شناسه خبر: ۱۰۳۳۶
لینک کوتاه کپی شد

(ویدیو) اولین بیسکویت ایرانی رو کی تولید کرد؟ + عکس

شاید براتون جالب باشه بدونین اولین بیسکویت در ایران توسط چه کسی و در چه سالی تولید شد، جهت اطلاع در ادامه با ما همراه باشید.

بیسکوییت مادر

پر بازدید

ترینی‌ها :

بیسکویت مادر قدیمی‌ترین بیسکویت تولید شده در ایران است که از سال ۱۳۳۷ توسط شرکت ویتانا تولید می‌ شود. بر روی بسته‌ های این بیسکویت تصویر یک مادر به همراه نوزاد خود دیده می‌ شود. شعار این بیسکویت برای سال‌ها این بود:

    مهر مادر، شیر مادر، بیسکویت مادر

بنابر تبلیغات کارخانه در سال‌های نخستین تولید «بیسکویت مادر یک مکمل کامل غذایی بود که پیشنهاد می‌شد همهٔ افراد مصرف کنند. حتی بسیاری پزشکان کودک به مادران توصیه می‌کردند از شش ماهگی به همراه شیر به نوزادان خود بیسکویت مادر بدهند»

برگه_بیسکوئیت_مادر_با_نشان_شیر_و_خورشید_سال_۱۳۴۶_شمسی

تاریخچه تولید بیسکویت مادر

کارخانه ویتانا در سال ۱۳۳۵ توسط برادران تهرانچی در خیابان امیریه در تهران راه‌اندازی شد. برادران تهرانچی از آلمان و بریتانیا دستگاه‌های بیسکویت‌سازی وارد کردند و تولید بیسکویت را در کارخانهٔ این شرکت آغاز نمودند. این شرکت در ابتدا یعنی حدود سال‌های ۱۳۳۳ به صورت کارگاه کوچکی بود که بعدها بزرگ‌تر شد. بر پایه اسناد و مدارک سازمان ثبت شرکت‌ها، ویتانا نخستین تولیدکنندهٔ بیسکویت و نان صنعتی در ایران است.

آن‌ها یک جمله معروف داشتند: «بیسکویت مادر باید به راحتی با دندان شکسته شود و با آب دهان نرم شود.»

کارخانه ویتانا در جریان انقلاب مصادره شد و به شرکت سهامی البرز از زیر مجموعه‌های بنیاد پانزده خرداد واگذار شد. این کارخانه در سال ۱۳۸۷ به بخش خصوصی واگذار شد.

ویتانا از سال ۱۳۸۷ با مالکیت بخش خصوصی به کار خود ادامه می‌دهد.

بنیانگذاران کارخانه تولید بیسکویت مادر

رضا تهرانچی کارآفرین قدیمی ایران و برنده نشان امیرالضرب بنیان‌گذار کارخانه ویتانا بود. از او به عنوان خالق بیسکویت مادر نام برده می‌شود. رضا تهرانچی در فروردین ۱۴۰۱ درگذشت.

عکس سازنده بیسکویت مادر

 

پیج اینستاگرام ترین ها در مورد ساخت و تولید بیسکویت مادر نوشته است:

سال ۱۳۲۰ همزمان با بزرگترین قحطی ایران کودکان از فقر غذایی جون خودشون رو براحتی و بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه از دست میدادن.

اما در همان دهه دکتر رضا تهرانچی با یک فرمول آمریکایی شروع به تولید نوعی بیسکویت کرد که با شیره و جوانه گندم درست میشد

دکتر تهرانچی بیسکویت ها رو در تمام قنادی های امیریه و بهارستان پخش کرد تا تمام بچه ها از اون استفاده کنن ...

وقتی دیدن بیسکویتها در سلامت کودکان تاثیر داره کارخانه ویتانا را تاسیس کردن و دولت نشان امین الضرب رو به ایشون اهدا کرد

به دستور دکتر تهران چی ویتانا نخستین کارخانه ایرانی بود که نشان استاندارد و تاریخ تولید و انقضا رو روی محصول درج میکرد

رضا تهرانچی بعد از انقلاب از ایران رفت اما سالها بعد به وطن بازگشت و در سال ۱۴۰۱ در ۹۸ سالگی در گذشت...

خالق بیسکویت مادر

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر