شناسه خبر: ۴۶۵۹
لینک کوتاه کپی شد

درست کردن استانبولی پلو | آموزش انواع استانبولی پلو

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی به 4 روش؛ غذای توریست پسند!

می دونستید میتونید استانبولی پلوی مشهور رو به چهار روش مختلف درست کنید؟ همراه ما باشید تا طرز تهیه این غذاب پرطرفدار رو ببینید.

استانبولی پلو
ترینی‌ها :

میتوان گفت استانبولی پلو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای ما ایرانی هاست . شهرت استانبولی پلو نه فقط در ایران بلکه در کشورهای دیگر هم بسیار زیاد است و توریست های خارجی علاقه زیادی به این غذا نشان داده اند. در ادامه 4 روش درست کردن استانبولی پلو خوشمزه را با تمام نکات برای شما قرار دادیم.

استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای برای دو نفر

  • برنج: دو پیمانه
  • پیاز متوسط و خرد شده : یک عدد 
  • سیب زمینی متوسط و خرد شده: 2 عدد   
  • گوشت چرخ کرده: 500 گرم
  • رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • زعفران ساییده شده: ۱/۴ قاشق چایخوری
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه

  • برای تهیه استانبولی ساده، ابتدا برنج را با دو قاشق غذاخوری نمک و مقداری آب به مدت ۳ ساعت خیس کنید.
  • پیازهای خرد شده را مقداری روغن درون تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
  • سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گوشت سرخ شود و تغییر رنگ بدهد.
  • در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مخصوص را به مخلوط گوشت اضافه کنید.
  • سیب زمینی را به مخلوط مواد استانبولی اضافهکنید و اجازه دهید آن ها به مدت ۵ دقیقه تفت بخورد.
  • رب گوجه فرنگی را به مواد گوشتی اضافه کنید و آن ها را به مدت ۳ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. حرارت گاز را کم کنید و مواد به مدت ۵ دقیقه دیگر پخته شوند. سپس مخلوط مواد گوشتی را از روی حرارت گاز بردارید و در مکانی مناسب قرار دهید.
  • سپس برنج ها را درون قابلمه در حال آب جوش بریزید و مقداری نمک در صورت کم بودن نمک به برنج بیفزایید و اجازه دهید تا برنج درون آب بجوشد و به مرحله آبکشی برسد سپس برنج را درون آبکش بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و دو قاشق غذاخوری روغن درون قابلمه بریزید سپس ته دیگ مورد نظر را در کف قابلمه قرار دهید و یک لایه از برنج را روی ته دیگ بریزید.
  • سپس لایه ای از مخلوط گوشت و سیب زمینی را روی برنج بریزید و زعفران ساییده شده را با ۵ قاشق غذاخوری ترکیب کنید و مقداری از زعفران را روی مواد بریزید.
  • باقی مانده برنج و مخلوط گوشتی را به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید به صورتی که آخرین لایه برنج باشد سپس زعفران دمکرده را روی برنج بریزید و درب قابلمه را به همراه دمکنی روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا استانبولی به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد.

استانبولی پلو

استانبولی پلو با لوبیا سبز

مواد لازم

  • برنج: دو پیمانه
  • گوشت چرخ کرده : نیم کیلوگرم
  • پیاز خرد شده: یک عدد
  • سیر: یک حبه
  • ادویه،پودر فلفل قرمز، پودر زیره سبز، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر آویشن: یک قاشق چایخوری
  • لوبیا سبز خرد شده : نیم کیلو
  • رب گوجه فرنگی: سه قاشق غذاخوری
  • زعفران ساییده شده: نصف قاشق چایخوری
  •  نمک و روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

  • برای پخت استانبولی ابتدا پیاز را به همراه دو قاشق غذاخوری روغن درون تابه تفت دهید سپس سیر له شده یا رنده شده را به پیاز بیفزایید و آن را تفت دهید.
  • گوشت چرخ کرده را به مخلوط پیاز و سیر بیفزایید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس نمک و زردچوبه و ادویه ها را به گوشت بیفزایید و هم بزنید و به مدت ۳ دقیقه دیگر مخلوط مواد را تفت دهید.
  • لوبیا سبز خرد شده را به مخلوط گوشتی اضافه کنید و اجازه دهید تا لوبیا سبز به مدت ۵ دقیقه تفت بخورد.
  • سپس رب گوجه فرنگی را به مخلوط مواد گوشتی بیفزایید و به تفت دادن مواد ادامه دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
  • در این مرحله از ۱/۴ فنجان آب جوش درون تابه بریزید و درب تابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا لوبیا سبز روی حرارت ملایم شعله گاز پخته و نرم شود.
  • درون قابلمه ای مناسب مقداری آب و نمک بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برنج را به آب در حال جوش بیفزایید و بعد از اینکه برنج به مرحله آبکشی رسید آن را درون آبکش بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن در کف قابلمه بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را در کف قابلمه قرار دهید. برنج را به صورت لایه لایه با مخلوط گوشتی و لوبیا سبز درون قابلمه بریزید.
  • و زعفران دمکرده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید و روی سطح برنج بریزید.
  • سپس درب قابلمه را به همراه دمکنی روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد و بعد از اینکه استانبولی آماده شد آن را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و تزیین کنید.

استانبولی پلو ساده

مواد لازم

  • برنج: دو پیمانه
  • سیب زمینی متوسط : دو عدد
  • رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • سیر: یک حبه
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • گوجه فرنگی متوسط و رنده شده : دو عدد

طرز تهیه استانبولی پلو ساده

  • برای تهیه استانبولی به روش کته، سیب زمینی نگینی خرد شده را به همراه مقداری روغن تفت دهید و آن را کنار بگذارید.
  • سپس پیازهای خرد شده را در سیب زمینی تفت دهید و گوجه فرنگی رنده شده را به پیاز اضافه کنید.
  • در مرحله بعد سیر را به مخلوط پیاز و گوجه فرنگی رنده شده اضافه و تفت دهید.
  • سپس رب را به مخلوط  اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
  • سیب زمینی سرخ شده را به همراه زردچوبه و فلفل و نمک به مخلوط اضافه کنید.
  • در مرحله بعدی برنج را بشویید و درون قابلمه یا پلوپز برنج را به همراه مقداری آب و نمک بریزید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد.
  • سپس مخلوط سیب زمینی و رب را به برنج اضافه کنید.درب قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد.

استانبولی پلو

 استانبولی پلو با مرغ

مواد لازم

  • سینه مرغ فیله شده: چهارصد گرم
  •  برنج: چهار پیمانه
  • سیب زمینی: سه عدد
  • گوجه فرنگی: چهار عدد
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • رب: یک قاشق غذا خوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک : به مقدار لازم
  • ادویه پلویی، ادویه کاری و پودر سیر: به مقدار لازم
  • زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه

  • برای تهیه استانبولی پلو با مرغ، ابتدا برنج را با کمی آب و نمک از قبل خیس کنید.
  • سپس پیاز ها نگینی خردشده را در روغن داغ شده در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  • در ادامه مرغ را تابه اضافه و تفت دهید تا رنگ مرغ نیز تغییر کند و بعد به آن پودر سیر، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دهید.
  • در ادامه گوجه فرنگی ها را داخل میکسر له کنید یا آن ها را رنده کنید و به مرغ اضافه کنید.صبر کنید تا سینه مرغ پخته شود.
  • سیب زمینی را به شکل نگینی خرد کنید و با کمی روغن سرخ نمایید.
  • حالا برنج را روی حرارت گذاشته و آن را یکم زنده برداشته و بعد از کشیده شدن آب پوره گوجه فرنگی به آن سیب زمینی سرخ شده اضاه کنید.
  • برای خوش رنگ تر شدن یک قاشق غذا خوری رب بیاضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن زیره سبز، ادویه کاری و زعفران به مواد بیفزایید.
  • برنج را آبکش کنید و کف ظرف مقداری روغن ریخته و کف ظرف سیب زمینی یا ته دیگ نان بگذارید و برنج را در دو مرحله ریخته و لا به لای برنج مواد استانبولی تهیه شده بریزید و روی آن ادویه پلویی پاشیده سپس اجازه دهید برنج دم بکشد، نوش جان.

 فوت و فن های تهیه استانبولی پلو

  • استانبولی پلو را می توان با گوشت چرخ کرده یا مرغ آماده کرد.
  • در صورت تمایل می توانید این غذای خوشمزه را بدون گوشت نیز آماده کنید.
  • برای تهیه این غذا می توان از برنج ایرانی استفاده کنید.
  •  می توانید از ته دیگ سیب زمینی هم برای ته دیگ زیر برنج خود استفاده کنید که ظاهر و طعم بهتری به غذای شما می بخشد.
  • در دستور تهیه استانبولی پلو می توانید از مقداری دارچین برای خوشمزه شدن غذا استفاده کرد.
  • برای خوشمزه تر شدن پلو می توانید از روغن کرمانشاهی یا کره استفاده نمایید.
  • در هنگام تفت پیاز می توانید از فلفل دلمه ای سبز یا قرمز نگینی شده هم میتوانید استفاده کنید.
  • در صورت رنگ نداشتن گوجه ها از یکی دو قاشق رب هنگام تفت دادن گوجه ها استفاده کنید.
  • برای اینکه ته دیگ برنج به دلیل وجود رب گوجه فرنگی نسوزد از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید.
  • پیشنهاد می شود گوجه فرنگی ها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید و در غذا بکار ببرید چون مزه متفاوت تری خواهید داشت.
  • عصاره گوشت و یا مرغ برای لذیذ تر شدن استامبولی پلو استفاده می شود.
  • میتوانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو پلو لابه لای آن بریزید.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر