شناسه خبر: ۲۷۵۷
لینک کوتاه کپی شد

واویشکا گوشت چرخ کرده | واویشکا مرغ | واویشکا جگر | طرز تهیه واویشکا

ناهار امروز یه غذای شمالی باشه؟ | واویشکا گیلانی به 7 روش مختلف + طرز تهیه

واویشکا یه غذای شمالی و خوشمزست که هم با نان سرو میشه و هم برنج. چطوری درست میشه؟ ترینی ها بهت یاد میده.

واویشکا
ترینی‌ها :

واویشکا مثل بقیه غذاهای شمالی خوشمزه و پرطرفداره و بعد از یکبار امتحان کردنش حتما تو لیست غذاهاتون قرار دادین. واویشکا با روش های مختلفی درست میشه مثلا گیلانی ها با تخم مرغ درست می کنند اما تو این خبر روش تهیه رو به 7 مدل بهتون یاد دادیم. پس برای اینکه یه ناهار امروز یه واویشکای خفن باشه همراهمون باش.

مواد لازم برای تهیه واویشکا

 

پیاز ۱ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق  غذاخوری
سیب زمینی به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و پودر سیر به مقدار کافی

روش تهیه اشکنه

روش تهیه واویشکا

  •  در ابتدای کار پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در ادامه مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده و بلافاصله پیاز را می افزاییم.

  • حالا پیاز را تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود، سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به تابه می افزاییم.

  • در این مرحله گوجه فرنگی ها را شسته و پوست آنها را جدا می کنیم، سپس با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم تا پوره شوند. زمانی که بوی خامی ادویه ها از بین رفت، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم.

  • حالا رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم تا کاملا سرخ شده و رنگ آن باز شود، سپس پوره گوجه فرنگی را به تابه می افزاییم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا پوره گوجه فرنگی کاملا سرخ شده و روغن بیندازد.

  • در ادامه مقداری آب به تابه اضافه کرده و اجازه می دهیم گوشت به خوبی پخته و جا بیفتد. در این فاصله پوست سیب زمینی را جدا کرده و می شوییم، سپس به صورت نگینی خرد می کنیم و یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.

  • حالا مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده و اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه سیب زمینی ها را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند و پس از گذشت ۳۰ دقیقه به تابه می افزاییم.
  • در این مرحله سیب زمینی های سرخ شده را با کمی از واویشکا مخلوط کرده، سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم. در نهایت واویشکا را درون ظرف مورد نظرمان ریخته و سیب زمینی ها سرخ کرده را کنار واویشکا می ریزیم. نوش جان.

واویشکا

واویشکا گوشت تکه ای

مواد لازم

  • گوشت تکه ای 300 گرم
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • گوجه فرنگی متوسط 5 تا 6 عدد
  • سماق قرمز 1 قاشق چایخوری
  • آبغوره به مقدار لازم
  • آب جوش مقدار کمی (در صورت نیاز)
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه

  • مرحله اول: پیازها را پوست کنده، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، آن‌ها را در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. حرارت گاز باید متوسط باشد.
  • مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه واویشکا گوشت ، گوشت تکه‌ای را به صورت ریز خرد کرده و همراه پیاز و مقداری زردچوبه و فلفل تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  • مرحله سوم: در همین فاصله، گوجه‌ها را پوست کنده و پوره کنید. سپس آن را همراه با آبغوره و سماق داخل تابه بریزید.
  • مرحله چهارم: حالا درب تابه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت بپزد و واویشکا به روغن بیفتد. در نهایت، نمک غذا را اندازه کرده و آن را سرو کنید.

نکته: اگر پیش از برداشتن غذا از روی حرارت احساس کردید که گوشت هنوز نپخته است، مقداری آب جوش به تابه اضافه کرده و زمان بیشتری را به طبخ آن اختصاص دهید.

واویشکا گیلانی با مرغ

مواد لازم

  • سینه مرغ 300 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • سیر 2 حبه
  • گوجه فرنگی 1 عدد
  • فلفل دلمه‌ای 1 عدد
  • فلفل سبز 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو یا آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری
  • آب جوش نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

واویشکا

مراحل طرز تهیه واویشکا مرغ

برای تهیه این مدل واویشکای خوشمزه، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و همراه با مقداری روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید.
  • مرحله دوم: وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، سیر رنده شده و ادویه‌جات را اضافه کرده و همه مواد را 1 دقیقه دیگر با هم تفت دهید.
  • مرحله سوم: حالا تکه‌های مرغ را اضافه کرده و با بقیه مواد تفت دهید تا کاملا تغییر رنگ داده و سرخ شوند.
  • مرحله چهارم: در ادامه، پوره گوجه فرنگی را در تابه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید. سپس، رب گوجه را در تابه‌ای جداگانه با مقداری روغن تفت دهید تا حالت خامی آن از بین برود و آن را به مواد واویشکا اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه واویشکا گیلانی ، فلفل دلمه‌ای و فلفل سبز را هم به صورت نگینی خرد کرده و در تابه بریزید.
  • مرحله ششم: بعد از چند دقیقه، آب لیموترش، زعفران دم‌کرده و نصف پیمانه آب جوش را هم به تابه اضافه کرده و درب آن را بگذارید. حرارت گاز باید کم باشد.

10 دقیقه بعد، واویشکای گیلانی شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسبی کشیده و همراه با مقداری سیب زمینی که به صورت جداگانه سرخ کرده‌اید، سرو کنید.

واویشکا با جگر سفید

مواد لازم

  • جگر سفید گوسفند نصف یک دست
  • دل گوسفند نصف یک دست
  • پیاز 1 عدد
  • گوجه فرنگی 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • دانه انار 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
  • گلپر به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • کره یا روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه واویشکا با جگر سفید

برای درست کردن واویشکا با جگر سفید به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقداری روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
  • مرحله دوم: دل و جگر گوسفند را خرد کنید. آن‌ها را همراه با زردچوبه و فلفل سیاه داخل تابه ریخته و با پیاز، خوب سرخ کنید.
  • مرحله سوم: حالا رب گوجه را در تابه بریزید و مقداری با بقیه مواد تفت دهید تا حالت خامی آن گرفته شود.
  • مرحله چهارم: در ادامه، گوجه فرنگی را نگینی کرده و همراه با آب جوش، زعفران دم‌کرده و گلپر در تابه بریزید.
  • مرحله پنجم: حالا شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید. اجازه دهید با همین حرارت ملایم، دل و جگر خوب بپزند و آب گوجه‌ها کشیده شود.

در نهایت واویشکا را داخل ظرفی مناسب ریخته و روی آن را با دانه‌های انار تزئین کنید.

 ۷ غذای خوشمزه برای شمایی که ۳۰ دقیقه وقت داری + طرز تهیه

 واویشکا با سیرابی

مواد لازم

  • سیرابی و شیردان پاک شده 1 دست
  • سیر 4 تا 5 حبه
  • پیاز متوسط 3 عدد
  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین 1 تا 2 عدد
  • برگ بو 1 تا 2 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه واویشکا گیلانی با سیرابی

طرز تهیه واویشکا با سیرابی در ادامه امده است:

  • مرحله اول: ابتدا سیرابی و شیردان پاک شده را به وسیله قیچی به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید.
  • مرحله دوم: سپس تکه‌های سیرابی و شیردان را همراه با برش‌های پیاز، چند حبه سیر، برگ بو، چوب دارچین و مقداری فلفل داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و مقداری آب اضافه کنید. اجازه دهید سیرابی و شیردان روی حرارت ملایم کاملا بپزند.
  • مرحله سوم: در ادامه، 1 پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه‌ای مناسب سرخ کنید. سپس، تکه‌های سیرابی و شیردان پخته شده را ریزتر کرده و به پیاز اضافه کنید. یکی دو حبه هم سیر داخل تابه بریزید.
  • مرحله چهارم: حالا گوجه فرنگی را پوست گرفته و پوره کنید. سپس آن‌ها را با زردچوبه، نمک، فلفل و تخم گشنیز کوبیده شده به محتویات تابه اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: اجازه دهید مقداری از آب گوجه‌ها کشیده شود. در نهایت، رب را در تابه‌ای دیگر مقداری تفت دهید و در تابه بریزید. پس از چند دقیقه، شعله را خاموش کرده و واویشکا را در ظرف مناسبی سرو کنید.

واویشکا

واویشکا میگو

مواد لازم

  • میگو نیم کیلو
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • قارچ نیم کیلو
  • گوجه فرنگی 1 کیلو
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • لیموترش تازه 1 عدد
  • زنجبیل تازه به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • آب پرتقال طبیعی ملس 1 فنجان (در صورت تمایل)
  • روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه واویشکا گیلانی با میگو

برای تهیه واویشکای میگو به این ترتیب عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا پیازهای نگینی شده را در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن تفت دهید و قارچ‌های ورقه شده را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله دوم: حالا گوجه‌ها را پوست کنده و پوره کنید. این پوره را همراه با آب پرتقال و بقیه ادویه‌ها در مخلوط پیاز بریزید.
  • مرحله سوم: در همین فاصله، سیب زمینی‌های نگینی شده را در تابه‌ای جداگانه سرخ کرده و به مخلوط مواد قبلی اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در نهایت، میگوهای پاک شده را همراه با آب یک لیموترش تازه داخل تابه ریخته و 5 دقیقه بعد، حرارت را خاموش کنید.

واویشکا گیلانی با بادمجان

مواد لازم

  • بادمجان قلمی 10 عدد
  • گوشت چرخ کرده 600 گرم
  • تخم مرغ 6 عدد
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • گوجه فرنگی متوسط 5 عدد
  • آب جوش نصف لیوان
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه واویشکا با بادمجان

دستور پخت واویشکا با بادمجان به قرار زیر است:

  • مرحله اول: بادمجان‌ها را بشویید. سپس پوست آن‌ها را بکنید و به صورت مکعبی خرد کنید. در ادامه، روی آن‌ها مقداری نمک پاشیده و داخل آبکش قرار دهید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله دوم: حالا بادمجان‌ها را با آب سرد بشویید و خشک کنید. سپس، آن‌ها را در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن داغ شده سرخ کنید.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه واویشکا شمالی با بادمجان، پیازهای نگینی شده را در تابه‌ای دیگر با مقداری روغن سرخ کنید. سپس، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به پیازها اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شود.
  • مرحله چهارم: حالا گوشت چرخ کرده را در تابه حاوی پیاز ریخته و با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه، رب گوجه را هم به مخلوط گوشت اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید.
  • مرحله پنجم: حالا گوجه فرنگی‌ها را پوره کرده و به مواد تابه اضافه کنید. حرارت زیر تابه را کم کنید تا گوشت کاملا بپزد و آب گوجه‌ها هم کشیده شود.
  • مرحله ششم: نصف لیوان آب جوش را به مواد داخل تابه بیفزایید و اجازه دهید تا واویشکا برای 10 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا آب آن نسبتا کشیده شود.
  • مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه واویشکا گیلانی با بادمجان، بادمجان‌های سرخ شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا مزه مواد به خورد هم بروند.
  • مرحله هشتم: در نهایت، تخم مرغ‌ها را داخل واویشکا بشکنید. صبر کنید تا تخم مرغ‌ها خودشان را بگیرند و کاملا بپزند.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر