پلو نخود فرنگی با گوشت | پلو نخود فرنگی با مرغ | طرز تهیه پلو نخود سبز
پلو نخود فرنگی رو جایگزین غذاهای تکراری کن! | طرز تهیه پلو نخود فرنگی به 3 روش
شوید پلو با نخود فرنگی را می توانید به 3 روش متفاوت درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. در ادام همراه ما باشید.
اگه شما هم از غذاهای تکراری خسته شدید، یکبار هم پلو نخودفرنگی را تست کنید. یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که می توانید در این فصل ها سراغش بروید، پلو نخود فرنگی است. شما می توانید با 3 روشی که در در ادامه گفته ایم، پلو نخود فرنگی را درست کنید.
پلو نخود فرنگی و شوید ساده
- برنج 4 پیمانه
- نخود فرنگی 300 گرم
- شوید خرد شده 300 گرم
- روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
- کره یا روغن 5/1 قاشق سوپخوری
- زعفران آبکرده 1 قاشق سوپخوری
- نمک به میزان لازم
مراحل تهیه شوید پلو با نخود فرنگی:
شوید پلو با نخود فرنگی بسیار طعم دلچسبی دارد و یکی از انواع غذا با نخود فرنگی محسوب می شود.
- برنج را از شب قبل با نمک و آب داغ خیس کنید.
- در قابلمه ای متناسب با مقدار نخود فرنگی آب بجوش آورده و نخود فرنگی را به آن بیفزائید 5 دقیقه که جوشید در آبکش ریخته و فوراً در ظرفی از آب و یخ قرار دهید تا رنگ و خواص آن حفظ شود.
- سپس برنج را آبکش کنید و درست قبل از آبکش نخودفرنگی را اضافه کنید.
- در قابلمه 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید مقداری از برنج ونخود فرنگی را ته قابلمه ریخته و روی آن شوید بریزید و مجدداً این کار را تکرار کنید.
- تا لایه آخر برنج سفید روی همه مواد را بپوشانید. برنج را دم بیندازید و قبل از سرو کره یا روغن را داغ کرده روی برنج بدهید.
- مقداری از برنج سفید را با زعفران آب کرده مخلوط کنید، مابقی برنج را بکشید و با برنج زعفرانی تزئین کنید.
پلو نخود فرنگی با شوید و مرغ
- برنج خام : ۲ پیمانه
- نخود فرنگی: ۱/۲ پیمانه
- سینه مرغ: ۱ عدد
- شوید خشک : ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد
- کره: ۳۰ گرم
-
زعفران دم کرده، نمک، فلفل و زرچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه شوید پلو با نخود فرنگی و مرغ
- برای تهیه شوید پلو، ابتدا سینه مرغ را با پیاز و کمی روغن تفت دهید و سپس به آن زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و باز کمی تفت بدهید تاتغییر رنگ بدهد.
- حدود ۱ الی ۱ و نیم لیوان آب جوش به مرغ اضافه کنید و در ب قابلمه را بگذارید تا مرغ بپزد و تنگ آب شود.
- در همین حین برنج را بگذارید تا بپزد.
- نخود فرنگی را داخل قابلمه ای جداگانه با مقداری آب بپزید تا فقط کمی نرم و نیم پز شود. بعد از اینکه نخودها نیمه پز شد آن را داخل صافی بریزید تا آب اضافی خارج شود.
- حالا داخل یه کاسه حدود ۱/۴ از کل برنج آبکش شده را با کمی زعفران دم کرده و یک قاشق از کل شوید خشک مخلوط کنید.
- مخلوط برنج، زعفران و شوید رو داخل قابلمهای که کفش کمی روغن ریختید بریزید.
- حالا مابقی برنج را با نخود پخته و مابقی شوید داخل قابلمه بریزیدو دور تا دور قابلمه هم حدود ۱/۴ لیوان آب بریزید و صبر کنید تا برنج برای مدت نیم ساعت الی سه ربع دم بکشه تا آماده شود.
- در ادامه سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و مقدار کافی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.سپس با کره تفت دهید تا مرغ مزه دار و خوش شود.
- حالا شوید پلو با نخود فرنگی آماده است وو میتونید با مرغ طعم دار سرو کنید.
پلو نخود فرنگی با شوید و گوشت
مواد لازم برای ۴ نفر
- برنج ۳ پیمانه
- نخود فرنگی ۲ پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد متوسط
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- شوید خشک ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- پودر سیر و زنجبیل به مقدار کافی
- ادویه کاری و دارچین به مقدار کافی
طرز تهیه نخود فرنگی پلو
- مرحله اول: برای تهیه نخود فرنگی پلو ابتدا برنج را درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و کمی نمک اضافه می کنیم، سپس نسبت به تازگی برنج آنرا به مدت ۳۰ دقیقه تا چند ساعت می خیسانیم. برنج هر چقدر تازه تر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد.
- مرحله دوم:در حین خیس خوردن برنج، پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.
- مرحله سوم: پس از اینکه پیاز کمی تغییر رنگ داد، گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری، دارچین، پودر سیر و زنجبیل به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا گوشت چرخ کرده سرخ شود.
- مرحله چهارم: پس از اینکه گوشت به خوبی سرخ شد، زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و پس از ترکیب کردن مواد، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه نخود فرنگی را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
- مرحله پنجم: در این مرحله قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا نخود فرنگی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد، سپس آنرا آبکشی می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ششم: حالا قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برشد، سپس برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم آب مجددا به نقطه جوش برسد. حالا مجددا ۸ تا ۱۰ دقیقه صبر می کنیم.
- مرحله هفتم:پس از گذشت ۸ دقیقه دانه های برنج را زیر دندان تست می کنیم، اگر دانه های برنج نرم شده باشند و مغزشان کمی گیر داشته باشد، باید برنج را آبکشی کنیم. در ادامه داخل یک قابلمه مناسب چند قاشق روغن می ریزیم.
- مرحله هشتم: حالا قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود، سپس به سلیقه خود برای ته دیگ سیب زمینی ورقه شده یا نان لواش انتخاب می کنیم و در کف قابلمه می چینیم و کمی صبر می کنیم تا ته دیگ کمی سرخ شود.
- مرحله نهم: حالا یک لایه برنج روی ته دیگ می ریزیم، سپس مقداری از نخود فرنگی، شوید خشک و مایه گوشت چرخ کرده را به صورت پخش روی برنج می ریزیم. به همین صورت مواد را به ترتیب درون قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم.
- مرحله دهم:حالا اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد، سپس آنرا درون قابلمه ترکیب می کنیم تا یکدست شود. در پایان نخود فرنگی پلو را درون دیس می کشیم و به سلیقه خود با زرشک یا مواد دیگر تزیین می کنیم.
ارسال نظر