شناسه خبر: ۴۶۰۴
لینک کوتاه کپی شد

خواص چای کوهی | فواید چای کوهی | درست کردن چای کوهی

12 معجزه مصرف چای کوهی؛ قدیمی ترین دمنوش تاریخ! | طرز تهیه 5 دمنوش با چای کوهی

چای کوهی یکی از گیاهان دارویی است که مصرف آن به عنوان نوشیدنی گیاهی قدمت طولانی دارد. در ادامه در مورد خواص آن بیشتر بخوانید.

چای کوهی

پر بازدید

ترینی‌ها :

چای کوهی، ریشه در تاریخ و فرهنگ یونان دارد و سالیان طولانی است که توسط مردم ایران استفاده می‌ شود. چای کوهی صرفا یک نوشیدنی نیست و خواص درمانی بیشماری دارد. در ادامه در مورد خواص و معجزات چای کوهی توضیح بیشتری می دهیم.

نگاهی بر چای کوهی و تاریخچه‌ی آن

چای کوهی که در شهرهای مختلف ایران با نام‌های مختلفی همچون چای چوپان، چای پشمی، گل کوفته، سنبله زیبا و… شناخته می‌شود گیاهی بوته‌ای با ساقه‌های کرک‌دار به‌ رنگ سبز یا متمایل به خاکستری است که در ارتفاعات و درون صخره‌ها می‌روید.

چای کوهی یکی از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های گیاهی مصرفی بشر است که تاریخچه‌ی آن به بیش از هزار سال پیش برمی‌گردد. این نوشیدنی در یونان باستان مورد استفاده گسترده قرار داشته و یونانیان باستان آن را سیدریت، به معنای «آنچه حاوی آهن است» می‌نامیدند.

یونانیان از گیاه سیدریت بیشتر برای اهداف پزشکی و شفا استفاده می‌کردند و حتی «بقراط»، پزشک و فیلسوف مشهور یونانی، خواص درمانی آن را بر سیستم تنفسی و ایمنی بدن تأیید کرده بود.

چای کوهی

خواص چای کوهی

خواص مختلف چای کوهی شامل تسکین التهابات، تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت قلب، کاهش استرس و… است این خواص سلامتی ممکن است به‌عنوان یک انتخاب مفید برای افرادی که به دنبال نوشیدنی‌های گیاهی و سالم هستند، در نظر گرفته شود.

  • خواص چای کوهی برای رحم

چای کوهی یکی از گیاهان دارویی با خصوصیات فراوان است که به‌عنوان یک ترکیب طبیعی مفید برای سلامتی زنان، به‌ویژه در خصوص رحم، شناخته شده است. خواص این گیاه می‌تواند تاثیرات مثبتی بر رحم داشته باشد، اما لازم است توجه داشته باشید که همواره قبل از استفاده از این چای یا هرگونه تغییرات در رژیم غذایی‌تان با پزشک خود مشورت کنید.

  • تقویت عضلات رحم: خاصیت آنتی‌اکسیدانی و مواد معدنی موجود در چای کوهی می‌تواند به تقویت عضلات رحم کمک کند و در نتیجه، احتمال بروز مشکلات عضلاتی را کاهش دهد.
  • کاهش التهابات رحم: خصوصیات ضد التهاب چای کوهی می‌توانند به کاهش التهابات رحم و تسکین دردهای ماهانه کمک کنند.
  • تنظیم هورمون‌ها: برخی مطالعات نشان می‌دهند که چای کوهی تاثیرات مثبتی بر تعادل هورمون‌ها دارد که این موضوع می‌تواند به تنظیم فعالیت‌های رحم و و بازکنندگی عادت ماهانه کمک کند.
  • مهار سرطان دهانه رحم: مطالعات نشان می‌دهد عصاره‌ی چای کوهی، رشد سلول‌های سرطان دهانه‌ی رحم را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. دو ترکیب پامی‌فرین E و متوکسی‌ساکورانتین-۶ از جمله مواد موثر در این زمینه هستند.
  • درمان کیست تخمدان: ترکیب اولئیک اسید موجود در چای کوهی، باعث بهبود کیست‌های تخمدانی می‌شود و به تنظیم چرخه‌ی قاعدگی در خانم‌ها کمک می‌کند.

چای کوهی

 خواص چای کوهی برای مردان

این گیاه دارویی نه تنها برای بهبود سلامت زنان مفید است، بلکه تاثیر مثبتی بر سلامت جنسی مردان نیز دارد.

مصرف چای کوهی باعث افزایش تولید اسپرم و بهبود کیفیت آن در مردان می‌شود. همچنین این گیاه، سیستم ایمنی بدن مردان را تقویت کرده و به‌طور کلی باعث تقویت قوای جنسی آن‌ها می‌گردد. علاوه بر این، چای کوهی از طریق تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی، سلامت جسمانی مردان را نیز بهبود می‌بخشد.

  • خواص چای کوهی برای لاغری

بر اساس طب سنتی، برخی افراد به‌دلیل داشتن مزاج سرد و بلغمی، چاقی و اضافه وزن پیدا می‌کنند. خوشبختانه چای کوهی با داشتن طبع گرم و خشک، توانایی از بین بردن چاقی ناشی از بلغمی بودن بدن را دارد.

چای کوهی با برطرف کردن علت اصلی چاقی در این افراد یعنی سردی مزاج و انباشتگی بلغم، موجب کاهش وزن می‌شود. این چایی با برقراری تعادل در سیستم بدن، فرآیند هضم و جذب غذا را بهبود می‌بخشد و اضافه وزن را کاهش می‌دهد.

  • خواص چای کوهی برای اعصاب

تحقیقات نشان داده است که چای کوهی تاثیر باور نکردنی بر سلامت اعصاب و روان دارد. به‌طور دقیق‌تر، آنتی اکسیدان‌ها و فیتونوترینت‌های موجود در چای کوهی می‌تواند سطح استرس و فشار را کاهش دهد و خلق و خوی کلی را بهبود بخشد. بنابراین اگر دچار افسردگی هستید یا استرس دارید، در هر زمانی از روز یک فنجان از این نوشیدنی سالم را میل کنید و به خود آرامش دهید و ذهن خود را آرام کنید.

  • خواص چای کوهی در بهبود خواب

چای کوهی علاوه بر تاثیر آرامش بخشی که بر بدن دارد، می‌تواند به بهبود اختلال خواب نیز کمک کند. بنابراین نوشیدن یک فنجان چای کوهی قبل از خواب به افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند توصیه می‌شود.

  • خواص چای کوهی برای پوست

چای کوهی یکی از گیاهان دارویی با طیف گسترده‌ای از خواص مفید برای سلامت پوست است. سابقه‌ی استفاده از این گیاه به‌عنوان درمان طبیعی مشکلاتی مانند زخم‌های پوستی به قرن‌ها پیش باز می‌گردد.

خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی چای کوهی باعث می‌شود تا ضمن تسکین التهاب و خارش پوست، بتواند از گسترش عفونت در زخم‌ها جلوگیری کند و روند بهبودی آن‌ها را تسریع ببخشد.

  • خواص چای کوهی برای ریه

چای کوهی از دیرباز تاکنون، به‌عنوان درمانی مطمئن و مؤثر در برابر انواع بیماری‌های تنفسی همچون ذات‌الریه، برونشیت، آسم و سرماخوردگی مورد استفاده بوده است. چای کوهی با برخورداری از خاصیت خلط‌‌ آوری قوی، باعث تسهیل دفع موکوس و ترشحات انباشته شده در مجاری تنفسی می‌گردد. این امر به‌عنوان یک مکانیسم طبیعی دفاعی، منجر به حذف عوامل عفونی و التهاب‌زا از دستگاه تنفس می‌شود.

  • خواص چای کوهی برای آلزایمر

یکی از جالب توجه‌ترین و منحصر به فردترین خواص پزشکی چای کوهی، توانایی آن در مبارزه با زوال مغز است. به‌طور دقیق‌تر، مطالعات نشان می‌دهد که عصاره‌های چای کوهی می‌تواند از بیماری آلزایمر و همچنین زوال عقل پیشگیری کرده و به تقویت حافظه کمک کند.

  • خواص چای کوهی برای سلامت دستگاه گوارش

افرادی که دچار مشکلات گوارشی از جمله ناراحتی معده هستند، می‌توانند از خواص درمانی چای کوهی بهره ببرند. چای کوهی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات فنولی طبیعی فراوانی است که خاصیت ضد التهابی دارند. مصرف چای کوهی با کاهش التهابات معده و روده، باعث بهبود علائم ناراحتی‌های گوارشی می‌شود. همچنین این چایی از طریق کاهش التهابات، اثر محافظتی بر لایه‌های مخاطی معده و روده‌ها دارد.

بنابراین مصرف منظم چای کوهی به‌عنوان یک نوشیدنی گیاهی، می‌تواند به بهبود سلامت دستگاه گوارش و تسکین مشکلات آن کمک شایانی نماید.

  • خواص چای کوهی برای فشار خون

مطالعات نشان می‌دهد که چای کوهی می‌تواند به‌عنوان یک راه درمان طبیعی برای کنترل و تعدیل فشارخون، در افراد مبتلا به فشارخون بالا مصرف شود. چای کوهی حاوی مواد موثری است که خاصیت گشادکنندگی عروق را دارند و به‌همین دلیل می‌تواند برای درمان فشارخون بالا مفید باشد.

این چایی با کاهش فشار وارد بر دیواره‌های عروق، مانع از بروز آسیب‌های ناشی از فشار خون بالا می‌شود. همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از انسداد عروق جلوگیری می‌کنند.

مصرف منظم چای کوهی باعث کاهش فشارخون و کلسترول مضر خون شده و در نتیجه خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش می‌دهد. البته افرادی که افت فشارخون دائمی دارند باید از مصرف این چای پرهیز کنند.

  • چای کوهی و پوکی استخوان

یکی دیگر از خواص پزشکی این گیاه این است که می‌تواند بر تراکم استخوان تاثیر مثبت بگذارد. بنابراین افرادی که مشکل پوکی استخوان دارند می‌توانند این چای خوشمزه را بنوشند و در برابر عوارض پوکی استخوان مقاومت کند.

  • خواص چای کوهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

براساس تحقیقات به دست آمده از سوی محققان آمریکایی، چای کوهی سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی نظیر پلی فنول است که می‌تواند با هر نوع التهابی در بدن مبارزه و ویروس‌ها، سرماخوردگی‌ها، آلرژی‌ها و حتی اختلالات سینوسی را سرکوب کند. چای کوهی همچنین می تواند از سردرد و خستگی جلوگیری کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. بنابراین با نوشیدن منظم چای کوهی، می‌توانید به سلامت عمومی بدن خود کمک کنید.

چه کسانی نباید چای کوهی مصرف کنند؟

  • اگرچه چای کوهی دارای خواص درمانی بسیاری است، اما مصرف آن برای برخی از افراد که (در ادامه می‌گوییم) می‌تواند عوارض جانبی داشته باشد.
  • زنان باردار و شیرده باید از مصرف این چای پرهیز کنند زیرا ممکن است منجر به سقط جنین یا بروز مشکلات در شیردهی آن‌ها شود.
  • همچنین افراد گرم مزاج نباید چای کوهی مصرف کنند چرا که می‌تواند باعث خونریزی ادراری در آن‌ها شود.
  • در مجموع، افرادی که دچار بیماری‌های خاص هستند یا داروهای خاصی مصرف می‌کنند، باید قبل از مصرف چای کوهی با پزشک خود مشورت نمایند.

طرز تهیه 5 دمنوش با چای کوهی

مواد لازم

  • چای کوهی خشک    ½ قاشق غذاخوری
  • آب جوش    1 لیوان

طرز تهیه طرز تهیه دمنوش چای کوهی

طرز تهیه چای کوهی به شکل زیر است :

  • مرحله اول: چای کوهی را درون لیوان بریزید.
  • مرحله دوم: آب جوش را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله سوم: روی لیوان را بپوشانید و اجازه دهید برای مدت زمان 20 دقیقه به همان صورت باقی بماند.
  • مرحله چهارم: اکنون چای شما دم کشیده و قابل خوردن است.

دمنوش چای کوهی

1- طرز تهیه دمنوش چای کوهی تازه

اگر چای کوهی شما تازه است. بهتر است چند سانتی‌متر از برگ یا ساقه آن را جدا کنید. و درون یک کتری یا قوری که حاوی آب جوش است بریزید. اکنون باید یک پارچه را روی این ظرف قرار دهید و اجازه دهید تا برای مدت زمان 5 تا 10 دقیقه به همین صورت باقی بماند و دم بکشد. سپس نوشیدنی آماده شده را درون فنجان‌های سرو بریزید.

2- طرز تهیه دمنوش چای کوهی و عناب

عناب یک ترکیب فوق العاده با چای کوهی خواهد بود. علاوه بر خواصی که در این نوشیدنی ترکیبی وجود دارد، طعم آن نیز فوق العاده است. برای درست کردن این دمنوش کافی است در هنگام تهیه چای کوهی چند دانه عناب را هم به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با آن دم بکشد. می‌توانید عناب‌ها را در هنگام سرو خارج کنید یا آنها را درون فنجان‌ها بریزید و نوش جان کنید.

عناب سرشار از آنتی اکسیدان است. بنابراین از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این ماده در ترکیب با چای کوهی، یک نوشیدن عالی را خواهد ساخت.

دمنوش چای کوهی

3- طرز تهیه دمنوش چای کوهی و زنجبیل

این چای شبیه ترکیبی از نعناع، لیمو و بابونه است.

ترکیب دیگری که با چای کوهی بی نظیر می‌شود، زنجبیل است. برای درست کردن این نوشیدنی کافی است چند برش زنجبیل تازه را به همراه چای کوهی درون آب جوش بریزید و سپس اجازه دهید روی حرارت باقی مانده و دم بکشد. می‌توانید به جای زنجبیل تازه از پودر آن نیز استفاده کنید. همچنین می‌توانید دمنوش زنجبیل را نیز به تنهایی درست کنید و پس از دم کشیدن چای کوهی آنها را با هم ترکیب کنید.

این نوشیدنی به میزان زیادی شما را از ویروس‌های سرماخوردگی دور نگه می‌دارد و به دلیل گرمای زیادی که دارد، نوشیدنی ایده‌آلی در فصول سرد سال خواهد بود.

4- طرز تهیه دمنوش چای کوهی و دارچین

دمنوش دارچین و چای کوهی نیز برای فصل پاییز و زمستان بهترین انتخاب خواهد بود. برای تهیه آن می‌توانید از پودر یا چوب دارچین استفاده کنید. مراحل درست کردن آن مانند تمام روش‌های قبلی با ترکیب چای کوهی و دارچین درون آب جوش و دم کشیدن آنها برای مدت زمانی مشخص است.

دارچین دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی است و باعث می‌شود تا سیستم ایمنی به خوبی تقویت شود. بنابراین از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری خواهد کرد.

5- طرز تهیه دمنوش چای کوهی و آویشن

برای درست کردن این دمنوش ترکیبی نیز نیازمند 2 قاشق غذاخوری آویشن خشک شده، 3 قاشق غذاخوری چای کوهی و 4 قاشق غذاخوری عسل خواهید بود. این ترکیبات را درون یک قوری آب جوش ریخته و اجازه دهید تا برای 20 دقیقه دم بکشد.

آویشن، دارای طبعی گرم بوده و البته خواص ضد التهاب و ضد سرفه نیز برای آن گزارش شده است. بنابراین بهترین درمان برای سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی است.

آیا این خبر مفید بود؟

  • ناشناس ارسالی در

    سلام
    واس سورش معدن هم میشه استفاده کرد

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد