فوت و فن قیمه نذری | نکات قیمه نذری | ادویه های مخصوص قیمه نذری
فرمول «قیمه نذری» با فوت کوزه گری آشپز هیئت امام حسین + طرز تهیه
طرز تهیه خورشت قیمه برای نذری امام حسین (ع) و ادویه های مخصوص آن را در ادامه مطلب بخوانید
خورشت قیمه، یکی از سنتیترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. این خورشت خوش آبورنگ علاوه بر اینکه در مهمانیها و مجالس مورد استقبال زیادی قرار میگیرد به عنوان یکی از غذاهای مناسبتی مذهبی نیز شناخته شده است. در ایام محرم و ماه مبارک رمضان این غذا در حجمهای بسیار زیادی به صورت نذری پخته و در بین عزاداران پخش میشود.
مواد لازم قیمه نذری برای هر نفر:
۱-گوشت گوسفندی ۶۰ تا ٨۰ گرم
۲-دنبه ٥ گرم
۳-رب گوجه ۱۳ گرم
۴-لپه خام ۳۰ گرم
۵-پیاز خام ۴۰ گرم
۶-سیب زمینی خام ۱۰۰ گرم
۷-برنج خام ۱۳۰ گرم
٨-روغن به میزان لازم
۹-نمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچین به میزان لازم
۱۰-ادویه قیمه ۰٫۵ گرم
۱۱-زعفران به میزان لازم
۱۲-لیمو عمانی ۲ گرم
۱۳-آب قلم به میزان لازم
زرشک پلو با مرغ هیئتی برای 100 نفر چجوری بپزیم؟ + طرز تهیه
ادویه قیمه رو به نسبت های زیر برای ۱۰ نفر مخلوط کنید:
۱-جوز هندی ۱٫۲ ق.چ
۲-گل سرخ ۳ عدد
۳-میخک ۳ عدد
۴-هل ۳ عدد
۵-دانه فلفل سیاه ۱٫۲ ق.چ
۶-پودر دارچین ۱ ق.چ
۷-پودر لیمو عمانی ۱ ق.چ
نکات:
۱- گوشت را زیاد سرخ نکنید چون زمان پختش بیشتر میشه.
۲-برای بهتر پختن لپه به مدت نیم ساعت بخیسونید و حتما لپه تفت داده بشه این کار باعث میشه لپه وا نره و له نشه.
۳-ربی که اضافه میکنید ممکنه باعث تیره شدن رنگ خورشت بشه. پس حواستان باشه که از رب خوشرنگ استفاده کنید.
۴-برای تلخ نشدن قیمه باید لیموها را از قبل در آب سرد بخیسونید.
ارسال نظر