دریاچه نمک بولیوی | بزرگترین آینه طبیعی جهان
(ویدیو) لذت تماشای بزرگترین آینه طبیعی جهان رو از دست ندید!
شما هم با تماشای این ویدیو متوجه خواهید شد که چرا به دریاچه نمک بولیوی، عنوان «بزرگ ترین دریاچه نمک جهان» را داده اند. در ادامه ببینید.
بزرگترین آینه طبیعی جهان در کشور بولیوی قرار دارد. دریاچه نمکی که سطح صیقلی آن باعث شده است که به عنوان بزرگترین آینه طبیعی جهان شناخته شود. در مورد بزرگترین آینه طبیعی جهان در ادامه بیشتر بخوانید.
دریاچه نمک بولیوی، بزرگ ترین آینه جهان
شاید باورش عجیب باشد اما عنوان «بزرگترین آینه طبیعی جهان» به درستی به دریاچه نمک بولیوی داده شده است. فقط کافی است روی این دریاچه بایستید و به انعکاس تصویرتان روی آن نگاه کنید؛ تصویر منعکس شده در بعضی نقاط آنقدر شفاف است که انگار واقعا مقابل یک آینه ایستادهاید؛ درست به همین دلیل این دریاچه بزرگ که وسعت آن حدود یک هکتار است به یکی از نقاط دیدنی و جالب کرهزمین تبدیل شده؛ مکانی اسرارآمیز که پای گردشگران زیادی را به این منطقه باز کرده است.
حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار سال قبل، این سطح نمکی قسمتی از دریاچه بزرگی به نام «میچین» بوده؛ این زمان تقریبی به وسیله آزمایشهای رادیو کربنی که روی رسوبات بجا مانده انجام شده، به دست آمده است. قطر لایه نمک محلول این دریاچه چیزی بین۲ تا ۲۰ متر است و بیشتر از نمکهای لیتیوم و بعد منیزیوم تشکیل شده است.
اما روی آن با لایهای از نمکهای سولفوری پوشانده شده که ضخامتش از چند تا دهها سانتیمتر تغییر میکند؛ اینجا بزرگترین سطح نمکی دنیا است که با مساحت ۱۰۵۸۲ کیلومتر مربع در کشور بولیوی قرار دارد و به قطب جدید گردشگری این کشور تبدیل شده است.
جزایری در نمک
اسم این سطح بزرگ نمکی «سالار دیویونی» است. سالار به معنای سطح نمکی و یویونی به معنای محافظ یا در برگیرنده است. یویونی اسم شهری در نزدیکی این منطقه هم است؛ این شهر مبداء و محل سکونت توریستها و بازدیدکنندگان این دریاچه است؛ دریاچهای که در جنوب غربی بولیوی و بین دو ناحیه «پوتوسی» و «اورور» قرار گرفته است. نکته جالب اینجا است که این مکان شگفتانگیز، تقریبا در ارتفاع ۳۶۰۰ متری قرار دارد، یعنی چیزی نزدیک به ارتفاع متوسط کوههای آند.
این مکان منحصر به فرد از تغییر حالت چندین دریاچه بزرگ ماقبل تاریخی به وجود آمده است. سطح این منطقه آنقدر صاف است که تقریبا در تمام مساحت آن بیشتر از یک متر اختلاف ارتفاع دیده نمیشود. البته تا همین چند سال قبل همه فکر میکردند که کاملا صاف است اما GPSهای مدرن مچ این دریاچه را باز کرد. نکته جالب این جاست که سطح صاف این دریاچه ایدهآلترین منطقه زمین برای تنظیم دقیق ارتفاع ماهوارهها است.
با اینکه این دریاچه تماما از نمک تشکیل شده اما درست در وسط آن، چند قسمت سنگی قرار دارد که به آنها جزیره گفته میشود. در حقیقت این قسمت زمانی که هنوز دریاچه «میچین» خشک نشده بود، بر اثر فعالیتهای آتشفشانی زیر آب به وجود آمده است و حالا این جزیرهها را درست کرده است. بسیاری از ماجراجوها وقتی به این قسمت از دریاچه میرسند با علاقه زیاد از جزیرهها بازدید میکنند چون هنوز هم میشود در آنها فسیل خزههای ماقبل تاریخ را پیدا کرد.
ارسال نظر