خواص کاکائو | تاثیرات کاکائو بر بدن | فواید کاکائو
کاکائو بخور تا از مریضی دور بمونی ! | تاثیرات کاکائو بر بدن
از خواص کاکائو میتوان به خاصیت ضد سرطان و کاهش انواع دیابت آن اشاره کرد که در ادامه بطور کامل توضیح داده شده است.
پر بازدید
کاکائو چیست؟ کاکائو یک خوراکی خوشمزه است که تاثیرات مثبت زیادی برای بدن دارد و دارای مواد مغذی بسیار زیادیست. همه عاشق خوردن کاکائو هستیم اما جدا از خوشمزگی، خواص کاکائو بسیار زیاد است. از فواید کاکائو میتوان به خاصیت ضد سرطان و کاهش انواع دیابت آن اشاره کرد.
خواص کاکائو چیست؟
ارزش غذایی کاکائو
شکلاتهای کاکائویی یا پودرهای کاکائو از محبوب تربن فراوردههای دانههای گیاهی کاکائو است. این ماده مصرفی دارای ویتامینهای مختلف و مواد مغذی بسیاری است که از شایعترین آنها میتوان به ویتامین K، ویتامین A، ویتامین E، فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، روس، مس، منگنز، سلنیم، فیبر، پروتئین و ریبوفلاوین اشاره کرد. مصرف پودر کاکائو به همراه شیر در وعده صبحانه و عصرانه از علاقهمندی های شهروندان ایرانی و سایر کشورها شده است. این در حالی است که بسیاری از افراد از خواص دارویی گیاه کاکائو غافل اند و بیشتر به مصرف فرآوردهها یا پودر این گیاه برای تفریحات و دورهمی های خود روی آورده اند.
برخی از خواص کاکائو تلخ
کاکائو تلخ غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند پلیفنلها و فلاونوئیدها بوده و علاوه بر آن، شکلات تلخ یک منبع غنی از مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم، آهن و مس است.
کالری، قند و محتوای چربی کاکائو تلخ بستگی به نوع شکلاتی دارد که انتخاب میکنید. سایر ترکیبات مغذی موجود در شکلات تلخ، فسفر، پتاسیم، ویتامین K ،B-12 و A سلنیوم و کلسیم هستند.
آنتیاکسیدانهای شکلات تلخ
شکلات تلخ یک آنتیاکسیدان قوی است. آنتی اکسیدانهای موجود در شکلات تلخ رادیکالهای آزاد و دیگر مولکولهای خطرناک را که باعث بیماریهایی مثل سرطان، پیری زودرس و بیماریهای قلبی میشوند، نابود میکنند.
بهبود سلامت قلب با شکلات تلخ
با وجود آنتیاکسیدانهایی مثل کاتچینها و پلیفنلها در شکلات تلخ، مصرف کاکائو تلخ میتواند به کاهش فشار خون و خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
مصرف متعادل شکلات تلخ انعطافپذیری شریانها را حفظ کرده و از خطر حملات قلبی و سکته مغزی جلوگیری میکند و سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد.
انواع کاکائو
شکلات تلخ یا شیرین نشده، شکلات نیمه شیرین، شکلات شیری، شکلات سفید، شکلات کوورچر و شکلات جایندویا از انواع فراوردههای کاکائو هستند که در تهیه انواع دسرها مورد استفاده قرار میگیرند. از شکلات تلخ برای لاغری و کاهش وزن بسیار استفاده میشود. علاوه بر آن افراد برای افزایش اشتها میتوانند از انواع دیگر این فرآوردهها استفاده کنند.
فواید کاکائو
کاکائو موجب شادی بیشتر میشود
کاکائو یکی از سالمترین خوراکیهایی است که میتوانید مصرف کنید. کاکائو حاوی یک مادهی روحیه بخش به نام آناندامید است که به عنوان مولکول سعادت شناخته میشود و احساس سرخوشی ایجاد میکند.
قوای جنسی را تقویت میکند
ترکیب روحیه بخش دیگری که در کاکائو وجود دارد PEAیا فنتیل آمین است که ترشح آندروفین و مواد شیمیایی عصبی مخدر گونهی نشاط بخش را تحریک میکند. اینها اغلب وقتی عاشق کسی میشویم و در حین رابطهی جنسی به صورت طبیعی ترشح میشوند. به علاوه، این مواد شیمایی قوای جنسی را تقویت میکنند که احتمالا به همین خاطر هدیه دادن شکلات در ولنتاین به معشوقهها از چنین محبوبیتی برخوردار است.
نوسانات خلقی هورمونی را متعادل میسازد
کاکائو سطح سروتونین مغز را افزایش میدهد، مادهی شیمایی که در مغز ایجاد خوشی میکند. وقتی زنها سندرم پیشاقاعدگی را تجربه میکند سطح سروتونین بدنشان به شدت افت میکند. اثبات شده است که کاکائو سطح هورمونهای آرامشبخش مغز را تقویت و احساس خوشی را احیاء میکند.
انرژی زیادی ایجاد میکند و با خستگی میجنگد
این منبع غذایی طبیعی یکی از بالاترین تجمعات منیزیم را دارد. منیزیم به جلوگیری از پوکی استخوان کمک میکند، دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد و فشار خون را پایین میآورد.
- پودر کاکائوی خام (۲ قاشق چایخوری) حاوی ۵۲ میلیگرم یا ۱۴٪ ارزش روزانه منیزیم است
- هر ۱۰۰ گرم دانهی کاکائوی خام حاوی ۲۷۲ میلیگرم یا ۶۵٪ ارزش روزانه منیزم است.
- میزان مصرف روزانهی توصیه شده برای مردان ۴۲۰ میلی گرم و برای زنان ۳۲۰ میلی گرم است.
فشار خون را به صورت طبیعی پایین میآورد
در مطالعهای که بر روی ۴۷۰ مرد سالخوردهی اهل زوتفن صورت گرفت، دریافتند که کاکائو فشار خون را در بیمارانی که هر روز مقدار کمی از آن مصرف میکنند کاهش میدهد.
۶. به سوخت و ساز و تعادل داخلی بدن کمک میکند
عدم دریافت آنتی اکسیدان کافی از طریق رژیم غذایی میتواند پیامدهای بلند مدت خطرناکی برای سلامتی داشته باشد. در یک مطالعه که در سال ۲۰۰۹ در کشور سوئیس انجام شد دریافتند کاکائو کمتر از دو هفته هورمون استرس یعنی کورتیزول را کاهش میدهد، سوخت و ساز را افزایش میدهد، و حتی فعالیت میکروبی معده را بهبود میبخشد.
از آفتاب سوختگی جلوگیری میکند
دانشمندان لندنی در مطالعهی جدیدی دریافتند کسانی که ۲۰ گرم کاکائو به مدت ۱۲ هفته مصرف میکنند قادر هستند دو برابر کسانی که کاکائو مصرف نمیکنند در زیر نور آفتاب بمانند. بدون آن که دچار آفتاب سوختگی بشوند.
با پوسیدگی دندان مبارزه میکند
مطالعات اخیر انجام شده در دانشگاه تولین نشان دادند که عصارهی پودر کاکائو در محافظت دندان در برابر پوسیدگی حتی از فلوراید نیز موثرتر عمل میکند. این عصارهی کریستالی شبیه کافئین به استحکام مینای دندان کمک میکند.
سرفه را درمان میکند
تئوبرومین موجود در کاکائو حتی بهتر از کدئین سرفه را درمان میکند. در واقع یک مطالعهی بریتانیایی توسط بنیاد ریهی بریتانیا به این نتیجه رسید که کدئین در پیشگیری از سرفه از دارونماها که هیچ عارضهی جانبی ندارند تنها کمی بهتر عمل میکند.
وضعیت گوارش را بهبود میبخشد
کاکائوی خام به لطف فیبر موجود در آن، آنزیمهای گوارشی بدن را تحریک میکند.
دارای چربیهای سالم است
بر خلاف آنچه بعضی از متخصصان حوزهی سلامت میگویند، بدن شما به چربی نیاز دارد. چربیها کمک دهندگانی هستند که برای: رشد، عملکرد ایمنی، و عملکرد متابولیک واکنشهای شیمیایی در بدن ایجاد میکنند. چربیهای سالم موجود در کاکائوی خام مشابه چربیهای تک اشباع شدهی موجود در روغن زیتون هستند.
از استرس اکسیداتیو پیشگیری میکند
پلیفنولهای موجود در کاکائو آنتی اکسیدانهایی هستند که از آسیب رادیکالهای آزاد به سلولها جلوگیری میکنند.
نشان داده شده است کاکائو ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتری از چای سبز و سیاه دارد. و از این رو میتواند از ابتلا به استرس اکسیداتیو جلوگیری کند.
یبوست را بر طرف میکند
پوستهی کاکائو سرشار از فیبر رژیمی است که به حفظ سلامت رودهی بزرگ کمک میکند.
در مطالعهای بر روی ۴۸ کودک دارای یبوست مشخص شد که کاکائو، به خصوص پوستهی آن، یبوست را کاهش میدهد. کسانی که مکمل کاکائو دریافت کرده بودند نسبت به کسانی که به آن ها دارونما داده شده بود حرکات رودهی سریعتری داشتند و از سفتی مدفوعشان کاسته شده بود.
اختلالات ذهنی را درمان میکند
افزایش گونه های اکسید کننده واکنش پذیر (ROS) در شروع اختلالات ذهنی نقش دارد.
به خاطر خواص آنتی اکسیدانی پلیفنولها، مصرف کاکائو میزان تولید ROS را کاهش میدهد که به طور جدی از انسانها در برابر بیماریهای مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل محافظت میکند.
مطالعهی آزمایشی دیگری نشان داد که کاتچینها و اپیکاتچینهای موجود در کاکائو از مسمویت و مرگ سلولهای مغزی در موشها جلوگیری میکند.
کلسترول بد را کاهش میدهد
مطالعهای بر روی ۴۸ نفر که در خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند و مطالعهی دیگری بر روی ۲۵ نفر که کلسترول عادی یا کمی بالا داشتند انجام شد و نشان داده شد که مصرف منظم پودر کاکائو کلسترل بد را کاهش و کلسترل خوب را افزایش میدهد.
ارسال نظر