بدترین و بهترین میوه برای کسی که سرماخورده چیه؟
در فصل سرما بیماری سرماخوردگی به سراغ همه مان خواهد آمد از این رو بهتر است میوه های مفید و مضر برای سرماخوردگی را بشناسید و برای درمان سرماخوردگی از آنها کمک بگیرید.
پر بازدید
وقتی که سرماخوردگی به سراغمان میآید، اولین قدم در مسیر بهبود ممکن است در آشپزخانهتان باشد؛ اما آیا واقعاً همه میوه ها برای سرماخوردگی مفید هستند؟ یا برخی از آن ها میتوانند اوضاع را بدتر کنند؟ در این بخش از ترینی ها قصد داریم بهترین و بدترین میوه ها برای سرماخوردگی و آنفولانزا را بررسی کنیم تا بدانیم کدام یک باید در سبد میوههایمان جا داشته و از کدامها باید پرهیز کرد.
گروه اول؛ بهترین میوه ها برای درمان سرماخوردگی
همه ما می دانیم که میوهها برای سلامتی مفید هستند، اما آیا میدانید برخی از آنها می توانند در مبارزه با سرماخوردگی به شما کمک شایانی کنند! در ادامه به برخی از این موارد اشاره شده است.
این میوه حتی پوستش هم مفیده! + طرز مصرف
انار
این میوه پاییزی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ضد ویروسها و ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و علائم سرماخوردگی مانند گلو درد، سر درد و آبریزش بینی را کاهش می دهد. فنولهای موجود در انار خاصیت ضدباکتری و ضدویروسی دارند و میتوانند عفونت ها را از بین ببرند.
انبه
این میوه سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است که میتواند به بهبود علائم سرماخوردگی کمک کند. وجود ویتامین C فراوان در انبه، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مقابله با عفونتهای ویروسی منجر خواهد شد. خواص ضدالتهابی انبه هم باعث کاهش التهاب ناشی از سرماخوردگی و تسکین گلو درد می شود.
مرکبات
پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، نارنج، لیمو شیرین، لیموترش و دیگر مرکبات سرشار از ویتامین C، ویتامین B9 و آنتی اکسیدانها هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. مصرف این میوهها در هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا، به ویژه قبل از شروع علائم میتواند به بدن در مبارزه با بیماری کمک کند؛ از طرفی ترکیب آب لیموترش با آب ولرم و کمی عسل نیز در بهبود سرفه و گلو درد بسیار موثر است.
کیوی
ویتامین C کیوی دو برابر پرتقال است. این ویتامین همراه با ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدانهای قوی عمل کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ریزمغذیهای خاص کیوی هم باعث بهبود حرکت گلبولهای سفید در جریان خون شده و بدن را در مبارزه با عفونت ها حمایت میکنند. کیوی همچنین منجر به کاهش التهاب شده و به واسطه خواص ضدالتهابی، ضدویروسی و ضدباکتریایی که دارد؛ در بهبود سرماخوردگی مؤثر خواهد بود.
میوه هایی با خاصیت جلوگیری از خطر مرگ !
خرمالو
خرمالو دارای آنتی هیستامین است و با کاهش ترشح هیستامین، علائم سرماخوردگی را بهبود می بخشد. علاوه بر این، خرمالو منبع غنی ویتامین C است که به بدن در مبارزه با ویروس ها کمک میکند. مصرف خرمالو می تواند تأثیرات مثبتی در کاهش علائم سرماخوردگی مانند آبریزش بینی و چشم ها داشته باشد.
آووکادو
وجود چربی های سالم در آووکادو به کاهش التهاب کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. فیبر موجود در آن باعث هضم و تقویت سیستم گوارشی شده که در دوران آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مهم است؛ از طرفی ویتامینهای گروه B موجود در آووکادو به کاهش خستگی و افزایش انرژی کمک میکنند که باعث بهبود سریعتر علائم سرماخوردگی خواهد شد.
آناناس
این میوه گرمسیری خاصیت ضدالتهابی دارد و با کاهش التهاب و تب، به کاهش علائم سرماخوردگی کمک می کند. فلاونوئیدهای موجود در آناناس با تقویت گلبولهای سفید و سیستم ایمنی بدن، در درمان انواع سرماخوردگی مؤثر هستند. آنزیم بروملین موجود در آناناس نیز خاصیت ضدالتهابی داشته و به تجزیه مخاط دستگاه تنفسی کمک کرده و علائم سرفه و گلو درد را تسکین میدهد.
زغال اخته
این میوه به دلیل آنتی اکسیدان فراوان؛ به شدت برای سرماخوردگی پیشنهاد می شود. از طرفی سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی و کلاژن سازی پوست کمک خواهد کرد. زغال اخته در سرماخوردگی های عفونی برای باز شدن راه های تنفسی و کاهش سرفه موثر است.
سیب
این میوه به واسطه فلاونوئید ها و آنتیاکسیدان ها به تقویت سیستم ایمنی کمک زیادی می کند. این آنتی اکسیدانها با باکتریها و ویروسها مبارزه کرده و خاصیت ضدالتهابی دارند که علائم سرماخوردگی را بهبود می بخشند. سیب پخته نیز به کاهش التهاب گلو و تسکین سرفه منجر خواهد شد.
گروه دوم؛ بدترین میوه ها برای سرماخوردگی و درمان آنفولانزا
برخی میوهها ممکن است در دوران سرماخوردگی کمک کننده نباشند و حتی علائم را تشدید کنند. در ادامه به بررسی هر یک از این میوهها و دلایل عدم توصیه آنها در زمان سرماخوردگی می پردازیم.
این میوه ارزان و همه فن حریف را در فصل سرما بخورید
موز
این میوه باعث افزایش تولید مخاط شده که در دوران سرماخوردگی مشکل ساز است و ممکن است علائم گلو درد و سرفه را تشدید کند.
انگور
میوه انگور حاوی هیستامین است که علائم آلرژیک مانند خارش و آبریزش بینی را افزایش داده و در دوران سرماخوردگی مشکل ساز خواهد شد.
خربزه
این میوه طبع سردی دارد که ممکن است با بدن در حال تب و التهاب سازگار نباشد و به تعادل بدن آسیب بزند.
توت فرنگی
میوه توت فرنگی ممکن است که باعث افزایش تحریک و التهاب گلو شود که در دوران سرماخوردگی موجب ناراحتی بیشتر خواهد شد.
مرکبات ترش
این مرکبات ترش به دلیل میزان بالای اسید، ممکن است گلو درد را افزایش دهند.
میوههای خشک
میوه ها پس از خشک شدن؛ قند زیادی دارند که میتواند سیستم ایمنی را ضعیف کرده و باعث طولانی تر شدن دوره بیماری شود.
ارسال نظر