این دسته از زنان زودتر به بیماری های خودایمنی مبتلا می شوند! + جزئیات
این دسته از زنان با این بیماری های زمینه ای زودتر ممکن است مبتلا به بیماری های خود ایمنی شوند.توضیحات را بخوانید..
زنانی که در زمان نوجوانی و جوانی مشکلات تخمدان و زنانه داشتند و زودتر از سن معمول نیز یائسه میشوند احتمال بیشتری دارد که دچار بیماری های خود ایمنی شوند..
منظور از بیماری خود ایمنی چیست؟
زمانی که سیستم ایمنی بدن ما عملکرد خوب و موثری داشته باشد، بیماریها و عفونتها را از ما دور میکند. اما اگر سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شود، به اشتباه به سلولها، بافتها و اندامهای سالم حمله میکند. این حملات که باعث انواع بیماری خود ایمنی میشود، میتواند هر قسمت از بدن را تحت تاثیر قرار دهد، عملکرد بدن را ضعیف کرده و حتی در مواردی باعث به خطر افتادن زندگی ما شود.
تا کنون بیش از ۸۰ نوع بیماری خود ایمنی شناخته شده است. اگر فردی به یکی از انواع بیماری خود ایمنی نادر مبتلا شده باشد، گاهی ممکن است تا تشخیص درست بیماری، از علائم آن در رنج باشد. اما گفتنیست بیشتر بیماریهای خودایمنی درمان خاصی ندارند و حتی لازم است برای کاهش علائم برخی بیماریها درمان را به صورت مادامالعمر دنبال کرد.
خانم ها جدی بگیرید | هفت چکاپ ضروری و سالیانه برای سلامت زنان
بیماریهای خودایمنی: همه آنچه باید بدانید:
این دسته از بیماریها ماهیت متفاوتی از یکدیگر دارند، اما همه آنها شامل حمله سیستم ایمنی به بافتهای سالم بدن میشوند. بیماریهای خودایمنی میتوانند تقریباً هر قسمت یا سیستم بدن را تحت تأثیر قرار دهند.
محققان علل بسیاری از بیماریهای خودایمنی را نمیدانند، اما عوامل ژنتیکی، عفونتها و عوامل محیطی میتوانند بر رشد آنها تأثیر بگذارند. هدف از درمانهای طولانیمدت کاهش قدرت پاسخهای ایمنی است. آنتی بیوتیکها در درمان این دست بیماریها هیچ دخالتی ندارند؛ چراکه این بیماریها عفونت باکتریایی نیستند.
علت بیماری های خود ایمنی در زنان:
نارسایی زودرس تخمدان (POI) زمانی اتفاق میافتد که تخمدانها در زنان زیر ۴۰ سال دیگر بهدرستی کار نمیکنند و تولید تخمک متوقف میشود.
زنانی که دچار یائسگی زود هنگام میشوند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی قرار دارند.
زنان این علائم خطرناک را جدی بگیرند | علائم هشدار دهنده برای سلامت زنان
تحقیقات جدید نشان میدهد زنانی که به نارسایی زودرس تخمدان مبتلا هستند و قاعدگی آنها قبل از ۴۰ سالگی متوقف میشود، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای خودایمنی مانند دیابت و لوپوس قرار دارند.
نارسایی زودرس تخمدان (POI) زمانی اتفاق میافتد که تخمدانها در زنان زیر ۴۰ سال دیگر بهدرستی کار نمیکنند و تولید تخمک متوقف میشود.
این وضعیت منجر به بینظمی در قاعدگی و در نهایت توقف کامل آن میشود. این عارضه حدود ۱ درصد از زنان در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد.
ارسال نظر