شناسه خبر: ۴۰۲۷
لینک کوتاه کپی شد

مردم سنگ شده | فوران آتشفشان شهر پمپئی | شهری که سنگ شد

شهری که مردمش ناگهان تبدیل به سنگ شدند! + ویدیو و تصاویر

شهر باستانی پمپئی که یکی از شهرهای روم باستان محسوب می شود، در پی بروز فعالیت آتشفشانی فاجعه آمیز قله وززو زیر خروارها خاکستر و گدازه دفن شد.

شهر پمپی

پر بازدید

ترینی‌ها :

امروزه شهر پمپئی به عنوان یکی از آثار باستانی ثبت شده در سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی شناخته شده است. شهر پمپئی یکی از بزرگ ترین و مهم ترین جاذبه های گردشگری کشور ایتالیا محسوب می شود که میلیون ها بازدید کننده در طول سال از آن دیدن می کنند. شهر پمپئی بر اثر فوران آتشفشان یک شبه محو شد و مردمش تبدیل به سنگ شدند.

داستان تلخ شهر پمپئی

 یکی از عجیب‌ترین و البته غم‌ انگیزترین آثار باستانی ایتالیا باقیمانده‌های پمپئی است. شهری که در سال ۷۹ میلادی بر اثر فعالیت آتشفشان وزوو زیر خروارها مذاب و خاکستر فرو رفت. یکی از عجیب‌ ترین و البته غم‌ انگیزترین آثار باستانی ایتالیا باقیمانده‌های پمپئی است. شهری که در سال ۷۹ میلادی بر اثر فعالیت آتشفشان وزوو زیر خروارها مذاب و خاکستر فرو رفت.

مردمی که ناگهان سنگ شدند

نزدیک به ۲۰۰۰ سال پیش، پمپئی شهری شلوغ در جنوب ایتالیا امروزی بود، اما در تابستان سال ۷۹ پس از میلاد مسیح، فوران مهیب آتشفشان کوه وزوو تقریباً یک شبه، پمپئی و بسیاری از ۱۰۰۰۰ ساکنش را زیر تلی از خاکستر ناپدید کرد. هنگام حفاری‌های باستان‌شناسی در پمپئی، بقایای بیش از یک هزار قربانی یافت شد.

مردمی که ناگهان سنگ شدند

در مرحله اول فوران، کسانی که به موقع شهر را ترک نکرده بودند در خانه‌های خود به دام افتادند و زیر وزن زباله‌های آتشفشانی مدفون شدند. پس از آن، یک جریان آذرآواری با دمای بالا با سرعت بالا به شهر برخورد کرد و تمام نقاطی را که هنوز توسط سایر مواد آتشفشانی غرق نشده بودند پر کرد، به طوری که هرکسی که هنوز در شهر بود به یکباره بر اثر شوک حرارتی جان خود را از دست داد.

اجساد این قربانیان در همان حالتی باقی ماند که جریان آذرآواری به آنها برخورد کرد و با پوشیده شدن توسط لایه‌های آهکی خاکستر، فرم بدن آنها حتی پس از تجزیه مواد بیولوژیکی حفظ شد. یک جریان آذرآواری جریانی از گاز داغ و سنگ با سرعت زیاد است که می‌تواند با سرعت حداکثر ۷۰۰ کیلومتر در ساعت از آتشفشان به بیرون رانده شود. دمای گاز می‌تواند به ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد برسد. جریان‌های آذرآواری معمولاً نزدیک سطح زمین و به سمت پایین کوه حرکت می‌کنند یا تحت نیروی جاذبه به طرفین گسترش می‌یابند.

مردمی که ناگهان سنگ شدند

پس از این رویداد دهشتناک پمپئی اساساً گم و فراموش شده بود تا اینکه در سال ۱۷۴۸ دوباره کشف شد و به لطف حفاری‌هایی که هنوز هم ادامه دارد، دانشمندان توانسته‌اند تقریباً بفهمند که در آن روز وحشتناک چه اتفاقی افتاد.

بازدید از ویرانه‌های پمپئی چون سفر به دل تاریخ است. لایه‌های خاکستر در واقع به حفظ ساختمان‌ها، آثار هنری و حتی اجساد انسان‌ها کمک کرده و انگار زمان در لحظه خروش آتشفشان متوقف شده است!

تصویر بازسازی شده شهر

تصویر بازسازی شده شهر هنگام فوران آتش‌فشان. این تصویر نشان می‌دهد که چطور چند لحظه بعد خاکستر داغ تمام شهر را پوشانده بود. این اولین کاوش تمام ایتالیایی بود. او در حفاری‌هایش به بدن انسان‌هایی برخورد کرد که سوخته و دور بدنشان با خاکستر پوشیده شده بود؛ بنابراین او برای حفظ حالت طبیعی آدم‌ها تکنیک جالبی ابداع کرد. او قبل از برداشتن خاکستر در فضای خالی بین آن‌ها گچ تزریق می‌کرد. در حقیقت او از فضای باقیمانده‌ای که بر اثر از بین رفتن جسد به وجود آمده بود مثل قالب استفاده کرد تا حالت جسد را بازسازی کند. نتیجه کار او بسیار جالب از آب در آمد. به وسیله تکنیک او حالت قربانیان در حال فرار به خوبی بازسازی شد.

مردمی که ناگهان سنگ شدند

حتی وحشتی که در قیافه بسیاری از آن‌ها وجود داشت هم به خوبی با این روش نمایان شد. هنوز هم از این تکنیک در کاوش‌ها استفاده می‌شود؛ با این تفاوت که به‌جای گچ از رزین استفاده می‌شود تا استخوان‌ها دست نخورده بمانند و امکان تجزیه و تحلیل جسد بیشتر شود. همین‌طور رزین دوام بیشتری دارد. به هر حال این شهر در اواسط دهه ۹۰ میلادی به طور کامل از زیر خاک بیرون آورده شد و در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مکان‌های توریستی کشور ایتالیا محسوب می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد