شناسه خبر: ۹۹۹۴
لینک کوتاه کپی شد

یکی از این 2 استان پایتخت جدید ایران می‌ شود!

پس از سال‌ها بار دیگر بحث انتقال پایتخت کشور از تهران به شهری دیگر جدی شده و رئیس جمهور محل مد نظر خود برای جایگزینی پایتخت را معرفی کرده است.

تغییر پایتخت ایران

پر بازدید

ترینی‌ها :

موضوع انتقال پایتخت از شهر تهران برای نخستین بار در سال ۱۳۶۴ مطرح شد که پس از چند سال بحث و گفت‌وگو سرانجام به نتیجه نرسید. پس از آن در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ بار دیگر موضوع انتقال پایتخت پیگیری شد.​

کدام شهر پایتخت ایران می‌شود؟

در دهه اخیر از شهرهای مختلفی به‌عنوان گزینه‌های احتمالی انتقال پایتخت نام برده شده است اما به تازگی رئیس دولت توجه را به سمت چند شهر جلب کرده و به نظر می‌رسد گزینه‌های پیشین دیگر مد نظر نیستند.

همانطور که اشاره شد، مسعود پزشکیان پیشنهاد انتقال پایتخت به یک شهر ساحلی را مطرح کرده است. در شمال و جنوب ایران استان‌های گلستان، گیلان، مازندران، سیستان‌ و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان به دریا راه دارند و شهرهای مهم در این استان‌ها می‌توانند گزینه جایگزینی پایتخت باشند.

اما برای پیدا کردن آدرس دقیق‌تر از گزینه مد نظر پزشکیان برای انتقال پایتخت باید به سخنرانی پزشکیان در تابستان امسال بازگشت. پزشکیان ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ پس از بازدید از نمایشگاه فعالیت‌های زیربنایی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) گفت: اگر می‌خواهیم در منطقه اول باشیم، نمی‌توانیم از رقبای خود عقب بمانیم بنابراین چاره‌ای نداریم جز اینکه مرکزیت اقتصادی و سیاسی کشور را به جنوب و نزدیک دریا منتقل کنیم.

بنابراین ۳ استان گیلان، مازندران و گلستان که در شمال کشور قرار دارند از گزینه‌های مد نظر خارج و شهرهای مهم ۴ استان جنوبی کشور در فهرست باقی می‌مانند.

در این میان گمانه‌زنی‌ها در خصوص انتقال پایتخت به شهری در استان هرمزگان و به طور خاص شهر بندرعباس بیشتر است؛ شهری که نبض تجارت ایران در سواحل خلیج‌ فارس را در دست دارد و به نقطه‌ای مهم و استراتژیک برای اقتصاد کشور تبدیل شده است.

البته این ظرفیت در سایر شهرهای جنوبی کشور نیز وجود دارد و حتی برخی از صاحبنظران شهر شیراز را به‌عنوان یک شهر مهم در نزدیکی شهرهای جنوبی کشور پیشنهاد کرده‌اند. با این حال همچنان مشخص نیست که در دولت و مجلس چقدر نسبت به انتقال پایتخت از تهران اراده وجود دارد و مشخص نیست آیا واقعاً در شرایط فعلی اجرای چنین طرحی امکان‌پذیر و به نفع منافع کلی کشور است یا خیر.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر