سمبوسه گوشت | سمبوسه مرغ | سمبوسه آبادانی | سمبوسه پیتزایی
7 مدل سمبوسه؛ غذایی که هیچکس بهش «نه» نمیگه! + طرز تهیه
سمبوسه غذایی ساده، خوشمزه و بسیاری کاربردی برای روزهای شلوغ، برای میز مهمانی و برای پیک نیک هاست. در ادامه طرز تهیه انواع سمبوسه را ببینید.
سمبوسه از غذاهایی است که به دلیل انتخاب مواد میانی، به روش های مختلفی درست می شود. سمبوسه را می توانید برای مکان های مختلفی در نظر بگیرید، فرقی نمی کند یک مهمانی ساده باشد یا پیک نیک و تولد... این غذا انتخاب خوبی است. در ادامه طرز تهیه چند مدل سمبوسه را برای شما قرار دادیم، ایده بگیرید و دست به کار شوید.
1- سمبوسه گوشت
تعداد نفرات ۴ نفر
- زمان آمادهسازی ۱۰ دقیقه
- زمان پخت ۲ ساعت
- میزان سختی متوسط
مواد لازم در طرز تهیه سمبوسه رستورانی
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۲ عدد
- سیبزمینی درشت ۱ عدد
- فلفل دلمهای نصف پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق چایخوری
- جعفری خرد شده نصف پیمانه
- پودر سیر به مقدار کافی
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
- نان لواش به تعداد لازم
- روغن به مقدار کافی
دستور پخت سمبوسه گوشت
طرز تهیه سمبوسه گوشت در ادامه آمده است. به طور معمول طرز تهیه سمبوسه با نان لواش دنبال میشود، اما شما میتوانید از خمیر یوفکا نیز به عنوان جایگزین استفاده کنید.
- مرحله اول: در اولین مرحله از روش پخت سمبوسه ، سیبزمینیها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در تابهای مناسب، مقداری روغن ریخته و سیبزمینیها را همراه با کمی نمک تفت دهید تا سرخ شوند.
- مرحله دوم: سیبزمینیهای سرخ شده را از تابه خارج کنید. سپس پیازهای نگینی را داخل تابه بریزید و پس از آنکه پیاز کمی سبک شد، زردچوبه را بیفزایید. پیازها را هم بزنید تا سرخ و طلایی شوند.
- مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن مواد ادامه دهید تا رنگ گوشت برگشته و بوی خامی آن از بین برود. حالا فلفل سیاه، پودر سیر و در نهایت رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا طعم گوشت و ادویهها کاملا به خورد هم بروند.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ کرده، فلفل دلمهای نگینی را به گوشت اضافه کنید. پس از آنکه فلفل دلمهای مقداری تفت داده شد، جعفریهای خرد شده را داخل تابه بریزید.
- مرحله پنجم: در نهایت، سیبزمینیهای سرخ شده را به مواد داخل تابه اضافه کرده و تمامی مواد را به خوبی مخلوط کنید. سپس تابه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا به بخش برش دادن نانها و پیچیدن مواد داخل آنها برسید.
- مرحله ششم: لواشها را به صورت مستطیلهایی با عرض 10 سانتیمتر برش بزنید. یک قاشق غذاخوری از مواد سمبوسه را ابتدای این مستطیل ریخته و آن را به شکل مثلث بپیچید. انتهای نان را حتما محکم کنید تا مواد میانی بیرون نریزند.
- مرحله هفتم: درون تابهای گود، مقداری روغن سرخ کردنی ریخته و زمانی که روغن کاملا داغ شد، سمبوسهها را داخل آن گذاشته و با حرارت متوسط دو طرف آنها را کاملا سرخ کنید.
- مرحله هشتم: سمبوسهها را درون یک توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها خارج شود. برای این کار میتوانید از دستمالهای حولهای مخصوص آشپزخانه هم استفاده کنید. دقت داشته باشید که خارج کردن روغن، موجب میشود تا هم غذا چربی کمتری داشته و سالمتر باشد و هم طعم بهتر و تردتری به خود بگیرد.
2- سمبوسه گوشت در فر
اگر دوست دارید تا سمبوسه را با روغن کمتری درست کنید، طرز تهیه سمبوسه در فر انتخاب مناسب شما است:
طرز تهیه سمبوسه گوشت در فر
- مرحله اول: برای درست کردن سمبوسه در فر، از چند دقیقه قبل فر را روشن کنید تا فضای داخلی آن کاملا گرم شود. درجه موردنیاز بستگی به نوع فر دارد، اما معمولا بین 200 تا 220 درجه سانتیگراد، برای پخت سمبوسه دمای مناسبی است.
- مرحله دوم: سمبوسهها را داخل سینی فر چیده و درون فر بگذارید. حدود 5 تا 10 بعد سمبوسهها کاملا طلایی شدهاند.
- مرحله سوم: برای رنگ و لعاب بهتر سمبوسه تنوری میتوانید از ترکیب روغن زیتون و زرده تخممرغ به عنوان رومال سمبوسهها استفاده کنید.
نکته: توجه داشته باشید که زمان پخت سمبوسه با نان لواش، کوتاهتر از زمان پخت سمبوسه با خمیر یوفکا یا خمیرهای خانگی است.
3- سمبوسه سیب زمینی
مواد لازم
- سیب زمینی بزرگ ۲ عدد
- پیاز متوسط ۲ عدد
- جعفری ۵۰ گرم
- گشنیز ۵۰ گرم
- سیر ۲ حبه
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار کافی
- نان لواش به تعداد لازم
- روغن به مقدار کافی
دستور پخت سمبوسه سیب زمینی
مراحل تهیه سمبوسه سیب زمینی را مطابق زیر دنبال کنید تا یک سمبوسه خوشمزه آماده شود:
- مرحله اول: سیب زمینی را به همراه آب و مقداری نمک داخل قابلمه ریخته و بپزید.
- مرحله دوم: پس از اینکه سیب زمینی پخته شد، آن را پوست گرفته و با گوشتکوب له کنید.
- مرحله سوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید. زمانی که پیاز سرخ شد، سیر نگینی و مقداری زردچوبه را اضافه کرده و سیر را نیز سرخ کنید.
- مرحله چهارم: گشنیز و جعفری را به صورت ساطوری خرد کرده و داخل تابه بریزید. پس از خشک شدن آب سبزیجات و سرخ شدن آنها، تابه را از روی شعله بردارید.
- مرحله پنجم: حالا ترکیب سیر، پیاز و سبزیجات سرخ شده را به پوره سیب زمینی اضافه کنید.
- مرحله ششم: ادویهها شامل نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه را به مواد داخل سمبوسه بیفزایید و به خوبی هم بزنید.
- مرحله هفتم: در طرز پیچیدن نان سمبوسه مطابق قبل عمل کنید. نان را به صورت مستطیل برش بزنید، یک گوشه از آن را با مواد پر کرده و به صورت مثلثی تا بزنید.
- مرحله هشتم: در نهایت سمبوسهها را در روغن سرخ کنید تا غذای شما آماده شود.
4- سمبوسه پیتزایی برای 4 نفر
مواد اولیه
- سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
- سوسیس ۲ عدد
- قارچ ۱۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
- نان لواش به تعداد لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار کافی
- سس تند به مقدار کافی
- روغن سرخکردنی به مقدار کافی
دستور پخت سمبوسه پیتزایی
طرز درست کردن سمبوسه سوسیس به شرح مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه سرخ کنید.
- مرحله دوم: پیاز را نیز به صورت نگینی خرد کنید و در تابه تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شدند، آنها را از تابه خارج کنید.
- مرحله سوم: سوسیسها را به صورت مکعبی ریز خرد کرده و در همان تابه سرخ کنید. پس از سرخ شدن سوسیس، آنها را نیز از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: قارچ نگینی را در تابه سرخ کنید و دقت داشته باشید که حرارت زیاد باشد تا قارچ آب نیندازد.
- مرحله پنجم: پس از سرخ شدن قارچ، حالا سیب زمینی، پیاز و سوسیس سرخ شده را به تابه بازگردانید و همه مواد را با هم تفت دهید.
- مرحله ششم: ادویهها شامل نمک، فلفل و زردچوبه را به همراه مقدار کمی سس تند داخل تابه بریزید و هم بزنید.
- مرحله هفتم: پس از آماده شدن مواد، مطابق قبل نان را به صورت مستطیلی برش زده و سمبوسه را به شکل مثلثی بپیچید.
- مرحله هشتم: در نهایت سمبوسه را در یک تابه تمیز با روغن سرخکردنی حرارت داده و سرخ کنید.
5- سمبوسه آبادانی
مواد اولیه
- سیب زمینی بزرگ ۲ عدد
- پیاز متوسط ۲ عدد
- جعفری ۵۰ گرم
- نان لواش به تعداد لازم
- پودر فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
- روغن سرخ کردنی به مقدار کافی
- تمبر هندی ۲ قاشق غذاخوری
- سس تند ۳ قاشق غذاخوری
دستور پخت سمبوسه آبادانی
در ادامه این بخش با طرز تهیه سمبوسه آبادانی به صورت مرحله به مرحله آشنا میشوید:
- مرحله اول: سیب زمینیها را آبپز کنید، پوست بگیرید و با گوشتکوب له کنید.
- مرحله دوم: پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید. زمانی که پیازها طلایی شدند، مقداری زردچوبه به تابه اضافه کنید.
- مرحله سوم: در ادامه جعفری را به صورت ساطوری خرد کرده و با پوره سیب زمینی مخلوط کنید. نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پیاز سرخ شده را نیز به سیب زمینی افزوده و همه مواد سمبوسه را هم بزنید.
- مرحله چهارم: نان را برش زده، با مواد سمبوسه پر کنید و به صورت مثلثی تا بزنید. در انتها سمبوسهها را در روغن سرخ کنید تا آماده شوند.
- مرحله پنجم: برای درست کردن سس که تفاوت اصلی سمبوسه آبادانی است، تمبر هندی را با سس تند مخلوط کرده و روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید. ۱۰ دقیقه مواد را حرارت دهید و سپس ۲ قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. حالا سس سمبوسه آماده است و میتوانید آن را کنار بگذارید.
- مرحله ششم: سمبوسه را به همراه سس سرو کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
نکته: شما میتوانید طرز تهیه سمبوسه آبادانی با گوشت یا بدون گوشت را دنبال کنید.
6- سمبوسه مرغ
مواد اولیه
- سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
- فیله مرغ ۲۵۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- قارچ ۱۰۰ گرم
- پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
- نان لواش به تعداد لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار کافی
- روغن سرخ کردنی به مقدار کافی
دستور پخت سمبوسه مرغ
در ادامه با مراحل طرز تهیه سمبوسه مرغ آشنا میشوید:
- مرحله اول: مرغ را به مدت یک ساعت به همراه یک پیاز و مقداری آب بپزید.
- مرحله دوم: سیبزمینی و قارچ را به صورت جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: پس از پخت مرغ، آن را ریش ریش کرده و با پیاز و فلفل دلمهای نگینی تفت دهید.
- مرحله چهارم: سیبزمینیها و قارچهای سرخ شده را همراه با رب و ادویهها به ترکیب مرغ، پیاز و فلفل دلمهای اضافه کنید.
- مرحله پنجم: نان را به صورت مستطیلی برش بزنید، مواد سمبوسه را روی نان گذاشته و مقداری پنیر پیتزا روی مواد بریزید. در نهایت نان را به شکل مثلثی تا بزنید و سمبوسهها را در روغن سرخ کنید.
7- سمبوسه عربی
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- قارچ ۲۰۰ گرم
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- گشنیز ۵۰ گرم
- نعنا ۵۰ گرم
- آب لیموترش تازه ۲ قاشق سوپخوری
- پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
- روغن سرخکردنی به مقدار کافی
- نان لواش به تعداد لازم
دستور پخت سمبوسه عربی
در ادامه مراحل تهیه سمبوسه عربی را دنبال کنید:
- مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه سرخ کنید. زمانی که پیازها طلایی شد، گوشت چرخ کرده را داخل تابه بریزید.
- مرحله دوم: مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن آن ادامه دهید. زمانی که گوشت تغییر رنگ داد، فلفل دلمهای خرد شده را داخل تابه بریزید.
- مرحله سوم: قارچ را به صورت ورقهای خرد کرده و به تابه اضافه کنید. پس از سرخ شدن قارچ، سیر رنده شده و پودر زنجبیل را بیفزایید.
- مرحله چهارم: در نهایت گشنیز و نعنا را ساطوری کرده و به مواد اضافه کنید. آب لیموترش تازه را بیفزایید و مواد سمبوسه را کمی دیگر تفت دهید. در نهایت تابه را از روی شعله برداشته و کنار بگذارید.
- مرحله پنجم: نان را برش زده، با مواد میانی پر کرده و به شکل مثلثی تا بزنید. در انتها سمبوسهها را در روغن سرخ کنید و روی توری فلزی بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
8- سمبوسه هندی
مواد اولیه
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- سیب زمینی ۵ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- گشنیز ۵۰ گرم
- فلفل تند ۱ عدد
- زنجبیل ۱ تکه کوچک
- فلفل قرمز و پودر پیاز به مقدار کافی
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
- آب لیموترش تازه ۲ قاشق غذاخوری
- روغن سرخکردنی به مقدار کافی
- نان لواش به تعداد لازم
خمیر سمبوسه هندی
مواد لازم
- آرد ۴ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- سیاه دانه ۱ قاشق چایخوری
- پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت سمبوسه هندی
مطابق مراحل زیر، طرز تهیه سمبوسه هندی را مرحله به مرحله دنبال کنید:
- مرحله اول: برای تهیه خمیر سمبوسه، ابتدا آرد را ۳ مرتبه الک کرده و سپس پودر زیره، سیاه دانه و نمک را اضافه کنید.
- مرحله دوم: روغن را به ترکیب آرد و مواد دیگر بیفزایید و به خوبی مخلوط کنید. پس از آنکه روغن جذب آرد شد، آب را به دیگر مواد بیفزایید.
- مرحله سوم: خمیر را به خوبی ورز دهید و داخل یک کاسه از قبل چرب شده بگذارید. خمیر را سلفون بکشید و به مدت ۳۰ دقیقه در جایی گرم قرار دهید تا حجیم شود.
- مرحله چهارم: در این فاصله به سراغ تهیه مواد میانی سمبوسه بروید. سیب زمینی را آبپز کنید و پس از آنکه پخته شد، آنها را پوست گرفته و له کنید.
- مرحله پنجم: پیاز نگینی را در تابه تفت دهید و پس از سرخ شدن پیاز، سیر و زنجبیل رنده شده را داخل تابه بریزد.
- مرحله ششم: فلفل تند را هم به صورت نگینی خرد کرده و به مواد داخل تابه اضافه کنید.
- مرحله هفتم: زمانی که کلیه سبزیجات سرخ شدند، گوشت چرخ کرده و ادویهها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر پیاز را داخل تابه بریزید و تفت دهید.
- مرحله هشتم: پس از آماده شدن گوشت و مواد داخل تابه، پوره سیب زمینی را همراه با گشنیز ساطوری و آب لیموترش تازه داخل تابه بریزید و تفت دهید تا آماده شوند.
- مرحله نهم: حالا به سراغ خمیر پیراشکی بروید، آن را مجددا ورز دهید و خمیر را به صورت چانههای کوچک با اندازه نارنگی در آورید. هر چانه را با وردنه به قطر نیم سانتیمتر پهن کرده و آن را به شکل مستطیلی برش بزنید.
- مرحله دهم: مواد میانی سمبوسه را داخل خمیر ریخته و به شکل مثلثی تا بزنید. در نهایت سمبوسهها را در روغن سرخ کنید.
نکات طرز تهیه سمبوسه خانگی
برای اینکه سمبوسه ایرانی خوشمزهای داشته باشید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- معمولا در فست فودها برای درست کردن این غذا، از ادویه مخصوص سمبوسه استفاده میکنند. شما هم میتوانید این ادویه را از مغازههای عطاری تهیه کنید.
- سمبوسه را میتوان به عنوان غذای اصلی و میان وعده سرو کرد. همچنین این غذا یک تغذیه سالم و خوشمزه برای بچههای مدرسهای خواهد بود.
- پس از تهیه سمبوسه میتوانید آن را در کنار سس دلخواه خود سرو کنید، اما ترکیب سمبوسه و سس کچاپ انتخاب بهتری است.
- برای درست کردن این غذا میتوانید به جای نان لواش، از نان یوفکا یا فیلو نیز استفاده کنید که در این صورت میزان جذب روغن کاهش مییابد.
- برای تهیه سمبوسه رولی نان را به شکل مستطیل برش بزنید و مواد را داخل نان بگذارید. گوشههای نان را روی مواد تا بزنید و آن را از پایین رول کنید.
- شما میتوانید سمبوسه مربع نیز تهیه کنید و برای این کار باید نان را از چهار طرف تا بزنید تا به شکل مربع درآید.
ارسال نظر