اولین بستنی | تاریخچه بستنی | اولین ترکیبات بستنی
دوست داری بدونی اولین ترکیبات بستنی چی بوده؟ | تاریخچه بستنی
آیا می دونید بستنی که تو همه فصل ها طرفدار داره و با خوردنش لبخند رو لبامون میاد رو اولین بار کی درست کرد؟
بستنی؛ این خوراکی خوشمزه، زمستون و تابستون نداره و همه عاشقشن. شما با هر طعم و رنگی که بخواید می تونید بستنی بخورید و انرژی بگیرید. اما این رنگی رنگی خوشمزه اولین بار از کجا اومده؟ برای آشنایی بیشتر با تاریخچه بستنی این مطلب رو بخونید.
بستنی در آسیا
بیش از هزاران سال است که مردم آسیا از ترکیب آب یخ زده با مواد خوراکی دیگر استفاده میکنند. منابعی وجود دارد که نشان میدهد لبنیات یخی برای اولین بار در چین مصرف شدهاست. برخی اسناد نیز حاکی از آن است که مبدا بستنی به قرن دوم بازمیگردد؛ درحالی که هیچ تاریخ یا مخترع مشخصی برای آن وجود ندارد.
بستنی در اروپا
اسکندر کبیر از ترکیب برف و یخ با عسل و شهد لذت میبرد. منابع کتاب مقدس نیز نشان میدهد که حضرت سلیمان به نوشینیهای یخی در طول فصل برداشت بسیار علاقهمند بود. در امپراطوری روم، “نرو کلودیوس سزار” اغلب افراد ویژهای را به دنبال برف و یخ به کوههستانها میفرستاد، و بعد مخلوط برف با میوه یا آب میوه را میخورد. هزار سال بعد، مارکو پولو با یک دستورالعمل که بسیار شبیه آنچه که در حال حاضر به نام شربت شناخته میشود، از خاور دور به ایتالیا بازگشت. مورخان بر این باورند که همین دستورغذا در قرن شانزدهم به بستنی تبدیل شدهاست. از طرفی به نظر میرسد که انگلستان نیز در همان زمان، یا شاید حتی زودتر از ایتالیا، بستنی را کشف کردهباشد. خامه یخ زده به طور معمول بر روی میز “چارلز اول” در قرن هفدهم دیده شدهاست. در فرانسه هم دسرهای یخی مشابهای در سال ۱۵۵۳ توسط “کاترین مدیچی” ایتالیایی معرفی شد؛ هنگامی که او همسر هنری دوم پادشاه فرانسه بود. تا سال ۱۶۶۰ این بستنی در دسترس عموم نبود. فردی به نام “پروکپیو سیسیلی” دستورالعمل ترکیب شیر، خامه، کره و تخم مرغ را در کافه پروکوپ (Café Procope)، برای اولین بار در کافهای در پاریس معرفی کرد.
بستنی در ایران
در ایران افشرده انگور با دیگر شربت ها را در فصل تابستان که برف را از ارتفاعات و یخچال های طبیعی جمع آوری می کردند و سپس در کاسه ای ریخته و آن را به عنوان دسر استفاده می کردند.
-
در سال آخر سلطنت ناصرالدین شاه ساختن بستنی در ایران متداول شد
ارسال نظر