شناسه خبر: ۳۱۱۹
لینک کوتاه کپی شد

شیره انگور | خواص شیره انگور | طرز تهیه شیره انگور

16 خاصیت شیره انگور که غافلگیرت میکنه + طرز تهیه

شیره انگور از محصولات پرخاصیتی است که به خصوص در فصل های سرد بیشتر توصیه می شود. در ادامه خواص فراوان آن را بخوانید.

شیره انگور

پر بازدید

ترینی‌ها :

شیره انگور در مقایسه با انگور کالری بیشتری داشته و انرژی بیشتری به شما می دهد. در طب سنتی به خصوص برای رفع کم خونی استفاده از شیره انگور بسیار توصیه شده است. در ادامه خواص فراوان شیره انگور و طرز تهیه آن را بخوانید.

خواص شیره انگور قابل شمارش نیست!

در طب سنتی، شیره انگور را دبس یا دوشاب می­نامند. با توجه به طبع سرد و تر شیره انگور، خوردن آن برای اغلب افراد مشکلی ایجاد نمی­کند، اما بهتر است کسانی که طبع گرمی دارند، کمی در مصرف آن احتیاط کنند. شیرینی آن بیشتر از انگور است و بسیار مفید و مغذی می­باشد. با توجه به آنکه میزان قند بالایی دارد، انرژی­زا است. در این بخش خواص شیره انگور را معرفی می­کنیم، که در طب سنتی اشاره شده است.

  1. شیره انگور خون­ساز بوده و برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، مفید خواهد بود.
  2.  شیره انگور با افزایش حجم عضلات بدن موجب بالا رفتن وزن می­شود و مصرف آن به ورزشکاران توصیه می­شود.
  3. ضد التهاب حلق است و در فصول سرد مصرف آن برای مقابله با سرفه­های خشک پیشنهاد می­شود.
  4. موجب کاهش غلظت ادرار شده و به بهبود فعالیت کلیه­ها کمک می­کند.
  5. در درمان صرع، کهیر و یرقان سودمند است.
  6. مصرف آن به مادران شیرده توصیه می­شود، زیرا شیر مادر را غلیظ­تر می­کند.
  7. موجب افزایش توان و بنیه می­شود و مصرف آن به کسانی پیشنهاد می­شود که فعالیت بدنی زیادی دارند.
  8. درمان طبیعی برای یبوست است و مشکلات گوارشی را کاهش می­دهد.
  9. موجب آرامش اعصاب می­شود و به مقابله با افسردگی می­پردازد.
  10. سطح کلسترول و چربی خون را متعادل می­کند.
  11. انرژی بدن را افزایش داده و تغذیه مناسب برای دوران قاعدگی است.
  12. خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
  13. شیره انگور موجب آرامش اعصاب می شود.
  14. به حفظ سلامت پوست کمک می­ کند.
  15. باعث تقویت مو می ­شود.
  16. هورمون­های جنسی مردانه را تنظیم می­ کند.

 

شیره انگور

 

درمان بیماری‌ها با ترکیب شیره ‌انگور

آنتی اکسیدان­های موجود در شیره انگور سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مقابله با بیماری­ها می­پردازد. شیره انگور در درمان بسیاری از بیماری­ها سودمند است.

  • موجب بهبود سرفه و علائم التهاب حلق می­شود

خاصیت نرم­کنندگی و ضد التهابی شیره انگور به اثبات رسیده است. به همین دلیل به افراد مبتلا به سرماخوردگی پیشنهاد می­شود که ترکیب آب و شیره انگور را قرقره کنند.

  • کم خونی را درمان می­کند

آهن و ویتامین B12 موجود در شیره انگور سطح گلبول­های قرمز را در بدن افزایش می­دهد و از این طریق موجب درمان کم خونی می­شود. شیره انگور با فراهم آوردن آهن مورد نیاز بدن از پوکی استخوان نیز جلوگیری می­کند.

  • یبوست را درمان می­کند

شیره انگور از طریق پاکسازی روده و بهبود حرکات آن موجب درمان مشکلات روده همچین یبوست می­شود. پس برای درمان بیماری­های گوارشی از خوردن شیره انگور غافل نشوید.

  • درمان بیماری فشار خون است

پتاسیم موجود در شیره انگور موجب انبساط رگ­های خونی می­شود و فشار خون را کاهش می­دهد. بهبود جریان خود از سایر بیماری­های قلب و عروق نیز جلوگیری می­کند.

  • به درمان زخم معده کمک می­کند

از دیگر خواص شیره انگور می­توان به درمان زخم معده اشاره کرد. مصرف شیره انگور عملکرد معده را نیز بهبود می­بخشد. به همین دلیل به افرادی که مبتلا به زخم معده هستند، مصرف شیره انگور سفارش می­شود.

شیره انگور

 طرز تهیه شیره انگور

تهیه شیره انگور کاری پر زحمت و زمان‌بر است. برای تهیه شیره انگور از انگور یا کشمش استفاده می‌شود و هرچه انگور مرغوب‌تر باشد، شیره آن باکیفیت‌تر و خوش‌طعم‌تر می‌شود. شیره انگور در شهرهای مختلف با روش‌های متفاوت و از انواع انگور مختلف تهیه می‌شود؛ از همین رو طعم، رنگ و قوام شیره‌ انگور شهر‌های مختلف باهم تفاوت دارند. دوشاب خراسان غلیظ است و رنگ تیره دارد. شیره انگور ملایر سفت است و رنگ آن قهوه‌ای روشن است در حالی‌ که شهرهای همدان و اردبیل دارای شیره‌های رقیق‌تر بارنگ قهوه‌ای تیره هستند.

طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی بدین شکل است که به اندازه‌ای که می‌خواهیم شیره انگور تهیه کنیم:

  • ابتدا باید انگور تهیه کرده، انگورها را شسته و سپس آن‌ها را له کنید.
  • بعد از اینکه انگور‌ها را له کردید، از صافی عبور دهید و آب انگور خالصی که حاصل شده است را جدا کنید.
  • آب انگور را در یک ظرف بریزید و به آن خاک سفید اضافه کنید و یک شب آن را نگه‌دارید و سپس از صافی رد کنید تا خاک آن گرفته شود.
  • سپس این محلول را بر روی حرارت به مدت دو ساعت قرار دهید و بجوشانید تا غلظت پیدا کند و کشدار شود و به رنگ قهوه‌ای روشن و شفاف دست پیدا کنید.

در تهیه شیره انگور به روش صنعتی برای له کردن، آبگیری و… انگورها از ماشین‌آلات مخصوص استفاده می‌شود. در این روش معمولاً انگورها را خوشه‌ای استفاده می‌کنند و آن‌ها را دانه‌ دانه نمی‌کنند؛ ولی با این‌ حال طعم و خواص شیره انگور خانگی و صنعتی تفاوتی باهم ندارد ولی ماندگاری شیره انگور صنعتی معمولاً بیشتر است.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر