شناسه خبر: ۹۱۷
لینک کوتاه کپی شد

نمک | مضرات نمک

سم سفید خوراکی که در غذا میریزید عامل مرگ شما میشود!

نمک این سم سفید خوراکی که هرروزه در غذاهایمان استفاده می کنیم برای بدن پر از ضرر و زیان است و صدمات جبران ناپذیری را به بدن میزند.

نمک

پر بازدید

ترینی‌ها :

به نمک سم سفید خوراکی گفته می شود. علت این لقب چیست؟ نمک از مواد غذایی هست که برای بدن ضرر و زیان زیادی دارد و همیشه باید در خوردن نمک مراعات کنید. اینکه خوردن نمک تماماً ضرر باشد هم درست نیست این ماده خوراکی فواید هم دارد، خوردن نمک پیش از غذا تحریک‌کننده غده‌های هاضمه است، بر اثر تحریک آن‌ها، انسان میل به غذا خوردن پیدا می‌کند بنابراین، نمک سبب زیاد شدن اشتها می‌شود.

 

ضرر و زیان های نمک در غذا

چاقی

شاید عجیب باشد، اما نمک به طور غیر مستقیم در افزایش وزن مؤثر است. نمک، می‌تواند بیشتر شما را تشنه نگه دارد. اگر مصرف مایعات هم، از نوع نوشیدنی‌های شیرین باشد که به احتمال زیاد هم هست، آن‌وقت خیلی سریع خودتان را درگیر با اضافه وزن می‌بینید.

اختلالات کلیوی

حتماً می‌دانید که سنگ کلیه بیماری دردناکی است که این روز‌ها به طور تصاعدی در حال گسترش است؛ و تنها عامل آن‌هم نمک است. این بیماری وقتی با فشارخون بالا که آن‌هم به خاطر نمک پیش می‌آید همراه شود رخ می‌دهد. این دو عامل باعث خواهد شد تا کلسیم اضافه از طریق ادرار دفع نشود. افزایش کلسیم باعث به وجود آمدن سنگ کلیه خواهد شد. علاوه بر این، فشارخون هم باعث خواهد شد فشار بیشتری بر کلیه وارد شود.

ایجاد نفخ

دلیل اصلی نفخ نگه‌داری آب در بدن است. مصرف زیاد نمک می‌تواند شرایطی را فراهم کند که بدن تا ۵۰ اونس آب در خود نگه دارد. با کاهش مصرف نمک، بلافاصله نفخ معده هم برطرف می‌شود. مگر اینکه این نفخ از مشکلات دیگر معده باشد.

پوکی استخوان

بین مردان و زنان به دلیل اختلاف هورمونی و شرایط فیزیکی طبیعی است که زنان بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند. برنامه غذایی پر نمک، باعث کاهش کلسیم می‌شود. مصرف زیاد نمک، رابطه مستقیم با دریافت زیاد سدیم دارد و سدیم زیاد هم باعث ضعف استخوان‌بندی می‌شود. زمانی هم که بدن کمبود کلسیم پیدا کند، روده‌ها از استخوان کلسیم جذب می‌کنند. پس یکی دیگر از دلایل پوکی استخوان مصرف زیاد نمک است.

تنگی نفس

نمک به طور مستقیم نقشی در آسم و تنگی نفس دارد، ولی عامل بالقوه‌ای برای افزایش علامت‌های آسم است. بیماران آسمی اگر مصرف نمک را کاهش دهند، تغییرات فراوان‌ای در بدنشان می‌بینند. بزرگ‌سالان نباید بیشتر از ۶ گرم نمک در روز مصرف کنند و کودکان هم خیلی کمتر از این مقدار.

کودکان زیر یک سال بیش از ۱ گرم نمک در روز احتیاج ندارند. این مقداری است که از شیر مادر یا شیر خشک تأمین خواهد شد؛ بنابراین نیازی نیست به غذای کودک زیر یک سال نمک اضافه کنید.مصرف متعادل نمک کمک خواهد کرد تا احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها کاهش یابد. در نظر بگیرید نمک تنها طعم‌دهنده غذا است و نباید با مصرف بیش از حد آن برای خودتان بیماری ایجاد کنید.

حرف آخر : در مصرف هر ماده غذایی افراط نکنید زیرا ماده ای مثل نمک در نهایت باعث صدمات شدید و جبران ناپذیری می شود و ممکن است خدای نکرده راه برگشتی برایتان نباشد.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر