طرز تهیه عدسی | عدسی با گوشت | عدسی با قارچ
عدسی رژیمی خوش رنگ و لعاب به 5 روش + طرز تهیه
عدسی از غذاهای خوشمزه و سالم به خصوص برای وعده صبحانه است. همراه ما باشید تا با روش های مختلف درست کردن عدسی رژیمی آشنا شوید.
عدسی غذایی راحت و خوشمژه است که می توانید آن را به صورت رژیمی درست کنید. عدسی سرشار از پروتئین است و برای وعده صبحانه و شام انتخاب بسیار مناسبی می باشد. همراه ما باشید تا 5 روش تهیه عدسی رژیمی را آموزش دهیم.
عدس دارای پروتئین ، فیبر و کربوهیدرات است و علاوه بر این که یک ماده غذایی مناسب برای ورزشکاران محسوب می شود ، برای رژیم غذایی کاهش وزن هم بسیار عالی است. عدس یکی از منابع پروتئین گیاهی است که به تقویت عضلات و رشد موها کمک میکند. عدس دارای فسفر ، اهن کلسیم ، ویتامین ب 2 ، بی 12 و ب 6 و سرشار از فیبر است.
1- عدسی رژیمی
مواد لازم
- عدس: دو پیمانه
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- روغن زیتون: 3 قاشق غذا خوری
- رب: 1 قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- زردچوبه و گلپر: به میزان لازم
- لیموی تازه : به میزان لازم
طرز تهیه عدسی رژیمی
- عدس را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آبش را عوض کنید و سپس با کمی آب و نمک بگذارید بپزد.
- پیاز را خرد کرده و با روغن زیتون و زردچوبه تفت دهید ، رب را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ باز کند و در آخر فلفل را به مواد اضافه نمایید.
- زمانی که آب عدسی به اندازه دلخواهتان رسید مواد سس را به قابلمه اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه شعله را خاموش نمایید.
- عدسی را به همراه لیموی تازه و گلپر سرو نمایید.
5 تا از مناسب ترین صبحانه ها برای رفع مشکل یبوست
2- عدسی رژیمی با سیب زمینی
مواد لازم
- عدس: 2.5 لیوان
- سیب زمینی: 1 عدد
- پیاز:1 عدد
- آرد: 1 قاشق غذا خوری
- روغن زیتون: 2 قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی:1 قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه عدسی رژیمی با سیب زمینی
- عدس را از 24 ساعت قبل خیس کنید و چند بار ابش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.
- پیاز را خلالی خرد کرده و به همراه زردچوبه در روغن تفت دهید و سپس رب را اضافه کرده تفت دهید تا رنگ باز کند. عدس را آبکشی کرده به مواد اضافه کنید و تفت دهید و سپس نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
- 6 پیمانه آب به قابلمه بیفزایید و شعله را زیاد کنید تا جوش بیاید.
- آرد را باکمی روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند و به قابلمه اضافه کنید و شعله را کم کرده در قابلمه را بگذارید و نیم ساعت صبر کنید سپس سیب زمینی نگینی را اضافه کنید و نیم ساعت دیگر صبر کنید تا بجوشد و لعاب بیندازد.
- اگر فراموش کردید که عدس ها را از شب قبل بخیسانید باید از مرحله تفت دادن عدس عبور کنید و ابتدا آب را به قابلمه روغن پیاز اضافه کنید و سپس عدس را در قابلمه بریزید.
3- عدسی رژیمی بدون روغن برای ورزشکاران
مواد لازم
برای 4 – 5 نفر
- عدس: 400 گرم
- پیاز: 2 عدد
- پیازچه: 2 دسته کوچک
- جعفری: 2 دسته
- زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
- نمک: 1/5 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
- گلپر: 1 قاشق چای خوری
- پاپریکا شیرین:1 قاشق چای خوری
- سماق ( اختیاری ): نصف قاشق چای خوری
- سیب زمینی: ۴ عدد
- فلفل تند خشک ( اختیاری ): به مقدار لازم
بهترین صبحانه و دمنوش ها برای کسانی که مزاج بلغمی دارند!
طرز تهیه
- پیاز را خرد کنید و با عدس و آب به مدت 20 دقیقه بپزید.
- سبزی خرد شده و ادویه را اضافه کنید و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید.
- سیب زمینی خرد شده را به همراه نمک و ادویه ها اضافه کرده و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید.
4- عدسی رژیمی با گوشت
مواد لازم
- عدس: 2 پیمانه
- پیاز: 1 عدد
- گوشت چرخ کرده: نصف پیمانه
- لیمو عمانی: 1 - 2 عدد
- نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
- رب:1 ق غ
- روغن: 3 ق غ
طرز تهیه عدسی رژیمی با گوشت
- روغن را داخل قابلمه ریخته و پیاز را خرد شده را تفت دهید تا سبک شد سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
- ادویه ها و رب را اضافه کرده تفت دهید.
- آب و عدس را اضافه کنید و وقی به جوش آمد ، لیمو عمانی را سوراخ کنید و داخل قابلمه بیندازید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید با شعله ملایم بپزد.
۵ صبحانه سریع و خوشمزه مخصوص شاغلین!
عدسی رژیمی با قارچ
مواد لازم
- عدس: سه فنجان
- قارچ: سیصد گرم
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
- پیاز: دو عدد
- آب و روغن: به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
- عدس ها را از چند ساعت قبل بخیسانید.
- قارچ را برش بزنید و پیاز را خرد کنید.
- مقداری روغن داخل تابه بریزید و وقتی داغ شد پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود سپس فلفل و زردچوبه اضافه کرده هم بزنید ، قارچ را اضافه کرده تفت دهید تا آبش کشیده شود، رب گوجه را اضافه کرده تفت دهید تا رنگ باز کند از روی حرارت بردارید.
- عدس را به همراه کمی آب روی حرارت زیاد بگذارید و زمانی که به جوش آمد حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و نیم ساعت صبر کنید تا عدس نیم پز شود ، مخلوط قارچ را به همراه نمک اضافه کنید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا عدسی بپزد و جا بیوفتد.
ارسال نظر