5 تا از کوچکترین جزایر قابل سکونت در جهان + عکس
امروز در ترینی ها قصد داریم به بررسی پنج مورد از کوچک ترین جزیره های دنیا بپردازیم. پس با ما در ادامه این مقاله همراه شوید.
پر بازدید
اگر فکر میکنید جزیره ها همیشه مناطقی وسیع و پر رمز و راز هستند، سخت در اشتباهید! در کل حدود 500 هزار جزیره روی کره زمین وجود دارد که همگی آنها از نظر شکل و اندازه با یکدیگر متفاوت هستند. برخی از این جزیرهها به قدری کوچک هستند که حتی تصورش را هم نمیکردید! با اینحال تعداد قابل توجهی از مردم در آنها سکونت داشته و همچنین به عنوان جاذبههای توریستی پربازید شناخته میشوند.
1. ویسوواچ در کرواسی
وسعت: 3.15 هکتار
کشور کرواسی از آن دسته از مناطقی است که جاذبههای طبیعی فراوانی در آن قرار دارد و یکی از مشهورترین آنها پارک ملی کرکا (Krka National Park) است که سالانه توریستهای زیادی را از اقصی نقاط جهان به خود جذب میکند. همچنین رودی به همین نام نیز وجود دارد که مسیر جریان آن از پارک کرکا عبور کرده و در نهایت به یک دریاچه منتهی میشود. در محلی که این رودخانه به دریاچه تبدیل شده جزیره کوچکی به نام ویسوواچ قرار دارد که شکل آن بیضی فرم بوده و مساحتی در حدود 3.15 هکتار دارد.
معرفی جزیره ای به اندازه یک خانه + تصاویر
اولین بار در تاریخ از این جزیره در قرن 14ام سخن به میان آمده است؛ گفته میشود در آن زمان سند این جزیره به عنوان هدیه به پادشاه لویی انجورسکی (King Louis) اهدا شده است. در این جزیره صومعهای وجود دارد که قدمت آن به قرن 17 و برخی بخشها نیز به قرن 14 میلادی برمیگردد.
2. کای چاپل در بلیز
وسعت: 2.20 هکتار
کای چاپل یکی از جزیرههای بسیار کوچک دنیاست که در کشور بلیز در آمریکای مرکزی واقع شده و همچنین سرتاسر توسط آبهای دریای کارائیب احاطه میشود. این جزیره در 20 کیلومتری ساحل شرقی بلیز قرار دارد و گفته میشود در زمانهای قدیم به اولین میلیونر سیاه پوست بلیز تعلق داشته است.
3. تیبرینا در ایتالیا
وسعت: 1.80 هکتار
تیبرینا یکی از کوچک ترین جزیره های دنیا است که بین دو کرانه رود تایبر در جنوب واتیکان قرار گرفته شده است. افسانهای جالب در مورد سکونت رومیان شورشی در این محل وجود دارد که میگوید آنها آخرین پادشاه روم باستان یعنی تارکوینیوس مغرور را داخل رود تیبر انداختند و در نهایت از گل و لجنی که به جسد این پادشاه ظالم چسبیده بود در آن زمان جزیره تیبرینا شکل گرفت!
تنها جزیره ایرانی دریای خزر که یک نفر در آن زندگی می کند! + تصاویر
نام تیبرینا به معنای “جزیرهای در تیبر” است که در آن زمان بومیان نگاه بدی نسبت به آن داشته و آن را شوم میخواندند. اما با گذشت زمان و هنگامی که طاعون همهگیر شد معبدی برای اسکولاپیوس، خدای علم پزشکی، در تیبرین ساخته شد. اما حتی مکان ساخت این معبد هم به صورت تصادفی انتخاب نشد! جالب است بدانید مار که به عنوان یک نماد باستانی پزشکی شناخته میشود از قایقی بیرون جسته و به سمت جزیره تیبرین شنا کرده بود و همین باعث شد تا مردم هم در آن زمان این اتفاق را به عنوان نشانهای از جانب خدا تعبیر کنند و به این ترتیب این جزیره به یک مکان مقدس تبدیل شد.
4. میگینگو واقع شده بین کنیا و اوگاندا
وسعت: 1.6 هکتار
نکته جالب در مورد این جزیره، آن است که با داشتن مساحت بسیار کوچک، لقب پرتراکمترین جزیره دنیا را به خود اختصاص داده است! خانههای این جزیره با ورقههایی از جنس چوب و فلز ساخته میشوند. دو کشور اوگاندا و کنیا هر دو خود را مالک میگینگو میدانند و در حال حاضر بر سر آن اختلاف شدیدی دارند. به همین دلیل هم در سال 2009 بین این کشورها جنگی شدید برای تصاحب این جزیره صورت گرفت اما امروزه مرزی برای میگینگو در نظر گرفته نشده است به همین دلیل هم توسط مدیریت عمومی اداره میشود.
اولین مهاجران این جزیره دو ماهیگیر کنیایی بودند که در سال 1991 به این جزیره غیرمسکونی نقل مکان کردند. گفته میشود که حالا جمعیت افراد ساکن در میگینگو به 400 نفر افزایش یافته و بیشتر ساکنان این ناحیه به کار ماهیگیری و ماهیفروشی مشغول هستند.
5. ویلهلمشتاین در آلمان
وسعت: 1.25 هکتار
چهارمین جزیره از لیست کوچک ترین جزیره های دنیا در شمال غربی آلمان، نزدیک به هانوفر (Hanover) واقع شده است. در این محل دریاچهای به نام Steinhuder Mer وجود دارد و در قرن 18ام میلادی به دستور کنت ویلهلم (Count Wilhelm) مردم شروع به ساخت جزیرهای کوچک کردند تا از آن به عنوان یک سنگر دفاعی در برابر دشمنان استفاده کنند.
چرا زنان حق ورود به این جزیره ایران را ندارند؟؟ + تصاویر
ساخت جزیره ویلهلمشتاین چندین سال به طول انجامید و مردم محلی از شن و ماسه برای تکمیل آن استفاده کردند. در نهایت آنها توانستند جزیره مربع شکل کوچک را به نام کنت ویلهلمشتاین بسازند که در دورههای مختلف زمانی کاربردهای متفاوتی داشته است.
ارسال نظر