شناسه خبر: ۵۵۵
لینک کوتاه کپی شد

درمان بی خوابی | عوارض بی خوابی

روش های درمان بی خوابی | اگه میخوای خواب خوبی داشته باشی این کارها رو بکن

بی خوابی کیفیت زندگی ما را تحت تاثیر قرار میدهد زیرا بدن انسان به خواب شبانه نیاز دارد. در این مطلب روش هایی برای درمان بی خوابی ارائه می دهیم.

بی خوابی

پر بازدید

ترینی‌ها :

بی خوابی از مسائلی است که به صورت دوره ای می تواند زندگی تک تکمان را دستخوش تغییرات کند. اما آیا بی خوابی میتواند باعث مشکلات بزرگ تر شود؟ بی خوابی کیفیت زندگی ما را تحت تاثیر قرار میدهد زیرا بدن انسان به خواب شبانه نیاز دارد . آیا نخوابیدن در شب خطرناک است؟

بی خوابی شبانه به چه عواملی وابسته است؟

در برخی موارد، بسیاری از بزرگسالان بی‌خوابی کوتاه مدت را تجربه می‌کنند ک، برای روزها یا هفته‌ها طول می‌کشد و معمولاً نتیجه استرس یا رویدادی آسیب‌زا است. اما برخی افراد از بیخوابی طولانی‌مدت رنج می‌برند، که گاهی یک ماه یا بیشتر طول می‌کشد. بی‌خوابی ممکن است نتیجه تاثیر برخی بیماری‌ها و نیز عوارض جانبی برخی دارو‌ها باشد. از طرفی این احتمال وجود دارد که بی‌خوابی به بیماری و یا عوارض جانبی داروی دیگری وابسته نباشد. نکته مهم این است که نباید بی خوابی را تحمل کرد و باید علت آن را یافت.

انواع بی‌ خوابی 

بی‌‌خوابی گذرا 

زمانی که علایم تا سه شب ادامه ادامه داشته باشند 

بی‌خوابی حاد

بی خوابی کوتاه مدت نام دیگر این نوع از بی‌خوابی است و علایم و نشانه‌های آن تا هفته‌ها باقی می‌ماند.

بی‌خوابی مزمن

این نوع از بی‌خوابی ماه‌ها و حتی سال‌ها ادامه دارد. بر اساس مرکز ملی بهداشت اکثریت مواد مبتلا به بی‌خوابی مزمن دارای مشکلات و بیماری‌های زمینه‌ای دیگر بوده‌اند.

روش های درمان بی خوابی

1. تغییر برنامه غذایی

غذایی که می خوریم می تواند بر کیفیت خواب ما اثر بگذارد. غذاهای سرشار از پروتئین مانند شیر، ماهی تن، مرغ، آجیل و سیب زمینی سرشار از آمینواسید تریپتوفان هستند که به بدن برای ساختن سروتونین بیشتر کمک می کند. سروتونین یک هورمون است که به شما اجازه می دهد آرام باشید. بنابراین خوردن غذاهای سرشار از پروتئین برای غذای عصر می تواند ایده خوبی باشد! البته باید از خوردن غذای سنگین چهار ساعت قبل از خواب پرهیز شود. همچنین محرک هایی مانند کافئین، نیکوتین و الکل باید با فاصله زیادی از زمان خواب مصرف شوند.

2. استرس خود را کاهش دهید

از مهم ترین عوامل بی خوابی استرس است! دست و پنجه نرم کردن با علت استرس یک مشکل است اما پیدا کردن یک راه حل برای آن، راه زیادی را برای ریشه کن کردن بی خوابی شما طی می کند. زمانیکه بدن تحت استرس است. آدرنالین در بدن تولید می شود که پاسخ "مبارزه یا فرار" را تحریک کرده و افزایش می دهد که باعث می شود شما همیشه در حال هوشیار باشید و نتوانید بخوابید. نوشتن نگرانی هایی که باید با آنها دست و پنجه نرم کنید می تواند روش خوبی برای آرامش یافتن باشد.

3. محیط خواب خود را عوض کنید

شاید محیط خواب خودتان را دوست دارید اما با توجه به مشکل بی خوابی باید کمی در آن تغییرات ایجاد کنید. چیدمان اتاق شما می تواند روی عادت های خواب شما تاثیر بگذارد. باید از رنگ های روشن دوری کنید و پرده های ضخیم استفاده کنید تا از ورود نور و بیدار نگه داشتن شما جلوگیری شود. اتاق نباید بهم ریخته باشد و دمای اتاق نباید زیاد بالا باشد زیرا گرما باعث اختلال در سیستم خنک سازی طبیعی بدن که به خوابیدن کمک می کند، می شود. علاوه بر این، یکی از مهمترین عوامل در خواب شبانه، تختخواب شماست. بنابراین تا آنجا که می توانید تشک خوبی برای خود تهیه کنید!

5. ورزش کنید

ورزش کردن برای پایین آوردن سطح استرس و کمک به درمان بی خوابی مناسب است. ورزش کردن می تواند دمای مرکز بدن شما را افزایش داده و سطح آدرنالین شما را افزایش دهد که بعد از آن به آرامی کاهش پیدا می کند و در نهایت باعث ایجاد خستگی می شود. ورزش باید بعدازظهر و یا صبح زود انجام شود زیرا سطح آدرنالین حدود 5 ساعت به زمان نیاز دارد تا به اندازه کافی برای خواب عمیق کاهش پیدا کند. ورزش کردن قبل از زمان خواب، از به خواب رفتن مناسب شما جلوگیری میکند و باید از آن پرهیز شود.

6. از گیاهان طبیعی استفاده کنید

داروهای گیاهی بسیار زیادی در دسترس هستند که به درمان بی خوابی کمک می کنند. یکی از مشهورترین آنها سنبل الطیب است که چندین اثر آرامبخشی دارد و آن را یک درمان طبیعی ارزشمند برای استرس و درمان بی خوابی می کند. فرمول های گیاهی زیادی از ترکیب سنبل الطیب با دیگر گیاهان آرامبخش مانند رازک، گل ساعتی و بادرنجبویه استفاده می کنند. نوشیدن چای بابونه یا چای نعناع قبل از خواب نیز می تواند به شما کمک کند. مخصوصا اگر بی خوابی شما باعث خستگی و کج خلقی می شود.

7.یوگا

 یوگا اثرات مثبتی در بهبود کیفیت خواب دارد. همچنین، علاوه بر کمک به درمان کم‌خوابی و بی‌خوابی، باعث کاهش استرس، افزایش تمرکز و همچنین بهبود توانایی فیزیکی بدن می‌شود.

کم خوابی باعث چه بیماری هایی می‌شود؟

خواب مثل یکی از ویتامین‌های بسیار ضروری بدن همچون ویتامین C است. همانگونه که ویتامین C در بدن ذخیره نمی‌شود و شما باید هر روز آن را مصرف کنید تا سالم بمانید، برای خواب هم شما باید هر روز به مقدار کافی خواب دریافت کنید تا بدنی سالم داشته باشید. کم خوابی در بدن باعث چه بیماری هایی می‌شود؟!

طبق بررسی که پزشکان در نقاط و کشورهای مختلف دنیا انجام داده‌اند، کمبود خواب می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی از جمله موارد زیر شود:

  • عدم تمرکز
  • کمبود حافظه
  • ایجاد اشتهای کاذب و پرخوری و افزایش وزن و در نتیجه دچار شدن به دیابت نوع دو
  • ایجاد ناراحتی‌های قلبی و سکته مغزی
  • پرفشاری خون
  • اختلالات خلقی

 بسیاری از محققین کمبود خواب یا بدخوابی را با سطح ملاتونین بدن در ارتباط می‌دانند؛ به‌خصوص در کسانی که ساعت خواب آن‌ها منظم نیست و نمی‌توانند آن را تنظیم کنند؛ اما همه با این مسئله روبه‌رو نیستند.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر