شناسه خبر: ۳۳۶
لینک کوتاه کپی شد

خواص برنج قهوه ای | مواد مغذی برنج قهوه ای | روش پخت برنج قهوه ای

برنج قهوه ای چیست + خواص و طرز تهیه

برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید خواص فوق العاده ای دارد. کافیه یک بار امتحان کنید.

برنج قهوه ای

پر بازدید

ترینی‌ها :

برنج قهوه ای از جنس همان برنج سفید است با این تفاوت که در برنج سفید ، لایه های بیرونی شالی بطور کامل برداشته می شود ولی در برنج قهوه ای فقط لایه اول آن برداشته می شود.برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید سرشار از آهن , روی , فسفر , منگنز , کلسیم , منیزیم , پتاسیم سلنیم , ویتامین های E ,B1 , B2 , B3 , B6 , K  است که باعث می شود خواص بهتری داشته باشد.

چرا برنج قهوه ای بخوریم؟

برنج قهوه ای منبع قوی از پروتئین است و مقدار زیادی فیبر به رژیم غذایی شما می افزاید و اسدهای چربی را که برای تندرستی شما لازم است را فراهم می کند.برنج قهوه ای در واقع یک برنج سبوس دار است که می توان آن را جزء دسته غلات به حساب آورد.

از جوانه برنج قهوه ای هم که خواص زیادی دارد استفاده می کنند که با قرار دادن این برنج در آب بعد از چند ساعت تهیه می شود.

معمولاً خیلی از مردم خوردن برنج سفید را به برنج قهوه ای ترجیح می دهند ولی با خوردن یک وعده این برنج به خوشمزگی و خواص خوب آن پی می برند.

مواد مغذی برنج قهوه‌ای

در مقایسه با برنج سفید، برنج قهوه‌ای مواد مغذی بیشتری برای عرضه دارد. ارزش غذایی یک پیمانه برنج قهوه‌ای بدین شرح است:

  • کالری: ۲۱۶
  • کربوهیدرات: ۴۴ گرم
  • فیبر: ۳.۵ گرم
  • چربی: ۱.۸ گرم
  • پروتئین: ۵ گرم
  • تیامین (ب ۱): ۱۲%
  • نیاسین (ب ۳): ۱۵%
  • پیریدوکسین (ب ۶): ۱۴%
  • اسید پانتوتنیک (ب ۵): ۶%
  • آهن: ۵٪
  • منیزیم: ۲۱٪
  • فسفر: ۱۶٪
  • روی: ۸٪
  • مس: ۱۰٪
  • منگنز: ۸۸٪
  • سلنیوم: ۲۷٪

خواص برنج قهوه ای

۱. تقویت سیستم ایمنی

برنج قهوه ای مقادیر قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات فنلی ضروری دارد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. این ماده‌ی خوراکی توانایی بدن در مبارزه با عفونت‌ها را بهبود می‌بخشد.

2. تقویت سلامت استخوان‌ها

برنج قهوه ای به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. این ماده سرشار از منیزیم است که همراه با کلسیم رشد ساختار فیزیکی استخوان‌ها را فراهم می‌کند. برنج قهوه ای غنی از منیزیم مانع از دمیلینه شدن (میلین یک نوع پروتئین است که الیاف عصبی را می‌پوشاند و از آنها حفاظت می‌کند. بدون میلین، مغز و نخاع نمی‌توانند با سایر عصب‌هایی که در بدن وجود دارد ارتباط برقرار کنند. ممکن است میلین ملتهب شود یا تخریب گردد. به این فرایند دمیلینه شدن می‌گویند) استخوان می‌شود و برای عارضه‌هایی مانند آرتریت و پوکی استخوان مفید است.

3. رفع بی خوابی

برنج قهوه ای برای درمان بی‌خوابی نیز مفید است. این خوراکی منبع طبیعی ملاتونین یا همان هورمون خواب است و با تمدد اعصاب باعث افزایش کیفیت خواب می‌شود.

4. درمان افسردگی

جوانه‌ی برنج قهوه ای خاصیت ضدافسردگی دارد و به مبارزه با اختلالات اضطرابی کمک می‌کند. یک مطالعه‌ی تحقیقاتی نشان داده است که جوانه‌ی برنج قهوه ای حاوی اسیدهای آمینه‌ی ضروری مانند گلوتامین، گلیسیرین و گاباست. این عناصر در مهار و کاهش فعالیت انتقال‌دهنده‌های عصبی مؤثر هستند. انتقال‌دهنده‌های عصبی پیام‌های مرتبط با اضطراب، افسردگی و استرس را به مغز منتقل می‌کنند؛ در نتیجه با کاهش فعالیت آنها فرد یک آرامش نسبی را تجربه می‌کند.

5. تقویت سلامت قلب و عروق

برنج قهوه ای مقادیر زیادی سلنیم دارد که برای سلامت قلب مفید است. مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای به کاهش انسداد عروق در نتیجه‌ی تجمع چربی‌ها کمک می‌کند. این عمل در کاهش خطر ابتلا به اختلالات قلبی مانند فشار خون بالا و بیماری‌های عروقی مؤثر است. مطالعاتی که در این‌ مورد انجام شده نشان می‌دهد بافت اطراف دانه‌ی برنج قهوه ای اجزای سالمی دارد که در برابر آنژیوتانسین ۲ (نوعی پروتئین غدد درون ریز) که در افزایش فشار خون و تصلب شرایین یا سخت شدن عروق دخیل هستند، مقاومت می‌کند.

 6. کنترل چاقی

از فواید برنج قهوه ای تأثیر آن در کنترل وزن افرادی است که با چاقی مبارزه می‌کنند. این برنج حاوی منگنز است که به سنتز چربی بدن کمک می‌کند. مطالعاتی که در این زمینه انجام شده، نشان داده است مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای دارای اثرات مثبت بر روی بدن است؛ چون موجب کاهش شاخص توده‌ی بدن و چربی آن می‌شود. برنج قهوه ای به افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز که یکی از آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی است و همچنین به بالا رفتن سطح کلسترول خوب (HDL) در افراد چاق کمک می‌کند. جوانه‌ی برنج قهوه ای هم اثرات ضدچاقی مؤثری دارد.

طرز تهیه برنج قهوه ای دمی
 

طرز تهیه برنج دمی در طرز تهیه برنج قهوه ای به‌صورت دمی، نیاز به موادی اضافه‌تر نسبت به دستورالعمل‌های بالا نداریم و فقط روش پخت متفاوت خواهد بود. از آن‌جایی که پخت برنج قهوه‌ای به‌صورت دمی کمی طول می‌کشد، بهتر است قبل از شروع آماده‌کردن سایر قسمت‌های غذا، آن را آماده کنید. حین انجام سایر کارهای پخت‌وپز، برنج را هم زیر نظر داشته باشید و تا زمانی که بقیه غذای شما آماده شود، برنج نیز آماده خواهد بود. مواد لازم مشابه روش قبل است. آب و برنج را به همراه نمک و روغن به قابلمه اضافه کنید. مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. شعله را کم کنید و در قابلمه را روی آن بگذارید تا حدود 30 دقیقه بپزد. پس از جذب آب، اجازه دهید 15 الی 25 دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس زیر قابلمه را خاموش کرده و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر هم بماند تا خوب جا بیفتد. پس از آن، با چنگال برنج را هوادهی و سرو کنید.

نسبت آب به برنج قهوه ای در روش دمپختک:

برای برنج خیس شده:

1 فنجان برنج+ 1 و 2/1 فنجان آب

برای برنج خیس نشده: 1 فنجان برنج + 2 فنجان آب

مدت زمان دم کشیدن برنج قهوه ای با روش دمپختک:

برای برنج خیس شده: 15 دقیقه + 10 دقیقه

برای برنج خیس نشده: 25 دقیقه + 10 دقیقه

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد