شناسه خبر: ۵۸۱۸
لینک کوتاه کپی شد

طرز تهیه کوکو بادکوبه | مواد لازم کوکو بادکوبه ای

شام امشب: کوکو بادکوبه ای؛ لذیذترین پیشنهاد یک مادربزرگ گیلانی + طرز تهیه

کوکوی بادکوبه ای غذایی گیلانی است که پخت آن با تغییراتی جزئی در مراسم عروسی هم رایج است. در ادامه طرز تهیه را ببینید.

کوکو بادکوبه

پر بازدید

ترینی‌ها :

کوکو بادکوبه ای در شمال کشورمان رایج است و حتی برای مراسم عروسی هم سرو می شود. کوکو بادکوبه ای از جمله غذاهای متنوعی است که به راحتی می توانید درست کنید. بچه ها و بزرگتر ها عاشق کوکو بادکوبه ای خواهند شد پس در درست کردنش تردید نداشته باشید.

کوکو بادکوبه ای

  • تعداد نفرات    4 نفر
  • زمان آماده سازی    1 ساعت و نیم
  • زمان پخت غذا    حدود نیم ساعت
  • میزان سختی    متوسط

تهیه کوکوی بادکوبه ای رسپی‌های مختلفی دارد و در بعضی دستورها از چاشنی زعفران استفاده می‌شود؛ اما استفاده از گوشت مرغ و تخم‌مرغ، پای ثابت کار است.

مواد لازم

درست کردن کوکوی بادکوبه ای هم مثل طرز تهیه کوکو نخود فرنگی ، مواد اولیه متنوعی دارد که لیست کامل آن‌ها را با مقادیر لازم در جدول زیر می‌بینید:

  • سینه مرغ    200 گرم
  • پیاز    2 عدد
  • سیب‌زمینی متوسط    5 عدد
  • گوجه‌فرنگی    1 عدد
  • سیر    2 حبه
  • تخم‌مرغ    5 عدد
  • پیازداغ    3 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی    1 قاشق غذاخوری
  • رب نارنج    1 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر    نصف قاشق مرباخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین    به مقدار لازم
  • روغن مایع    به مقدار لازم

کوکو بادکوبه

مراحل دستور پخت

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای به شکل زیر انجام می‌شود:

  • مرحله اول: سینه مرغ را همراه با حبه‌های سیر و 1 پیاز خرد‌شده داخل قابلمه‌ای مناسب قرار دهید.
  • مرحله دوم: مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین هم به قابلمه بیفزایید و داخل قابلمه تا جایی آب بریزید که روی سینه مرغ را بپوشاند.
  • مرحله سوم: حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود 1 ساعت زمان دهید تا سینه مرغ به طور کامل بپزد.
  • مرحله چهارم: در همین فاصله، سیب‌زمینی‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کرده، در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن مایع سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: سینه مرغ پخته را هم از قابلمه خارج کرده و به صورت نگینی خیلی ریز خرد کنید.
  • مرحله ششم: پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بگیرید و آن‌ها را به صورت خیلی ریز رنده کنید تا حالت پوره پیدا کنند.
  • مرحله هفتم: پوره گوجه‌فرنگی را بدون روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  • مرحله هشتم: حالا 1 عدد پیاز باقیمانده را به صورت ریز رنده کرده، به تابه حاوی گوجه بیافزایید و تفت دهید.
  • مرحله نهم: در ادامه، سینه مرغ نگینی‌شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا طعم پوره گوجه‌فرنگی به خورد سینه مرغ برود. سپس رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا حالت خامی آن گرفته شود.
  • مرحله دهم: حالا زمان اضافه کردن سیب‌زمینی‌های سرخ شده است. آن‌ها را همراه با رب نارنج داخل تابه بریزید و با بقیه مواد هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
  • مرحله یازدهم: در نهایت، پیازداغ را داخل تابه بریزید و در حدی که به طور یکدست با مواد دیگر مخلوط شود، محتویات تابه را هم بزنید.
  • مرحله دوازدهم: حالا تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید محتویات داخل آن کاملا خنک شوند.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه، مواد کوکوی بادکوبه ای را داخل کاسه‌ای مناسب ریخته و تخم‌مرغ‌ها را روی آن‌ها بشکنید. سپس مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین به مواد کوکو بیفزایید.
  • مرحله چهاردهم: در نهایت، بیکینگ‌پودر را به مایه کوکو اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  • مرحله پانزدهم: در این مرحله از طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ، تابه‌ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن مقداری روغن مایع بریزید تا گرم شود.
  • مرحله شانزدهم: حالا مایه کوکو را داخل تابه بریزید و سطح آن را با یک قاشق صاف کنید. سپس درب تابه را ببندید و صبر کنید تا یک طرف کوکو کاملا سرخ شود.
  • مرحله هفدهم: در ادامه کار، کوکو را برگردانید و این بار درب تابه را باز بگذارید تا سمت دیگر کوکو هم کاملا بپزد و برشته شود.
  • مرحله هجدهم: در نهایت تابه را از روی حرارت بردارید. کوکوی بادکوبه‌ای را به صورت دلخواه برش زده و با دورچین های دلخواه در ظرف سرو بچینید.

تهیه سس کوکو بادکوبه

در بعض رسپی‌های تهیه این کوکوی خوشمزه، مقداری سس هم تهیه می‌کنند و آن را در کنار کوکو سرو کرده یا روی آن‌ها می‌ریزند. برای تهیه سس کوکو بادکوبه، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: 1 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را داخل قابلمه یا تابه‌ای کوچک ریخته و 1 قاشق غذاخوری آب لیموترش و 1 قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: حالا 1 لیوان آب مرغ را به مواد داخل تابه افزوده و کمی مواد را هم بزنید.
  • مرحله سوم: برای چند دقیقه شعله گاز را زیاد کنید تا سس شروع به جوشیدن کند. سپس، حرارت را کم کرده و اجازه دهید سس کوکو با حرارت ملایم به آرامی بجوشد و غلیظ‌تر شود.

کوکوی هفت لشکر برای دلبری بیشتر از شوهر + آموزش

نکات لازم در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای

رعایت نکات زیر کمک می‌کند تا آشپزی حرفه‌ای‌تری داشته باشید:

  • دقت کنید که برخلاف طرز تهیه کوکو گوشت ، در رسپی کوکوی بادکوبه ای، پیاز و بقیه مواد باید به صورت کاملا ریز، خرد یا رنده شوند.
  • بهتر است سیب‌زمینی‌ها را بعد از سرخ کردن داخل یک آبکش بریزید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود.
  • برای درست کردن یک کوکوی بادکوبه ای مجلسی می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید.
  • مثل طرز تهیه کوکو لوبیا سبز ، برای پخت کوکوی بادکوبه ای هم باید از حرارتی ملایم و یکنواخت استفاده کرد.
  • در بعضی رسپی‌های این کوکو، مقداری زرشک هم به ترکیب مواد آن اضافه می‌شود.
  • در صورت استفاده از گوشت مرغ در طبخ این غذا، از گوشت سینه مرغ استفاده کنید که استخوان کمتری دارد.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد