غذا با برگ انگور | غذا با برگ مو | پلو برگ مو
با برگ مو بجز دلمه چی درست کنم؟ | چند غذای متفاوت با برگ مو + طرز تهیه
شما هم تا الان نمی دونستید که با برگ مو فقط دلمه درست نمی کنند و چند غذای خوشمزه دیگ هم میشه با برگ مو درست کنید.
شاید تنها غذایی که اکثر افراد با برگ مو می شناسند، دلمه باشد. اما غذا با برگ مو، می تواند به شکل های دیگری هم درست شود. غذا با برگ مو می تواند به صورت برنج، آش و ... باشد. در ادامه چند غذا با برگ مو را آموزش داده ایم که تا به حال جایی ندیدید.
پلو برگ مو با سینه مرغ (تاک پلو)
مواد لازم
- برگ مو ۲ پیمانه
- سینه مرغ ۱ عدد
- برنج ۳ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- آب لیموترش ۱ ق غذا خوری
- سس خردل ۱/۲ ق چای خوری
- زعفران به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه پلو با برگ مو و سینه مرغ
ابتدا سینه مرغ را باید مزه دار می کنیم بدین صورت که سینه مرغ را بدون استخوان کنید و به شکل مکعبی خرد کنید داخل کاسه بریزید و پیاز را خلالی خرد کنید و به همراه سیر ورقه شده و کمی زعفران و سس خردل و آب لیموترش و ادویه و نمک به مرغ اضافه کنید و خوب مواد را ماساژ دهید سپس روی ظرف را بپوشانید و برای ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
مرحله دوم: برگ مو را خوب بشورید و بگذارید تا کاملا خشک شود سپس دسته کنید و با چاقو ساطوری ریز خرد کنید و کنار بگذارید در قابلمه دیگر برنج را چندین بار خوب بشوید و چنگ بزنید و با مقداری نمک خیس کنید و بگذارید کنار تا برنج خیس بخورد.
مرحله سوم: سینه مرغ را بعد از مزه دار شدن از یخچال خارج کنید فیله های مرغ را از مواد مرینت مانند پیاز و سیر جدا کنید و داخل تابه که از قبل کمی روغن ریخته تا داغ شود بریزید و مرغ ها را با حرارت کم خوب سرخ کنید تا پخته و نرم شود.
مرحله چهارم: برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاد مدام کف روی برنج را بگیرید سپس آبکش کنید و یه لایه برنج و مقداری برگ مو بریزید و همین طور لایه ها را تکرار کنید تا تمام شود سپس پلو را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید و در انتها داخل دیس کشیده و به همراه مرغ سرخ شده سرو کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور تهیه پلو با برگ مو
- می توانید به دلخواه مرغ را آبپز کنید و با پلو سرو کنید.
- می توانید سینه مرغ سرخ شده را در لا به لای برنج ریخته و دم بگذارید.
- به دلخواه مواد مرینت را می توانید تغییر دهید.
- می توانید مقدار برگ مو را کم و زیاد کنید.
آش برگ مو
مواد لازم برای 6 نفر
- پیاز : یک عدد
- گوشت چرخ کرده : 250 گرم
- آب گوشت : یک لیتر
- بلغور : یک سوم پیمانه
- برنج : یک سوم پیمانه
- مرزه (خرد شده) : 2 قاشق غذا خوری
- شوید (خرد شده) : یک دوم پیمانه
- برگ مو : 500 گرم
- آبغوره : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرد چوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه آش برگ مو
- ابتدا در ظرفی مناسب پیاز را خرد می کنیم و با روغن تفت میدهیم، سپس ادویه را اضافه می کنیم .
- بعد از تفت دادن، آب گوشت را به مواد اضافه می کنیم .
- برگ مو های شسته شده را به اندازه مناسب خرد و به مواد اضافه می کنیم .
- بلغور و برنج شسته شده را به مواد اضافه می کنیم.
- شوید و مرزه را هم به مواد اضافه می کنیم؛ حرارت را کم می کنیم و می گذاریم آش بپزد.
- گوشت چرخ کرده را با مواد دلخواه مخلوط می کنیم و به صورت کوفته های ریزی در می آوریم و در روغن سرخ می کنیم و آن را به آش اضافه می کنیم.
- برای ترشی بیشتر آش از آبغوره استفاده میکنیم.
- قبل از سرو، آش را با نعناع و پیازداغ و کوفته ریزه تزیین میکنیم.
عدس پلو با برگ مو بدون گوشت
عدس پلو با برگ مو غذایی مقوی خوشمزه و بدون گوشت است که برای عزیزانی که رژیم گیاهی دارند بسیار مناسب می باشد. پیشنهاد می کنم طعم دلچسب این غذای بدون گوشت لذیذ را حتما امتحان کنید.
مواد لازم
- برنج ۳ پیمانه
- عدس یک و نیم پیمانه
- پیاز درشت ۱ عدد
- کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
- برگ مو ۲۰۰ گرم
- زعفران دم کشیده ۳ قاشق غذاخوری
- روغن به میزان لازم
- زردچوبه، نمک، فلفل و دارچین به میزان دلخواه
آماده سازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۴۵ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۷۵ دقیقه
دستور پخت عدس پلو با برگ مو
- عدس را شسته و حداقل ۶ ساعت بخیسانید. برنج را شسته و با مقداری آب و نمک حداقل ۲ ساعت بخیسانید.
- عدس ها را در قابلمه ای ریخته و آب بریزید تا حدی که روی عدس ها را بگیرد.
- قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد.
- سپس شعله را کم کنید تا عدس ها پخته شده ، آب آن تمام شود ولی له نشوند.
- برگ موها را شسته ، ربز خرد کنید و کنار بگذارید.
- پیاز را خرد کنید. در ماهیتابه ای روغن ریخته، وقتی داغ شد پیازها را در آن بریزید و با حرارت ملایم خوب سرخ کنید.
- پیازهای سرخ شده را کنار بگذارید و این بار برگ موها را با حرارت ملایم در کمی روغن سرخ کنید. زردچوبه را اضافه کرده و چند دقیقه سرخ کنید.
- عدس و پیاز را به برگ موها اضافه کنید. نمک و فلفل بیافزایید و زیر آن را خاموش کنید.
- آب را در قابلمه مناسبی ریخته و روی شعله بگذارید. وقتی آب بجوش آمد، برنج خیس خورده را در آن بریزید.
- برنج که نیم پز شد آن را آبکشی کنید.
- شعله پخش کن را روی اجاق گذاشته و قابلمه را روی آن بگذارید. مقداری روغن درون قابلمه بریزید.
- وقتی کمی داغ شد، سب زمینی های برش داده شده را کف قابلمه بچینید.
- مقداری نمک بپاشید. نیمی از برنج را در قابلمه بریزید. مایع عدی و برگ مو و پیاز را روی آن ریخته و سپس بقیه برنج را بریزید.
- در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- کشمش های شسته را در کمی روغن تفت دهید.
- وقتی برنج دم کشید، کمی پلو سفید را با زعفران مخلوط کرده و برای تزیین کنار بگذارید.
- پلو را مخلوط کرده و در ظرف مناسبی با پلو زعفرانی و کشمش تزیین و سرو نمایید. پیشنهاد می کنیم از طرز تهیه عدس پلو با گوشت و مرغ دیدن فرمایید.
ارسال نظر