمندانه برای نگهداری طولانیمدت از فلفل دلمهای و بهرهمندی از خواص بینظیر آن در تمام فصول سال به شمار میرود.
مواد لازم | |
فلفل دلمهای رنگی | ۴ عدد |
هویج | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۴ حبه |
فلفل تند | ۶ عدد |
سرکه | ۲ لیوان |
ادویه ترشی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه:
- فلفل دلمهایها را شسته، خرد کرده و آب اضافی آنها را بگیرید.
- هویجها را شسته، پوست کنده و خلالی یا نگینی خرد کنید.
- هویج و فلفل دلمهای را بهمدت ۵ دقیقه در آب جوش بپزید و سپس آبکش کنید.
- سرکه، نمک، برگ بو و فلفل تند را مخلوط کرده و ۵ دقیقه بجوشانید.
- بعد از خنک شدن سرکه، هویج، فلفل دلمهای، سیر و ادویه ترشی را داخل شیشه بریزید.
- سرکه را روی مواد ریخته و درب شیشه را محکم ببندید.
- ترشی را به مدت ۱ هفته در جای خنک قرار دهید تا جا بیافتد.
طرز تهیه ترشی هلو
ترشی هلو، بدون شک بهعنوان یکی از خوشمزهترین ترشیهای تابستانی شناخته میشود. اگر هنوز طعم دلچسب این ترشی را تجربه نکردهاید، پیشنهاد میکنیم که این تابستان دست بهکار شوید و این ترشی خوشمزه و لذیذ را با روشی که در ادامه به شما میگوییم، بهراحتی در منزل درست کنید.
مواد لازم | |
هلو (رسیده یا کال) | ۱۰ عدد |
چوب دارچین | ۲ عدد |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
شکر | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (بهدلخواه) |
سیاه دانه | ۱ قاشق چای خوری |
سرکه سفید | به مقدار لازم |
میخک (آسیاب نشده) | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه:
- هلوها را بشویید، هستهی آنها را جدا کرده و بهصورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
- سپس هلوها را در قابلمه بریزید و سرکه را بهاندازه ای اضافه کنید که روی آنها را بپوشاند.
- مخلوط را روی حرارت قرار داده و ۳ دقیقه بجوشانید.
- بعد از خنک شدن، مواد را در بطریهای شیشهای بریزید.
- در یک کاسهی جداگانه، نمک، شکر، میخک و سیاه دانه را مخلوط کنید و بهطور مساوی به بطریها اضافه نمایید.
- چوبهای دارچین را به بطری ها اضافه کنید و درب آنها را محکم ببندید.
- ترشی را بهمدت یک ماه در محیطی خنک و بهدور از نور آفتاب نگهداری کنید.
طرز تهیه ترشی گیلاس خوشمزه:
- گیلاس : نیم کیلو
- سرکه : به مقدار لازم
- فلفل دانه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- ترخون : چند برگ
گیلاسها را بعد از شستشوی کامل درون ظرفی مناسب که همان ظرف ترشی شماست ریخته و لا به لای آن ابتدا ترخان و کمی فلفل قرار دهید و بعد سرکه و نمک را خوب حل کرده و به آن اضافه کنید. در جای خنک ترشی را قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.
طرز تهیه ترشی انگور:
مواد لازم :
- انگور سفید: ۲ کیلو گرم
- سرکه: ۲ لیوان
- نمک:۲ قاشق غذا خوری
انگورهای شسته شده را در ظرف مورد نظر ریخته و سپس سرکه و نمک را جوشانده و روی آن بریزید به طوری که سرکه روی مواد را کاملا بپوشاند در ظرف را بسته و در جای خنک قرار دهید تا ترشی شما خوب جا بیفتد.
طرز تهیه ترشی انجیر:
مواد لازم :
- انجیر:۲ کیلو گرم
- شکر:۷۵۰ گرم
- آب:۱ لیوان
- دارچین:۱ قاشق غذا خوری
- سرکه:به اندازه لازم
شکر، سرکه، آب و دارچین را در ظرفی جوشانده و انجیرهای شسته شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد چند جوش بخورند. مواد را از روی حرارت برداشته و ۲۴ ساعت کنار بگذارید و این کار را ۳ روز تکرار کنید و روز سوم مواد را داخل ظرف مناسب ریخته و در جای خنک قرار دهید تا ترشی خوب جا افتاده شود.
طرز تهیه ترشی آلبالو:
مواد لازم :
- آلبالو:۱ کیلو گرم
- نمک و سرکه:به اندازه کافی
آلبالو را تمیز کرده در صافی ریخته و مقداری به آن نمک میزنیم. چند ساعت میگذاریم بماند و بعد آلبالو را در ظرفی دهان گشاد ریخته و ظرف را پر از سرکه میکنیم. در ظرف را محکم میبندیم و در جای خنگ میگذاریم.
ترشی خرما:
مواد لازم:
خرما | یک کیلوگرم (هستههای آنها را جدا کنید) |
سماق کوبیده شده | نیم کیلوگرم |
تمبر هندی جوشیده | نیم کیلوگرم |
آب لیموترش | یک لیوان |
دارچین ساییده شده | یک قاشق سوپخوری سرخالی |
مغز گردوی خردشده | 100 گرم (در صورت تمایل) |
دانه انار | 50 گرم (در صورت تمایل) |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه:
1 - دو سه لیوان آب را در کاسهای بریزید و سماق را به آن اضافه کنید تا خیس بخورد. مدت زمان لازم برای خیساندن سماق 2 ساعت است.
پس از آن مخلوط سماق و آب را از صافی عبور دهید و آب آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. تمبر هندی را نیز در یکی دو لیوان آب خیس کنید و بگذارید حدود
24ساعت بماندپس از این مدت، آن رانیز صاف کنید. حالا آب تمبر هندی و آب سماق را در کاسه فلزی گودی با هم مخلوط کنید، سپس آب لیموترش را به آن اضافه کنید.
2 - ترکیب این 3 مایع را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. پس از آن، اجاق را خاموش کرده و مخلوط را کناری بگذارید تا سرد شود.
در این فاصله خرما های هسته گرفته را چرخ کرده یا در دستگاه خردکن له کنید؛ سپس آن را به مخلوط این آبها (آب سماق، تمبر هندی و لیمو ترش) اضافه کنید.
نکته: برای اینکه ترشی خرما کاملا جا بیفتد، مخلوط نهایی را دوباره روی شعله اجاق گاز قرار دهید و اجازه بدهید 2 دقیقه حرارت ببیند. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و ترشی جا بیفتد.
در پایان گردو و دانههای انار را نیز اضافه کنید و پس از مخلوط کردن با خرما، ترشی را نوش جان کنید.
دستور تهیه ترشی لیته بادمجان
برای تهیه ترشی لیته بادمجان ابتدا بادمجان ها را می شوییم و کلاهک روی آن را می گیریم و به صورت گورخری یکی در میان پوست آن را می گیریم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته شپزخانه صورت حلقه ای خرد می کنیم.
مواد لازم ترشی لیته بادمجان | |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
سیر | 5 حبه |
سرکه سفید | 1 تا 2 پیمانه |
هویج | 2 عدد متوسط |
فلفل دلمه ای رنگی | 2 تا نصف فلفل |
فلفل تند | 3 عدد |
تخم گشنیز | ½ قاشق چایخوری |
گلپر و سیاه دانه | ½ قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
جعفری، نعناع و ترخون | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار دلخواه |
- داخل یک تابه مناسب آب و سرکه را می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به جوش بیاید و بادمجان ها را داخل ترکیب سرکه می ریزیم و اجازه می دهیم تا بادمجان ها پخته شو نرم شوند.
- سپس در این مدت باقی مواد لیته را آماده می کنیم.هویج و سیر را پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و داخل پارچ خردکن یا مخلوط کن می ریزیم. فلفل دلمه ای و فلفل سبز را نیز کلاهک و هسته های آن را جدا می کنیم.
- سپس داخل پارچ کنار باقی مواد می ریزیم و دستگاه را روشن می کنیم تا خوب ریز و پوره شوند. البته در صورتی که خرد کن یا مخلوط کن در دسرتس ندارید، می توانید روی تخته آشپزخانه نیز آن ها را با چاقوی تیز ریز ساطوری کنید.
- بعد از اینکه بادمجان ها نیم پز شدند زردچوبه را به همراه 3 قاشق غذاخوری از موادی که در بالا میکس کردیم را به بادمجان ها اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا آب بادمجان ها کاملا تبخیر شود.
- زمانی مطمئن می شویم که دیگر بادمجان ها پخته اند که اگر پشت قاشق را روی ان ها کمی فشار دهیم له و متلاشی شوند. بعد از پخت از روی حرارت تابه را بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شوند.
- پس از خنک شدن بادمجان ها را داخل پارچ میکسر یا خردکن می ریزیم و یا حتی می توانید از چرخ گوشت نیز استفاده کنید. در ادامه دستگاه را روشن می کنیم تا بادمجان ها را به صورت پوره شده تحویل بگیریم.
- بعد تخم گشنیز را به همراه فلفل سیاه، سیاه دانه و سبزی های خشک مانند نعناع و جعفری را به بادمجان ها اضافه می کنیم و بعد مواد میکس شده(هویج،فلفل دلمه ای و ….)را به آن اضافه می کنیم و نم و سرکه را در سه مرحله به مواد اضافه می کنیم
- سپس خوب مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا طعم دار شوند و در مرحله سوم لیته را می چشیم اگر نیاز بود مجددا نم یا سرکه اضافه می کنیم و بعد داخل شیشه می ریزیم و در آن را محکم می بندیم و در جای خنک قرار می دهیم.نوش جان
ارسال نظر