زیباترین جنگل های ایران | طبیعت بکر ایران | جاهای دیدنی شمال کشور
جنگل هایی که بهشت ایران هستند! | + عکس
دو جنگل بکر و زیبای ایران رو بهتون معرفی می کنیم که اگر نرفتین حتما تو برنامه سفرهاتون بگذارین.
دو جنگل ایران که ممکن است اسمشان به گوشتان خورده باشد اما نرفته باشید ! جنگل های دو هزار و سه هزار تنکابن. زیبایی مسحور کننده ی این جنگل چشمهایتان را نوازش میکند.استان مازندران پر از جاذبه های طبیعی و شگفت انگیز است ، یکی از این جاذبه ها جنگل اسرار آمیز دو هزار و سه هزار است.
جنگل های دو هزار و سه هزار کجا هستند؟
یکی از زیباترین و بکرترین مناطق استان مازندران را جنگل دوهزار و سه هزار تشکیل داده اند که در ارتفاعات ییلاقی این استان واقع شده اند. وجود کوهستان های بلند در میان جنگل های دوهزار و سه هزار باعث به وجود آمدن هوایی بسیار مطلوب در این منطقه شده است. همچنین نزدیک بودن این دو جنگل هیرکانی به یکدیگر منطقه ای بسیار زیبا و چشم نواز را تشکیل داده اند.
هنگامی که وارد جنگل دوهزار و سه هزار می شوید، صدای طنین انداز پرندگان به همراه صدای جریان آب رودخانه بسیار آرامش بخش بوده و می توانید ساعت ها در این جنگل ها بمانید و روح خود را سرشار از آرامش کنید. اگر در فصل هایی مانند بهار و پاییز و صبح هنگام به این جنگل بروید، مه غلیظی را در این مناطق مشاهده خواهید کرد. حتی بسیاری از صیادان ماهیگیر، برای صید خود از این رودخانه استفاده می کنند. پوشش گیاهی این منطقه از درختان چنار، ون، راش و… می باشد.
جاده دو هزار از منطقهای به نام خرم آباد در شهر تنکابن یا شهسوار آغاز میشود و در ادامه به جاده سه هزار میرسد. این جاده در طول مسیر خود از میان جنگلهای انبوه، رودخانههای خروشان، آبشارهای طبیعی و چشمههای جوشان آب معدنی عبور میکند. طبیعتگردان زیادی در طول سال برای بازدید از بخشهای مختلف جاده دوهزار و سه هزار و اتراق در مسیر این جاده زیبا به تنکابن میروند.
دلیل نام گذاری جنگل های دو هزار و سه هزار چیست؟
یک روایت از گذشته وجود دارد که می گوید در گویش گیلکی هراز به معنای رود بوده که جنگل سه هزار دارای سه رود با نام های شلف رود، مرانرود و گرمارود می باشد که دلیل نام گذاری جنگل سه هزار شده است. محل سرچشمه این رودها از ارتفاعات کوهستانی این منطقه بوده که در مسیر جریان خود، جلگه های حاصلخیزی را پدید آورده اند.
مسیر انتهایی این رود ها دریای خزر می باشد. با گذشت زمان کلمه هراز به هزار تغییر پیدا کرده است. نقل قول دیگری نیز وجود دارد که می گوید این نام ها با توجه به ارتفاع جنگل ها بوده که در ارتفاع های دوهزار متری و سه هزار متری از سطح دریا قرار گرفته اند.
گیاهان و حیوانات عجیب دوهزار و سه هزار را ببینید
اگر یادتان باشد در ابتدای این متن گفتم که در این دو جنگل و همچنین جاده دو هزار گونههای مختلفی از گیاهان وجود دارد و به عبارتی پوشش جنگلی در این دو جنگل بسیار متنوع است. برخی از گونههای گیاهی آن عبارت است از راش، ون، چنار و هیرکانی که جزو درختان بومی استان مازندران محسوب میشوند.
در حاشیه رودخانههایی که از این دو جنگل عبور کرده و به دریای خزر میریزند، پوشش گیاهی سرسبزی وجود دارد و در فصلهای مختلف با رنگهای مختلفی که به خود میگیرند، منظرهای بینظیر ایجاد میکنند. همین عوامل است که باعث شده گردشگران برای طبیعتگردی به این منطقه سفر کنند.
اگر در سفر خود به جاده دو هزار حس کردید که میخواهید یک یا چند شب در این جنگل زیبا بمانید، میتوانید یکی از خانههای بومگردی که در این منطقه ساخته شده و چشم اندازهای زیبایی رو به جنگل دارد را اجاره نمایید و در آن از طبیعت زیبایی که پیش رویتان است و صدای رودخانه و پرندهها لذت ببرید.
در مورد گونههای گیاهی که در این منطقه وجود دارد باید بگویم که چون جنگل دو هزار و جنگل سه هزار در کوهپایه کوههای البرز قرار دارد از زیستگاههای جانوارن وحشی مثل گراز، خرس و پلنگ ایرانی محسوب میشود. پس حتما در سفر به این جنگلها مراقب باشید.
دیدنی های جاده دوهزار
از جاذبه های دیدنی در جنگل دوهزار و سه هزار می توان به مزارع پرورش ماهی، دشت های سرسبز و چشم انداز بی نظیر، اقامتگاه های بومگردی، درختان سر به فلک کشیده و انبوه اشاره کرد. از مشهورترین و بهترین نواحی این منطقه نیز روستاهای کلاچ، گاویشته، یوج، برسه، نوشا و میانکوه می باشند که دارای چشم اندازهای فوق العاده و بی نظیر می باشند.
برای دسترسی به این روستاها نیازی به استفاده از وسیله نقلیه نبوده و تنها با پیاده روی از ییلاقات اشکور محله، عسل محله و گلستان محله می توان به روستاهای نام برده در اطراف و بالادست جنگل سه هزار رفت.
این جنگل ها برای شب زنده داری های کوتاه و طولانی مناسب بوده و کسانی که می خواهند به ییلاقاتی که در ارتفاعات جنگل وجود دارد دسترسی پیدا کنند به 3 تا 5 ساعت پیاده روی زمان نیاز دارند. همچنین اگر قصد دارید برای بازدید از ییلاقات دورتر اقدام کنید می توانید در طول مسیر از روستاهایی که میان مسیر قرار دارند برای اقامت استفاده کنید. با وجود مسیر طولانی و دشوار، بسیاری از گردشگران و جنگل نوردان هستند که سختی مسیر را به جان می خرند تا از این مناطق زیبا دیدن کنند و از طبیعت آن ها لذت ببرند.
در حوالی این جنگل ها آبشارها و چشمه هایی وجود دارند که در فصول گرم سال مانند بهار و تابستان از شنا کردن آب تنی در آن ها لذت برد. یکی دیگر از جالب توجه ترین جاذبه های دیدنی جنگل دوهزار و سه هزار استخرهای پرورش ماهی هستند که در قسمت های مختلف این منطقه دیده می شوند. آبشاری به نام آبشار ماهی ورزان در سرچشمه رود دوهزار وجود دارد که گردشگران زیادی برای بازدید از این جاذبه دیدنی به سمت آن روانه می شوند.
روستای عسل محله
از بخش های پرطرفداری که بسیاری از گردشگران به خصوص کوهنوردان به سراغ آن می روند، روستای عسل محله می باشد. این روستا آخرین منطقه ای است که می توان با ماشین به آن وارد شد. آغاز مسیر صعود به قله سیالان روستای عسل محله می باشد که کوهنوردان حرفه ای حدود 2 روز می توانند آن را طی کنند و به قله صعود کنند.
دشت دریاسر
در مسیر کوهنوردی قله سیالان دشت بسیار زیبایی قرار دارد که دشت دریاسر نام دارد که دارای چشم انداز فوق العاده ای به مناطق کوهستانی اطراف دارد. اگر از دشت دریاسر حدود یک ساعت پیاده روی کنید به ییلاق هرسنگ می رسید. اگر در فصل بهار به دشت دریاسر بروید، گل های زرد رنگی را خواهید دید که به مانند فرشی زرد رنگ در وسط دشت پهن شده است. در کف این دشت چشمه آب جریان دارد که از لا به لای گل ها و گیاهان جاری شده اند.
آبگرم سه هزار
حوضچه ای با ابعاد 5 متر مربع در طبیعت جنگل سه هزار و دامنه های آهکی کوهستان ها قرار دارد که با عنوان آبگرک سه هزار از آن یاد می شود. عمق این آبگرم کمتر از یک متر بوده و دمای آب آن حدود 40 درجه سانتی گراد می باشد. آبگرم سه هزار از املاح معدنی نظیر: آهن، اسید کربنیک و گوگر تشکیل شده است.
چشمه آبگرم دیگری در اطراف جنگل دوهزار وجود دارد که چشمه آب معدنی فلکده نام دارد.
ارسال نظر