املت قیساوا | املت پیاز | املت بدون گوجه | املت قارچ
5 مدل املت لذیذ و مقوی بدون گوجه فرنگی + طرز تهیه
فقط املت گوجه فرنگی درست نکن، کلی املت هست که میتونی باهاش تنوع در صبحانه رو تجربه کنی. خیلیم خوشمزه و مقوی هستند.
املت از قدیم پایه ثابت سفره های صبحانه ما بوده است. شاید املت گوجه فرنگی تنها املتی است که همه می شناسند، اما انواع املت داریم که به راحتی می توانید درست کنید و در صبحان خود تنوع ایجاد کنید. در ادامه طرز تهیه 5 مدل املت خوشمزه را قرار دادیم.
1- املت قیساوا
املت قیساوا یک املت با اصالت ترکی یا به عبارت دیگر املت سنتی تبریزی و ارومیهای است. املت قیساوا را هم با میوههای خشک مثل زردآلو یا همان قیسی درست میکنند و هم با خرما و طبیعتا یک وعده غذای مقوی و حسابی سیر کننده است.
مواد لازم املت قیساوا برای ۲ نفر
- تخم مرغ درشت: ۲ عدد
- خرما: ۱۰ عدد
- کره: ۲۵ گرم
- گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- دارچین: نوک قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: نوک قاشق چایخوری
- نمک: نوک انگشت
طرز تهیه املت قیساوا
هسته خرماها را بگیرد و هر کدام را چهار قسمت کنید. در یک ماهیتابه کره را گرم کنید و خرما را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. گردو، دارچین و پودر زنجبیل را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. در یک کاسه تخم مرغها را بشکنید و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا با هم مخلوط شوند.
املت گوجه و زیتون؛ صبحانه مخصوص روز تعطیل + ویدیو آموزش
کمی نمک اضافه کنید و تخم مرغها را به سایر مواد ماهیتابه اضافه کنید. صبر کنید کمی تخم مرغ خودش را بگیرد و سپس به آرامی هم بزنید. در املت قیساوا هم باید سفیده خودش را بگیرد، زرده تخم مرغ زیاد هم زده نباشد و حالت عسلی داشته باشد. در پایان پخت در صورت دلخواه کمی دارچین روی املت بپاشید.
2- املت گیلانی پنیر برشته
املت گیلانی پنیر برشته در حقیقت یک صبحانه خوشمزه با پنیر سرخ شده است به همراه تخم مرغ. املت پنیر برشته را با انواع پنیر از لبنه یا فتا و وابیج گیلانی درست میکنند.
مواد لازم طرز تهیه املت رشتی برای ۲ نفر
- پنیر فتا: ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- سیر: ۱ حبه رنده شده
- گشنیر خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
- کره: ۳۰ گرم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه طرز تهیه املت گیلانی
طرز تهیه این املت خوشمزه و حرفهای ایرانی هم بسیار ساده است. در یک ماهیتابه متوسط کره را گرم کنید. پنیر فتا را خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و هم بزنید تا کاملا نرم و ذوب شود. در این فاصله تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید. زردچوبه را به پنیر و کره اضافه کنید و هم بزنید. کمی بعد سیر را اضافه کنید.
بوی سیر که بلند شد تخم مرغهای هم زده شده را اضافه کنید. حسابی ترکیب را هم بزنید تا پنیر و تخم مرغ کاملا با هم مخلوط شوند. گشنیر خشک، نمک و فلفل را هم اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز حدود ۷ دقیقه ترکیب را هم بزنید تا خوب جا بیفتد.
طرز تهیه املت پنیری خوشمزه که فقط ترکیه پیداش میکنی + ویدیو
3- املت سوسیس تخم مرغ
املت سوسیس تخم مرغ املت خوشمزه محبوب جوانان است. املت سوسیس تخم مرغ را به صورت ساده یا با گوجه فرنگی و گاهی هم با رب و برخی هم با پنیر پیتزا درست میکنند. اما نوع ساده املت سوسیس تخم مرغ بیشتر مرسوم است.
مواد لازم املت سوسیس تخم مرغ برای ۲ نفر
- تخم مرغ: ۲ عدد
- سوسیس آلمانی: ۱ عدد بزرگ (از ۲ عدد سوسیس کوکتل هم میتوانید استفاده کنید)
- کره یا روغن زیتون: به مقدارلازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه املت سوسیس تخم مرغ
سوسیسها را گرد برش بزنید. در یک ماهیتابه متوسط کره را گرم کنید و سوسیسها را روی شعله ملایم گاز سرخ کنید. وقتی دو طرف سوسیسها طلایی شد، دو عدد تخم مرغ را روی سوسیسها بشکنید. اجازه دهید سفیده تخم مرغ خودش را بگیرد و زرده را کمی هم بزنید. زرده تخم مرغ در این املت باید عسلی باشد و خیلی هم نخورده باشد.
4- املت پیاز
املت پیاز، املت پیاز و فلفل دلمهای یا املت پیازچه از جمله غذاهای معروف استانهای جنوبی ایران به خصوص استان کرمان است. طعم پیاز کاراملی شده در این املت فوقالعاده است.
مواد لازم املت پیاز برای ۲ نفر
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- تخم مرغ درشت: ۲ عدد
- روغن زیتون یا روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
طرز تهیه املت پیاز
پیازها را خلالی خرد کنید. در یک ماهیتابه متوسط روغن را گرم کنید و پیازها را تفت دهید تا حسابی طلایی و کاراملیزه شوند. تخم مرغها را روی پیازها بشکنید و صبر کنید تا سفیده خودش را بگیرد. نمک و فلفل را اضافه کنید. زرده این املت باید درسته باشد پس چند دقیقه درب ماهیتابه را بگذارید اما مراقب باشید که زردهها سفت نشوند.
صبحت رو با یه املت خوشگل و خوشحال شروع کن! + فیلم
5- املت تره کوهی
در منطقه چهار محال و بختیاری به خاطر وفور گیاه تره کوهی انواع غذا با این سبزی خوش عطر طبخ میشود. اما تره کوهی در چه غذاهایی استفاده میشود؟ انواع پلو و دمپخت و املت.
مواد لازم طرز تهیه املت تره کوهی برای ۲ نفر
- پیازچه: ۴ عدد نگینی خرد شده
- تره کوهی خشک شده: ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
- تخم مرغ متوسط: ۲ عدد
- روغن زیتون یا کره: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
طرز تهیه املت تره کوهی
تره کوهی خشک شده را به مدت ۵ دقیقه در مقداری آب خیس کنید تا نرم شود، سپس آبکش کنید و کنار بگذارید. در یک ماهیتابه متوسط مقداری کره یا روغن زیتون بریزید و روی شعله ملایم گاز گرم کنید. پیازچههای نگینی خرد شده را در ماهیتابه بریزید تا تفت بخورند و نرم شوند. وقتی رنگ پیازچهها طلایی شد، تره کوهی را اضافه کنید.
تخم مرغها را یکی یکی در ماهیتابه و روی پیازچه و تره کوهی بشکنید و صبر کنید تا سفید تخم مرغ خوب خودش را بگیرد. نمک و فلفل را هم اضافه کنید. زرده این املت باید نرم و عسلی باشد.
ارسال نظر