شناسه خبر: ۴۷۳
لینک کوتاه کپی شد

چای سیاه | مضرات نوشیدن چای سیاه

از نوشیدن زیاد چای سیاه پرهیز کنید | مهم ترین عوارض مصرف افراطی چای سیاه

مصرف بیش از حد چای سیاه عوارضی دارد که از آن بی خبر هستید و در ادامه این خبر به آن می پردازیم.

چای سیاه

پر بازدید

ترینی‌ها :

چای سیاه جزو نوشیدنی های محبوب و پرطرفدار بین مردم است و تقریبا در هر خانه ای چای سیاه پیدا می شود. اگر از چای سیاه بیش از حد استفاده می کنید حتما این مقاله را تا انتها بخوانید.

مضرات نوشیدن زیاد چای سیاه

  • احتمال کاهش جذب آهن

تانن‌ها (ترکیبات پلی فنول که باعث تلخی نوشیدنی‌هایی مانند چای می‌شوند) ممکن است مانع از جذب آهن در بدن شوند، در صورت مصرف بیش از ۴ فنجان چای، این اتفاق رخ می‌دهد که بدن شما نمی‌تواند آهن خوراکی‌هایی مانند اسفناج یا لوبیا را جذب کند.

  • افزایش استرس و اضطراب

برگ‌های چای به‌طور طبیعی حاوی کافئین هستند. مصرف بیش از حد کافئین از چای یا هر منبع دیگری ممکن است به احساس اضطراب، استرس و بی‌قراری کمک کند. یک فنجان متوسط ​​(۲۴۰ میلی‌لیتر) چای بسته به نوع و روش دم کردن، حدود ۱۱ تا ۶۱ میلی‌گرم کافئین دارد. چای سیاه نسبت به انواع سبز و سفید دارای کافئین بیشتری است و هر چه بیشتر چای خود را دم کنید، محتوای کافئین آن بیشتر می‌شود؛ بنابراین از مضرات چای مانده می‌توان به کافئین زیاد آن اشاره کرد. تحقیقات نشان می‌دهد که دوزهای کافئین کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در روز بعید است که در اکثر افراد باعث اضطراب قابل توجهی شود. با این حال، برخی از افراد نسبت به سایرین نسبت به اثرات کافئین حساس‌تر هستند و ممکن است نیاز به محدود کردن بیشتر مصرف خود داشته باشند. اگر متوجه شدید که عادت چای شما باعث می‌شود که احساس عصبانیت یا عصبانیت کنید، می‌تواند نشانه‌ای از مصرف بیش از حد آن باشد و ممکن است بخواهید برای کاهش علائم آن را کاهش دهید.

  • حالت تهوع

برخی از ترکیبات موجود در چای ممکن است باعث حالت تهوع شود، به‌خصوص زمانی که به مقدار زیاد یا با معده خالی مصرف شود و این موضوع از مضرات چای برای معده است. تانن موجود در برگ چای عامل طعم تلخ و خشک چای است. ماهیت قابض تانن‌ها همچنین می‌تواند بافت گوارشی را تحریک کند و به‌طور بالقوه منجر به علائم ناراحت کننده مانند حالت تهوع یا درد معده شود. مقدار چای مورد نیاز برای داشتن این اثر می تواند به طور چشمگیری بسته به فرد متفاوت باشد. می‌توانید کمی شیر اضافه کنید یا مقداری غذا همراه با چای خود میل کنید. تانن‌ها می‌توانند به پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌های موجود در غذا متصل شوند، که می‌تواند تحریک گوارشی را به حداقل برساند.

چای سیاه

  • عوارض بارداری

قرار گرفتن در معرض سطوح بالای کافئین از نوشیدنی‌هایی مانند چای در دوران بارداری ممکن است خطر عوارضی مانند سقط جنین و وزن کم نوزاد هنگام تولد را افزایش دهد. داده‌های مربوط به خطرات کافئین در دوران بارداری متفاوت است و هنوز مشخص نیست که چه میزان از آن بی‌خطر است. با این حال، اکثر تحقیقات نشان می‌دهند که اگر مصرف روزانه کافئین خود را کمتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم نگه دارید، خطر عوارض نسبتاً کم باقی می‌ماند. برخی از افراد ترجیح می‌دهند به جای چای معمولی دمنوش‌های گیاهی بدون کافئین بنوشند تا در دوران بارداری در معرض کافئین قرار نگیرند. با این حال، استفاده از همه چای‌های گیاهی در دوران بارداری بی‌خطر نیست. به عنوان مثال، دمنوش های گیاهی حاوی کوهوش سیاه یا شیرین بیان ممکن است باعث زایمان زودرس شود و باید از مصرف آن اجتناب شود.

  • مضرات چای سیاه برای کلیه

چای سیاه سرشار از اگزالات است، ترکیبی که به‌طور طبیعی در بسیاری از غذاها یافت می‌شود. مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند منجر به سنگ کلیه شود. به‌عنوان مقایسه، هر فرد به طور متوسط ​​بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم اگزالات در روز مصرف می‌کند. یانگکوئیست می‌گوید: «این نوع نارسایی کلیه به دلیل مصرف بیش از حد میوه ستاره، میوه خیار، ریواس و بادام زمینی نیز گزارش شده است.» بنابراین یکی از عوارض جدی مصرف بیش از حد چای می‌تواند به دلیل مضرات چای سیاه برای کلیه باشد.

چگونه عوارض مصرف و مضرات چای سیاه را کاهش دهیم؟

کاهش مصرف روزانه چای یا افزودن کمی شیر به فنجان چای می‌تواند مضرات چای سیاه را تا حدودی پوشش دهد. همچنین مصرف چای با هر یک از موادغذایی زیر (یا دم کردن آن با برخی از ادویه‌های زیر) می‌تواند به کاهش اثرات منفی این نوشیدنی شرقی کمک کند:

لیمو ترش،  نعنا،  زنجبیل،  دارچین،  خرما،  شکلات تلخ،  زیره،  پونه کوهی،  آویشن

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر