کراتینه مو | مضرات کراتینه کردن مو | عوارض کراتینه کردن مو
عوارض کراتینه کردن مو | کراتینه مو درمان قطعی یا موقتی؟
اگر قصد کراتینه کردن موهای خود را دارید باید با عوارض آن قبل از انجام کار آشنا شوید. با ما همراه باشید.
پر بازدید
اگر از موهای وز خسته شدید و دوست دارید همیشه موهای لخت و خوش حالتی داشته باشید، کراتینه کردن مو پیشنهاد خوبی برای شماست. کراتینه کردن مو داراى عوارض جانبى کوتاه مدت و بلند مدت زیادى است و بهتر است قبل از اقدام به این کار، تمام جوانب آن را در نظر بگیرید. یکى از عوارض طولانى مدت کراتینه کردن مو این است که ممکن باعث ایجاد سرطان شود. کراتین داراى ماده اى شیمیایى به نام فرمالدئید است که به عنوان القا کننده سرطان در بین مردم شناخته شده است.
کراتینه مو یک روش صافی مو است که ظهور آن را از کشور برزیل می دانند. در این روش به کمک مواد شیمیایی تلاش می شود تا انواع فر های مو باز شده و ظاهر صافی داشته باشد. این روش جزء روش های نیمه دائم صاف کردن موها به شمار می آید. علاوه بر صاف کردن مو، کراتینه مو موجب نرمی و لطافت مو ها نیز می شود. اما این روش زیبایی مو می تواند عوارض جانبی زیادی نیز داشته باشد که در زیر به آن پرداخته می شود. در این مقاله به عوارض کراتین مو می پردازیم. با ما همراه باشید.
کراتینه کردن مو روشى موثر براى نرم کردن، افزایش درخشندگى و صاف کردن موهاى آسیب دیده و خشک است. اما قبل از کراتینه، باید خساراتى که به ساختار مو وارد مى شود را بشناسید.
کراتین یکى از رایجترین موادى است که در صنعت آرایشى و بهداشتى کاربردهاى گسترده اى دارد. زمانی که فیبر موجود در ساختار مو، در اثر استفاده هاى مکرر سشوار، اتو کشیدن مو، قرار گرفتن زیاد در معرض اشعه هاى خورشیدى و یا استفاده بیش از حد از محصولات شیمیایى، از بین رفته است، با استفاده از کراتین مى توان فیبر از دست رفته را بازگرداند.
کراتین نوعى پروتئین است که در مو، پوست و ناخن ها یافت مى شود، همچنین این ماده در بعضى اندام هاى داخلى و غدد بدن نیز حضور دارد. در حقیقت، کراتین نوعى پروتئین است که نقش حفاظت را به عهده دارد. کراتینه کردن داراى عوارض جانبى کوتاه مدت و بلند مدت زیادى است و بهتر است قبل از اقدام به این کار، تمام جوانب آن را در نظر بگیرید.
در مجموع هر مادهی شیمیایی که باعث تولید فرمالدئید شود، میتواند عوارض زیر را برای انسان به همراه داشته باشد:
-
مشکلات تنفسی: فرمالدئید خبر بدی برای راههای هوایی فوقانی بدن شماست. غلظت بالای 50 قسمت در میلیون میتواند باعث ایجاد مایع در ریهها یا تحریک برونش شود. حتی غلظتهای پایینتر از این ماده شیمیایی میتواند باعث سفتی قفسه سینه، خس خس سینه، سرفه و احساس سوزش در ریهها و بینی شود.
-
سوزش چشم: هنگام استفاده از فرمالدئید در نزدیکی چشم باید 100 درصد مراقب باشید. تماس مستقیم چشمی میتواند باعث ایجاد زخم یا کدرشدن قرنیه یا در موارد شدید کوری شود. اما حتی اگر فرمالدئید به چشم شما هم نرود، باز هم میتواند باعث سوزش، قرمزی، خارش و ریزش اشک شود.
-
واکنشهای پوستی: احساس سوزش خفیف در طول درمان کراتینه بسیار رایج است. اما برخی از افراد نیز درماتیت تماسی آلرژیک، کهیر و التهاب را تجربه میکنند.
-
مشکلات سیستم گوارش و شکمی: شما هرگز نباید فرمالدئید بخورید. مصرف حتی مقدار کمی از آن میتواند باعث تهوع، استفراغ و درد معده شود. در موارد شدید، ورود فرمالدئید به معده میتواند باعث آسیب به اندامهای داخلی و مرگ شود.
-
بارداری: قرارگرفتن در معرض فرمالدئید ممکن است منجر به مشکلات باروری و افزایش خطر سقط جنین شود. بنابراین اگر حامله هستید و یا تصمیم به باردارشدن دارید، قبل از دریافت کراتینه درمانی با پزشک خود صحبت کنید.
موهای وز شده رو چطور لطیف و نرم کنم؟
حال شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که اصلا چرا در محصولات کراتینه از ماده شیمیایی سمی فرمالدئید استفاده میشود؟ پروتئین کراتین اگرچه موهای شما را درمان میکند، اما وظیفهی صافکردن موها و حفظ طولانی مدت اثرات این درمان به وجود فرمالدئید بستگی دارد.
درواقع کراتینهکردن با یک محصول فاقد فرمالدئید ممکن است باعث صافشدن موهای شما نشود و همچنین بیش از یک الی دو ماه روی موهایتان دوام نداشته باشد. اگرچه وجود فرمالدئید از جدیترین خطرات کراتینهکردن موها است اما تنها خطر آن محسوب نمیشود در ادامه به سایر عوارض می پردازیم
افزایش خطر ابتلا به سرطان:
معمولا مواد کراتینه مو دارای فرمالدئید های فراوانی هستند که این موارد باعث تحریک سلول های پوستی شده و خطر ابتدا به سرطان را افزایش می دهند. البته از سوی دیگر این ترکیبات در زمان کراتینه مو موجب صاف شدن و بازسازی موها خواهند شد. اگر فرمالدئید ها به میزان کم در مواد آرایشی وجود داشته باشند، مشکل ساز نخواهد بود، اما حجم زیاد آن باعث قرمزی، خارش، سوزش پوست و در موارد حاد باعث سرطان های پوستی خواهد شد. پیشنهاد می شود اگر نشانه های آلرژیک در شما وجود دارد، هیچ گاه از مواد کراتینه برای صاف کردن موهای خود استفاده ننمایید.
افزایش ریزش مو:
ریزش موها یکی از عوارض شایع کراتینه مو است. مواد شیمیایی موجود در مواد کراتینه با توجه به جنس موهای افراد می تواند تاثیرات متفاوتی را از خود نشان دهد در بعضی افراد که دارای موهای شکننده می باشند، باعث نازک تر شدن موها، افزایش ریزش و در ادامه کچلی می شود. به صورت کلی این مورد غیر قابل انکار است که مواد کراتینه به همراه گرمای اتو مو باعث آسیب رساندن به فولیکول مو می شود.
ایجاد واکنش های آلرژیک:
به صورت کلی مواد آلدئیدی که در ساختار مواد کراتینه مو وجود دارند باعث ایجاد علائم آلرژیک می شوند. در بعضی موارد با خارش سطحی و قرمزی پوست این علائم برطرف می شود اما در موارد حاد موجب اگزمای حاد خواهد شد.
باید توجه داشته باشید که پس از کراتینه نباید موها ۲ الی ۳ روز شستشه شوند. این مورد برای افرادی که دارای موهای چرب هستند و چربی موجب ریزش می شود؛ گزینه خوبی محسوب نمی شود.
آسیب به مو:
به صورت کلی کراتینه مو موجب نرم شدن موها می شود اما نوع و کیفیت مواد کراتینه می تواند نتیجه عکس داشته باشد. در برخی از افراد مشاهده شده است که این تکنیک باعث خشکی و شکنندگی مو ها می شود. آسیب های پس از کراتینه مو گاها بین ۶ الی ۸ ماه باقی مانده اند.
کراتینه کردن، به چه کسانی توصیه می شود؟
کسانی که بیش از حد موهای خود را سشوار می کشند یا موهایی به شدت فر و حالت ناپذیر دارند، می توانند از کراتینه کردن موها بهره ببرند.بعد از کراتینه کردن، وز و ناهمواریهای موها به شکل قابل توجهی از بین می رود و نیاز کمتری به سشوار و اتوی مو خواهید داشت.توجه داشته باشید که در دوران بارداری و زمانی که موهایتان از شدت رنگ شدن، ضعیف و آسیب دیده است، از کراتینه کردن موها خودداری نمایید
ارسال نظر