طرز تهیه پیش غذا برای شب یلدا
5 پیش غذا که سفره شب یلدا رو شیک تر می کنن! + دستور تهیه
از اونجایی که شب یلدا نزدیکه همه دنبال غذا و پیش غذا برای مهمانی یلدا هستند که اینجا کلی ایده خوشمزه برای پیش غذای شب یلدا براتون آماده کردیم.
الان وقتشه از خودتون بپرسین برای شب یلدا پیش غذا چی درست کنم؟ ما در این مقاله از سایت ترینی ها به سؤال شما پاسخ دادهایم. و طرز تهیه چند نوع پیش غذای شب یلدا را برای شما تهیه کردیم تا سفرهی شب یلدای شما رنگ و لعاب بهتری داشته باشد و حسابی خانوادهتان را به وجد بیاورد.
1. طرز تهیه خشیل
خشیل یکی از پیشغذاهای خوشمزه اردبیلی و چیزی شبیه به هَلیم است. که می توانید برای شب یلدا تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم خشیل
- بلغور گندم ۴ قاشق غذاخوری
- آرد ۴ قاشق غذاخوری
- زردچوبه و نمک نصف قاشق چایخوری از هر کدام
- آب ۶ لیوان
- شکر و دارچین به مقدار لازم
- کره یا روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی ۵۰ گرم
مراحل تهیه خشیل
- بلغور گندم را یک ساعت در آب خیس کنید. سپس بلغور را همراه با ۳ لیوان آب و مقداری زردچوبه در قابلمهای بریزید تا با حرارت متوسط بپزد. در این مرحله نباید درب قابلمه را روی آن قرار دهید.
- نیمی از کره یا روغن کرمانشاهی و حیوانی را به بلغور پخته شده اضافه کنید.
- سپس آرد را در ۲ لیوان آب سرد حل کنید و به بلغور پخته شده اضافه کنید. مواد را مدام هم بزنید تا آردها گوله نشوند. در این مرحله مقداری نمک به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
- خشیل را درون ظرفهای دلخواه خود بریزید و مخلوط شکر و دارچین را همراه با کره به مواد اضافه کنید. نوش جان!
- میتوانید از عسل یا شیره انگور به جای شکر در تهیه خشیل استفاده کنید.
2. طرز تهیه پاناکوتا انار
پاناکوتا پیشغذا و دسری خوشمزه و مناسب تمام فصلهای سال است. شما میتوانید برای شب یلدا پاناکوتای انار را تهیه کنید.
مواد لازم پاناکوتای انار
- شیر ۱ لیوان
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت ۲ قاشق چایخوری
- پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه ۱ قاشق غذاخوری
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- ژله انار نصف بسته
- دانه انار ۱ پیمانه
مراحل تهیه پاناکوتای انار
- شیر، پودر ژلاتین و نشاسته ذرت را در ظرفی بریزید و به روش بنماری با یکدیگر ترکیب کنید. خامه، شکر و گلاب را به مواد اضافه کنید و داخل ظرف بریزید. ظرف را درون یخچال قرار دهید تا مواد اصطلاحا خود را بگیرند.
- ژله انار را با یک لیوان آب جوش و مقداری آب سرد مخلوط کنید. کمی صبر کنید تا مواد خنک شوند.
- مخلوط شیر و سایر مواد را از یخچال بیرون آورید. روی آن کمی دانه انار ریخته و سپس مقداری ژله بریزید. مواد را به همین ترتیب لایهای روی یکدیگر بریزید و در نهایت ظرف را در یخچال قرار دهید. پس از چند ساعت پاناکوتای شما آماده است. نوش جان!
3. آش کارده
اگر سری به استانهای لرنشین کشورمان، مخصوصا چهارمحال و بختیاری، زده باشید احتمالا آش کارده را نوش جان کردهاید. این آش خوشمزه طرز تهیه آسانی دارد و برای پیش غذای شب یلدا مناسب است.
مواد لازم آش کارده
- سبزی کارده ۱۰۰ گرم
- بلغور جو نصف پیمانه
- برنج نیمدانه یکچهارم پیمانه
- سیر ۵ حبه
- دوغ ترش نیمکیلو
- آبغوره یا آب نارنج ۱ استکان
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه آش کارده
- کارده خشک را برای ۳ ساعت درون مقداری آب گرم خیس کنید.
- جو و کارده را همراه با یکونیم لیتر آب درون قابلمهای بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مواد به جوش بیایند.
- دوغ ترش را به قابلمه اضافه کنید تا همراه سایر مواد بجوشد. مدام مواد را هم بزنید تا ته نگیرند. شعله گاز را مقداری کم کنید تا سبزی بپزد. این مرحله به ۲ الی ۳ ساعت زمان نیاز دارد.
- برنج را درون قابلمه بریزید. حدودا ۱ ساعت طول میکشد تا مواد کاملا جا بیفتد.
- در ده دقیقه نهایی پخت آش کارده، آبغوره یا آب نارنج را به مواد اضافه کنید. آش شما آماده است. نوش جان!
4. گندم شیر (پرتله) لرستانی
پرتله لرستان غذایی شبیه به آش است. شما میتوانید از پرتله به عنوان پیشغذای شب یلدا استفاده کنید.
مواد لازم گندم شیر
- گندم شیر ۱ کیلوگرم
- شیر تازه ۲ لیتر
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه پرتله لرستان
۱. برای تهیه این آش ابتدا گندمهای تازه را بکوبید و همراه با یک لیتر آب در قابلمهای بریزید. قابلمه را برای ۴۰ دقیقه روی شعلهای با حرارت ملایم قرار دهید.
۲. شیر را آرامآرام به مواد اضافه کنید و هم بزنید. پس از نیمساعت مقداری نمک به آش پرتله اضافه کنید. آش لرستانی شما آماده است. نوش جان!
5. آش لبو
یلدا را نمیشود بدون لبو و چغندر سپری کرد. برای جذابتر شدن شب یلدا میتوانید آش لبو را تهیه کنید.
مواد لازم آش لبو
- چغندر بزرگ ۱ عدد
- عدس نصف پیمانه
- برنج نیمدانه نصف پیمانه
- اسفناج خام ۲ پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- لوبیا نصف پیمانه
- ماش نصف پیمانه
- رب انار به مقدار دلخواه
- پیاز ۱ عدد
طرز تهیه آش لبو
- حبوبات را در ظرفهای جدا و در آب ولرم خیس کنید. پیاز را خرد کنید و تفت دهید.
- اسفناجها را بشویید و خرد کنید. چغندر را هم بشویید و به شکل مکعبهای کوچک برش دهید. چغندر و اسفناج را با یکدیگر تفت دهید.
- حبوبات را بپزید. سپس برنج نیمدانه و دو لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید.
- اسفناج و چغندر را به حبوبات پخته شده اضافه کنید. درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی آن قرار دهید تا مواد بپزند. پس از جا افتادن مواد آش رب انار را به آن اضافه و آش را سرو کنید. نوش جان!
ارسال نظر