شناسه خبر: ۶۹۰۵
لینک کوتاه کپی شد

استعلام ممنوع الخروجی | علت ممنوع الخروجی | دلایل ممنوع الخروج شدن

از کجا بفهمم ممنوع الخروج هستم یا نه؟ + نحوه استعلام گرفتن

امکان ممنوع الخروج بودن به دلایل مختلفی وجود دارد. در اینجا علت ممنوع الخروجی و روش استعلام گرفتن آن قبل از سفر را خواهیم گفت.

استعلام ممنوع الخروجی

پر بازدید

ترینی‌ها :

استعلام ممنوع الخروجی چگونه انجام می شود؟ چرا کسی ممنوع الخروج می‌شود و برای رفع آن چه باید کرد؟ بدترین اتفاقی که ممکن است حین سفر خارجی برای کسی بیفتد این است که درست لحظه قبل از خروج از گیت، متوجه شود که اجازه خروج از کشور را ندارد یا به اصطلاح ممنوع الخروج شده است.

قبل از اینکه از نحوه استعلام ممنوع الخروجی صحبت کنیم، لازم است به این مساله بپردازیم که اصلا چرا افراد ممنوع الخروج می‌شوند.

دلایل ممنوع الخروج شدن

دلایل مختلفی برای ممنوع الخروج کردن افراد از کشور وجود دارد. اما در یک دسته‌بندی کلی، ممنوع‌الخروج کردن افراد می‌تواند چند دلیل عمده داشته باشد.

بدهکاری بانکی

کسانی که بنابر لایحه ۱۳۵۹ به‌عنوان بدهکار بانک شناخته شوند، نمی‌توانند سفر خارجی داشته باشند.

پرداخت مهریه

آقایانی که برای پرداخت مهریه در روند شکایت از سمت همسرشان بوده و برای پرداخت مهریه بدهکار محسوب می‌شوند هم در گروه افراد ممنوع‌ الخروج قرار می‌گیرند.

محکومیت کیفری

کسانی که بنابر تشخیص مقامات قضایی سفر آن‌ها به خارج از کشور با صلاح و امنیت کشور تداخل داشته باشد هم ممنوع‌الخروج خواهند بود. ممنوعیت خروج از کشور این افراد به‌صورت کتبی به آن‌ها اعلام می‌شود.

سربازی

سربازانی دوره سربازی را نیمه رها کرده‌اند و موفق به دریافت که کارت پایان خدمت نشده‌اند، اجازه خروج از کشور نخواهند داشت.

بانوان متاهل و افراد زیر ۱۸ سال

اگر از سمت همسر (برای خانم‌های متاهل) یا پدر و قیم یا سرپرست (برای افراد زیر ۱۸ سال) اجازه خروج‌تان از کشور صادر نشده باشد یا لغو شده باشد هم ممنوع الخروج خواهید شد.

سوء شهرت

سوء شهرت به تکدی‌گری، دزدی و کلاه برداری در کشورهای خارجی می‌تواند باعث ممنوع الخروج شدن افراد شود.

در حالت کلی ۴ دسته‌بندی برای علل ممنوع الخروجی مطرح می‌شود:

  1.     علل قضایی
  2.     علل کیفری
  3.     علل مالیاتی
  4.     علل مربوط به مشکلات در سازمان دارایی

    

ممنوعیت خروج مالیاتی

ممنوعیت خروج مالیاتی برای کسانی اعمال می‌شود که میزان بدهی مالیاتی آن‌ها بیشتر از حد مجاز شده باشد. این مبلغ سال ۱۴۰۳ برای افراد حقیقی معمولی ۱۰۰ میلیون ریال، افراد حقیقی تولیدی ۲ میلیارد ریال و افراد حقوقی تولیدی تا ۵ میلیارد ریال یا ۲۰ درصد از مقدار اصلی سرمایه است.

البته کسانی که شامل ممنوعیت خروج مالیاتی هستند، می‌توانند یکبار در سال برای سفر زیارتی یا درمانی از کشور خارج شوند و به استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی نیاز ندارند.

استعلام اینترنتی ممنوع الخروجی

یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین راه‌های استعلام ممنوع الخروجی، مراجعه به سایت‌های مختلفی است که برای این کار راه‌اندازی شده و در دسترس همه مردم قرار گرفته است. سایت‌هایی مثل، سایت ثبت من برای استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی بهترین روش برای مطلع شدن از وضعیت ممنوعیت خروج از کشور است.

سایت ثبت من برای استعلام ممنوع الخروجی

بعد از مراجعه به سایت ثبت من باید اطلاعات هویتی خود مانند نام و نام‌خانوادگی، نام پدر،‌ شماره شناسنامه، کد ملی و تاریخ تولد را وارد کنید تا بتوانید آنلاین استعلام ممنوع الخروجی بگیرید.

اگر ممنوع الخروج شده باشید در این سایت علت آن مشخص می‌شود و درصورت ممنوع‌الخروج بودن قضایی، می‌توانید با مراجعه به سامانه ثنا ابلاغیه مربوطه را مشاهده کنید.

استعلام ممنوع الخروجی از طریق تلفن

قبل از راه‌اندازی سامانه ثبت من و استعلام ممنوع الخروجی اینترنتی، برای جلوگیری از ازدحام و شلوغی، استعلام ممنوع الخروجی از طریق تلفن امکان‌پذیر شد؛ ولی بعد از شروع فعالیت سامانه ثبت من و سامانه ثنا برای استعلام ممنوع الخروجی، استفاده از تلفن منسوخ شد و حالا راحت‌ترین راه، مراجعه به سایت ثبت من و سامانه ثنا برای استعلام ممنوع الخروجی است.

روش‌ های رفع ممنوع‌ الخروجی

یکی از نکاتی که درباره ممنوع‌الخروجی وجود دارد، اعتبار آن است. به‌طور عمومی اعتبار حکم ممنوعیت خروج از کشور شش ماه است و باتوجه‌به نوع آن، مدت ممنوعیت خروجی ممکن است تمدید شود. همچنین اگر حکم ممنوع‌الخروجی از سوی دادگاه ابلاغ شده باشد، می‌توان تا بیست روز بعد از ابلاغ حکم به آن اعتراض و برای رفع آن اقدام کرد.

اگر ممنوعیت خروج از کشور از نوع مالیاتی باشد، باید بعد از مراجعه به دادستان انتظامی مالیاتی، بنابر قانون میزان بدهی مالیاتی را تسویه کرده یا وثیقه نقدی گرو بگذارد. البته اگر این مبلغ زیاد باشد، اداره مالیات با تقسیط بدهی، ممنوعیت خروج از کشور را رفع می‌کند.

استعلام ممنوع الخروجی سامانه میخک

سامانه میخک برای خدمات رسانی به ایرانیان خارج از کشور راه‌اندازی شده و اشخاصی که مقیم خارج از کشور هستند با استفاده از این سامانه می‌توانند اکور قضایی و حقوقی خود را پیگیری کنند. همچنین سامانه میخک برای استعلام ممنوع الخروجی و برطرف کردن آن برای ایرانیان مقیم خارج از کشور کاربرد دارد.

نحوه استعلام ممنوع الخروجی چگونه است؟

درگذشته استعلام ممنوع الخروجی فرآیندی زمان‌بر و سخت بود. افراد باید برای اطلاع از وضعیت خروج‌شان به اداره گذرنامه مراجعه می‌کردند و استعلام آن طول می‌کشید. اما خوشبختانه این سال‌ها آن پروسه زمان‌بر به روش‌های ساده‌تری تبدیل شده است. همان طور که گفته شد شما برای استعلام ممنوع الخروجی می‌توانید به سادگی به سامانه استعلام ممنوع الخروجی مراجعه کنید.

این سایت که متعلق به سازمان ثبت اسناد است و فقط مربوط به پرونده‌های دوایر اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت است. برای فهمیدن وضعیت اجازه خروج از کشور در رابطه با پرونده‌های قضایی و کیفری، باید به سامانه ثنا مراجعه کنید. در این سامانه تمام ابلاغیه‌های قضایی که ممکن است موضوع آن شما باشید وجود دارد.

برای سایر پرونده‌هایی که ممکن است شما را ممنوع الخروج کنید هم باید شخصا به اداره گذرنامه مراجعه کنید.

اگر ممنوع الخروج شدم چه کاری انجام بدهم؟

حالا که فهمیدید چطور باید از ممنوع الخروج شدن مطلع شوید، سوال این است که بعد از اطلاع از ممنوع الخروجی چه کاری از دست‌تان بر می‌آید؟

در مرحله اول باید به دنبال علت ممنوع الخروج شدنتان باشید. از زمان ابلاغ حکم ممنوع الخروجی، به مدت ۲۰ روز به اعتراض در مورد حکم‌تان وقت دارید. حکم شما به دادگاه تجدید نظر خواهد رفت و مجددا وضعیت شما بررسی خواهد شد.

در کل حکم ممنوعیت خروج از کشور ۶ ماه اعتبار دارد. یعنی از زمانی که دادگاه درخواست ممنوعیت خروج افراد را صادر کند، تا ۶ ماه شخص ممنوع الخروج خواهد بود. درصورت نیاز به تمدید این حکم هم دادگاه باید درخواست آن را صادر کند.

آیا می‌توان در شرایطی خاص حکم ممنوع‌الخروجی را لغو کرد؟

بله. می‌توان تحت شرایط خاصی حکم ممنوع الخروجی را برای یک بار لغو کرد و از کشور خارج شد. این شرایط خاص شامل موارد زیر هستند:

  1.     سفر حج تمتع؛ افراد می‌توانند برای به جا آوردن حج تمتع یک بار از دادگاه اجازه خروج از کشور را بگیرند.
  2.     سفرهای درمانی؛ اشخاصی که درگیر بیماری‌های خاص هستند اجازه دارند یک بار برای انجام امور درمانی از کشور خارج شوند.
  3.     انجام امور تجاری مربوط به کار؛ درمواری که مشکل ممنو‌ع الخروجی امور مالیاتی باشد و شخص توانایی پرداخت نداشته باشد می‌تواند با اجازه دادگاه یک بار برای انجام امور تجاری و بهبود وضع مالی از کشور خارج شود.

استعلام ممنوع الخروجی قبل از سفر

از آنجایی که ممکن است حکم ممنوعیت خروج از کشور به شما اعلام نشود، بهتر است از ۲ هفته قبل از سفر و قبل از خرید بلیط هواپیما، برای استعلام ممنوع الخروجی خود اقدام کنید. با این کار فرصت کافی برای بررسی و رفع آن خواهید داشت و از ضرر و زیان هزینه بلیط هواپیما پیشگیری می‌کنید.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر