شیره انگور | خواص شیره انگور | طرز تهیه شیره انگور
16 خاصیت شیره انگور که غافلگیرت میکنه + طرز تهیه
شیره انگور از محصولات پرخاصیتی است که به خصوص در فصل های سرد بیشتر توصیه می شود. در ادامه خواص فراوان آن را بخوانید.
پر بازدید
شیره انگور در مقایسه با انگور کالری بیشتری داشته و انرژی بیشتری به شما می دهد. در طب سنتی به خصوص برای رفع کم خونی استفاده از شیره انگور بسیار توصیه شده است. در ادامه خواص فراوان شیره انگور و طرز تهیه آن را بخوانید.
خواص شیره انگور قابل شمارش نیست!
در طب سنتی، شیره انگور را دبس یا دوشاب مینامند. با توجه به طبع سرد و تر شیره انگور، خوردن آن برای اغلب افراد مشکلی ایجاد نمیکند، اما بهتر است کسانی که طبع گرمی دارند، کمی در مصرف آن احتیاط کنند. شیرینی آن بیشتر از انگور است و بسیار مفید و مغذی میباشد. با توجه به آنکه میزان قند بالایی دارد، انرژیزا است. در این بخش خواص شیره انگور را معرفی میکنیم، که در طب سنتی اشاره شده است.
- شیره انگور خونساز بوده و برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، مفید خواهد بود.
- شیره انگور با افزایش حجم عضلات بدن موجب بالا رفتن وزن میشود و مصرف آن به ورزشکاران توصیه میشود.
- ضد التهاب حلق است و در فصول سرد مصرف آن برای مقابله با سرفههای خشک پیشنهاد میشود.
- موجب کاهش غلظت ادرار شده و به بهبود فعالیت کلیهها کمک میکند.
- در درمان صرع، کهیر و یرقان سودمند است.
- مصرف آن به مادران شیرده توصیه میشود، زیرا شیر مادر را غلیظتر میکند.
- موجب افزایش توان و بنیه میشود و مصرف آن به کسانی پیشنهاد میشود که فعالیت بدنی زیادی دارند.
- درمان طبیعی برای یبوست است و مشکلات گوارشی را کاهش میدهد.
- موجب آرامش اعصاب میشود و به مقابله با افسردگی میپردازد.
- سطح کلسترول و چربی خون را متعادل میکند.
- انرژی بدن را افزایش داده و تغذیه مناسب برای دوران قاعدگی است.
- خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
- شیره انگور موجب آرامش اعصاب می شود.
- به حفظ سلامت پوست کمک می کند.
- باعث تقویت مو می شود.
- هورمونهای جنسی مردانه را تنظیم می کند.
درمان بیماریها با ترکیب شیره انگور
آنتی اکسیدانهای موجود در شیره انگور سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مقابله با بیماریها میپردازد. شیره انگور در درمان بسیاری از بیماریها سودمند است.
-
موجب بهبود سرفه و علائم التهاب حلق میشود
خاصیت نرمکنندگی و ضد التهابی شیره انگور به اثبات رسیده است. به همین دلیل به افراد مبتلا به سرماخوردگی پیشنهاد میشود که ترکیب آب و شیره انگور را قرقره کنند.
-
کم خونی را درمان میکند
آهن و ویتامین B12 موجود در شیره انگور سطح گلبولهای قرمز را در بدن افزایش میدهد و از این طریق موجب درمان کم خونی میشود. شیره انگور با فراهم آوردن آهن مورد نیاز بدن از پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند.
-
یبوست را درمان میکند
شیره انگور از طریق پاکسازی روده و بهبود حرکات آن موجب درمان مشکلات روده همچین یبوست میشود. پس برای درمان بیماریهای گوارشی از خوردن شیره انگور غافل نشوید.
-
درمان بیماری فشار خون است
پتاسیم موجود در شیره انگور موجب انبساط رگهای خونی میشود و فشار خون را کاهش میدهد. بهبود جریان خود از سایر بیماریهای قلب و عروق نیز جلوگیری میکند.
-
به درمان زخم معده کمک میکند
از دیگر خواص شیره انگور میتوان به درمان زخم معده اشاره کرد. مصرف شیره انگور عملکرد معده را نیز بهبود میبخشد. به همین دلیل به افرادی که مبتلا به زخم معده هستند، مصرف شیره انگور سفارش میشود.
طرز تهیه شیره انگور
تهیه شیره انگور کاری پر زحمت و زمانبر است. برای تهیه شیره انگور از انگور یا کشمش استفاده میشود و هرچه انگور مرغوبتر باشد، شیره آن باکیفیتتر و خوشطعمتر میشود. شیره انگور در شهرهای مختلف با روشهای متفاوت و از انواع انگور مختلف تهیه میشود؛ از همین رو طعم، رنگ و قوام شیره انگور شهرهای مختلف باهم تفاوت دارند. دوشاب خراسان غلیظ است و رنگ تیره دارد. شیره انگور ملایر سفت است و رنگ آن قهوهای روشن است در حالی که شهرهای همدان و اردبیل دارای شیرههای رقیقتر بارنگ قهوهای تیره هستند.
طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی بدین شکل است که به اندازهای که میخواهیم شیره انگور تهیه کنیم:
- ابتدا باید انگور تهیه کرده، انگورها را شسته و سپس آنها را له کنید.
- بعد از اینکه انگورها را له کردید، از صافی عبور دهید و آب انگور خالصی که حاصل شده است را جدا کنید.
- آب انگور را در یک ظرف بریزید و به آن خاک سفید اضافه کنید و یک شب آن را نگهدارید و سپس از صافی رد کنید تا خاک آن گرفته شود.
- سپس این محلول را بر روی حرارت به مدت دو ساعت قرار دهید و بجوشانید تا غلظت پیدا کند و کشدار شود و به رنگ قهوهای روشن و شفاف دست پیدا کنید.
در تهیه شیره انگور به روش صنعتی برای له کردن، آبگیری و… انگورها از ماشینآلات مخصوص استفاده میشود. در این روش معمولاً انگورها را خوشهای استفاده میکنند و آنها را دانه دانه نمیکنند؛ ولی با این حال طعم و خواص شیره انگور خانگی و صنعتی تفاوتی باهم ندارد ولی ماندگاری شیره انگور صنعتی معمولاً بیشتر است.
ارسال نظر