ماری کوری | اولین زنی که نوبل گرفت | زندگینامه ماری کوری
تنها زنی که دو بار جایزه نوبل دریافت کرد + تصاویر و ویدیو
در ادامه ویدیوی از لحظه دریافت جایزه نوبل توسط ماری کوری فیزیکدان و شیمیدان لهستانی، را ببینید.
ماری کوری فیزیکدان و شیمیدان اهل لهستان و از پیشگامان پژوهش در زمینه واکاوی هسته ای بود. ماری کوری اولین زنی بود که توانست به جایزه نوبل دست یابد و البته تنها زنی بود که دوبار در دو زمینه علمی متفاوت نوبل گرفت. در ادامه تصاویر و ویدیویی از لحظه دریافت جایزه نوبل توسط ماری کوری را ببینید.
ویدیویی کمیاب از لحظه دریافت جایزه نوبل توسط ماری کوری
ماری کوری چه کسی بود؟
ماری کوری را به عنوان دانشمند مشهور فیزیک و شیمی و یکی از پیشگامان عصر رادیواکتیو میشناسند. او تنها زنی است که توانسته دو جایزهی نوبل را دریافت کند. اما این موفقیتها به راحتی به دست نیامدند و او چالشهای زیادی را برای دستیابی به این موفقیتها پشت سر گذاشت.
ماریا اسکودوسکا اهل لهستان بود و زندگی در لهستان در اواخر قرن نوزدهم کار سادهای نبود. در این شرایط ماریا رویاهای زیادی در سر داشت. اما روسها که بر لهستان تسلط داشتند، زنها را از تحصیل در دانشگاه منع کرده بودند. با این حال ماریا در یک دانشگاه که به طور مخفیانه برای زنان فعالیت میکرد، ادامه تحصیل داد. در سال ۱۸۹۱ ماریا به پاریس رفت. در این دوران او گاهی آنقدر سخت کار میکرد که غذا خوردن را هم فراموش میکرد و از خستگی و گرسنگی بیهوش میشد.
او ابتدا مدرکی در فیزیک و سپس مدرکی دیگر در زمینهی ریاضیات گرفت و مدتی بعد هم پیر کوری آشنا شد. ماری کوری در ابتدا قصد داشت در مهمترین دانشگاه لهستان به عنوان استاد دانشگاه فعالیت کند که به دلیل زن بودن، با این درخواست موافقت نشد. در نهایت به پیشنهاد پیر کوری، ماری تصمیم گرفت برای ادامه تحصیل به پاریس برگردد. مدتی بعد این دو با هم ازدواج کردند و تبدیل به شریک زندگی و علمی یکدیگر شدند.
بعد از ماهها تلاش، ماری و پیر کوری موفق به کشف یک عنصر جدید شدند که برای آن نام پولونیوم را انتخاب کردند. در سال ۱۹۰۳ این دو نفر به همراه یکی از همکاران به دلیل پژوهشهای مربوط به تشعشعات، جایزهی نوبل فیزیک را دریافت کردند. با وجود اینکه در ابتدا دانشمندان با جایزه گرفتن ماری کوری به دلیل زن بودن مخالفت میکردند، اما پافشاریهای پیر کوری در این زمینه نتیجه داد و ماری به اولین زن برندهی نوبل تبدیل شد.
پیر کوری مدتی بعد درگذشت ولی ماری به تلاشهای خود ادامه داد و به دلیل کشف رادیوم، در سال ۱۹۱۱ نوبل شیمی را دریافت کرد. در طول جنگ جهانی اول، ماری کوری تجهیزات پرتونگاری قابل حمل را توسعه داد که با کمک آن تصویربرداری پرتو ایکس در بیمارستانهای صحرایی ممکن شد. گفته میشود به لطف تلاشهای او، تا پایان جنگ یک میلیون نفر از مرگ نجات پیدا کردند.
ماری برای آخرین بار در سال 1934 از لهستان بازدید کرد، که چند ماه بعد در چهارم ژوئیه 1934 ، او بر اثر کم خونی آپلاستیک، که تصور می شود ناشی از کار مداوم او با پرتوهای خطرناک رادیواکتیو باشد، در بیمارستانی در فرانسه درگذشت.
همین الان هم ما از هزاران اکتشافهای مبتنی بر تلاشهای ماری کوری استفاده میکنیم. او نشان داد که برای داشتن جامعهای بهتر، زنان و مردان باید فرصتهای برابری داشته باشند.
ارسال نظر