شناسه خبر: ۱۰۴۲۵
لینک کوتاه کپی شد

10 جزیره بزرگ جهان، نگاهی به شگفتی های طبیعت + عکس

با ما همراه باشید تا در این مطلب از سایت ترینی ها با بزرگترین جزیره های دنیا آشنا شوید.

بزرگترین جزیره های جهان

پر بازدید

ترینی‌ها :

در این مقاله، قصد داریم به بررسی ده جزیره بزرگ جهان بپردازیم و نگاهی اجمالی به ویژگی‌ها، جغرافیا، حیات وحش و فرهنگ هر یک از آنها داشته باشیم. این جزایر، از سرزمین‌های یخ‌زده گرینلند تا جنگل‌های بارانی گینه نو، تنوع شگفت‌انگیزی از مناظر طبیعی و زیستگاه‌ها را در خود جای داده‌اند. با ما همراه باشید تا در این سفر مجازی به دور دنیا، با بزرگترین جزایر جهان آشنا شویم.

1. جزیره گرینلند (Greenland) : بزرگترین جزیره دنیا

گرینلند، بزرگترین جزیره جهان با مساحت ۲٫۱۳۰٫۸۰۰ کیلومتر مربع، تقریبا به اندازه یک سوم قاره اروپا است. این جزیره در اقیانوس اطلس شمالی واقع شده و بخشی از خاک دانمارک به شمار می‌آید.

5 تا از کوچکترین جزایر قابل سکونت در جهان + عکس

گرینلند، جزیره‌ای سرد و یخ‌زده است که بیش از ۸۰ درصد سطح آن توسط یخ پوشیده شده. آب و هوای گرینلند بسیار متغیر است و در طول سال، دمای هوا می‌تواند از ۲۰- درجه تا ۲۵+ درجه سانتیگراد تغییر کند. گرینلند، جزیره‌ای کم‌جمعیت است که تنها حدود ۵۶٫۰۰۰ نفر جمعیت دارد که بیشتر آن‌ها در سواحل جنوبی و غربی زندگی می‌کنند. گرینلند، جزیره‌ای زیبا و دیدنی با مناظر طبیعی خیره‌کننده، حیات وحش متنوع، فرهنگ بومی جالب و پدیده‌های طبیعی مانند شفق قطبی و خورشید شبانه است.

اگر به دنبال پاسخ سوال بزرگترین جزیره جهان چه نام دارد هستید، پاسخ شما گرینلند است. در آن سو، برخی افراد به دنبال بزرگترین جزیره جهان در جدول هستند؛ اگر طبق حروف مختلف یا تعداد آنها، گرینلند پاسخ شما نبوده، احتمالا بتوانید جواب قطعی را در انتهای مقاله پیدا کنید!

جزیره گرینلند

۲. جزیره نیوگینه (New Guinea) : از بزرگترین جزایر جهان در بخش شرقی زمین

نیوگینه، دومین جزیره بزرگ جهان است که با مساحت ۷۸۵٫۷۵۳ کیلومتر مربع، تقریبا به اندازه کشور ترکیه است. این جزیره در اقیانوس آرام واقع شده و بین دو کشور پاپوآ گینه نو و اندونزی تقسیم شده است.

نیوگینه، جزیره‌ای گرم و مرطوب است که بیشتر سطح آن را جنگل‌های بارانی استوایی تشکیل می‌دهند. آب و هوای نیوگینه در طول سال، نسبتا ثابت بوده و دمای هوای آن معمولا بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است. نیوگینه، جزیره پرتراکم با حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت است که بیشتر آن‌ها در سواحل شمالی و جنوبی زندگی می‌کنند. نیوگینه به عنوان یکی از بزرگ ترین جزیره های دنیا، منطقه‌ای شگفت‌انگیز با تنوع زیستی بالاست و بیش از ۱۰٫۰۰۰ گونه گیاهی و ۱۰۰۰ گونه پرنده را در آن می‌توان پیدا کرد این جزیره همچنین به واسطه تاریخچه نسبتا کهن، مردمی با فرهنگ‌ها و زبان‌های بسیار مختلف دارد، به گونه‌ای که مطابق با آمار موجود، به بیش از ۸۵۰ زبان مختلف در این سرزمین سخن گفته می‌شود.

جزیره نیوگینه

۳. جزیره بورنئو (Borneo)

مورد بعدی در لیست بزرگترین جزیره های جهان، بورنئو با مساحت ۷۴۸٫۰۰۰ کیلومتر مربع است؛ این یعنی تقریبا هم‌اندازه با کشور فرانسه! این جزیره در اقیانوس آرام واقع شده و بین سه کشور مالزی، اندونزی و برونئی تقسیم شده است.

جزیره گمشده آتلانتیس؛ شهر افسانه ای آتلانتیس کجاست؟

بورنئو، جزیره‌ای گرم و مرطوب است که بیشتر سطح آن را جنگل‌های بارانی استوایی تشکیل می‌دهند. آب و هوای بورنئو در طول سال، نسبتا ثابت است و دمای هوای آن هم معمولا بین ۲۷ تا ۳۲ درجه سانتیگراد می‌باشد. جمعیت جزیره بورنئو به حدود ۲۱ میلیون نفر می‌رسد و به‌نظر بیشتر آن‌ها در سواحل آن مشغول زندگی هستند. اینجا همچنین جزیره‌ای فوق‌العاده و منحصر به فردبا تنوع زیستی بسیار بالاست و بیش از ۱۵٫۰۰۰ گونه گیاهی و ۲۲۰۰ گونه پرنده را می‌توان در آن پیدا کرد. در بورنئو به عنوان یکی از بزرگترین جزایر دنیا نیز به بیش از ۲۵۰ زبان مختلف صحبت می‌شود.

جزیره بورنئو

4. جزیره ماداگاسکار (Madagascar)

در ادامه لیست بزرگترین جزیره های دنیا به یکی از موارد مشهور دیگر یعنی ماداگاسکا می‌رسیم. ماداگاسکار، مساحتی معادل با ۵۸۷٫۰۴۰ کیلومتر مربع داشته و کشور ماداگاسکار نیز در همین منطقه قرار گرفته است. این جزیره در اقیانوس هند واقع شده و در واقع کشور مستقلی به حساب می‌آید.

آب و هوای ماداگاسکار، گرم و خشک بوده و از جنگل‌های بارانی و ساوانا گرفته تا کوهستان‌ها و صحراها، طبیعت‌های بسیار مخلتفی را می‌توان در آن پیدا کرد. آب و هوای ماداگاسکار در طول سال، بسیار متغیر بوده و دمای هوا می‌تواند از ۱۰- درجه سانتیگراد تا ۳۵+ درجه سانتیگراد نیز تغییر کند. ماداگاسکار همچنین جزیره‌ای پررونق با حدود ۲۷ میلیون نفر جمعیت است. بنا بر اطلاعات موجود، بیش از ۹۰ درصد گونه‌های گیاهی و حیوانی موجود در ماداگاسکار، منحصر به همین جزیره هستند که این مسئله، نشان از اهمیت بالای آن داردو همچنین این جزیره دارای فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلفی است که بیشتر از آن‌ها از ریشه‌های آفریقایی و آسیایی تبارند.

جزیره ماداگاسکار

5. جزیره بافین (Baffin)

بافین، پنجمین جزیره بزرگ جهان با مساحت ۵۰۷ هزار کیلومتر مربع، تقریبا به اندازه کشور اسپانیا است. این جزیره در اقیانوس آرام واقع شده و در قالب یکی از بزرگترین جزیره های دنیا، بخشی از خاک کانادا نیز به شمار می‌آید.

چرا زنان حق ورود به این جزیره ایران را ندارند؟؟ + تصاویر

بافین با دیگر مواردی که ما در لیست بزرگ ترین جزایر زمین به آنها اشاره کردیم، تفاوت‌های بسیار دارید. مثلا فضای این جزیره، سرد و یخ‌زده بوده بیشتر سطح را یخ و برف می‌پوشانند. در آن سو، دمای هوا می‌تواند از ۴۰- درجه سانتیگراد تا ۱۵+ درجه سانتیگراد تغییر کند. شرایط خاص آب‌وهوایی در بافین باعث شده تا تنها حدود ۱۱٫۰۰۰ نفر مشغول زندگی در آن باشند. بفین، وجود پدیده‌های طبیعی مانند شفق قطبی و خورشید شبانه، برخی از جذاب‌ترین ویژگی‌های مربوط به جزیره بافین هستند.

جزیره بافین

۶. سوماترا (Sumatra)

در ادامه لیست بزرگترین جزیره های دنیا، به یکی دیگر از مشهورترین موارد یعنی سوماترا می‌رسیم؛ ششمین جزیره بزرگ دنیا که با مساحتی در حدود ۴۴۳ هزار کیلومتر مربع، شهرت زیادی در بین گردشگران دارد. این جزیره فاصله زیادی با مورد قبلی یعنی بافین دارد، در اقیانوس هند واقع شده و بخشی از خاک اندونزی به شمار می‌آید.

سوماترا، جزیره‌ای گرم و مرطوب است که بیشتر سطح آن را جنگل‌های بارانی استوایی تشکیل می‌دهند. آب و هوای این جزیره در طول سال، نسبتا ثابت است و دمای هوا معمولا بین ۲۳ تا ۳۰ درجه سانتیگراد می‌باشد. جمعیت سوماترا بیشتر از دیگر موارد این لیست است که حدود ۵۰ میلیون نفر جمعیت دارد که بیشتر آن‌ها در سواحل شمالی و غربی زندگی می‌کنند. سوماترا، جزیره‌ای دلنشین و مهیج است که دارای تنوع زیستی بالایی است و بیش از ۱۰٫۰۰۰ گونه گیاهی و ۶۵۰ گونه پرنده و مامور را در خود جای داده است. همچنین این جزیره دارای فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلفی است که بیش از ۵۲ زبان مختلف در آن صحبت می‌شود.

سوماترا

۷. جزیره هونشو (Honshu) : از بزرگترین جزایر ها با بیشترین جمعیت

در شرق آسیا، یکی دیگر از بزرگترین جزیره های جهان به نام هونشو با مساحت ۲۲۷٫۹۶۰ کیلومتر مربع را می‌توان پیدا کرد؛ جزیره‌ای که اندازه‌ای تقریبا برابر با کشور انگلستان دارد. این جزیره در اقیانوس آرام واقع شده و بخشی از خاک ژاپن به شمار می‌آید.

هونشو، جزیره‌ای معتدل و مرطوب با مناطق زیستی متفاوت است و همین مسئله باعث شده تا بتوان آن را، یک سرزمین جذاب برای گردشگران معرفی کرد. از کوهستان‌ها و دره‌ها گرفته تا دشت‌ها و سواحل، این جزیره دارای طبیعت‌های بسیار گوناگونی است.

تنها جزیره ایرانی دریای خزر که یک نفر در آن زندگی می کند! + تصاویر

آب و هوای هونشو در طول سال، بستگی به منطقه جغرافیایی دارد و دمای هوا می‌تواند از ۰- درجه سانتیگراد تا ۳۵+ درجه سانتیگراد تغییر کند. با توجه به اینکه هونشو بخشی از خاک ژاپن به حساب می‌آید، حدود ۱۰۴ میلیون نفر در آن زندگ می‌کنند. برای درک بهتر، باید بگوییم که این جزیره شامل شهرهای بزرگی مانند توکیو، اوساکا و کیوتو می‌شود. از دیگر ویژگی‌های قابل توجه در مورد این جزیره پیشرفت و مدرن می‌توان به صنعت، فناوری، اقتصاد، فرهنگ و تاریخ برجسته آن اشاره کرد.

جزیره هونشو

8. جزیره ویکتوریا (Victoria Island)

هشتمین جزیره بزرگ دنیا، «ویکتوریا» در شمال کاناداست که بیش از ۲ هزار نفر در آن سکونت دارند و مساحت آن به بیش از ۲۱۷ هزار کیلومتر مربع نیز می‌رسد. ویکتوریا، دومین جزیره بزرگ کانادا به حساب می‌آید. همان‌طور که احتمالا حدس زده باشید، ویکتوریا جزیره‌ای سرد و یخ‌زده است که بیشتر سطح آن را یخ و برف می‌پوشاند.

در مورد نام‌گذاری این جزیره، باید بگوییم این اسم از قرن نوزدهم و به افتخار شاهزاده ویکتوریا که یکی از حاکمان این منطقه بود، گذاشته و از آن زمان تا به امروز نیز این اسم روی آن باقی مانده است. ویکتوریا به عنوان یکی از بزرگترین جزیره های جهان، اهمیت زیادی از لحاظ ژئوپلتیکی و همچنین جغفرافیایی برای کانادا دارد.

دمای هوا در جزیره بزرگ ویکتوریا می‌تواند از ۵۰- درجه سانتیگراد تا ۵+ درجه سانتیگراد تغییر کند و این یعنی ما با یکی از سردترین جزیره های دنیا نیز روبه‌رو هستیم. شرایط جوی ویکتوریا البته برای زندگی اصلا مناسب نیست و در حال حاضر، فقط حدود ۲ هزار نفر در آن زندگی می‌کنند؛ این افراد نیز بیشتر در ایستگاه‌های علمی و نظامی هستند.

جزیره ویکتوریا

9. انگلستان (Britain) ؛ بزرگترین جزیره اروپا

انگلستان که در گذشته با نام «بریتانیا» شناخته می‌شد، مورد بعدی در لیست بزرگترین جزیره های جهان است. مساحت این منطقه به ۲۰۹٫۳۳۱ کیلومتر مربع می‌رسد؛ این یعنی تقریبا هم‌اندازه با کشور بلاروس. این جزیره در اقیانوس اطلس واقع شده و بخشی از خاک انگلیس نیز به شمار می‌آید.

از کوهستان‌ها و برکه‌ها تا دشت‌ها و سواحل، طبیعت‌های بسیار متفاوتی را می‌توان در انگلستان پیدا کرد. آب و هوای بریتانیا در طول سال، بستگی به منطقه جغرافیایی دارد و دمای هوا می‌تواند از ۱۰- درجه سانتیگراد تا ۳۰+ درجه سانتیگراد تغییر کند. انگلستان، جزیره‌ای پرجمعیت با حدود ۶۷ میلیون نفر جمعیت است که بیشتر آن‌ها در شهرهای بزرگی مانند لندن، بیرمنگام و منچستر زندگی می‌کنند.

انگلستان

10. جزیره الزمیر (Ellesmere Island)

در پاسخ به این سوال که بزرگترین جزیره دنیا کدام است، باید بگوییم که در رتبه دهم لیست ما، باز هم منطقه‌ای وجود دارد که به کانادا مربوط می‌‌شود. نام‌گذاری این جزیره نیز در قرن نوزدهم انجام شده و باز هم از نام یکی از حاکمان برای آن استفاده شده است. هرچند، باورهایی مبنی بر اینکه نخستین بار وایکینگ‌ها در سده دهم میلادی برای نخستین بار از این جزیره بازدید کرده‌اند، وجود دارد. گفتنی‌ست این جزیره برای سکونت اصلا مناسب نبوده و حدود ۱۵۰ نفر فقط در آن سکونت دارند.

جزیره الزمیر

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر