شناسه خبر: ۴۵۲۲
لینک کوتاه کپی شد

غذاهای مناسب افراد دیابتی | میوه های مناسب افراد دیابتی

20 خوراکی که قوی ترین دشمن دیابت هستند!

افراد مبتلا به دیابت باید در خوردن و نوشیدن بسیار محتاط تر عمل کنند. در ادامه 20 خوراکی مفید دیابت را قرار دادیم.

خوراکی دشمن دیابت
ترینی‌ها :

خوراکی های دشمن دیابت معمولاً مواد غذایی  هستند که قند خونتان را افزایش نمی دهند. افراد مبتلا به دیابت در انتخاب نوشیدنی و خوراکی باید دقت بیشتری کنند و خوراکی های دشمن دیابت از شما در برابر آسیب‌ های احتمالی محافظت می کنند. این مطلب 20 نوع از خوراکی‌ های دشمن دیابت را به شما معرفی می‌ کند.

خوراکی های دشمن دیابت

همه ما روزانه خوراکی‌های مختلفی را می‌خوریم؛ اما افراد دیابتی دررابطه‌با این قضیه باید محتاطانه پیش روند و برخی خوراکی‌ها را جایگزین مواد غذایی شیرین و دوست دیابت کنند. در ادامه همراه ما باشید تا با این خوراکی‌ها بیشتر آشنا شوید.

1. میوه آووکادو

این میوه منبع اسیدهای چرب غیراشباع است و روند هضم غذا را کاهش می‌دهد. همچنین از افزایش قند خون در بدن بعد از خوردن غذا جلوگیری می‌کند.

آووکادو

2. سیب

شاید جالب است که بدانید متخصصان تغذیه در برنامه رژیم غذایی افراد استفاده از سیب را اولویت قرار می‌دهند؛ چرا که میوه‌ای کم‌کالری است و دارای فیبر بالایی می‌باشد که از ضعف و گرسنگی جلوگیری می‌کند. اگر بدنتان دچار کلسترول بد است و همچنین قصد کاهش قند خون را در خود دارید، حتماً خوردن یک عدد سیب را در وعده‌غذایی‌تان فراموش نکنید.

3. دانه جو

یک راه دیگر برای کاهش و ثابت ماندن قند خون، خوردن جو به‌جای برنج است. شما بجای اینکه روزانه وعده‌غذایی خود را صرف خوردن برنج کنید، به کمک جو میزان 70 درصد قند خون خود را پس از صرف یک وعده غذایی کاهش دهید. همچنین فیبرهای حلال مانندی در دانه‌های جو وجود دارد که جریان هضم غذا را کمی کند می‌کند و قند موردنیاز بدن را با سرعت کمتری دریافت می‌شود.

دانه جو

4. سبزیجات

یکی از مزایای سبزیجات این است که فیبر حلالی موجود در آن باعث مرگ همیشگی قند خون بالا می‌شود. در ضمن اگر توان خرید گوشت قرمز را ندارید، سبزیجات یکی از خوراکی‌هایی هستند که سرشار از پروتئین‌اند و بجای گوشت قرمز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

5. جوی دو سر

از آن دسته خوراکی‌های حاوی فیبر حلال است که با خوردن آن میان آنزیم‌های هضم‌کننده در معده و مولکول‌های آمیدون غذا چسبندگی ایجاد می‌شود. ازاین‌رو روند هضم غذا در بدن کاهش می‌یابد و خون قند موردنیاز خود را به‌ندرت جذب می‌کند.

درمان دیابت با سرکه سیب

6. گوشت گاو

این گوشت حاوی پروتئین است و با مصرف آن مدت‌زمان بیشتری احساس گرسنگی به شما دست نمی‌دهد. استفاده از مواد پروتئینی عملکرد متابولیسم را در بدن افزایش می‌دهد و در صورت مواجه با کاهش وزن، حجم بافت ماهیچه‌ای شما کم نمی‌شود. ازاین‌رو برای استفاده از گوشت گاو، بخش‌های کم‌چرب آن را برش دهید و برای هر وعده‌غذایی به میزان یک‌چهارم از بشقابتان را گوشت گاو قرار دهید و میل کنید.

گوشت گاو

7. ماهی

درصد مبتلا به بیماری قلبی در افراد دیابتی بیشتر از بقیه است ماهی سرشار از اسیدهای چربی است که مصرف آن باعث می شود بدن افراد در برابر ابتلا به دیابت، انسولین و التهاب که بهانه ای برای ابتلا به بیماری قلبی می باشد، در امان بماند. توصیه می شود که حداقل دو بار در هفته از خوردن ماهی  غافل نشوید تا بتوانید میزان 40 درصد احتمال ابتلا به ناراحتی قلبی را کاهش دهید.

بوی ماهی

8. میوه های گوشت دار دانه دار

به میوه‌هایی که دانه‌های قرمز یا بنفش روی آن باشد، عبارت گوشت‌دار یا دانه‌دار تعلق می‌گیرد. انگور یکی از این نوع میوه‌ها است که یک ترکیب طبیعی به نام آنتوسیانین در آن وجود دارد. محققان بر این باورند که این دانه‌های رنگی به کاهش قند خون کمک می‌کند و به‌وسیلهٔ آن انسولین طبیعی در بدن تولید می‌شود.

9. تخم مرغ

گنجاندن استفاده 1 یا 2 عدد تخم‌مرغ به وعده غذایی روزانه شما نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی‌دهد بلکه تا ساعت‌ها شما احساس ضعف نخواهید کرد.

10. کلم بروکلی

این کلم سرشار از کروم است که در طی گذشت مدت زمانی طولانی به تنظیم قند خون در بدن شما کمک می‌کند.

11. دانه کتان

این خوراکی منبع فیبر، پروتئین، منیزیم و چربی‌های موجود در ماهی است که کمک به تنظیم قند خون و جذب انسولین توسط سلول‌های بدن می‌کند.

12. هویج

خوراکی هویج به‌عنوان بتاکاروتن معرفی می‌شود که به شما کمک می‌کند تا از ابتلا به دیابت در امان باشید و یکی از مزیت‌های اصلی آن تنظیم قند خون بدن است.

13. شیر و ماست

لبنیاتی همچون شیر و ماست باعث می‌شود بدن در برابر جذب انسولین مقاومت نشان ندهد. این لبنیات سرشار از پروتئین و کلسیم هستند که باعث کاهش وزن نیز می‌شود.

14. گوشت مرغ

بهتر است بخش‌هایی که چربی کمتری دارند را انتخاب کنید؛ ازاین‌رو قسمت سینه مرغ به‌عنوان یکی از بخش‌های کم‌چرب مرغ معرفی می‌شود. در ضمن پوست مرغ بسیار چرب است قبل از خوردن مرغ، پوست آن را به‌صورت کامل از گوشت جدا کنید.

15. گردو

یکی از آن دسته آجیل‌های سرشار از فیبر و پروتئین است. این خوراکی مدتی طول می‌کشد تا هضم شود و به‌کندی تبدیل به قند موردنیاز بدن می‌شود. گردو منبع چربی‌های مونوی غیراشباع است که سلامت بدن را تأمین می‌کند.

16. کره بادام زمینی

شاید بارها شنیده باشید که خوردن یک صبحانه با کره بادام‌زمینی، ساعت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد. ازآنجایی‌که این خوراکی منبع چربی‌های مونوی غیراشباع است، مصرف آن در هر ساعت از شبانه‌روز کمک می‌کند تا قند خون شما تنظیم شود.

کره بادام زمینی

17. سیب زمینی شیرین

بدن شما برای کاهش قند خون نباید در برابر انسولین مقاومت نشان دهد. برای رفع این مشکل خوردن سیب‌زمینی شیرین که منبع اسید کوروژنیک است راهکاری مطمئن می‌باشد. یک عدد سیب‌زمینی شیرین کبابی حدود 30 درصد کمتر از سیب‌زمینی معمولی به افزایش قند خون کمک می‌کند! چرا که از فیبر بالا و ریزمغذی‌هایی برخوردار است که مقدار 40 درصد آن‌ها حلال مانند می‌باشد ازاین‌رو رو میزان کلسترول بدن را پایین می‌آورد و روند هضم غذا را با کندی پیش می‌برد. این سیب‌زمینی سرشار از کاروتنویید و رنگ‌دانه‌های زرد و نارنجی می‌باشد که برای ارگانیسم‌های این قابلیت را ایجاد می‌کند تا در برابر انسولین مقاومت نشان ندهد.

18. روغن زیتون

آیا تابه‌حال از خواص روغن‌زیتون برای بدن چیزی شنیدید؟ این گوهر نایاب که با اسم طلای مایع معرفی می‌شود سرشار از ترکیبات ضدالتهابی و قوی است که در ادامه بیشتر از خواص آن برایتان می‌گوییم. اگر شما هم فردی هستید که رژیم مدیترانه‌ای می‌گیرید بهتر است بدانید برای اینکه از ابتلا به دیابت و ناراحتی‌های قلبی فاصله بگیرید، روغن‌زیتون، میوه، سبزیجات، غلات و گوشت کم‌چرب را در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید. منشأ اصلی این دو بیماری ایجاد التهاب در بدن افراد است. ازاین‌رو با مصرف روغن‌زیتون، میزان مقاومت بدنتان را در برابر جذب انسولین کاهش دهید. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که خیلی سریع غذا را هضم می‌کنید و قند کافی جذب خونتان نمی‌شود، حتماً از کاربرد روغن‌زیتون در این زمینه غافل نشوید.

روغن زیتون

19. نان سبوس دار

نان‌ها در دسته‌بندی مختلفی قرار دارند که نان سفید میانگین مصرف بیشتری در بین افراد دارد. جالب است بدانید استفاده مداوم از این نان باعث می‌شود تا بدن در مقابل انسولین حساسیتی نشان ندهد و ازاین‌رو قند خون شما بالا می‌رود. درصورتی‌که استفاده از نان سبوس‌دار این فرایند را بر عکس عمل می‌کند و باعث کاهش قند خون بدن می‌شود.

20. دانه ها

اگر به دنبال یک منبع مطمئن از چربی‌های مفید، پروتئین و فیبر هستید، گنجاندن انواع دانه به وعده‌غذایی خود را فراموش نکنید. این راهکار به شما این فرصت را می‌دهد که چربی و قند خون خود را کاهش بدهید و دچار بیماری ناراحتی‌های قلبی و عروقی نشوید.

دیگر میوه های مناسب برای افراد دیابتی

گیلاس

گیلاس دارای بتاکاروتن، آنتی اکسیدان، ویتامین c، آهن، منیزیم، فیبر، ویتامین B۹ و پتاسیم است. و دارای یکی از پایین ترین شاخص های گلوکز در میان میوه ها می باشد. شاخص گلوکز این میوه ۲۲است. همچنین گیلاس دارای آنتوسیانین است که تولید انسولین را ۵۰درصد بالا می برد و باعث پایین آمدن قند خون می شود. گیلاس دشمن سرسخت سرطان، بیماری قلبی و بیماری های دیگری است که اتفاقا بین بسیاری از دیابتی ها رایج می باشد.

هلو

هلو یکی از پر طرفدار ترین میوه های تابستانی است که علاوه بر طعم خوشش دارای مقادیر زیادی ویتامین AوC است و توانایی بالایی در کنترل قند خون افراد دارد .همچنین با استفاده از هلو، بدن فیبر کافی برای هضم غذا خواهد داشت .

آلو سیاه

آلو سیاه منبع آنتوسیانین و الاجیک اسید است و به تبدیل کربوهیدرات به قند خون کمک میکند. یکی از فواید  مهم آلو سیاه برای افرادی که به دیابت مبتلا شده اند کنترل تشنگی بیش از حد و حل مشکلات ادرارشان میباشد.

نکته : علاوه بر خود میوه برگ ها و دانه های آلو سیاه هم برای کنترل قند خون استفاده می شوند .

پرتقال

پرتقال می تواند یکی از بهترین انتخاب های یک فرد دیابتی باشد. زیرا این میوه ی خوش طعم سرشار از فیبر، ویتامین c و  تیامین است که برای قند خون بسیار مفید است.‌ پرتقال حاوی قند بسیار کمی است. گلوکز بسیار کمی داشته و سبب میشود گلوکز آرام آرام وارد خون شود. همچنین پرتقال سبب کاهش وزن می شود و خطر دیابت را کاهش می دهد.

نکته: این مساله را فراموش نکنید که نوشیدن آب پرتقال به اندازه ی خود آن مفید نمی باشد زیرا آب پرتقال عاری از فیبر است. بنابر این برای کنترل دیابتتان حتما روزانه یک عدد پرتقال میل کنید.

گریپ فروت

مصرف گریپ فروت می‌تواند به کنترل سطح قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و پیشگیری از ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ کمک کند. گریپ فروت از ۹۲ درصد آب تشکیل شده و شاخص گلیسمی آن پایین (۲۵) است. به همین دلیل، همانند دیگر میوه‌ها سطح قند خون را به سرعت افزایش نمی‌دهد. گریپ فروت ۷۴ گرم کالری دارد.

کیوی

کیوی به علت دارا بودن ویتامین A،E،C ..پتاسیم ، زردینه و بتاکاروتن توانایی بالایی در حفاظت از رادیکال های آزاد و حفظ سلامتی بدن دارد. همچنین کیوی سرشار از فیبر و کربوهیدرات است و سبب پایین آمدن کلسترول شده و قند خون را کاهش می دهد.

لیمو ترش و لیمو

همانگونه که میدانید لیمو و لیمو ترش منبع بسیار وسیعی از ویتامین cمی باشند. این دو میوه علاوه بر ویتامین c دارای ویتامین A،B، سدیم ،منیزیم و فیبر می باشند. مساله ی مهم راجب این دو میوه ، فیبر های حل شده ای است که  کمک بزرگی به تنظیم قند خون می کنند. همچنین قندی که در این میوه ها وجود دارد برای دیابتی ها بسیار مناسب است.

چه میوه هایی بیشترین قند را دارند؟

زغال اخته

زغال اخته لبریز از آنتی اکسیدان و فیبر است. همچنین این میوه ی خوش طعم باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی میشود و افراد می توانند آن را به جای آب در کنار غذا میل کنند.

گلابی

گلابی یکی از بهترین انتخاب ها برای افراد مبتلا به دیابت می باشد. این میوه پر خاصیت منبع ویتامین های A  ،  C ، B۱  ،B۲ و E است. همچنین استفاده از گلابی سبب تنظیم قند خون، تقویت سیستم ایمنی و کاهش کلسترول و سلامت دستگاه گوارش می شود. گلابی دارای کالری و کربوهیدرات کمی می باشد و  بیشتر برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند مفید است همچنین این میوه ی لذیذ توانایی فوق العاده ای در بهبود حساسیت به انسولین در افراد دارد.

توت فرنگی

توت فرنگی دارای مقادیر زیادی از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر هایی است که سبب کنترل میزان قند خون در بدن می شوند. همچنین توت فرنگی توانایی بالایی در حفظ سلامت قلب و جلوگیری از ایجاد بیماری های قلبی دارد. و استفاده از توت فرنگی سبب بالا رفتن احساس سیری در بدن می شود و مانع از افزایش وزن در افراد دیابتی است. همچنین میل کردن توت فرنگی سبب افزایش انرژی در طول روز می شود.

هندوانه

این میوه ی پر طرفدار تابستانی یکی از مفید ترین میوه ها برای دیابتی ها است.

قند موجود در هندوانه بسیار کافی می باشد و به مقداری نیست که افراد را دچار مشکل کند.  هندوانه شامل مقدار زیادی آب، مواد معدنی و فیبر است که میتواند سبب بالا رفتن سلامت بدن شود. همچنین استفاده از هندوانه باعث ایجاد حس سیری کاذب در افراد می شود و برای افراد مبتلا  به دیابت بسیار مفید می باشد .

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر