سفره حضرت رقیه | سفره حضرت رقیه برای حاجت | خوراکی های سفره حضرت رقیه
آداب سفره حضرت رقیه و حاجت روایی | در سفره حضرت رقیه چه چیزهایی بزاریم؟
در این مطلب شما را با نحوه برگزاری سفره حضرت رقیه در منزل و یا اماکن متبرکه و نحوه توسل برای حاجت روایی آشنا می کنیم.
پر بازدید
در بین سفره های نذری، سفره حضرت رقیه برای حاجت روایی جایگاه ویژه ای دارد.حضرت رقیه (س) دختر کوچک امام حسین (ع) بودند که براساس روایات در حادثه کربلا تنها 3 سال داشتند. ایشان نیز مانند سایر ائمه اطهار و خاندان آنها به عنوان واسطه ای برای درخواست حاجت از خداوند شناخته می شوند و خیلی از افراد برای برآورده شدن خواسته های خود، ایشان ر واسطه قرار می دهند. سفره حضرت رقیه برای حاجتهای مختلفی چون ازدواج، بچه دار شدن، شفای مریض، ادای قرض، خرید خانه و سایر خواسته ها بسیار مجرب است.
سفره حضرت رقیه چه چیزهایی دارد؟
در مورد اینکه سفره حضرت رقیه چه چیزهایی دارد، نان و پنیر سبزی و خرما اصلی ترین موادی هستند که برای سفره حضرت رقیه استفاده می شود اما قرار دادن آجیل، نبات، نقل، کشمش ،نخودچی توت خشک و گردو نیز در سفره حضرت رقیه رایج است.
آداب سفره حضرت رقیه
سفره حضرت رقیه برای حاجت را می توانید در منزل خودتان و یا مساجد و مکانهای مذهبی برگزار کنید. معمولا سفره حضرت رقیه ساده است. نیاز به تجملاتی که امروزه شاهد آن هستیم ندارد، اما از مهمترین آداب سفره حضرت رقیه (س) پاک و پاکیزه بودن محل برگزاری سفره و همچنین پاک و طاهر بودن خوراکی و موادی است که برای سفره حضرت رقیه استفاده می شود.
آداب سفره حضرت رقیه در فرهنگ های مختلف کشور ما تقریبا یکسان است اما یکی متداول ترین آداب سفره حضرت رقیه به این صورت است.
- یک عقیده ای که در مورد سفره حضرت رقیه وجود دارد این است که روضه خوان این سفره را از سادات انتخاب می کنند.
- ابتدا برای برگزاری سفره حضرت رقیه (س) نیت کنید و حاجت خود را بیان کنید.
- شب جمعه هنگام غروب آفتاب ۱ عدد نان بهمراه ۵ عدد خرما، ۲ عدد شمع و مقداری کاه را با وضو روی سفره ای سفید بچینید. (هسته های خرما را جدا کرده و داخل آب روان بیاندازید.)
- نان را به هشت قسمت تقسیم کنید و روی هر قسمت، مقداری خرما قرار دهید.
- کاه را داخل بشقاب بگذارید و ۲ رکعت نماز حاجت به جا بیاورید.
- بعد از خواندن نماز حاجت، روضه خوان در کنار سفره حاضر شود و روضه خوانی را شروع کند. سایر حاضرین نیز دور سفره بنشینند.
- روضه خوان روضه را شروع می کند. در این زمان حاجت مندان حضرت رقیه (س) را به جد بزرگوارشان قسم می دهند و حاجت خود را طلب می کنند که ان شاالله برآورده خواهد شد.
- بعد از پایان روضه، فرد بانی نان و خرما را بین افراد حاضر در دور سفره پخش کند و همگی حاجت خود را با حضرت رقیه (س) در میان گذارند.
- برای بار دوم نیز همین مراحل را جمعه هفته بعد تکرار کنید و سفره را برگزار کنید.
- سفره سوم را بعد از روا شدن حاجت برگزار کنید و برای سومین سفره، تعداد نان به ۳ عدد، تعداد شمع به ۶ عدد و تعداد خرما به ۱۵ عدد تغییر می کند.
- معمولا هسته خرماهایی که در سفره حضرت رقیه استفاده می شود را دور نمی اندازند و گفته می شوند بهتر است آنها را در آب روان بیاندازید.
- برخی برای تزئین سفره حضرت رقیه (س) از خار و سنگ نیز استفاده می کنند.
- علاوه بر انداختن سفره حضرت رقیه برای حاجت روایی، می توانید به نیت ایشان خوراکی یا مبلغی را تهیه کرده و بین نیازمندان پخش کنید.
سفره حضرت رقیه را چه روزی باید پهن کرد؟
سفره حضرت رقیه را می توانید در تمامی روزهای سال بیندازید؛ اما برخی از افراد روز شهادت حضرت رقیه که مصادف است با پنجم ماه صفر را برای اجرای این مراسم انتخاب می کنند.
بهتر است سفره حضرت رقیه را در سه نوبت و هر نوبت در یک شب جمعه هنگام غروب آفتاب نذر کنید .شب دوشنبه نیز روز مناسبی برای انداختن سفره حضرت رقیه می باشد.
برای انداختن سفره حضرت رقیه خوراکیها را روی سفره قرار دهید و روی خوراکیها را با پارچه سبز یا مشکی بپوشانید. در کنار سفره دو عدد شمع روشن کنید.
مهمان های حاضر در سفره حضرت رقیه دور تا دور سفره می نشینند و روضه خوان روضه را شروع می کند. در این زمان حاجت مندان حضرت رقیه (س) را به جد بزرگوارشان قسم می دهند و حاجت خود را طلب می کنند که ان شاءالله برآورده خواهد شد.
آداب دیگر انداختن سفره حضرت رقیه
یک عقیده ای که در مورد سفره حضرت رقیه وجود دارد این است که روضه خوان این سفره را از سادات انتخاب می کنند. معمولا هسته خرماهایی که در سفره حضرت رقیه استفاده می شود را دور نمی اندازند و گفته می شوند بهتر است آنها را در آب روان بیاندازید. برخی برای تزئین سفره حضرت رقیه (س) از خار و سنگ نیز استفاده می کنند.
ارسال نظر