طرز تهیه کرفس پلو با مرغ | کرفس پلو با گوشت | کرفس پلو بدون گوشت و مرغ
ناهار امروز: 4 مدل کرفس پلو خوشمزه برای همه سلیقه ها + طرز تهیه
برای درست کردن کرفس پلو می توانید بر اساس سلیقه خودتان، روش های مختلفی را به کار ببرید. در ادامه چند مدل طرز تهیه کرفس پلو را قرار داده ایم.
برای تهیه کرفس پلو افراد روش های مختلفی را به کار می برند. بعضی از آشپز ها برای درست کردن کرفس پلو از گوشت، بعضی مرغ و بعضی هم بدون آن ها درست می کنند. در ادامه طرز تهیه کرفس پلو را به روش های مختلف برای شما قرار داده ایم.
کرفس پلو
- تعداد نفرات 4 نفر
- زمان آمادهسازی 30 دقیقه
- زمان پخت غذا 1.5 ساعت
- میزان سختی متوسط
1- کرفس پلو با گوشت تکه ای
مواد لازم
- گوشت گوسفندی 300 گرم
- برنج 4 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- ساقه کرفس 300 تا 400 گرم
- سیر 3 حبه
- زعفران دمکرده 2 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین 1 تکه
- پاپریکا و پودر گل سرخ به مقدار کافی
- کره 50 گرم
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت کرفس پلو با گوشت تکه ای
پس از آمادهسازی مواد بالا باید مراحل زیر را تا انتها انجام دهید و سپس غذا را سرو کنید:
- مرحله اول: گوشت را به اندازه دلخواه خرد کنید.
- مرحله دوم: پیاز را پوست بگیرید و به شکل نگینی درآورید.
- مرحله سوم: در قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را داخل آن تفت دهید.
- مرحله چهارم: گوشت خردشده را به پیاز اضافه کنید.
- مرحله پنجم: زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله ششم: مواد را تا جایی تفت دهید که رنگ گوشت عوض شود؛ سپس حرارت را کم کنید و بگذارید بافت گوشت برای تقریبا 2 ساعت کاملا پخته شود.
- مرحله هفتم: در ده دقیقه پایانی پخت گوشت، کمی نمک داخل آن بریزید تا طعم آنها کاملا به خورد هم برود.
- مرحله هشتم: پس از اتمام مراحل پخت گوشت، فقط خود گوشتها را از داخل قابلمه خارج کنید و اجازه دهید آب گوشت درون آن باقی بماند.
- مرحله نهم: کرفسهایی را که از قبل خرد کردهاید، داخل قابلمهای که آب گوشت درون آن باقی مانده است، بریزید و بگذارید تا بپزد و روغن بیندازد.
- مرحله دهم: گوشت را دوباره به کرفس اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: کمی زعفران هم داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت باقی بمانند.
- مرحله دوازدهم: تا زمان پخت کامل غذا، برنج را نیمپز و آبکش کنید.
- مرحله سیزدهم: پس از آماده شدن همه مواد، درون قابلمهای کمی روغن بریزید.
- مرحله چهاردهم: اکنون یک لایه برنج، کمی پودر گل و زعفران دمکشیده و یک لایه از مواد گوشتی را در قابلمه بریزید و این کار را تا جایی انجام دهید تا دیگر موادی برایتان باقی نماند.
- مرحله پانزدهم: کمی کره آبشده را روی برنجی که لایه انتهایی است، بریزید و شعله را زیاد کنید تا بخار از آن خارج شود. سپس شعله را کم کرده و بگذارید تا کرفس پلو کاملا بپزد.
- مرحله شانزدهم: در تابهای دیگر 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و زرشکهای شستهشده را داخل آن تفت دهید.
- مرحله هفدم: در زمان سرو غذا زرشک را هم روی پلوی مخلوطشده بریزید و آن را میل کنید.
بهترین خورشت کرفس رو امروز میخوری؛ با گوشت و مرغ + طرز تهیه
2- کرفس پلو با گوشت چرخ کرده
طرز تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده
- مرحله اول: گوشت را با پیاز، سیر و ادویهها درون کاسهای بریزید و آنها را با دست ورز دهید. همه این مواد باید کاملا با هم ترکیب شوند تا بافت یکدستی را ایجاد کنند.
- مرحله دوم: گوشت را بهصورت کوفتههای ریز درآورید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: در تابهای کره بریزید و کوفتهها را درون آن سرخ کنید.
- مرحله چهارم: کرفس خردشده را هم درون تابهای دیگر تفت دهید تا کمی نرم شود.
- مرحله پنجم: رب گوجهفرنگی را در تابه حاوی کرفس بریزید و آنها را مخلوط کنید.
- مرحله ششم: گوشت قلقلیهای تفتدادهشده را هم به ظرف حاوی کرفس و رب بیفزایید.
- مرحله هفتم: یک پیمانه آب را درون تابه بریزید و بگذارید تا کرفس و گوشتها همراه با یکدیگر کاملا پخته شوند.
- مرحله هشتم: برنج را خیس کرده و آنها را آبکش کنید.
- مرحله نهم: اکنون باید مواد را دقیقا با روشی که قبلا گفتیم، درون قابلمه قرار دهید. یعنی یک لایه برنج و یک لایه گوشت و کرفس را روی هم بریزید و مراحل پخت را تکمیل کنید.
نکته: میتوانید در مرحله نهم روی لایه گوشت و کرفس، کمی پودر لیمو عمانی هم بپاشید.
3- کرفس پلو بدون گوشت
مواد لازم
- کرفس خردشده 2 پیمانه
- برنج 3 پیمانه
- هویج 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- ادویه کاری 1 قاشق چایخوری
دستور پخت کرفس پلو بدون گوشت
مراحل طرز تهیه کرفس پلو بدون گوشت بهصورت زیر است:
- مرحله اول: کرفس و هویج را خرد کرده و آنها را از قبل بخارپز کنید.
- مرحله دوم: کرفس و هویج را در تابه با کمی روغن برای مدت زمان 10 دقیقه تفت دهید.
- مرحله سوم: این سبزیجات را از درون تابه خارج کنید و داخل بشقاب بریزید.
- مرحله چهارم: پیاز را پوست بگیرید و آن را بهصورت خلالی خرد کنید.
- مرحله پنجم: پیازهای خردشده را درون تابه تفت دهید تا طلایی شوند.
- مرحله ششم: نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را به این مواد اضافه و آنها را با هم ترکیب کنید تا طعم آنها به خورد هم برود.
- مرحله هفتم: رب گوجهفرنگی را داخل تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- مرحله هشتم: مواد داخل تابه را هم بزنید؛ سپس کرفس و هویجی را هم که قبلا تفت داده شدهاند، داخل آن بریزید.
- مرحله نهم: یک فنجان آب جوش را به مواد اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا مراحل پخت آنها تکمیل شود.
- مرحله دهم: اجازه دهید این مواد برای مدت زمان 20 تا 30 دقیقه روی حرارت باقی بمانند و بافت داخل آنها کاملا بپزد.
- مرحله یازدهم: برنج را که 30 دقیقه قبل از پخت کامل غذا خیس کردهاید، نیمپز و سپس آبکش کنید.
- مرحله دوازدهم: برنج را به مخلوط کرفس اضافه کرده و آنها را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- مرحله سیزدهم: این ترکیب را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا آب آنها کاملا گرفته شود.
- مرحله چهاردهم: حالا دمکنی را روی درب قابلمه بگذارید و اجازه دهید روی شعلهپخشکن، کاملا بپزد و دم بکشد.
7 روش طرز تهیه شوید پلو؛ مجلسی ترین غذای ایرانی
4- کرفس پلو با مرغ
مواد لازم
- برنج 3 پیمانه
- سینه مرغ پختهشده 1 عدد
- ساقه کرفس به همراه برگ 300 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- رب گوجهفرنگی 1.5 قشق غذاخوری
- پودر لیمو عمانی 2/1 قشق چایخوری
- پاپریکا، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن به مقدار کافی
دستور پخت کرفس پلو با مرغ
نحوه درست کردن کرفس پلو با مرغ بسیار ساده است و با طی کردن مراحل زیر انجام خواهد شد:
- مرحله اول: ساقههای کرفس را بشویید و خرد کنید.
- مرحله دوم: برگ کرفس را هم بهصورت کاملا ریز درآورید.
- مرحله سوم: کمی روغن را درون تابه بریزید و ساقه کرفس را داخل آن تفت دهید.
- مرحله چهارم: پیازها را به شکل نگینی خرد کنید و درون تابه حاوی روغن بریزید.
- مرحله پنجم: 2 حبه سیر رندهشده را به پیاز اضافه کرده و آنها را با هم تفت دهید.
- مرحله ششم: زمانی که پیازهای طلایی شدند، سینه مرغی را که پخته و ریشریش کردهاید، داخل آن بریزید.
- مرحله هفتم: رب گوجهفرنگی را هم به مرغ اضافه کنید.
- مرحله هشتم: زردچوبه، فلفل، نمک را هم به مقدار مورد نیاز در ظرف حاوی مواد بریزید.
- مرحله نهم: پودر لیمو عمانی را هم به تابه بیفزایید.
- مرحله دهم: همه این مواد را با هم ترکیب کرده و شعله زیر تابه را خاموش کنید.
- مرحله یازدهم: حال پس از نیمپز شدن برنج، آبکشی آن را انجام دهید.
- مرحله دوازدهم: ته قابلمه مورد نظر خود برای پخت غذا، کمی روغن بریزید و سپس تهدیگ دلخواه خود را داخل آن بچینید.
- مرحله سیزدهم: اکنون یک لایه از برنج را داخل قابلمه بریزید و مواد ترکیبشده را به آن اضافه کنید. سپس یک لایه از برگ کرفسهای خردشده را هم روی آنها قرار دهید.
- مرحله چهاردهم: این لایهها را تا زمانی که مواد شما تمام شوند، روی هم بگذارید و سپس درب قابلمه را ببندید تا مراحل پخت کامل شود.
طرز تهیه کرفس پلو مجلسی
برای درست کردن کرفس پلو مجلسی، طی کردن همان مراحلی که در مورد کرفس پلو با گوشت خورشتی گفتیم، مناسب است. میتوانید برای ایجاد ظاهر مجلسیتر در غذا آن را با کمی نعناع، شوید و ریحان تازه تزئین کنید و در کنار آن چند برش لیموی تازه هم بگذارید. درنهایت این غذا را همراه با سالاد، ترشی، ماست موسیر و… سرو کنید. برای مجلسیتر شدن غذا در استفاده از زعفران دست و دلباز باشید تا عطر و طعم نهایی غذای شما بهتر شود.
نکات لازم برای تهیه کرفس پلو خوشمزه
طرز تهیه کرفس پلو را باید با روشی که در بالا گفته شد، درست کنید؛ اما در این میان نکاتی هم وجود دارند که با در نظر گرفتن آنها میتوانید طعم نهایی غذا را بهتر کنید. این موارد را در اینجا آوردهایم:
- استفاده از برگ کرفس باعث میشود تا عطر و طعم غذا بهتر شود.
- در صورت تمایل میتوانید رب گوجه را از میان مواد اولیه مورد نظر خود حذف کنید.
ارسال نظر