این 5 مورد عامل کمر درد شما هستند!
کمردرد، یکی از شایعترین بیماریهای عضلانی_اسکلتی است که به اذعان متخصصان، منشاءهای پنجگانه سبب بروز آن میشوند.
دکتر حسین یاری - مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران با بیان اینکه «کمر درد» جزو شایعترین بیماریهای عضلانی-اسکلتی است، اظهار کرد: کمردرد، بسیار شایع است؛ به نحوی که حدود ۸۰ درصد از انسانها حداقل یکبار کمردرد را طی حیات خود تجربه میکنند. هرگونه دردی که در ناحیه حدفاصل آخرین دنده تا پایین لگن احساس شود، کمردرد اتلاق میشود. با توجه به تعریف کمردرد، هر دردی که در ناحیه دندهها یا محدوده کتف ایجاد شود، «کمر درد» نیست و «درد پشت» است.
وی درباره عوامل بروز کمردرد توضیح داد: برای اینکه کمر درد را بشناسیم و بهتر آن را تشخیص دهیم و درمان کنیم، باید بدانیم که کمردرد چرا بهوجود می آید و منشاء آن چیست.
ساختارهای پنجگانه میتوانند منشاء بروز کمردرد باشند.
-
منشاء اول
گاهی اوقات، آسیب «استخوان» میتواند منشاء و عامل کمردرد باشد؛ شکستگی و لیز خوردن مهرهها یا آسیب دنبالچه انواع مختلفی از کمردرد با منشاء آسیب بافت استخوان هستند.
-
منشاء دوم
آسیبهای «مفصلی» هم میتوانند منشاء بروز کمردرد باشند. ساییدگی یا همان آرتروز کمر یا روماتیسم ستون فقرات انواعی از کمردرد با منشاء آسیب مفاصل ستون فقرات هستند.
-
منشاء سوم
آسیب بافت «عضلات» هم میتواند منشاء کمردرد باشد، اگر عضلات کنار ستون فقرات، لگن و باسن آسیب بینند و دچار گرفتگی، اسپاسم، کشیدگی، نقطه ماشهای یا مسائل دیگر شوند، میتوانند کمردرد ایجاد کنند. شایعترین عامل کمردرد، آسیب عضلات و بافت نرم مجاور ستون فقرات است.
-
منشاء چهارم
در ساختار ستون فقرات بین دو مهره دیسک بین مهرهای وجود دارد و آسیب آنها میتواند چهارمین عامل بروز کمر درد باشد. اگر دیسکهای میان ۲ مهره دچار آسیبهای مختلف مانند «خشک شدن و از دست دادن آب»، «فتق و بیرونزدگی»، «پارهشدن» و موارد دیگر شوند، درد در ناحیه کمر ایجاد میشود.
بیماری هایی که تاثیراتشان در زنان و مردان متفاوت است! + جزئیات
-
منشاء پنجم
گاهی اوقات، دیسک بیرونزده یا زائدههای استخوانی ناشی از آرتروز و ... روی نخاع یا ریشههای عصبی فشار وارد میکنند و سبب آسیب سیستم عصبی میشوند. آسیب سیستم عصبی سبب بروز درد در کمر و پاها میشود. دردی که به دلیل فشار روی ریشههای عصبی باشد از کمر وارد پاها میشوند و به آن «درد سیاتیک» میگویند.
درمان کمرد به صورت پله به پله
وی با بیان اینکه اگر افراد دارای علائم خطر نباشند با روشهای درمانی غیرجراحی میتوانند کمردرد خود را مداوا کنند، گفت: درمان کمردرد به صورت پله به پله انجام میشود و بیمار میبایست در تمام مراحل درمان، پا به پای پزشک پیش آید. پله اول درمان کمردرد، اصلاح سبک زندگی، دارو درمانی و فیزیوتراپی است. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد مبتلا به کمردرد در این مرحله درمان میشوند.
مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران درباره پله دوم درمان کمردرد توضیح داد: اگر اقدامات درمانی مرحله اول نتیجهبخش نباشد، بیمار وارد مرحله دوم درمان میشود. تزریق به عضله، مفصل یا مجاور ریشه عصب جزو روشهای درمانی مرحله دوم درمان کمردرد است و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد مبتلایان به کمردرد هم در این مرحله درمان میشوند.
وی ادامه داد: روشهای درمانی غیرجراحی برای ۵ تا ۱۰ درصد افرادی که به کمردرد مبتلا هستند، اثربخش نیست و در نتیجه این افراد باید در انتها به جراحی روی آورند.
اگه 40 سالته این 4 تا کار رو حتما انجام بده!
کمر درد مزمن و علت بروز آن
یاری با بیان اینکه برخی افراد به کمردرد مزمن مبتلا میشوند، گفت: کمردرد مزمن، کمردردی است که بیش از ۳ ماه ادامه داشته باشد. حدود ۱۵ درصد افرادی که مبتلا به کمردرد هستند، مبتلا به کمردرد مزمن میشوند. بسیاری از افرادی که دارای کمردرد کهنه هستند، بیرون زدگی شدید دیسک بین مهره ای ندارند؛ بلکه برخی عوامل که «پرچمهای زرد» خوانده میشوند در کهنه شدن دردهای فرد نقش دارد. فردی که اساسا شخصیت فاجعهسازی دارد یعنی مشکلات را بسیار بزرگ قلمداد میکند، یا توانایی مواجهه و تطابق با مشکلات را ندارد، یا نارضایتیهایی از زندگی شخصی و شغلی خود دارد، در معرض مزمن شدن کمردرد قرار دارند. بنابرین نقش عوامل روحی_روانی در مزمن شدن کمردرد بسیار زیاد است.
پیشگیری از کمردرد
وی در زمینه پیشیگیری از کمردرد گفت: اصلاح سبک زندگی، تحرک کافی و انجام تمرینات پیشگیرانه، استفاده از ریزمغذیها مانند ویتامین دی، کفش و کفی کفش مناسب و دوری از تنش و استرس و سیگار و الکل برای پیشگیری از کمردرد ضروری است. یکجانشینی از جمله عوامل زمینه ساز بروز کمردرد است و فشاری که حین نشست داخل ستون فقرات ایجاد میشود نسبت به «راه رفتن» و «ایستادن» بیشتر است. افراد به منظور پیشگیری از کمردرد باید در محل کار خود از نشستن پیوسته پشت میز اجتنابکنند و به بهانههای مختلف از پشت میز خود برخیزند.
ارسال نظر