افطاری بدون برنج | آموزش غذاهای بدون برنج
۱۰ غذای لذیذ بدون برنج که دیگه نگی افطار چی درست کنم! + طرز تهیه
برنج عضور ثابت خونه ما ایرانی هاست، اما غذاهای بدون برنج هم کم نیستن و شما می تونید از لیستی که براتون گذاشتیم برای افطار ایده بگیرید.
غذای بدون برنج، در این زمان ها که افراد به دنبال رژیم لاغری و کاهش وزن هستند، می تواند انتخاب مناسبی باشد. برای سفره افطار باشد یا ناهار و شام، داشتن یک لیست از غذای بدون برنج کمک زیادی به شما می کند. در ادامه طرز تهیه ۱۰ غذای بدون برنج که بسیار ساده و سریع آماده میشوند را به شما معرفی کردیم.
کباب شامی، سادهترین کباب ایرانی
بهعنوان اولین گزینهی لیست غذاهای بدون برنج که پخت سریع و سادهای دارد، پیشنهاد ما کباب شامی است که از کباب های بسیار محبوب در میان ایرانیان محسوب میشود و اکثرا آن را با نام کتلت گوشت هم میشناسند. شما میتوانید این غذای خوشمزه و لذیذ را هم بهعنوان پیش غذا و هم غذای اصلی سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- سیب زمینی ۲ عدد متوسط
- تخم مرغ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیهی کباب شامی
- ابتدا سیبزمینیها را بههمراه پیاز رنده کنید و آب آنها را بگیرید. سپس گوشت چرخ کرده را به سیبزمینی و پیاز اضافه کنید و خوب ورز دهید.
- تخممرغ را بههمراه نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. در ادامه کمی آرد نخودچی اضافه کنید تا مایهی شامی شما منسجمتر شود و حالت شل و آبکی نداشته باشد.
- روغن را در یک ماهیتابه گرم کرده و کبابها را از هر دو طرف بهخوبی سرخ کنید تا کاملاً پخته شوند. (اگر وقت کافی دارید، اجازه دهید که مواد کتلت شما یکساعت در یخچال بماند و بعد آنها را سرخ کنید تا طعم خوشمزهتری داشته باشد.)
- در آخر گوجهها را نیز سرخ کرده و همراه با کتلتها سرو کنید.
کوکو سیب زمینی، خوشمزهی ساده زیست
مطمئنا همهی کدبانوهای ایرانی با طرز تهیهی کوکو سیبزمینی آشنا هستند اما یکبار بهطور خلاصه طرز تهیهی این غذای ساده و خوشمزه را با همدیگر مرور میکنیم.
- مواد لازم برای ۴ نفر
- سیبزمینی ۵ عدد متوسط
- تخم مرغ ۳ عدد
- پیاز (اختیاری) ۱ عدد متوسط
- شوید خشک (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه کوکو سیبزمینی:
- ابتدا سیبزمینیها را همراه با ۲ لیوان آب و ۱ قاشق چایخوری نمک روی حرارت بگذارید تا نیمپز شوند.
- بعد از پخت سیبزمینیها، آنها را در یک ظرف رنده کنید. سپس پیاز را رنده کرده و بعد از گرفتن آب اضافی آن به سیبزمینیها اضافه کنید.
- تخممرغها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و نمک، فلفل، زردچوبه و شوید خشک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- بعد از خنک شدن سیبزمینیها، مواد تخممرغ را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
- در آخر روغن را گرم کرده و سپس برای هر عدد کوکو مقداری از مایه را در ماهیتابه بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
سیبزمینی شکمپر، خوشمزه و متفاوت
مواد لازم برای سیب زمینی شکم پر
- سیب زمینی متوسط: ۱ یا ۲ عدد
- ژامبون گوشت: ۱۵۰ گرم
- پنیر پارمزان: ۵۰ گرم
- پنیر چدار: ۵۰ گرم
- پنیر پیتزا: ۱۵۰ گرم
- پنیر خامهای: ۱ قاشق غذاخوری
- پیازچه خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا: به میزان لازم
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر
- برای شروع سیب زمینیها را با استفاده از اسکاچ خوب تمیز و آنها را با پوست به ۲ قسمت تقسیم کنید.
- با استفاده از یک فرچه تمام سطوح سیب زمینیها را روغن بمالید. کف سینی فر یا تستر خود را با یک لایه کاغذ روغنی بپوشانید و سیب زمینیهای چرب شده را روی آن قرار دهید.
- نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را روی سیب زمینیها بریزید و سپس روی سینی را با استفاده از یک لایه فویل آلومینیم خوب بپوشانید. قسمت رویی فویل را با استفاده از یک چاقو چند برش دهید تا هوای گرم به داخل فویل هم راه پیدا کند و سیب زمینیها بهتر برشته شوند.
- فر را از از قبل روشن کنید و بعد از این که کمی گرم شد، سیب زمینیها را درون آن قرار دهید. دمای فر را روی ۲۰۰ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید و ۱ ساعت برای پخت به آن زمان دهید.
- پس از یک ساعت سیب زمینیها را از فر خارج و مانند ویدیو درون آنها را با استفاده از یک قاشق غذاخوری خالی کنید. در صورتی که احساس کردید سیب زمینیها هنوز به طور کامل نپختهاند و به راحتی بریده نمیشوند، آنها را مجددا درون فر قرار دهید تا کمی دیگر بپزند.
- هر چند سیب زمینیها پس از پر کردن مواد مجددا به داخل فر میروند، اما پخت اصلی باید در این مرحله انجام شود؛ مرحلهی دوم پخت بیشتر برای برشته و آب شدن پنیر است.
- بخشهای خارجشده از سیب زمینیها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با گوشت کوب یا پشت چنگال له کنید. سپس به ترتیب ژامبون گوشت، پنیرها، پیازچه و سس مایونز را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
- سینی سیب زمینیها را بیاورید و با استفاده از یک قاشق مواد را به داخل سیب زمینیها منتقل کنید. در نهایت میتوانید روی آنها را مجددا پنیر پارمزان یا هر نوع پنیر دیگری که دوست دارید بریزید.
- دمای فر را روی ۱۸۰ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید، سیب زمینیها را داخل فر قرار دهید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا روی سیب زمینی شکم پر شما کاملا برشته و طلایی شود.
طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه برای سحری با گوشت چرخ کرده و برنج!
شنیسل مرغ، یک غذای سنتی آلمانی
اگر بهدنبال یک غذای بدون برنج با مرغ هستید، قطعا، شنیسل مرغ یکی از گزینههای عالی برای شماست.
مواد لازم برای ۳ نفر
- سینهی مرغ بدون استخوان: ۲ عدد
- آرد سفید: ۱ پیمانه
- آرد سوخاری پانکو: ۱۵۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- سس خردل: ۳ قاشق غذاخوری
- پودر پنیر پارمزان: ۴ قاشق غذاخوری
- پودر پاپریکا، ادویهی کاری، فلفل سیاه، اورگانو: به میزان لازم
طرز تهیه شنیسل مرغ
۱. ابتدا مانند تصویر سینههای مرغ را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید. سپس هر تکه را بین دو لایه کیسه فریزر قرار دهید و با بیفتککوب یا گوشتکوب روی آن بکوبید تا پهن شود.
۲. پشت و روی هر قسمت را به سس خردل، نمک و فلفل سیاه آغشته کنید.
۳. تخم مرغها را در کاسهای بشکنید و یک قاشق غذاخوری سس خردل، ۱ قاشق غذاخوری پودر پاپریکا و نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه و مخلوط کنید.
۴. در کاسهی دیگری آرد سفید را با یک قاشق مرباخوری پودر پاپریکا، ادویهی کاری، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۵. در ظرفی دیگر پودر سوخاری را با پنیر پارمزان، اورگانو، پودر پاپریکا، فلفل سیاه و نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۶. حالا نوبت این است که تکههای مرغ را به مواد آغشته کنید. آنها را به صورت تکی ابتدا در آرد سفید، سپس در تخم مرغ و در نهایت در پودر سوخاری پانکو فرو ببرید و اجازه دهید تا کاملا آغشته شوند. حالا روغن را داغ کنید و مرغ را با حرارت متوسط رو به کم، سرخ کنید.
۷. مرغ را پشت و رو کنید و طرف دوم آن را هم با همان حرارت سرخ کنید.
۸. میتوانید شنیسل مرغ را با سالاد کلم و سس دلخواه سرو کنید. نوش جان.
گراتن سیب زمینی، سیب زمینی در قالبی خوشمزه
گراتن سیبزمینی یکی دیگر از غذاهای ساده و سریع بدون برنج برای ناهار است که بهویژه در روزهایی که ایدهی خاصی برای پختوپز ندارید، گزینهی مناسبی محسوب میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- سیب زمینی ۴ عدد متوسط
- قارچ ۶ عدد
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- سس بشامل ۱ پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای ¼ یک عدد
- پنیر پیتزا ۴۰۰ گرم (بسته به سلیقه خودتان میتواند کمتر یا بیشتر باشد)
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
دستور تهیه گراتن سیب زمینی
- پیازها را خرد کرده و در ماهیتابه تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگش عوض شود.
- قارچ و فلفل دلمهای ریز خرد شده را به گوشت اضافه کنید. میتوانید قارچها را کمی در کره تفت دهید و سپس به گوشت اضافه کنید.
- بعد از آن، ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه دهید رب سرخ شده و طعم خامی آن گرفته شود، سپس شعله گاز را خاموش کنید.
- سیب زمینیها را پوست گرفته، بهصورت ورقهای خرد کرده و همراه با آب و نمک، نیمپز کنید.
- کف یک ظرف پیرکس (یا هر ظرف دیگر که مناسب فر باشد) را با سس بشامل آغشته کنید. حال باید بهصورت لایهلایه، یک لایه سیب زمینی، یک لایه مخلوط گوشت و یک لایه پنیر و سس بشامل را به ظرف اضافه کنید تا ظرف پر شود (لایهی آخر باید سیب زمینی باشد و روی سیب زمینیها مقداری پنیر پیتزا بپاشید). در آخر، ظرف را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار داده و بهمدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید که مواد بپزد، پس از پخت، گریل را بهمدت ۲ دقیقه روشن کنید تا پنیر ذوب شود.
ساندویچ مرغ، پرطرفدارترین ساندویچ
اگر بهدنبال یک غذای بدون برنج برای شام مهمانی هستید که خیلی هم سریع آماده شود، روی ساندویچ مرغ حساب ویژهای باز کنید.
مواد لازم
- سینهی مرغ خرد شده: ۱ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- فلفل دلمهای: نصف ۱ عدد
- ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
- ماست: ۲ قاشق غذاخوری
- سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا: ۵۰ گرم
- ادویه کاری، پورد پاپریکا، آویشن، فلفل سیاه، پودر زیره و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه ساندویچ مرغ خوشمزه و ساده
- پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و در تابه تفت دهید.
- سیر را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- سینهی مرغ خردشده را اضافه کنید و با پیاز و سیر تفت دهید.
- بعد از تغییر رنگ دادن مرغ، فلفل دلمهای خرد شده و ریز و ادویهها را اضافه کنید و تفت دهید.
- دانهی ذرت، ماست و مایونز را بعد از بلند شدن عطر ادویهها اضافه کنید.
- پس از آب انداختن سس، پنیر پیتزا را اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن تابه را از روی حرارت بردارید.
- کمی خیارشور و کاهو داخل نان ساندویچ قرار دهید و مایهی مرغ را به آن اضافه کنید.
- سس مورد علاقهی خود را اضافه کنید. ساندویچ شما آماده است. نوش جان!
۲۰ مورد از معروف ترین غذاهای بدون گوشت و کم هزینه!
واویشکا گوشت چرخ کرده، لذتی فراتر از انتظار
واویشکا یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که خاستگاه آن به شمال ایران و خطهی گیلان برمیگردد. این غذای خوشمزه و سریع بدون برنج را برای روزهای پرمشغلهتان که زمان کافی برای غذا پختن ندارید و در عینحال مقوی و سالم بودن غذا هم برایتان مهم است، پیشنهاد میکنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی ۲ عدد متوسط
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیهی واویشکا گوشت چرخکرده:
- سیبزمینیها را به مکعبهای مساوی خرد کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید تا نشاستهاش گرفته شود.
- پیازها را به شکل نگینی خرد کرده و داخل تابهای با اندازهی مناسب بریزید و بهمدت ۵ دقیقه روی حرارت تفت دهید.
- گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کاملا با پیاز مخلوط کنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویههای دلخواه را اضافه نمایید.
- گوجهفرنگیها را پوست گرفته و ریز خرد کرده یا با استفاده از میکسر پوره کنید.
- هنگامیکه رنگ گوشت قهوهای شد، رب گوجهفرنگی، آبلیمو و پوره گوجه را اضافه کرده و درب تابه را ببندید. درجه حرارت را هم پایین بیاورید و بگذارید تا آب آن کشیده شود.
- در تابهی دیگری سیبزمینیها را سرخ کرده و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
- در آخر مواد واویشکا را در ظرف مورد نظر بریزید و سیبزمینیهای سرخ شده را به آن اضافه کنید.
پیراشکی گوشت، لقمههای خوشمزهی روسی
اگر بهدنبال یک شام بدون برنج برای مهمانی خود هستید که هم درست کردنش بدون دردسر باشد و هم ظاهر جذابی به میز غذای شما ببخشد، پیراشکی گوشت را به شما پیشنهاد میکنیم که میتوان آن را هم بهعنوان غذای اصلی و هم پیشغذا سرو کرد.
مواد لازم (برای ۴ نفر)
- خمیر پیتزا: ۵۰۰ گرم
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- قارچ: ۱۰ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- ذرت کنسروی: ۴ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای رنگی: نصف یک عدد
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- زرده تخممرغ: ۱ عدد
- پنیر دیپ چدار، چدار ورقهای یا پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
- ادویه کاری، زردچوبه، پودر پاپریکا، آویشن و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه پیراشکی گوشت در فر
- تفت دادن گوشت و پیاز
۱. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا رنگ آن طلائی شود. سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و باز تفت دهید. در آخر ادویهها را اضافه کنید.
- اضافه کردن فلفل دلمهای و قارچ به گوشت
۲. وقتی ادویهها با گوشت و پیاز کاملا تفت خوردند، فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ فلفلها تغییر کند. بعد از فلفل دلمهای، قارچ را که از قبل به صورت نگینی ریز خرد کردهاید، اضافه کنید.
- اضافه کردن رب و ذرت به مایه پیراشکی
۳. بعد از فلفل دلمهای و قارچ نوبت اضافه کردن و تفت دادن رب گوجه فرنگی و ذرت کنسروی است. بعد از کمی تفت دادن، مایهی داخل پیراشکی گوشت شما آماده است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
- برش زدن خمیر پیراشکی
۴. روی میز کار را آرد پاشی و خمیر پیتزا را با وردنه به قطر نیم سانتیمتر روی آن باز کنید. با قالب یا یک لیوان، دایرههایی به قطر ۱۰ سانتیمتر از خمیر در بیاورید.
- پر کردن مواد در خمیر پیراشکی
۵. مقدار مناسبی از مایهی پیراشکی را در یک سمت از خمیر قرار دهید و روی آن پنیر چدار یا پنیر پیتزا بریزید.
- روش پیچیدن پیراشکی گوشت
۶. دور تا دور خمیر را با کمی آب مرطوب کنید، یک طرف خمیر را روی سمت دیگر تا بزنید و به کمک چنگال دو لبهی خمیر را مانند شکل به هم بچسبانید.
۷. داخل قالب فر را با کاغذ روغنی چربشده بپوشانید و پیراشکیها را روی آن بچینید. روی پیراشکیها را بپوشانید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا خمیر آنها بعد از پخت پفکی و بهتر شود. بعد از استراحت روی پیراشکیها را یک لایه زردهی تخممرغ بزنید و کمی کنجد بپاشید. در نهایت پیراشکیها را برای مدت ۳۰ دقیقه در طبقهی وسط فر با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد بپزید.
- پیراشکی گوشت با سیب زمینی سرخ کرده
۸. پیراشکی گوشت را کنار سیبزمینی سرخکرده و سس دلخواه خود سرو کنید.
کلهجوش، غذایی با عطر و طعم نوستالژی
کله جوش یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که در برخی مناطق دیگر ایران به آن کال جوش، کاله جوش یا ترید کشک هم گفته میشود.
مواد لازم
- مواد مقدار
- پیاز ۲ عدد
- روغن به مقدار لازم
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- نعنا و پونه خشک هرکدام ۱ قاشق غذاخوری
- کشک محلی ۶۰۰ گرم
- گردو ۴ تا ۵ عدد
- آب یکونیم لیتر
طرز تهیه کله جوش
۱. برای درست کردن پیازداغ کله جوش، دو عدد پیاز بزرگ را خلالی خرد کنید و در روغن که مقدار آن کم نیست سرخ کنید.
۲. زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه کرده و تفت دهید. سپس نعنا خشک و در صورت تمایل پونه خشک هم به پیازها اضافه کرده و کمی تفت دهید. (دقت کنید که نعنا و پونه خشک زود میسوزند، بنابراین خیلی تفت ندهید).
۳. ۶۰۰ گرم کشک محلی را به مخلوط پیازداغ اضافه کنید.
۴. چهار پنج عدد گردو را پوست بگیرید و خرد کرده و به کشک اضافه کنید.
۵. یک و نیم لیتر آب به کشک اضافه کنید و نمک کله جوش را هم در این مرحله تنظیم کنید. دقت کنید که میزان غلظت کله جوش نه خیلی غلیظ و ترش باشد نه خیلی رقیق و بیمزه. کله جوش زمانی که به جوش آمد آمادهی سرو میباشد.
خوراک دال عدس، خوشمزهی ارزان
آخرین غذایی که در این لیست میخواهیم پیشنهاد کنیم، خوراک دال عدس است که از عدس نارنجی درست میشود. شما میتوانید این غذای خوشمزه را با کمترین هزینه و دردسر درست کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- دال عدس ۲ لیوان
- سیر ۳ حبه
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- سیب زمینی ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- تمرهندی (اختیاری) ۱ لیوان
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه دال عدس
- ابتدا عدسها را با سیب زمینی خرد شده به همراه ۲ تا ۳ لیوان آب بگذارید بپزد.
- پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سپس سیر را اضافه کنید. وقتی که بوی سیر بلند شد رب گوجه، فلفل، زردچوبه و همچنین عدس وسیبزمینیهای پخته شده را اضافه کرده و حرارت را کاملا ملایم کنید. حواستان باشد که هر از چند گاهی هم مواد را زیر و رو کرده تا غذایتان ته نگیرد.
- بعد از اینکه عدس آب انداخت آب تمر و آب را به میزان لازم اضافه کرده و نمک را نیز اضافه کنید و بگذارید مواد کاملا پخته شوند.
- وقتی غذا جا افتاد زیر آن را خاموش کنید و با گوشت کوب، مواد را بکوبید تا سیب زمینی موجود در آن کاملا له شود و خوراک حالت لعابدار پیدا کند.
ارسال نظر