شناسه خبر: ۷۵۰
لینک کوتاه کپی شد

رفع شوری غذا | گرفتن شوری غذا

غذات شور شده و نمیدونی چیکار کنی؟ | ترفندهای از بین بردن شوری غذا

خیلی پیش میاد که با مشکل شوری غذا مواجه بشیم، در اینجا چند ترفند کاربردی رو برایتان نوشتیم.

شوری غذا

پر بازدید

ترینی‌ها :

شوری غذا مسئله ای است که برای همه ی ما و حتی آشپزان با تجربه هم پیش آمده است. اما نگران نباشید زیرا ما در این مطلب ترفند هایی را برای شما لیست کرده ایم که به شما در رفع شوری غذا کمک میکند. اگر شما هم امروز با مشکل شوری غذا روبرو شده اید ترفندهای این مطلب را بکار بگیرید.

روش های از بین بردن شوری غذا

در پخت بعضی غذاها مانند کباب، کوکو یا برنج نمک از ابتدا ریخته می‌شود و در صورت شوری باید به دنبال راهکاری مناسب برای رفع آن بود؛ اما در بعضی غذاهای آبکی به خصوص خورش‌ها که با تبخیر آب آن‌ها، طعم و مزه نیز به مرور تغییر می‌کند، می‌توان نمک و ادویه‌های دیگر را به صورت تدریجی و آرام‌آرام به غذا اضافه کرد. این تکنیک از شور شدن غذا جلوگیری می‌کند و با انجام آن دیگر نیازی به ترفندهای رفع شوری نخواهید داشت.

شور شدن غذا

  • اضافه کردن شکر یا مواد اسیدی

اضافه کردن اینگونه مواد باعث مخفی شدن مزه شوری غذا می شود. مواد اسیدی مانند : عصاره مرکبات ، سرکه ، گوجه فرنگی و ترشی که میتوانید نسبت به طعم غذا از آنها استفاده کنید . اضافه کردن شکر یا عسل نیز بسیار سودمند خواهد بود . اگر بتوانید از هر دوی آنها یعنی مواد اسیدی و شکر استفاده کنید تاثیر بسیار عالی خواهد داشت . ۱ قاشق سوپ خوری شکر را با سرکه سیب مخلوط کنید و به غذا اضافه کنید . این کار را تا درست شدن شوری غذا تکرار نمایید .

  • اضافه کردن سیب زمینی

ابتدا اقدام به پوست گرفتن یک سیب زمینی بکنید و آن را به دو قسمت تقسیم کرده و در داخل غذای در حال جوش بیندازید. با این کار نمک اضافی غذا توسط سیب زمینی جذب شده و پس از پخت غذا به راحتی می توانید سیب زمینی را از داخل آن خارج کنید چنانچه طعم سیب زمینی در غذا را دوست ندارید می توانید از تکه نان خشک نیز استفاده کنید.

رفع شوری غذا

  • استفاده از ترشیجات

یکی دیگر از ترفندهای موثر و کاربردی برای رفع شوری غذاهایی مانند قورمه سبزی، استفاده از ترشیجات است. افزودن مقداری سرکه، آبلیمو یا آبغوره به غذا تا حد زیادی شوری را کاهش می‌دهد. البته مقادیر زیاد این مواد طعم خورشت را تلخ می‌کنند، بنابراین استفاده از آن‌ها را باید با دقت زیادی انجام داد.

  • اضافه کردن آب

 اگر غذا یا خورشت های آبکی درست کرده اید مقداری آب به آن اضافه نمایید . در صورتیکه میتوانید قبل از اضافه کردن آب مقداری از آب شور داخل غذا را خالی کنید سپس مقداری آب به آن اضافه کنید .

  • بالا بردن دمای غذا

دما بر روی طعم غذا تاثیر زیادی دارد . غذای سرد مزه شوری را بیشتر نمایان میکند بنابراین غذای شور را با دمای بالاتری غذا را بکشید تا شوری آن زیاد معلوم نشود.

جلوگیری از شوری غذا

  • استفاده از گلوله‌های خمیری

درست کردن چند گلوله خمیری با آرد گندم و آب و اضافه کردن آن به خورش ها و غذاهای آبکی یکی دیگر از تکنیک‌هایی است که زمان شور شدن این غذا می‌توان از آن استفاده کرد. البته گلوله‌های خمیری نیز باید پس از نیم ساعت از غذا خارج شوند، در غیر این صورت شوری را به غذا پس می‌دهند.

  • انداختن نبات در خورش

انداختن یک تکه نبات زعفرانی در خورش ها هم شوری را خنثی کرده و طعم غذا را مناسب می‌سازد. البته هشدار استفاده از شکر زیاد در این مورد هم وجود دارد و اندازه نبات نباید به میزانی باشد که طعم نامطلوبی برای خورش ایجاد کند.

شور شدن غذاها

چطور از شور شدن غذا جلوگیری کنم؟

  • اضافه کردن پله ای نمک

سعی کنید در چند مرحله نمک را به غذا اضافه کنید . راحت ترین راه چک کردن نمک غذا در وسط پخت و ۵ دقیقه قبل از کشیدن غذا میباشد .

  • استفاده از نمک دانه درشت

نمک های معمولی به دلیل کوچک بودن بلور آنها با یک تکان کوچک امکان ریختن مقدار زیادی نمک در غذا میباشند . اگر از نمک دانه درشت استفاده کنید به راحتی از شور شدن غذا جلوگیری میکنید زیرا مقدار بسیار زیادی نمک باید بریزید تا غذا شور شود .

  • حواستان به بخار شدن آب باشد

خورشت ها و غذاهای آبکی مانند سوپ و آش مقدار زیادی از آب اولیه در آنها باید تبخیر شود بنابراین بهتر است که در مراحل آخر پخت نمک را به آنها اضافه کنید .

آیا این خبر مفید بود؟

  • یاسمین منصوری ارسالی در

    من الان متوجه خیلی از موارد برای رفع شوری غذا شدم 😁 چراکه فقط سیب زمینی رو می دونستم.
    عالی بوده ممنون

ارسال نظر