شناسه خبر: ۵۸۴۷
لینک کوتاه کپی شد

دلمه برگ مو | دلمه کلم | کلم فلفل

شام امشب: 6 مدل دلمه؛ اگه دنبال تنوع در سفره شام هستی + طرز تهیه

دلمه یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است که در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. دلمه به شکل‌ های مختلفی قابل طبخ می شود که در ادامه می توانید ببینید.

دلمه
ترینی‌ها :

دلمه از غذاهای لذیذ ایرانی است طرفداران زیادی بین ایرانیان دارد و به شکل های مختلفی طبخ می شود. دلمه را می توانید با برگ مو درست کنید تا با فلفل و بادمجام و کلم و ... در ادامه 6 روش تهیه دلمه را برای شما قرار دادیم تا در مهمانی ها با سفره های رنگین بدرخشید.

طرز تهیه 6 نوع دلمه لذیذ

در ادامه مواد لازم برای تهیه انواع دلمه ها را ذکر می‌کنیم:

  • گوشت چرخ کرده    500 گرم
  • برنج نیم پز    یک لیوان
  • لپه    نصف لیوان
  • نمک    به میزان دلخواه
  • فلفل    به میزان دلخواه
  • زردچوبه    به اندازه کافی
  • روغن مایع    به مقدار لازم
  • فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، بادمجان دلمه ای، پیاز، یا برگ مو    به تعداد دلخواه
  • گشنیز    50 گرم
  • شوید    50 گرم
  • ترخون    30 گرم
  • شنبلیله    30 گرم
  • مرزه    40 گرم
  • تره    50 تا 80 گرم

توجه داشته باشید شما می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده از مرغ نگینی خیلی ریز نیز استفاده کنید و با توجه به نوع دلخواه دلمه خود یکی از موارد ذکر شده در بالا (فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، بادمجان دلمه ای، پیاز، یا برگ مو) را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید نوع پیچیدن هر یک از این نوع دلمه ها با یکدیگر متفاوت است.

طرز تهیه دلمه برگ مو

یکی از موثرترین مواد در خوش طعم کردن این غذا سبزی دلمه برگ مو است که به هیچ‌وجه نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

دلمه برگ مو

در ادامه مراحل تهیه این نوع دلمه را شرح می‌دهیم:

  • مرحله اول: در ابتدا باید گوشت یا مرغ چرخ‌شده را با پیاز تفت دهید و در نهایت ادویه و سبزی دلمه را به آن اضافه کنید. همچنین می‌توانید از رب گوجه نیز برای طعم بهتر دلمه برگ مو کمک بگیرید.
  • مرحله دوم: برنج و لپه را بپزید و به مواد اولیه خود اضافه کنید.
  • مرحله سوم: برگ های مویی که پیش از این تهیه کرده و شسته‌اید را در قابلمه قرار دهید تا به مدت 10 دقیقه در آب جوش پخته شوند.
  • مرحله چهارم: در این بخش باید 2 برگ مو را انتخاب کنید و بر روی یکدیگر قرار دهید به طوری که نصف برگ‌ها بر روی یکدیگر قرار بگیرد. پیچاندن دلمه برگ مو کار سختی است بنابراین باید دقت زیادی به خرج دهید.
  • مرحله پنجم: دلمه ها را در قابلمه بچینید و کمی روغن و آب بر روی آنها بریزید تا چند دقیقه پخته شوند. ترکیب دلمه برگ مو با سرکه و شکر نیز بسیار خوشمزه است بدین‌ترتیب می‌توانید علاوه بر آب و روغن، کمی سرکه و شکر نیز بر روی دلمه های برگ مو بریزید.

طرز تهیه دلمه بادمجان

پیش از این نیز گفتیم طرز تهیه انواع دلمه ها تا حدودی شبیه به یکدیگر است برای مثال در تهیه دلمه بادمجان تنها یک تفاوت وجود دارد، در واقع شما به جای استفاده از برگ مو از بادمجان دلمه ای استفاده می‌کنید.

  • مرحله اول: مواد لازم را تهیه می‌کنید و سپس برنج و لپه را می‌پزید.
  • مرحله دوم: گوشت چرخ‌کرده را با روغن، نمک، فلفل، و انواع ادویه‌های مورد نظر خود سرخ کنید و تفت دهید.
  • مرحله سوم: سبزی دلمه را به مواد آماده شده اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: داخل بادمجان ها را خالی کنید و با مواد دلمه آنها را پر کنید و در قابلمه قرار دهید.
  • مرحله پنجم: سس دلمه خود را با رب گوجه و انواع ادویه ها آماده کنید و بر روی دلمه ها بریزید تا حسابی بپزند.

دلمه بادمجان

طرز تهیه دلمه فلفل

مراحل تهیه دلمه فلفل نیز همانند دلمه بادمجان است، تنها در مرحله چهارم این طرز تهیه شما باید درون فلفل را خالی کنید و شکم فلفل دلمه ای خود را با مواد دلمه پر کنید. توجه داشته باشید بهتر است فلفل های بزرگ را برای تهیه دلمه انتخاب کنید.

طرز تهیه دلمه کلم

برای تهیه دلمه کلم علاوه بر مواد ذکر شده در جدول بالا، شما باید از آلو نیز استفاده کنید. در ضمن ترکیب سرکه و آبلیمو نیز به طعم خوش دلمه کلم شما کمک می‌کند. در ادامه مراحل تهیه دلمه کلم را ذکر می‌کنیم:

  • مرحله اول: پیاز را به همراه سبزی دلمه و سایر ادویه‌های دلخواه خود سرخ کنید.
  • مرحله دوم: برنج و لپه را بپزید.
  • مرحله سوم: کلم ها را در آب جوش قرار دهید تا بپزند و کمی نرم شوند. کلم‌ها در عرض 10 دقیقه حسابی پخته می‌شوند و شما باید آنها را آبکشی کنید، مراقب باشید کلم‌ها پاره نشوند.
  • مرحله چهارم: یک قاشق غذاخوری از مواد آماده شده را درون هر یک از برگ‌های کلم بگذارید و آن را بپیچید.
  • مرحله پنجم: دلمه های کلمه پیچیده‌شده را درون قابلمه قرار دهید و کمی آب و روغن یا آبلیمو بر روی آن بریزید تا حسابی پخته شود.

دلمه کلم

طرز تهیه دلمه سیب زمینی

از آنجایی که بیشتر افراد سیب زمینی را هم به صورت سرخ‌شده و هم به صورت آبپز دوست دارند، پس دلمه سیب زمینی نیز یکی از پرطرفدارترین دلمه ها به حساب می‌آید که البته طرز تهیه آن شاید با سایر دلمه ها کمی متفاوت باشد.

  • مرحله اول: در ابتدا باید سیب زمینی‌ها را آماده کنید، در واقع باید شکم هر سیب زمینی خالی شود. در ادامه باید سیب زمینی ها را کمی در روغن سرخ کنید یا تفت دهید.
  • مرحله دوم: پیاز را به همراه نمک و ادویه‌های مورد نظر و سبزی دلمه سرخ کنید. همچنین می‌توانید گوشت چرخ‌شده را به این مواد اضافه کنید و تفت دهید. در ضمن شما حتی می‌توانید به این نوع دلمه قارچ، فلفل دلمه ای، و گوجه نگینی نیز اضافه کنید.
  • مرحله سوم: مواد آماده را درون شکم سیب زمینی‌ها قرار دهید.
  • مرحله چهارم: این نوع دلمه را هم می‌توانید بر روی اجاق و در قابلمه و هم درون فر و ظرف پیرکس درست کنید. فراموش نکنید سس مخصوص دلمه را تهیه و بر روی آن بریزید تا طعم بهتری پیدا کند.

طرز تهیه دلمه پیاز

پیاز یکی از مفیدترین صیفی جات حاضر در بازار میوه و تره بار است ولی متاسفانه هر کسی طعم و بوی پیاز را درون غذا نمی‌پسندد. اگر شما به پیاز علاقه دارید و از طعم پیاز آبپز بدتان نمی‌آید، توصیه می‌کنیم دلمه پیاز را امتحان کنید. در ادامه مراحل پخت این نوع دلمه را برای شما توضیح می‌دهیم:

  • مرحله اول: پیازها را برای قرار دادن مواد دلمه آماده کنید. در واقع باید به شکلی پوسته فوقانی پیاز را بردارید که بتوانید مواد دلمه را درون آن قرار دهید.
  • مرحله دوم: لپه و برنج را بپزید و گوشت را به همراه سایر مواد دلمه تفت دهید. در نهایت همه این مواد را با هم ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: بعد از اینکه مواد دلمه را حسابی له کردید، باید ترکیب این مواد را درون پیازها قرار دهید.
  • مرحله چهارم: دلمه های پیاز را درون یک قابلمه مناسب بچینید و کمی آب و رب گوجه نیز بر روی آنها بریزید تا حسابی پخته شوند. درست کردن دلمه پیاز سخت است زیرا اگر نابلد باشید امکان دارد پیازها از هم بپاشند.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر