شناسه خبر: ۶۴۶
لینک کوتاه کپی شد

تاثیرات عصبانی خوابیدن | عصبانیت | کنترل عصبانیت

میدونی عصبانی خوابیدن چه تاثیراتی در زندگیت میذاره؟ | هیچوقت اینگونه به رختخواب نروید!

عصبانی خوابیدن نه تنها عوارض بدی برای سلامت جسم شما دارد بلکه تاثیرات بسیار زیادی بر سلامت روان و روح شما نیز دارد.

عصبانی خوابیدن

پر بازدید

ترینی‌ها :

عصبانی خوابیدن با شما چکاری میکند؟ ساده ترین مسئله درباره قلب شماست هر زمان که عصبانی خوابیدن را تجربه می کنید غیرممکن است که با ضربان قلب 60 به خواب بروید! و همین مسئله شما را حتی پریشان تر می کند. عصبانی خوابیدن باعث ماندن افکار منفی در ضمیر ناوداگاه میشود و همین مسئله باعث دیدن خواب های پریشان می شود و در صبحگاه خلق شما را حتی تنگ تر از شب گذشته می کند!

 

چگونه قبل از خواب خشم خود را کنترل کنیم؟

استراحت کنید

بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید تا به خودتان کمک کنید تا وضعیت را آرام کنید استراحت کردن است. لباس‌ها را تا کنید یا ماشین ظرفشویی را خالی کنید. قبل از اینکه با همسرتان درگیر شوید پنج دقیقه به خودتان فرصت دهید تا آرام شوید. سپس زمانی را برای گفتگوی دوم تعیین کنید. بحث را به تعویق بیندازید اما مطمئن شوید که هر دوی شما با آن موافق هستید. زمان مشخصی را برای روز بعد برنامه‌ریزی کنید برای مثال، فردا صبح بعد از رفتن بچه‌ها به مدرسه یا هنگام پیاده روی با همدیگر صحبت کنید.

 

به صورت معکوس بشمارید

برای کنترل عصبانیت خود از ده به صورت معکوس بشمارید. اگر خیلی عصبانی هستید، از 100 شروع کنید. هنگامیکه شما در حال شمارش معکوس هستید، ضربان قلب شما کاهش می یابد و باعث می شود عصبانیت شما کاهش پیدا کند. همیشه این روش به زمان عصبانیت خیلی کارآمد است اما در زمان عصبانیت قبل از خواب حتی بیشتر هم کمکتان خواهد کرد زیرا حواستان را پرت میکند و شما کم کم به خواب میروید.

 

یک کلمه مناسب و آرامش بخش را تکرار کنید

کلمه یا عبارتی را پیدا کنید که به هنگام عصبانیت شما را آرام می کند. هنگامیکه قبل از خواب عصبانی می شوید آن کلمه یا جمله را چندبار در ذهن خود تکرار کنید. جمله هایی مانند: آرام باش، تو صبور هستی، صبر داشته باش، زود عصبانی نشو و … می توانند در کاهش عصبانیت شما موثر باشند و کم کم ذهن شما را خسته کند و به خواب بروید.

 

دلایل واقعی نهفته در پس خشم خود را کاوش کنید

آیا تا به حال بر سر موضوعی احمقانه وارد مشاجره شده اید؟ دعواهای بزرگ اغلب بر سر چیز کوچکی اتفاق می افتد ، مثلا بر سر ظرفی که نشسته کنار گذاشته شده یا یک تاخیر ده دقیقه ای. اما واقعیت این است که معمولاً در پس این بهانه های کوچک مسائل بزرگتری نهفته است. زمانی که متوجه شدید که خشم و عصبانیت شما به سرعت در حال افزایش است، از خود بپرسید ، “واقعاً از چه چیزی عصبانی هستم؟” شناسایی منبع واقعی ناامیدی و خشم به شما کمک می کند تا عصبانیت خود را بهتر بروز داده، اقدامات سازنده ای انجام دهید و برای دستیابی به یک راه حل تلاش کنید. حتی اگر در رختخواب هستید و آماده ی خوابیدن بیرون بیایید و با یک کاغذ و قلم خشمتان را ریشه یابی کنید.

 

به خودتان زمان بدهید

اولین جملاتی که هنگام عصبانیت به ذهنتان می رسد، مسلما چیزی نیست که باید بگویید. قبل از اینکه چیزی بگویید که باعث ناراحتی اطرافیان و یا خود شما بشود، به خودتان زمان بدهید. این کار باعث می شود شما  از حالت عصبانی خود دور شوید و آرامش را به شما باز می گرداند. به جای اینکه در رختخواب به ادامه ی بحث بپردازید سکوت کنید و در این زمانی که دارید به آرامی راجع به منشاء دعوایی که کردید فکر کنید.

 

نامه بنویسید

از رختخواب بیرون بیایید! خودتان هم میدانید که خوابتان نمیبرد و فقط قرار است با افکار مزاحم سر و کله بزنید پس بلند شوید و برای شخصی که شما را عصبانی کرده است نامه یا ایمیل بنویسید اما سریع آن را ارسال نکنید. وقتی که عصبانیت شما فروکش شد مجدد نامه را بخوانید اگر حرف هایی که نوشته اید منطقی بنظر می رسید، می توانید ارسال کنید و اگر دیدید حرف ها از روی عصبانیت و ناراحتی بوده آن را حذف کنید. اغلب، ابراز احساسات به شکلی مناسب بهترین گزینه است.

 

تاثیرات خشم

خشم مزمن که دائماً شعله ور شده و از کنترل خارج می شود می تواند عواقب جدی برای شما به همراه داشته باشد:

سلامت جسمانی

قرار داشتن مداوم درمعرض سطوح بالای استرس و عصبانیت شما را در معرض بیماریهای قلبی، دیابت، سیستم ایمنی ضعیف، بی خوابی و فشار خون بالا قرار می دهد.

 

سلامت روان

خشم مزمن همواره مقدار زیادی انرژی ذهنی را مصرف می کند و فکر شما را مخدوش می کند، در نتیجه تمرکز و لذت بردن از زندگی را برایتان دشوار می کند. همچنین می تواند منجر به استرس، افسردگی و سایر مشکلات روانی شود.

 

روابط

خشم کنترل نشده می تواند عمدتا باعث ایجاد زخم های پایدار در افرادی شود که بیشتر از همه دوستشان دارید و همچنین مانع از دوستی و روابط کاری سالم شود. عصبانیت افسار گسیخته باعث می شود تا دیگران نتوانند به شما اعتماد کنند، با شما صادقانه صحبت کنند و یا با شما احساس راحتی کنند ( این مساله خصوصاً برای کودکان آسیب زاست).

اگر زود از کوره در می روید، ممکن است احساس کنید کنترل خشمتان از دست شما خارج بوده و کارخاصی برای افسار زدن به این حیوان وحشی درونتان از شما بر نمی آید. اما باید بدانید که شما بیش از آنچه فکر می کنید میتوانید بر خشم خود کنترل داشته باشید. با پیدا کردن بینش در مورد دلایل واقعی خشم خود و با استفاده از ابزارهای کنترل خشم ذکر شده در اینجا می توانید احساسات خود را بدون آسیب رساندن به دیگران ابراز کرده و مانع از این شوید که خشمتان کنترل زندگی شما را به دست بگیرد.

 

سه نوع خشم و عصبانیت وجود دارد

سه نوع خشم وجود دارد که بستگی به موقعیتی که باعث شده عصبانی بشویم، متفاوت است. اینها عبارتند از: خشم منفعل، خشم آشکار و خشم قاطعانه. اگر عصبانی هستید، بهترین رویکرد و واکنش شما خشم قاطعانه است. در این قسمت هر کدام را به صورت مختصر بررسی خواهیم کرد:

خشم منفعل

خیلی از انسان ها دوست ندارند اعتراف کنند که عصبانی هستند، زیرا آنها نمی توانند احساسات منفی خود را بپذیرند و با آنها روبرو شوند به این حالت پرخاشگری منفعل می گویند. پرخاشگری منفعل با ساکت شدن هنگام عصبانیت، عبوس و گرفته شدن، به تعویق انداختن کارهای مهم، وانمود کردن به اینکه همه چیز خوب است نمایان می شود. پرخاشگری منفعل به کنترل کردن نیاز ندارد.

خشم آشکار

بسیاری از افراد تمایل دارند خشم و عصبانیت خود را به شدت ابراز کنند. آنها از نظر فیزیکی یا کلامی پرخاشگر می شوند و اغلب اوقات می توانند به خود یا دیگران آسیب برسانند. به این نوع از خشم و عصبانیت، پرخاشگری آشکار می گویند. این نوع از خشم در دعوا، قلدری، باج خواهی، متهم کردن، فریاد زدن، دعوا و بحث کردن، طعنه و انتقاد ظاهر می شود. پرخاشگری آشکار نیاز به کنترل دارد.

خشم قاطعانه

راه درست مقابله با خشم، کنترل ، صحبت کردن و گوش دادن، آماده بودن برای نشان دادن واکنش مناسب در آن موقعیت است. خشم قاطعانه می تواند به رشد روابط کمک کند. قبل از صحبت کردن فکر کنید، اجازه دهید طرف مقابل از خودش دفاع کند و نسبت به او انعطاف پذیر باشید. وقتی قاطعانه با خشم برخورد می کنید، نشان می دهید که بالغ هستید و به روابط خود و دیگران اهمیت می دهید.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر