شناسه خبر: ۵۷۸
لینک کوتاه کپی شد

ته چین مجلسی | ته چین قالبی | طرز تهیه ته چین

طرز تهیه ته چینی که دستپختت رو معروف میکنه! | برای مهمونی ته چین قالبی درست کن

ته چین مرغ یکی از لذیذترین غذاهای ایرانیست در این مقاله با یک روش کامل درست کردن ته چین آشنا میشوید.

ته چین

پر بازدید

ترینی‌ها :

ته چین یک غذای ایرانی است که طرفداران زیادی چه در ایران چه به لطف ایرانیان خارج نشین در خارج از ایران دارد! ته چین انواع مختلفی دارد و معمولا ساکنین هر شهر باتوجه به ذائقه غذاییشان ته چین مخصوص خودشان را دارند. در این مقاله میخواهیم درباره روش درست کردن یک ته چین مرغ فوق العاده صحبت کنیم!

 

مواد مورد نیاز ته چین برای 2 نفر :

سینه                                مرغ ۱ عدد

برنج                                 ۳ پیمانه
ماست چکیده                   ۱ پیمانه
کره                                 ۵۰ گرم  
زرده تخم مرغ                 ۲ عدد
پیاز متوسط                    ۱ عدد
گلاب                               ۱ فنجان
زرشک                            ۱۰۰ گرم
پودر قند                        ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع                    به میزان لازم
زعفران آب کرده            ۱ قاشق چایخوری
دارچین                         ۱ قاشق چایخوری
خلال پسته                  به میزان لازم
نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه    به میزان لازم
 

طرز تهیه ته چین مرغ ساده

مرحله اول

برای تهیه ته چین مرغ مجلسی در ابتدای کار، سینه مرغ را با ۲ لیوان آب و مقداری نمک و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کند.

مرحله دوم

زمانی که آب جوش آمد، کمی صبر می کنیم تا کف های درون گوشت مرغ خارج شود، سپس آنها را از روی سطح آب جمع می کنیم و دور می ریزیم. این کار باعث می شود طعم و بوی زهم گوشت مرغ به طور کامل گرفته شود.

مرحله سوم

در ادامه حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و اجازه می دهیم گوشت مرغ حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد تا نرم شود. وقتی که سینه مرغ پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش می کنیم. پیاز را شسته و پوست می کنیم.

مرحله چهارم

سپس به صورت نگینی خرد می کنیم. یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. پیاز ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. مرغ ریش ریش شده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم.

مرحله پنجم

هویج را به صورت خلالی یکدست خرد می کنیم، سپس فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا نرم شود و بپزد. نمک و فلفل و ادویه را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم.

مرحله ششم

در آخر زعفران دم کرده و زرشک را اضافه می کنیم.پس از اینکه کمی که حرارت دید، زیر آن را خاموش می کنیم و کنار می گذاریم. برنج را از قبل با کمی آب و نمک خیس می کنیم. یک قابلمه آب را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.

مرحله هفتم

سپس برنج را با کمی نمک به آن اضافه کرده و می گذاریم تا بپزد.نیم پز که شد آن را آبکش می کنیم. داخل یک کاسه، زرده تخم مرغ و ماست چکیده یا ماست پرچرب و زعفران دم کرده را به آن اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط می کنیم.

مرحله هشتم

نصف برنج را درون آن می ریزیم و مخلوط می کنیم.در این مرحله یک قابلمه مناسب را با کمی روغن مایع روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود. سپس برنج زعفرانی را کف قابلمه می ریزیم و آن را خوب صاف می کنیم. سپس از مخلوط مرغ و سبزیجات روی آن می ریزیم و صاف می کنیم.

مرحله نهم

لایه آخر برنج ساده را می ریزیم و روی آن را خوب صاف می کنیم و می گذاریم روی حرارت ملایم. دم کنی روی قابلمه گذاشته و صبر می کنیم تا ته چین پخته و طلایی شود. سپس به صورت قالبی بر می گردانیم و سرو می کنیم.

 مدت زمان پخت ته چین در فر چقدر است؟

مدت زمانی که برای پخت ته چین در داخل فر نیاز است در حدود یک ساعت و دمای مورد نیاز ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد است.

دلایل وا رفتن ته‌ چین 

این دلایل عبارت‌اند از:

گاهی به دلایلی ته‌چین شل شده و وا می‌رود.  دلیل شایع وا رفتن ته‌ چین، رعایت نکردن نسبت صحیح مواد اولیه است. تخم مرغ باعث چسبندگی مواد و قالبی شدن ته‌چین می‌شود.

بنابراین اگر مقدار تخم مرغ نسبت به برنج و ماست کم باشد، ته‌چین وا می‌رود.

برای هر‌ سه پیمانه برنج، ۱.۵ پیمانه ماست و ۲ عدد تخم مرغ لازم است. همچنین بهتر است به جای تخم مرغ کامل از زرده آن استفاده کنید.

دلایل بوی بد ته چین و راه های از بین بردن آن

معمولا بوی بد ته چین به دلیل مرغ آن است. برای رفع این مشکل می‌توانید:

قبل از پختن مرغ، آن را حدود یک ساعت در سس یا آبلیمو بخوابانید. می‌توانید مقداری سیر رنده‌‍شده نیز به آن اضافه کنید. به جای روش قبلی می‌توانید به مدت نیم ساعت تکه‌های مرغ را در مخلوط آبلیمو، سرکه و زردچوبه بخوابانید.

انواع ته چین

اگر گیاه خوار هستید و نمیخواهید در ته چینی که درست میکنید مرغ بریزید میتوانید سبزیجات را جایگزین کنید. سبزیجاتی مانند بادمجان ، هویج ، سیب زمینی، کدو ، قارچ و لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا سبز استفاده کنید.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر