شیرینی عید نوروز | آموزش شیرینی خشک | طرز تهیه شیرینی عید
طرز تهیه 10 تا از پرطرفدارترین شیرینی های عید نوروز + ویدیو
با نزدیک شدن به عید نوروز، درست کردن شیرینی عید هم رونق زیادی یافته است. در ادامه آموزش درست کردن محبوب ترین شیرینی های عید را قرار دادیم.
تا عید نوروز مدت زمان کمی باقی مونده و درست کردن شیرینی عید نوروز هم یکی از کارهایی است که این روزها انجام می دهند. درست کردن شیرینی عید نوروز علاوه بر لذت پذیرایی از مهمانان با شیرینی های خانگی، در صرفه جویی هزینه هم تاثیر زیادی دارد. در ادامه روش تهیه 10 مورد از محبوب ترین شیرینی عید نوروز را قرار داده ایم.
1- طرز تهیه شیرینی کشمشی برای عید
شیرینی کشمشی یکی از انواع شیرینی ها بسیار پر طرفدار ایرانی است که مانند انواع کیک به همراه چای سرو می شود.
ویدیو طرز تهیه شیرینی کشمشی
دستور پخت شیرینی کشمشی
- ابتدا کره و تخم مرغ را از یخچال خارج می کنیم تا هم دمای محیط شوند. در ادامه یک کاسه بزرگ انتخاب می کنیم و کره را به همراه پودر قند و اسانس وانیل به کاسه اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
- مخلوط کردن مخلوط کره، پودر قند و اسانس وانیل را باید در حدی ادامه دهیم که خمیری کرم رنگ به دست بیاید. پس از اینکه کار مخلوط کردن مواد به پایان رسید تخم مرغ را اضافه می کنیم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
- در این مرحله آرد را دو مرتبه الک می کنیم، سپس کم کم به دیگر مواد اضافه می کنیم و در حین اضافه کردن آرد مواد را با دور کم همزن مخلوط می کنیم. آرد را با دیگر مواد فقط باید در حدی مخلوط کنیم که یکدست شوند.
- پس از اینکه آرد با دیگر مواد یکدست شد و مایه شیرینی آماده شد باید کشمش پلویی را به خمیر شیرینی اضافه کنیم. برای این منظور کشمش ها را تمیز می کنیم و اضافات شان را جدا می کنیم سپس به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد می خیسانیم.
- سپس به خمیر اضافه می کنیم و خیلی کم مخلوط می کنیم تا کشمش به تمام نقاط خمیر برسد. بهتر است فر را از ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا زمان آماده شدن خمیر شیرینی معطل گرم شدن فر نشویم.
- شیرینی کشمشی از انواع شیرینی هایی محسوب می شود که به سینی فر می چسبد برای همین باید از کاغذ روغنی در سینی فر استفاده کنیم. البته اگر کاغذ روغنی در دسترس نیست می توانیم سینی فر را با روغن جدا کننده کیک چرب کنیم تا شیرینی پس از پخت نچسبند.
- پس از اینکه سینی فر را آماده کردیم، مایه شیرینی را با قیف یا قاشق با فاصله داخل سینی فر قیف می زنیم. وقتی مایه شیرینی را داخل سینی قیف بزنیم کمی برجسته است و به مرور زمان خودش پخش می شود و نیاز نیست خودتان آنرا تخت کنید.
- پس از اینکه تمام خمیر را به صورت مرتب روی کاغذ روغنی قرار دادیم سینی را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فر قرار می دهیم تا شیرینی ها آماده شوند. برای مطمئن شدن از پخت شیرینی ها نیاز نیست درب فر را باز و بسته کنید.
- زمانی که اطراف شیرینی ها طلایی رنگ شد می توانید آنها را از فر خارج کنید. چون شیرینی کشمشی حالتی شکننده دارد و ممکن است خرد شود، صبر کنید تا شیرینی ها خنک شوند سپس اقدام به جمع کردن آنها کنید.
شیرینی کشمشی نرم و خشک
اگر تمایل دارید شیرینی کشمشی شما خشک باشد باید آرد شیرینی را کمی بیشتر بگیرید ، ضمن اینکه برای خارج کردن شیرینی ها از فر ، اجازه دهید اطراف شیرینی ها قهوه ای شود سپس آنها را از فر خارج کنید تا خشک شوند. اما اگر می خواهید شیرینی کشمشی شما نرم باشد دستور بالا را به همراه اندازه های داده شده بدون کم و کاست انجام دهید. بهتر است برای اینکه شیرینی ها خشک نشوند یک کاسه آب جوش هم از قبل داخل فر قرار دهید.
شیرینی کشمشی بدون کاغذ روغنی
به دلیل اینکه شیرینی کشمشمی از شیرینی هایی محسوب می شود که به کف سینی فر می چسبد توصیه می شود که از کاغذ روغنی استفاده شود. اگر کاغذ روغنی در دسترس ندارید کافیست با روغن جدا کننده کیک سینی فر را چرب کنید تا شیرینی ها به سینی فر نچسبندند.
2- طرز تهیه شیرینی شکلاتی مخصوص عید
شیرینی شکلاتی یکی از محبوب ترین شیرینی های در سراسر جهان است که با ترکیبات متنوعی درست می شود.
ویدیو طرز تهیه شیرینی شکلاتی
دستور پخت شیرینی شکلاتی
- برای تهیه شیرینی شکلاتی خوشمزه ابتدای کار شکلات تخته ای را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و شکلات را روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری بنماری می کنیم تا شکلات به طور کامل ذوب شود.
- در این مرحله روغن مایع را به همراه آرد به شکلات اضافه می کنیم، سپس هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در صورتی که خمیر بدست آمده شل بود مجددا مقداری آرد به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- در همین حین درون یک قابلمه جداگانه را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس روی حرارت زیاد شعله پخش کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم شعله پخش کن به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا به خوبی گرم شود.
- در این مرحله خمیر شکلاتی را درون قیف ماسوره ای با سر ماسوره دلخواه می ریزیم، سپس درون قابلمه پایپ می کنیم. توجه داشته باشید این مرحله می بایست با سرعت العمل بالایی صورت بگیرد، در غیر این صورت خمیر سفت می شود.
- حالا روی خمیر های شکلاتی مقداری پودر پسته یا پودر بادام می ریزیم. در ادامه درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی قابلمه قرار می دهیم، سپس حرارت را ملایمتر می کنیم و قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم.
- در این مرحله اجازه می دهیم شیرینی های شکلاتی به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بمانند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم شیرینی ها کاملا خنک شوند.
- در صورت تمایل برای تهیه شیرینی شکلاتی درون فر، ابتدا فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. در ادامه شیرینی ها را درون سینی فر پایپ می کنیم، سپس سینی را به مدت ۱۰ دقیقه طبقه وسط فر قرار می دهیم.
- در نهایت پس از خنک شدن شیرینی ها، آنها را از کاغذ روغنی جدا می کنیم و درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. برای شکیل تر شدن شیرینی ها می توانیم مقداری شکلات ذوب شده با رنگ شیری روی آنها بریزیم یا آن را با پودر پسته یا گردو تزئین کنیم.
3- طرز تهیه شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های ساده و سنتی ما ایرانی هاست که طرز تهیه آسانی دارد.
ویدیو طرز تهیه شیرینی نخودچی
دستور پخت شیرینی نخودچی
- برای تهیه شیرینی نخودچی خوشمزه، ابتدای کار روغن جامد را درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس پودر قند را درون الک ریخته و روی روغن الک می کنیم. در ادامه با دور تند همزن برقی مواد را مخلوط می کنیم تا بافت مواد یکدست و کرم رنگ شود.
- در این مرحله درون یک ظرف جداگانه، آرد نخودچی را به همراه پودر هل ۲ مرتبه الک می کنیم، سپس مجددا مخلوط آرد نخودچی و پودر هل را درون الک می ریزیم و این بار روی مواد درون کاسه الک می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا خمیر یکدست شود.
- توجه داشته باشید خمیر را زیاد ورز ندهید که روغن می اندازد. در ادامه خمیر را درون یک نایلون فریزر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال استراحت کند. پس از استراحت، خمیر را از یخچال خارج می کنیم.
- در این مرحله پس از خارج کردن خمیر از یخچال، آنرا در فضای آشپزخانه قرار می دهیم و اجازه می دهیم خمیر هم دمای محیط شود. در ادامه روی سطح کار یک نایلون فریزر پهن می کنیم، سپس خمیر را روی آن می گذاریم، مجددا روی خمیر یک نایلون دیگر می گذاریم.
- حالا به کمک وردنه خمیر را به قطر نیم تا ۲ سانتی متر باز می کنیم. در ادامه فر را روی حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم به طور کامل گرم شود. در ادامه آرد سفید را جلو دستامان قرار می دهیم.
- در این مرحله کاتر را ابتدا درون آرد سفید می زنیم، سپس خمیر را قالب می زنیم، به همین ترتیب تمام خمیر را به شکل دلخواه قالب می زنیم، سپس برای تزئین روی شیرینی ها از پودر پسته، پودر گردو، سیاه دانه و یا پودر خرفه استفاده می کنیم.
- در این مرحله یک کاغذ روغنی درون سینی فر قرار می دهیم، سپس شیرینی ها قالب زده شده را به کمک چاقو، آرام به سینی فر منتقل می کنیم، در ادامه سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۲۰ دقیقه بپرد.
- پس از گذشت ۲۰ دقیقه وقتی پخت شیرینی ها به پایان رسید، آن را از فر خارج کرده و صبر می کنیم تا در دمای محیط خنک شوند. در ادامه شیرینی ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه چای سرو می کنیم.
4- طرز تهیه شیرینی پالمیه
شیرینی پالمیه یا پالمرز فرانسوی که به آن شیرینی هزارلای شکری هم گفته میشود، پوسته پوسته، سبک و ترد است که آن را بسیار جذاب و خوشمزه میکند.
مواد لازم
- آرد: ۲ لیوان
- کره:۲۲۰ گرم
- آب: نصف لیوان
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
ویدیو طرز تهیه شیرینی پالمیه
دستور پخت شیرین پالمیه
- ابتدا کره را در دمای اتاق بگذارید تا کمی نرم شود.
- آرد را یک یا دو بار الک کنید تا نا خالصی نداشته باشد بعد وسط آرد را گود کنید و نمک و نصف کره و آب را اضافه کنید و با دستان تمیز مواد را زیر و رو کرده و هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شده و کاملا ترکیب شوند تا وقتی که خمیر درست شده از حالت چسبندگی در آمده و خمیر نرم و لطیفی حاصل شود بعد آن را در داخل کیسه فریزر گذاشته و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- بعد از زمان مقرر روی سطح تمیزی مقداری آرد پاشیده سپس خمیری روی آن باز کنید و باقی مانده کره ( باید کره کاملا سفت باشد) را روی خمیر رنده کنید یا می توانید با چاقوی تیزی در اندازه های کوچک برش بزنید.
- بعد خمیر را مجددا روی هم تا بزنید و با وردنه دوباره باز کنید (روش ورز دادن خمیر شیرینی هزارلای شکری با بقیه خمیر ها فرق می کند نباید با دست فشار دهید یا آن را بکوبید باید با وردنه باز کرده و مجددا روی هم بخابانید و سپس دوباره با وردنه باز کنید).
- خمیر را بعد از مخلوط شدن با باقی کره مجددا در درون کیسه فریزر بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود. دو الی سه بار این کار را تکرار کنید یعنی وقتی خمیر سرد شد آن را با وردنه باز کنید و بعد در جهت های مختلف تا بزنید تا خمیر ضخیم شود و سپس با وردنه باز کنید. حداقل ۵ بار
- در یخچال یک ساعت استراحت دهید و بعد بیرون آورده و با وردنه باز کرده و مجددا روی هم تا بزنید تا خمیر پوک شده و سبک گردد.
- حال که خمیر هزارلا آماده شد آن را روی سطح تمیز با کمک وردنه به شکل مستطیل باز کنید و از هر دو طرف با سمت وسط تا بزنید.
- فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده تا گرم شود.
- حال در ادامه از وسط مجددا تا بزنید باید وقتی از بالا به سطح مقطع خمیر نگاه می کنید شبیه گوش فیل باشد. این شیرینی به شیرینی گوش فیل نیز معروف است.
- روی سطح را کمی با آب مرطوب کرده و شکر بپاشید سپس با چاقوی تیزی مانند شکل زیر خمیر تا زده را به صورت شکل رولت برش بزنید.
- حال سینی فر را کمی با روغن مایع چرب کرده و خمیر های برش خورده و شکری شده را با فاصله در درون سینی فر بچینید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با همان دما در داخل فر قرار دهید تا طلایی و پخته شود.
- بعد از زمان مقرر شیرینی هزار لای شکری ما آماده شده سینی فر را از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا از حرارت شیرینی های هزار لای شکری کاسته شود و بعد میل کنید.
5- طرز تهیه شیرینی نارگیلی
شیرینی نارگیلی یکی از شیرینی های سنتی و قدیمی ایرانی است که معمولا برای پذیرایی در مجالس مورد استفاده قرار می گیرد
مواد لازم
- پودر نارگیل 100 گرم
- شکر 180 گرم
- روغن مایع 70 میلی لیتر
- سفیده تخم مرغ 100 گرم
- وانیل شکری یک دوم قاشق چایخوری
- آب لیمو یک قاشق چایخوری
همه مواد هم دمای محیط باشند
ویدیو پخت شیرینی نارگیلی
مراحل پخت شیرینی نارگیلی
- برای تهیه شیرینی نارگیلی ساده ابتدا پودر نارگیل را به همراه شکر و نیمی از روغن مایع و نیمی از سفیده تخم مرغ داخل مخلوط کن یا میکسر می ریزیم و به خوبی میکس می کنیم تا مواد به طور کامل مخلوط شوند.
- در صورتی که به میکسر یا مخلوط کن در دسترس نداشتیم، می توانیم مواد را دو مرتبه چرخ کنیم. غلظت مواد باید پس از مخلوط کردن در حل شله زرد باشد، در صورتی که مواد سفت بود مقداری سفیده تخم مرغ و روغن اضافه می کنیم.
- مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا به غلظت مناسب برسیم. در ادامه یک قابلمه را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا مخلوط مواد را درون یک کاسه فلزی می ریزیم.
- کاسه حاوی مواد را روی درب قابلمه قرار می دهیم تا با بخار آب گرم شود. حالا شروع به داغ زدن مواد می کنیم. داغ زدن یعنی اینکه مانند هم زدن حلیم با یک قاشق چوبی یا پلاستیکی مواد را به صورت مداوم زیر و رو کنیم.
- داغ زدن مواد را باید تا زمانی ادامه دهیم که وقتی کمی از مواد را بین انگشتامان لمس می کنیم، دانه های شکر را حس نکنیم. در ادامه باقیمانده روغن و سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.
- حالا مجددا مواد را داغ می زنیم تا کاملا یکدست شوند، زمانی که مایه شیرینی منسجم شد، آب لیمو ترش و وانیل را اضافه می کنیم، سپس کاسه را از روی بخار آب کنار می گذاریم. در ادامه فر را با دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم.
- پس از اینکه مایه شیرینی آماده شد، آنرا درون قیف می ریزیم، سپس درون سینی فر را با کاغذ روغنی نسوز و با کیفیت پوشش می دهیم. حالا مایه شیرینی را با چند سانتی متر فاصله روی سینی فر قیف می زنیم.
- برای اینکه روی شیرینی ها گنبدی نشود، دستمان را چرب می کنیم و روی شیرینی ها را صاف می کنیم، سپس در فر قرار می دهیم تا بپزند. حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه زمان برای این شیرینی خوشمزه زمان نیاز است.
- در صورتی که تمایل داشته باشیم روی شیرینی ها، مانند شیرینی نارگیلی بازاری ترک بخورد، در پایان پخت چند دقیقه گریل را روشن می کنیم. در نهایت شیرینی ها را از فر خارج کرده و صبر می کنیم تا خنک شوند، سپس در ظرف مورد نظرمان می چینیم.
6- طرز تهیه قطاب
قطاب یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که اصالتا متعلق به شهرهای یزد و کرمان است.
ویدیو طرز تهیه قطاب ساده
دستور پخت قطاب ساده
- برای تهیه قطاب ساده و خوشمزه ابتدا تخم مرغ ها را درون یک ظرف مناسب می ریزیم و با همزن به خوبی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شوند. در ادامه ماست را به کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
- در این مرحله کره هم دمای محیط را به همراه بکینگ پودر و دارچین به کاسه اضافه می کنیم و به خوبی با دیگر مواد ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه آرد را روی مواد درون کاسه الک می کنیم و مخلوط می کنیم.
- اضافه کردن آرد را تا زمانی که خمیری نرم و لطیف شکل بگیرد ادامه می دهیم. زمانی که دیگر خمیر به دست نچسبید، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم، سپس یک کاسه مناسب را چرب می کنیم و خمیر را درون آن قرار می دهیم.
- در این مرحله روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در فضای محیط قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند. در همین حین مواد میانی قطاب را آماده می کنیم. پودر قند و پودر گردو را درون یک کاسه مناسب می ریزیم.
- حالا مواد را به خوبی با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند، در ادامه پودر دارچین را به همراه گلاب اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم تا مواد حالت خمیری به خود بگیرند. در صورتی که مواد خشک بودند، می توانیم کمی بیشتر گلاب اضافه کنیم.
- در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم به خوبی گرم شود، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی به طور کامل پوشش می دهیم. در ادامه خمیر را با وردنه به صورت یکدست با قطر ۲ تا ۳ میلی متر باز می کنیم.
- حالا با یک کاتر گرد یا دهانه لیوان خمیر را قالب می زنیم. در ادامه مقداری از مخلوط گردو و پودر قند در وسط خمیرها قرار می دهیم، سپس یک سمت خمیر را روی سمت دیگر آن بر می گردانیم و لبه های آنرا با انگشت فشار می دهیم.
- به همین صورت تمام خمیرها را آماده می کنیم و درون سینی فر می چینیم. در ادامه سینی فر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا قطاب ها بپزند. توجه داشته باشید که قطاب ها نباید تغییر رنگ دهند.
- پس از اینکه قطاب ها به طور کامل پختند، آنها را از فر خارج می کنیم، سپس اجازه می دهیم خنک شوند. در ادامه قطاب ها را درون پودر قند می غلطانیم و درون ظرف مورد نظرمان می چینیم. برای تزیین قطاب ها می توانیم از پودر پسته استفاده کنیم.
7- طرز تهیه باقلوا
باقلوای استانبولی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار کشور ترکیه است که با طعم های متنوعی درست می شود.
ویدیو طرز تهیه باقلوا استانبولی
دستور پخت باقلوا استانبولی
- برای تهیه باقلوا استانبولی خوشمزه ابتدای کار شهد باقلوا را درست می کنیم. به این منظور یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس شکر و آب را به همراه زعفران غلیظ دم کرده درون قابلمه می ریزیم.
- حالا اجازه می دهیم شهد به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. در ادامه گاهی با برس سیلیکونی و آب اطراف قابلمه را تمیز می کنیم تا شکرک نزند. حالا جوهر لیمو یا آبلیمو را به شهد اضافه می کنیم که شهد شکرک نزند.
- توجه داشته باشید که نیازی نیست شهد به غلظت برسد. پس از گذشت ۲۰ دقیقه حرارت را خاموش می کنیم، سپس اجازه می دهیم شهد خنک شود. در ادامه خمیر باقلوا را به اندازه قالب مورد نظر برش می زنیم و کره را ذوب می کنیم.
- حالا کف قالب را از کره آب شده با برس می مالیم، سپس خمیر باقلوا را درون قالب قرار می دهیم و مجددا از کره روی خمیر می مالیم. توجه داشته باشید اگر خمیر یوفکا مخصوص باقلوا انتخاب کردید ۷ لایه روی هم بچینید.
- در این مرحله روی هر لایه از کره آب شده بمالید. در ادامه برای مواد میانی ابتدا پوست گردو را جدا می کنیم، سپس مغز گردو را آسیاب می کنیم تا به پودر تبدیل شود. در ادامه یک کاسه مناسب انتخاب می کنیم.
- حالا پودر گردو را به کاسه اضافه می کنیم، سپس پودر قند را الک می کنیم و به پودر گردو اضافه می کنیم. در ادامه پودر دارچین را به همراه پودر هل به مخلوط پودر گردو اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شود.
- در این مرحله از مخلوط پودر گردو روی خمیر باقلوا به صورت پخش می ریزیم تا روی خمیر را به طور کامل پوشش دهد، سپس با دست مواد را فشار می دهیم تا فشرده و منسجم شود. در ادامه یک خمیر باقلوا دیگر روی مواد میانی قرار می دهیم.
- حالا از کره ذوب شده با برس روی خمیر باقلوا می مالیم. در ادامه فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم فر کاملا گرم شود. در ادامه خمیر را به اندازه و فرم دلخواه با چاقو برش می زنیم.
- در این مرحله قالب را در طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم باقلوا ها به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزند، در آخر پخت گریل را روشن می کنیم، سپس اجازه می دهیم روی باقلوا ها طلایی و خوش رنگ شود.
- حالا باقلوا را از فر خارج می کنیم، سپس شهد خنک را روی باقلوای داغ می ریزیم. در ادامه اجازه می دهیم باقلوا به مدت ۴ ساعت در دمای محیط بماند تا شهد به خرد باقلوا برود، سپس باقلوا را به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال قرار می دهیم.
- در نهایت پس از گذشت این زمان باقلوا را از یخچال خارج می کنیم، سپس روی هر یک از برش های باقلوا را با پودر پسته تزئین می کنیم. در پایان این شیرینی خوشمزه را در کنار چای داغ سرو می کنیم.
8- طرز تهیه شیرینی نان برنجی
شیرینی نان برنجی که در شهر کرمانشاه خیلی مرسوم است یک شیرینی سنتی و ایرانی است که یکی از بهترین سوغات شهر کرمانشاه محسوب می شود و برای پذیرایی بهخصوص عید نوروز مناسب است.
ویدیو طرز پخت شیرینی برنجی
دستور پخت شیرینی برنجی کرمانشاهی
- برای تهیه شیرینی نان برنجی خوشمزه ابتدا پودر قند و روغن را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با همزن دستی یا برقی مخلوط می کنیم تا مواد سبک شوند، سپس زرده تخم مرغ را به همراه پودر هل اضافه می کنیم.
- حالا مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا با هم ترکیب شده و یکدست شوند. در ادامه آرد برنج را یک مرتبه الک می کنیم، سپس مجددا درون الک می ریزیم و روی مواد درون کاسه الک کرده و مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود.
- در صورتی که خمیر حالتی پودری و خشک داشت، نگران نباشید، چون با اضافه کردن ۱ قاشق گلاب می توانیم خمیر را نرم و منسجم کنیم. در ادامه خمیر را درون سلفون می پیچانیم و در یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.
- زمان استراحت خمیر حداقل ۲ ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت می باشد. پس از اینکه خمیر به خوبی استراحت کرد، فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم.
- در ادامه خمیر را از بین سلفون خارج می کنیم، سپس به اندازه یک گردو از خمیر بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم. در ادامه خمیرها را به ترتیب درون سینی فر می چینیم و با چاقو یا چنگال روی خمیرها طرح ایجاد می کنیم.
- البته اگر بخواهیم شیرینی ها طرح یکسان داشته باشند، بهتر است آنها را مهر کنیم. در ادامه سینی را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۲۰ دقیقه بپزند. در نهایت شیرینی ها را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم خنک شوند، سپس در ظرف دلخواه می چینیم.
9- طرز تهیه شیرینی گردویی
شیرینی گردویی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که در عید نوروز میتوانید آن را در منزل تهیه کنید.
ویدیو طرز تهیه شیرینی گردویی
دستور پخت شیرینی گردویی
- ابتدا نیمی از سفیده تخم مرغ را به همراه گردو، پودر قند و کی اسفنجی ساده خرد شده داخل مخلوط کن یا غذاساز می ریزیم و حدود یک دقیقه میکس می کنیم تا کاملا یکدست شود. پس از یک دقیقه باقیمانده سفیده تخم مرغ را اضافه می کنیم.
- حالا مواد به حدی میکس می کنیم که مایه ای نرم و چسبناک به وجود بیاید. حالا مواد را به یک تابه مناسب منقل می کنیم و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم به صورت رفت و برگشتی (مانند حلیم گندم نذری) با یک قاشق چوبی هم می زنیم.
- پس از اینکه پودر قند حل شد و مواد روی حرارت روان شدند پودر کاکائو و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه می کنیم و به صورت متداوم مواد را هم می زنیم تا کم کم غلیظ تر شود. پس از ۲۰ دقیقه که مایه را روی حرارت هم زدیم حرارت زیر را خاموش می کنیم.
- حالا بلافاصله باقیمانده روغن مایع را به همراه سرکه سفید اضافه می کنیم. در ادامه مایه شیرینی را داخل یک ظرف در بسته می ریزیم و صبر می کنیم تا کاملا خنک شود و از حرارت بیفتد. پس از خنک شدن مایه شیرینی حالا آنرا با قاشق کمی مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
- در این مرحله مایه شیرینی را داخل قیف می ریزیم و داخل سینی فر یک کاغذ روغنی قرار می دهیم. سپس روی کاغذ روغنی شیرینی ها را با اندازه دلخواه با کمی فاصله قیف می زنیم و سر شیرینی ها را با انگشت خیس شده صاف می کنیم.
- فر را باید از ۲۰ دقیقه با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا کاملا گرم شود، سپس شیرینی ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر قرار می دهیم تا بپزند. پس از پخت صبر می کنیم شیرینی ها خنک شوند سپس انها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم.
شیرینی گردویی در توستر
از ۱۵ دقیقه قبل توستر یا فر برقی را با حرارت ۱۵۵ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود سپس یکه کاسه آب جوش در فر قرار می دهیم تا شیرینی ها خشک نشوند. شیرینی ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در توستر قرار می دهیم تا به طور کامل بپزند.
شیرینی گردویی بدون فر
داخل یک قابلمه جادار سه پایه فلزی قرار می دهیم و با دم کنی روی درب قابلمه رو به طور کامل می پوشانیم تا حرارت خارج نشود، سپس زیر قابلمه هم شعله پخش کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بماند تا کاملا گرم شود.
سپس شیرینی ها را داخل سینی کوچک یا قالب کیک که با کاغذ روغنی پوشیده شده است قیف می زنیم و داخل قابلمه قرار می دهیم. حدود ۲۰ دقیقه پخت شیرینی طول می کشد. برای طلایی شدن روی شیرینی ها هم باید شیرینی ها را به همراه کاغذ روغنی روی سه پایه فلزی بر گردانیم و اجازه دهیم ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر داخل قابلمه بمانند.
10- شیرینی های متنوع با یک خمیر
مواد لازم
- 150 گرم کره
- نصف پیمانه پودر قند
- نصف قاشق چایخوری وانیل
- یک عدد تخم مرغ
- دو و نیم قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- حدود دو پیمانه آرد
برای تزیین به دلخواه:
- شکلات سفید
- شکلات کاکائویی
- خلال پسته
- کنجد
- پودر نارگیل
- مارمالاد یا ژله بریلو
ویدیو طرز تهیه خمیر جادویی برای شیرینی خشک
داخل تابه مدت 25 دقیقه با حرارت کم
برای فر، 30 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه
این شیرینی رو 4 ماه داخل یخچال و بیشتر از 6 ماه داخل فریزر میتونید نگهداری کنید
ارسال نظر