شناسه خبر: ۸۴۱
لینک کوتاه کپی شد

درمان سوختگی در خانه | روش های درمان سوختگی پوست

برای درمان سوختگی پوست با روغن از این روش های خونگی استفاده کن

برای درمان سوختگی پوست در ابتدا باید بدانید که سوختگی پوست شما در چه مرحله ای قرار دارد و چه درمانی برای این درجه از سوختگی مناسب است.

درمان سوختگی

پر بازدید

ترینی‌ها :

خیلی وقت ها پیش می آید که دستمان در خانه با روغن بسوزد و ندانیم چیکار کنیم. درمان سوختگی پوست با روغن در خانه هم امکان پذیر است فقط باید بدانید که درمان سوختگی برای روغن چه چیزهاییست . اما در ابتدا برای درمان سوختگی پوست با روغن باید بدانید سوختگی های شما در چه درجه ای هستند.

درمان سوختگی پوست با روغن در خانه

درمان صحیح سوختگی با روغن

برای اینکه بتوانید به درمان خانگی سوختگی با روغن بپردازید، لازم است که ابتدا بدانید سوختگی شما چه درجه‌ای دارد و شدت ان در چه اندازه است. وقتی که نوع سوختگی را شناسایی کردید، درمان آ برای شما راحت‌تر می‌شود. قبل از اینکه به درمان فکر کنید باید بدانید، سه نوع سوختگی با روغن وجود دارد که درمان این عارضه بستگی به سطح سوختگی آن دارد:

سوختگی درجه یک با روغن

در این نوع سوختگی، فقط لایه بیرونی پوست فرد درگیر می‌شود، رنگ پوست در بیشتر مواقع قرمز می‌شود و تورم و درد بسیار کمی دارد. این نوع عارضه، معمولا با انواع پماد ضد سوختگی قابل درمان است و نیازی به مراجعه به پزشک ندارد.

سوختگی درجه دو با روغن

این نوع سوختگی به نسبت نوع ال، بر لایه عمیق‌تری از پوست تاثیر می‌گذارد، رنگ پوست سفید و براق می‌شود و باعث ایجاد تاول و قرمزی بر روی پوست بدن می‌شود.

زمانی که فرد دچار سوختگی درجه یک و دو می‌شود، معمولا با داروهای خانگی و استفاده از ماسک‌های گیاهی، پمادهای سوختگی و مواردی از این قبیل به راحتی قابل درمان است.

سوختگی درجه سه با روغن

در سوختگی درجه سوم، اکثر لایه‌های پوستی دچار آسیب می‌شود، درد شدیدی متوجه فرد می‌شود و در بعضی موارد سوختگی تا مرز استخوان نیز پیش می‌رود که حتما به مراقبت پزشک نیاز است.

درمان سوحتگی

درمان سوختگی درجه یک و دو با روغن

محل سوختگی را سرد و خنک نگه دارید

زمانی که پوست دچار سوختگی می‌شود، ابتدا محل آسیب دیده را به وسیله کمپرس یخ و یا آب خنک، سرد و مرطوب نگه دارید و یا در زسر آب خنک فرو ببرید و به مدت ده دقیقه و یا بیشتر این کار را تکرار کنید تا به درد آن کاهش یابد.

استفاده از آلوئه ورا

برای درمان سوختگی با آلوئه ورا،باید یک برگ آلوئه ورای تازه را ببرید و روی پوست اعمال کنید. که خواص مرطوب کنندگی دارد و بافت های آسیب دیده مشکلات پوستی را درمان می کند. کرم و ژل آلوئه ورا هم وجود دارد. اما هیچ چیز مانند گیاه طبیعی آلوئه ورا بازدهی ندارد.

شیر پرچرب به همراه روغن

یکی دیگر از مواد غذایی که می تواند به ما برای درمان سوختگی کمک کند، شیر پرچرب است. چربی موجود در شیر پرچرب و همچنین پروتئین های تشکیل دهنده آن می تواند برای تسکین سوزش و درد سوختگی بسیار مفید باشد. برای تسکین و درمان سوختگی کافی است ناحیه ای که سوخته است را به مدت ۱۵ دقیقه در شیر قرار دهید. می توانید برای افزایش خاصیت درمانی شیر به آن کمی روغن خوراکی حاوی ویتامین E اضافه کنید.

استفاده از باند استریل و نچسب

استفاده از باند استریل برای تمیز نگه داشتن محل سوختگی می‌تواند به درمان و تسکین آن کمک کند. در صورتی که پوست دچار تاول شده باشد، مواظب باشید که به وسیله باند، پاشیده نشود.

درمان سوختگی

استفاده از پماد موضعی و یا داروهای گیاهی

از داروهای گیاهی، پماد و یا هر دارویی که برای تسکین مصرف می‌شود، استفاده کنید اما مواظب باشید استفاده از پمادها و داروها باعث عفونت زخم نشود.

مصرف مسکن و آنتی بیوتیک

از مسکن‌هایی که نیازی به نسخه و تجویز پزشک ندارند استفاده کنید.

جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید

تابش مستقیم نور خورشید می‌تواند باعث قرمزی و سوزش سوختگی شود و در نتیجه لکه تیره‌ای بر روی پوست به جای گذارد. بنابراین از ناحیه سوخته در مقابل نور خورشید محافظت کامل به عمل آورید.

استفاده از پماد برای سوختگی با روغن

استفاده از پماد زینک اکساید برای سوختگی با روغن از دیرباز مورد توجه قرار گرفته است و معمولا تاثیر خوبی نیز بر روند بهبود این عارضه داشته است. پماد آلفا برای سوختگی با روغن نیز مناسب بوده و باعث رطوبت رسانی به عارضه جای سوختگی می‌شود و به این ترتیب به درمان آن کمک می‌شود. همچنین استفاده از پماد کالاندولا برای سوختگی با روغن نیز تاثیرگذار است و به درمان و بهبود زخم کمک می‌کند.

درمان سوختگی با روغن زیتون

روغن زیتون سرشار از ویتامین است E است که برای درمان سوختگی و ترمیم و التیام آن، بسیار موثر است. این روغن، همچنین حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که باعث ضد عفونی جای زخم و اسکار سوختگی می‌شود بنابراین می‌توانید از ترکیب آن با محصولاتی مثل آلوئه‌ورا، عسل، زردچوبه، آب لیمو و … ترکیب کنید و بر روی زخم بمالید. به این ترتیب به بهبود زخم سوختگی کمک می‌کنید.

درمان سوختگی با روغن کنجد

روغن کنجد نیز سرشار از ویتامین F بوده و از سلول‌های پوستی محافطت می‌کند و در تشکیل لایه‌های جدید پوستی و جلوگیری از خشک شدن پوست بسیار موثر است. ویتامین E موجود در این روغن نیز از ایجاد رسوب‌های کلسترول در عروق خونی جلوگیری می‌کند که در کنار آنزیم‌های اتصال کلاژن و الاستین که در ترکیب روغن وجود دارد، باعث ترمیم و تشکیل بافت‌های جدید بر روی پوست می‌شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر