جشن امردادگان
چرا در ایران باستان روز 7 مرداد را جشن می گرفتند؟ | معرفی جشن مردادگان
در زمان باستان ایرانیان به علت های مختلفی جشن می گرفتند. جشن امردادگان جشنی بود که در هفتمین روز ماه مرداد انجام می شد.
پر بازدید
- لیگ نخبگان آسیا چیست؟ | جدول لیگ نخبگان آسیا + برنامه کامل بازی ها
- + داستان مسابقه «بازمانده» چیست؟ | اولین شرکت کنندگان رئالیتی شوی «بازمانده» + تیزر
- + روزهای قمر در عقرب 1403 | در آذر ماه چه روزهایی قمر در عقربه؟
- + چجوری تو کودک شو شرکت کنیم؟ | شرایط ثبت نام در برنامه کودک شو
- + چجوری در برنامه «بگو بخند» شبکه نسیم شرکت کنیم؟ + زمان پخش فصل سوم
هر کدام از جشن های ایران باستان با نیت خاصی انجام می شد. هفتم هر ماه را امرداد می گفتند و در هفتم ماه مرداد به خاطر هم نام شدن روز و ماه جشن برگزار می کردند. هدف اصلی از جشن گرفتن این روز تشکر از اهورمزدا خدای ایرانیان باستان بوده است.
علت جشن گرفتن امرداد
با وجود اینکه مردادماه فصل میوههای رنگارنگ و آبدار تابستانی بوده است و همچنین در این ماه رودخانهها به دلیل آب شدن یخ کوهها پر آب میشدند باز هم مردم ترس از خشکسالی و قحطی را داشتهاند. آنها بر این باور بودند که با شکرگزاری از خداوند بزرگ میتوانند از قحطی و خشکسالی نجات پیدا کنند. این جشن هنوز در میان زرتشتیان به مناسبت نگهداری از گیاهان با سرود و دعا و نیایش و به درگاه خداوند برگزار میشود.
برخی افراد بر این باور استوار هستند که ریشه جشنهای دوازدهگانه، زرتشتی بوده است؛ اما عدهای نیز بر این باور هستند که نمیتوان ریشه جشن مردادگان را جشنی زرتشتی دانست؛ زیرا این جشن به باورهای اسطورهای مردمان فلات ایران و بهپیش از زرتشت میرسد و باید آن را یک جشن ایرانی دانست.
ماه اَمرداد و جشن اَمردادگان امروزه به نام مردادگان، در بین مردم رایج است. مرداد به معنی نیستی و مرگ است اما وقتیکه حرف الف در اول آن قرار میگیرد آن را نفی میکند و به بی مرگی و جاودانگی، تغییر معنی میدهد.
نماد جشن امرداد
نماد جشن امرداد گل زنبق است.
ارسال نظر