شناسه خبر: ۵۹۵۱
لینک کوتاه کپی شد

طرز تهیه سوپ جو | سوپ جو مرغ | سوپ جو و قارچ | سوپ جو با سبزیجات

نگو که فقط یک مدل «سوپ جو» بلدی! | 8 مدل سوپ جو؛ محبوب ترین پیش غذای ایرانی ها + طرز تهیه

در ادامه مجموعه کاملی از روش‌ های مختلف طرز تهیه سوپ جو را برای شما جمع آوری کردیم تا به سلیقه و ذائقه خود، هر کدام را که دوست دارید، تهیه کنید.

سوپ جو
ترینی‌ها :

سوپ جو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین پیش غذاهاست که در اکثر رستوران ها هم سرو می شود. سوپ جو را می توانید به روش های مختلفی درست کنید. در ادامه 8 مدل سوپ جو را برای شما قرار داده ایم تا بسته به سلیقه خودتان انتخاب کنید.

سوپ جو

  • تعداد نفرات ۴ نفر
  • زمان آماده‌سازی ۳۰ دقیقه
  • زمان پخت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه
  • میزان سختی متوسط

1- سوپ جو پرک قرمز

سوپ جو مجلسی به دو شکل سفید و قرمز درست می‌شود. هر کدام از این سوپ‌ها با طعم ویژه‌ای که دارند، جای خود را در دل علاقه‌مندان به سوپ باز کرده‌اند.طرز تهیه سوپ جو پرک قرمز

مواد لازم

  • جو پوست کنده ۱ پیمانه
  • سینه مرغ ۱ عدد
  • پیاز بزرگ نگینی خرد شده ۲ عدد
  • هویج نگینی خرد شده ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • لیمو ترش تازه ۱ عدد
  • آب ۶ پیمانه
  • نمک به مقدار کافی
  • فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

دستور پخت سوپ جو پرک مجلسی قرمز

  • مراحل پخت سوپ جو قرمز مجلسی، مطابق زیر است:دستور پخت سوپ جو پرک مجلسی قرمز
  • مرحله اول: در گام اول از طرز تهیه سوپ جو قرمز، جوهای پوست کنده را حداقل به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید.
  • مرحله دوم: جو را با حدود ۴ پیمانه آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا کاملا پخته شود. اگر در حین پخت جو احساس کردید که آب داخل قابلمه کم است، باز هم مقداری آب اضافه کنید. هر چند دقیقه یک بار جوها را هم بزنید تا ته نگیرد و اجازه دهید تا به خوبی پخته شده و لعاب بیندازند.
  • مرحله سوم: در یک قابلمه بزرگ، نیمی از پیاز‌ها با یک قاشق روغن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: وقتی پیازها سبک شدند، هویج را اضافه کرده و به تفت دادن هویج و پیاز ادامه دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مواد بیفزایید و هم بزنید. در نهایت پیاز و هویج سرخ شده را کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: سینه مرغ را به همراه نیمی از پیازها و کمی زردچوبه و نمک در قابلمه‌ای دیگر بپزید.
  • مرحله ششم: بعد از اینکه مرغ کاملاً پخته شد، گوشت آن را ریش ریش کنید، با پیاز و هویج سرخ شده داخل قابلمه دیگر مخلوط کرده و کمی تفت دهید.
  • مرحله هفتم: حالا جو پخته را همراه با آبی که در آن پخته شده است، به قابلمه اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش آید؛ سپس شعله را کم کنید تا سوپ آرام آرام جا بیفتد.
  • مرحله هشتم: در تابه‌ای کوچک رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. در نیم ساعت پایانی پخت سوپ، رب تفت داده شده و آب لیمو ترش تازه را اضافه کنید.
  • مرحله نهم: در انتها کمی سوپ را بچشید و اگر نمک و فلفل آن کم بود، اضافه کنید. زمانی که سوپ جو قرمز به خوبی جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید و جعفری خرد شده را داخل سوپ بریزید.
  • مرحله دهم: سوپ شما برای سرو آماده است. این سوپ خوشمزه و مجلسی را در ظرف مناسب بریزید و نوش جان کنید.

سوپ جو

2- سوپ جو با مرغ (سوپ جو سفید مجلسی)

مواد لازم

  • جو پرک ۱ پیمانه
  • سینه مرغ پخته و ریش ریش شده نصف ۱ سینه مرغ
  • پیاز بزرگ نگینی خرد شده ۱ عدد
  • هویج متوسط خرد شده ۱ عدد
  • شیر ۱ پیمانه
  • آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۲ قاشق غذاخوری
  • خامه ۱ قاشق غذاخوری
  • آب به میزان کافی
  • نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
  • جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو سفید مجلسی

برای آماده کردن این سوپ جو سفید رنگ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: جو پرک را همراه با چهار پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. جو پرک‌ به سرعت پخته می‌شود، اما برای اینکه لعاب بیشتری بدهد، ابتدا آن را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید.
  • مرحله دوم: در یک تابه پیاز را همراه با مرغ‌های ریش ریش شده و هویج تفت دهید.
  • مرحله سوم: نمک و فلفل را به مواد داخل تابه بیفزایید و سپس آن‌ها را با جو پخته شده مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: در تابه‌ای کوچک کره را ذوب کنید، آرد را داخل کره ذوب شده بریزید و تفت دهید تا کرم رنگ شود. سپس شیر را کم کم به آن اضافه کنید تا یکدست شود. در ادامه این سس را به سوپ اضافه کرده و نیم ساعت صبر کنید تا مواد به خوبی جا بیفتد.
  • مرحله پنجم: وقتی سوپ آماده شد، شعله را خاموش کنید، یک قاشق خامه بیفزایید و هم بزنید.
  • مرحله ششم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو سفید، هنگام سرو کمی جعفری خرد شده روی سوپ بریزید و نوش جان کنید.

سوپ جو

3- سوپ جو با شیر و خامه

مواد لازم

  • جو پرک ۱ پیمانه
  • آب گوشت یا آب مرغ ۵ پیمانه
  • هویج متوسط رنده شده ۱ عدد
  • خامه نصف پیمانه
  • شیر ۲ پیمانه
  • جعفری تازه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

دستور پخت سوپ شیر با جو پرک و خامه

  • مرحله اول: جو پرک را به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود.
  • مرحله دوم: جو خیس خورده را همراه با آب گوشت یا آب مرغ و هویج مخلوط کرده و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت بپزند.
  • مرحله سوم: شیر را در ظرف دیگری گرم کرده و به سوپ اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: سوپ را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد. در انتها نمک و فلفل را به سوپ بیفزایید و هم بزنید.
  • مرحله پنجم: شعله گاز را خاموش کنید، خامه را داخل سوپ بریزید و هم بزنید تا خامه با سوپ کاملاً ترکیب شود.
  • مرحله ششم: سوپ را در کاسه سرو ریخته و آن را همراه با کمی جعفری خرد شده تزیین کنید.

4-سوپ جو با سبزیجات

مواد لازم

  • جو پوست کنده سه چهارم پیمانه
  • ساقه کرفس خرد شده ۱ عدد
  • پیاز متوسط ریز خرد شده ۱ عدد
  • سیب زمینی متوسط خرد شده ۱ عدد
  • ذرت نصف پیمانه
  • نخود فرنگی نصف پیمانه
  • هویج نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی متوسط خرد شده ۱ عدد
  • سیر خرد شده ۲ تا ۳ حبه
  • آب گوشت یا آب مرغ ۳ پیمانه
  • آب ۲ پیمانه
  • زنجبیل خرد شده (دلخواه) ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن ۱ قاشق غذاخوری
  • آویشن (دلخواه) ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • جعفری یا پیازچه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو با سبزیجات

همان‌طور که در بالا مشاهده کردید مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوپ جو سبزیجات، بسیار متنوع هستند؛ اما مراحل پخت این سوپ مشابه طرز تهیه سوپ سیر آن قدرها پیچیده نیست.

  • مرحله اول: جو را حداقل به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید و سپس آن را با آب مرغ یا گوشت بپزید.
  • مرحله دوم: در یک قابلمه دیگر زنجبیل و سیر را با روغن، به مدت ۳۰ تا ۴۰ ثانیه تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود.
  • مرحله سوم: پیاز‌ را اضافه کنید و تا حدی تفت دهید که طلایی شود. معمولاً حدود ۲ تا ۳ دقیقه زمان می‌برد تا پیازها سرخ شوند.
  • مرحله چهارم: سیر، زنجبیل و پیاز تفت داده شده را همراه با هویج، کرفس، ذرت، سیب زمینی، نخود فرنگی و گوجه فرنگی، به جو در حال پخت اضافه کنید و آب را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله پنجم: سوپ جو سبزیجات را روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی بپزد. در انتها نمک، فلفل و آویشن را اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله ششم: وقتی سوپ جا افتاد، آن را برای سرو در کاسه بریزید و با کمی جعفری یا پیازچه خرد شده تزیین کنید.

سوپ جو با قارچ

5- سوپ جو با قارچ و پیاز

مواد لازم 

  • جو پوست کنده نصف پیمانه
  • پیاز بزرگ نگینی خرد شده ۱ عدد
  • قارچ تازه (خرد شده) ۲ پیمانه
  • روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر (رنده شده) ۱ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ ۷ پیمانه
  • آویشن خشک ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه یک چهارم قاشق چایخوری
  • نمک به مقدار لازم

دستور پخت سوپ پیاز با جو و قارچ

برای آماده کردن سوپ جو با قارچ و پیاز در منزل، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  • مرحله اول: پیش از هر کار دیگری، جو را از قبل خیس کنید و در آب مرغ بپزید.
  • مرحله دوم: در یک تابه، پیاز و قارچ را با روغن زیتون تفت دهید تا پیاز سبک شده و قارچ هم کمی بپزد.
  • مرحله سوم: سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و آن‌ها را برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.
  • مرحله چهارم: این مواد را داخل قابلمه جو در حال پخت بریزید و نمک، فلفل سیاه و آویشن را بیفزایید.
  • مرحله پنجم: حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد تا سوپ جو کاملا جا بیفتد. در انتها سوپ را در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.

6- سوپ قلم با جو

مواد اولیه

  • قلم گوسفند ۱ تکه
  • جو پوست کنده ۱ پیمانه
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • هویج ۱ عدد
  • جعفری ۱۰۰ گرم
  • گشنیز ۱۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

دستور پخت سوپ جو و قلم

  • مرحله اول: جو را بشویید و به مدت حداقل ۳ ساعت با آب خیس کنید تا جو برای پخت آماده شود.
  • مرحله دوم: پیاز را پوست گرفته و به چند قسمت تقسیم کنید. حالا قلم گوسفند را به همراه پیاز، آب و مقداری فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.
  • مرحله سوم: اجازه دهید تا قلم با شعله ملایم پخته شود. ۳ الی ۴ ساعت بعد، مغز قلم را جدا کرده و آب داخل قابلمه را صاف کنید تا عصاره قلم گوسفندی آماده شود.
  • مرحله چهارم: داخل یک قابلمه مقدار روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید. پس از آنکه خامی رب از بین رفت، سیب زمینی و هویج نگینی را به رب اضافه کرده و مقداری تفت دهید.
  • مرحله پنجم: گشنیز و جعفری را ساطوری کرده و به دیگر مواد داخل قابلمه اضافه کنید. پس از تفت خوردن تمامی سبزیجات، جو خیس خورده و عصاره و مغز قلم را هم به قابلمه بیفزایید.
  • مرحله ششم: پس از آنکه آب داخل قابلمه به جوش آمد، شعله را کم کنید و اجازه دهید تا سوپ به مدت ۶۰ الی ۹۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شده و لعاب بیندازید.
  • مرحله هفتم: در ۱۵ دقیقه پایانی پخت سوپ، آب لیمو ترش و نمک را نیز اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت سوپ را داخل ظرف مناسبی ریخته و سرو کنید.

7- سوپ ورمیشل با جو

مواد اولیه

  • جو پوست کنده ۱ پیمانه
  • سینه مرغ نصف ۱ عدد
  • ورمیشل یک مشت
  • هویج ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه چیلی به مقدار لازم
  • جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو با ورمیشل

  • مرحله اول: جو پوست کرده را شسته و به مدت ۲ ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید. زمانی که پیاز سبک شد، مقداری زردچوبه اضافه کرده و به تفت دادن پیاز ادامه دهید تا طلایی شود.
  • مرحله سوم: مرغ را به صورت نگینی خرد کرده و داخل تابه بریزید. پس سرخ شدن و تغییر رنگ مرغ، هویج نگینی را به همراه نمک، فلفل و مقداری ادویه چیلی اضافه کرده و کمی تفت دهید.
  • مرحله چهارم: آب جو را دور بریزید و جو خیس خورده را به همراه آب به دیگر مواد داخل قابلمه اضافه کنید. زمانی که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید تا جو به خوبی پخته شود.
  • مرحله پنجم: پس از پخت جو، رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید و حرارت را اندکی بیشتر کنید تا سوپ پس از چند دقیقه، لعاب بیندازد.
  • مرحله ششم: ورمیشل را به سوپ اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا سوپ ته نگیرد و ورمیشل پخته و نرم شود.
  • مرحله هفتم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو با ورمیشل، آب لیمو ترش و جعفری خرد شده را بیفزایید و پس از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کرده و سوپ را سرو کنید.

8- سوپ تره فرنگی با جو

مواد اولیه

  • جو پرک ۱.۵ پیمانه
  • تره فرنگی خرد شده ۱ پیمانه
  • کرفس خرد شده نصف پیمانه
  • پیاز نگینی خرد شده نصف پیمانه
  • هویج خرد شده ۱ پیمانه
  • سیب زمینی خرد شده نصف پیمانه
  • کره ۱۰۰ گرم
  • آب مرغ ۲ لیتر
  • شیر ۲ لیتر
  • آرد ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • ورمیشل ۱.۴ پیمانه
  • آب لیمو ترش تازه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • جعفری خرد شده ۳ قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو با تره فرنگی

  • مرحله اول: کره را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. پیاز، کرفس و تره فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید.
  • مرحله دوم: هویج خرد شده، آب مرغ، جو پرک و نمک را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. زمانی که آب به جوش آمد، حرارت شعله را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند.
  • مرحله سوم: در میانه پخت مواد، سیب زمینی را نیز داخل قابلمه بریزید تا نرم شود.
  • مرحله چهارم: شیر و آرد را داخل یک ظرف تمیز مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید. بعد از اینکه شیر به جوش آمد، آن را به قابلمه اضافه کنید و هر از چند گاهی هم بزنید.
  • مرحله پنجم: ورمیشل را داخل سوپ بریزید و سپس آب لیمو ترش را اضافه کنید. در این مرحله اگر آب سوپ کم بود، مقداری دیگر بیفزایید.
  • مرحله ششم: زمانی که سوپ به غلظت مناسب رسید، آن را داخل ظرف سرو بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر