شوره سر | علت ایجاد شوره سر | روش های درمان شوره سر
راه های خلاص شدن از شوره سر | علت شوره سر و راه درمان آن چیه؟
اگر از شوره سر رنج میبرید این مطلب مخصوص شماست. در اینجا با علت ایجاد شوره سر و روش درمان آن آشنا می شوید.
پر بازدید
همه ی ما در طول عمرمان حداقل یکبار دچار شوره سر شده ایم و هیچوقت متوجه علت آن نشده ایم زیرا ناگهانی و به نظر ما بی هیچ دلیلی ما را درگیر حواشی خودش میکرد. شوره سر باعث پایین آمدن اعتماد به نفس میشود زیرا همش نگران این هستیم که مبادا روی شانه ها و لباسمان و همچنین لابلای موهایمان شوره سر دیده شود. بنابراین اگر شما هم با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنید با این مطلب همراه شوید.
علل شوره سر
عدم تعادل هورمونها ممکن است به شوره سر منجر شود. استرس، کمخوابی، ضعف سیستم ایمنی بدن و وراثت را نیز میتوان از دیگر دلایل شوره سر دانست. در این بین، گزارشهای معتبر پزشکی از تاثیر آلرژی بر شوره سر حکایت دارند. بر اساس این گزارشها، حساسیت به شکلات، محصولات لبنی، صدف و آجیل را میتوان از مواردی دانست که به شوره سر در افراد مبتلا به اینگونه آلرژی منتهی میشود. گفته میشود که مصرف بیش از اندازه شکر، نشاسته و چربی نیز ممکن است به بروز شوره کمک کند.
از طرف دیگر، عوامل بیرونی نظیر زیادهروی در مصرف محصولات حالت دهنده مو، رنگموها، اتوی مو، بیگودی و سشوار نیز در بروز شوره سر موثر هستند.
شستشوی سر با شامپو در بازههای زمانی نامرتب یکی دیگر از دلایل شوره سر بهحساب میآید.
انواع شوره سر
شوره خشک: افراد دارای موهای خشک بیشتر در معرض این نوع شوره هستند. پوسته های سفید رنگی که به دلیل سایز بزرگی که دارند، تشخیص آنها کار بسیار راحتی بوده و حتی میتوان آنها را از روی پوست سر و مو جدا کرد. این نوع شوره در فصول سرد و خشک سال مانند پاییز و زمستان پدیدار میشود. هم چنین شستن مداوم موها با آب داغ نیز میتواند یکی از علل تحریک و بروز این نوع شوره باشد. معمولا پس از بروز آنها سطح پوست با خارش فراوانی همراه است که البته خاراندن زیاد از حد و خشن پوست باعث تشدید و تکثیر آنها میشود.
شوره چرب: ترشح بیش از اندازه چربی توسط غدد زیر پوست سر میتواند عامل به وجودن آمدن این نوع از شوره باشد. شوره چرب معمولا بزرگتر از شوره خشک است و حالت چرب تر، روغنی تر و رنگ زرد تری نسبت به آن دارد. ذرات تقریبا چسبیده به سر هستند که جدا کردن آنها سخت بوده و گاهی موجب زخم شدن پوست سر میشود. اغلب خارش زیادی را در پی دارند و بعضا موجب ریزش مو نیز میشوند.
درمان شوره سر
برای جلوگیری از شوره سر، باید پس از شستشو، مو و پوست سر را کاملا خشک کرد.
عوامل محیطی دیگری نظیر هوای سرد، خشکی هوای منزل در اثر بخاری و سایر تجهیزات گرمکننده و پوشیدن کلاه تنگ نیز از مواردی است که به بروز شوره سر منجر میشود. با این حساب، افرادی که سر آنها شوره دارد، در ماههای سرد و زمستان، شاهد شوره بیشتر سر هستند.
جالب است بدانید بر روی سطح پوست سر، قارچهای میکروسکپی بیضرری وجود دارند و بعضی از متخصصین پوست، حساسیت به این قارچها را دلیل شوره سر میدانند. همانگونه که اشاره شد، این قارچها با مسالمت کامل در پوست سر به زندگی خود ادامه میدهند بدون این که برای پوست سر ضرری داشته باشند. اما داستان برای افرادی که به این قارچها حساسیت دارند متفاوت است. این قارچها باعث از بین رفتن زودهنگام سلولهای پوست سر میشوند و در نتیجه شوره سر را موجب میشوند.
1. شامپوهای ضد شوره
خوشبختانه شوره سر، عارضه پوستی حادی نیست و افراد زیادی به راحتی این عارضه را در منزل درمان میکنند. برای درمان شوره سر اولین گزینه، استفاده از شامپوهای ضد شوره است. شامپوهای ضد شوره، بسته به میزان ماده موثر موجود در ترکیبات آنها دستهبندی میشوند.
شامپوهای ضد شورهای که در ترکیبات آنها مواد ضد باکتری و ضد قارچ نظیر زینک پیریتیون استفاده شده برای کاهش قارچهای موجود در پوست سر هستند و در نتیجه برای درمان شوره سر مناسبند. جالب است بدانید شامپوهایی نیز در بازار برای درمان شوره سر وجود دارند که در ترکیبات آنها از قطران ذغال سنگ استفاده شده است. مواد موجود در این شامپوها به کاهش فرآیند ریختن سلولهای پوست سر کمک میکنند. شامپوهایی نیز با ترکیبات مختلف برای درمان شوره سر در بازار به فروش میرسند، این شامپوها به کاهش از بین رفتن سلولهای پوست سر کمک میکنند، اما از طرف دیگر باعث خشکی پوست سر میشوند. متاسفانه هیچکدام از این شامپوها تاثیر درمانی دائمی ندارند و در نتیجه پس از چند روز شتسشوی سر با شامپوهای ضد شوره، شاهد ایجاد دوباره شوره سر خواهیم بود.
2. استفاده از دارو
اینجاست که متخصصین پوست و مو وارد عمل میشوند و برای افرادی که سر آنها شوره زیادی دارد، لوسیون یا پمادهای مخصوصی را تجویز میکنند.
سلنیم و زینک پیریتیون، را میتوان از ترکیباتی دانست که در تجویز پزشکان متخصص پوست و مو برای درمان شوره سر یافت میشود. البته مصرف قرصهای ضد قارچ نیز به کاهش شوره سر منجر میشود.
روشهایی هم با استفاده از ایمنیدرمانی که شاخهای جدید در علم پزشکی است برای از بین بردن شوره سر وجود دارد، از طریق این روش، واکنش پوستی که ملتهب شده است، کاهش پیدا میکند.
3. تغذیه مناسب
بعضی از متخصصین نیز بر این باور هستند که تغذیه نیز تاثیر زیادی در برطرف کردن شوره سر دارد. مصرف کم مواد غذایی دارای کربوهیدرات و اسید چرب، ممکن است شوره سر را تشدید کند. علاج این کار نیز بسیار ساده است و پیشنهاد میکنیم ویتامین B را به سبد غذایی منزل اضافه کنید. جالب است بدانید سیر و روغن آویشن را به عنوان دشمن شوره سر میشناسند. جالبتر اینکه بعضی افراد نیز ادعا میکنند مالیدن پیاز بر روی پوست مبتلا به شوره سر نیز در کاهش خارش و شوره سر تاثیر دارد. اگر خاطر شما باشد در ابتدا گفتیم که استرس نقش کلیدی را در شوره سر ایفا میکند با این حساب افراد، پس از اینکه در شرایط سخت و دشوار قرار میگیرند، بهتر است میوه و سبزی بیشتری میل کنند و به اندازه کافی آب بنوشند تا شاهد شوره سر نباشند.
4. استفاده از روغن درخت چای
یکی از مطالعات انجام شده نشان می دهد شامپوهایی که ۵ درصد روغن درخت چای دارند می توانند شدت شوره سر را به طور قابل توجهی کاهش دهند. شما می توانید چند قطره روغن درخت چای را به شامپوی خود اضافه کنید.
5. استفاده از سرکه سیب
سرکه سیب نیز یکی از درمان های موجود برای شوره سر محسوب می شود. این سرکه اسید است و می تواند PH پوست سر را تغییر دهد. همین امر موجب می شود رشد مخمرها سخت تر شود.
یک چهارم پیمانه سکره سیب را با یک چهارم پیمانه آب در بطری ترکیب کنید و بر روی پوست سر اسپری نمایید. سر خود را با حوله بپوشانید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه الی ۱ ساعت در همین حالت بماند. سپس موهای خود را طبق معمول بشویید. اینکار را هفته ای دوبار تکرار کنید
6. مشاوره با پزشک متخصص
ذکر این نکته نیز لازم که است شوره سر ممکن است به دلیل عدم تعادل هورمونها یا آلرژیهای شدید باشد و در نتیجه اگر درمانهای بالا برای شوره سر موثر نیافتاد، پیشنهاد میکنیم مشکل خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید. چرا که ممکن است شوره سر شما ناشی از بیماریهای دیگری باشد.
همانگونه که اشاره شد، شوره سر عارضه پوستی رایجی است که در بسیاری از موارد قابل درمان است، به این ترتیب اگر شما هم تجربهای در درمان شوره سر دارید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر