لبو | خواص لبو | فواید لبو در بارداری
خانومای باردار لبو مصرف کنن یا نه؟ | خواص خوردن چغندر در بارداری
یکی از مفید ترین خوراکی هایی که در دوران بارداری باید حتما از آن استفاده کرد لبو است که در این مطلب تمام خواص آن را شرح میدهیم با ترین تاپ همراه باشید.
پر بازدید
فوایدی که خوردن چغندر یا همان لبو در بارداری داره رو میدونستی؟! لبو یکی از مواد خوراکی مفید برای مادران باردار است. در این بخش از سلامت سایت ترین تاپ به فواید لبو یا همان چغندر در زمان بارداری می پردازیم. با ما همراه باشید.
آیا می توان در دوران بارداری لبو خورد؟
خانم های باردار می توانند مقادیر متوسطی از لبو را در دوران بارداری خود میل کنند . مقدار مناسب مصرف لبو در دوران بارداری چیزی حدود دو عدد در روز می باشد . این گیاه دارای خواص تصفیه کنندگی خون، سم زدا و احیا کننده بدن است و می توان آن را به صورت خام و یا پخته شده و یا آب گرفته شده میل کرد.
فواید لبو (چغندر) یا آب چغندر در دوران بارداری
1. جلوگیری از ناهنجاری های مادرزادی:
دانشمندان دریافتند که چغندر جزو مواد غذایی است که بیشترین مقدار اسید فولیک را دارد. این ماده به رشد سیستم عصبی نوزادان کمک کرده و خطرات ناشی از بروز ناهنجاری های مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا را به حداقل می رساند.
2. تقویت سیستم ایمنی:
لبو دارای خواص آنتی اکسیدانی است و می تواند ایمنی بدن را تقویت کند . زنان باردار برای جلوگیری از بروز انواع بیماری ها و عفونت ها به میزان ایمنی بدنی بالایی احتیاج دارند .
3. تقویت دندان ها:
چغندر دارای مقادیر بالای سیلیس است و بدن را قادر می سازد که از مواد معدنی مانند منیزیم و مس استفاده کند . علاوه بر این، کلسیم و منیزیم موجود در لبو به تقویت دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی آن ها کمک خواهند کرد .
4. افزایش متابولیسم:
چغندر حاوی پتاسیم است و این ماده به تعادل الکترولیت ها کمک کرده و سوخت و ساز بدن را به طور قابل توجهی کنترل می کند . این ماده همچنین به حفظ فشار خون مادر در دوران بارداری نیز کمک خواهد کرد .
5. جلوگیری از درد مفاصل و تورم:
چغندر حاوی مقادیری از بتالین می باشد که به عنوان یک ماده ضد التهاب قوی عمل می کند . این ماده از بروز درد و تورم در مفاصل جلوگیری می کند .
6. تصفیه خون:
چغندر دارای خواص تصفیه کنندگی خون است و خطر بروز بیماری ها و عفونت های مختلف را در جنین کاهش می دهد . مصرف آب چغندر، قدرت بدنی را تقویت کرده و فشار خون را کنترل می کند .
7. جلوگیری از کم خونی:
آهن موجود در لبو تعداد هموگلوبین های خون را تقویت می کند و از بروز کم خونی در مادر جلوگیری می کند .
8. سلامت کبد:
گروهی از آنتی اکسیدان ها به نام بتاسیانین در لبو وجود دارند که دارای خواص پاک کنندگی کبد هستند و سلامت آن را تضمین خواهند کرد.
9. کمک به رشد جنین:
میزان اسید فولیک موجود در لبو به رشد مناسب جنین کمک خواهد کرد .
10. هضم آسان :
فیبر رژیمی موجود در چغندر، هضم را بهبود بخشیده و به عملکرد بهتر روده کمک خواهد کرد . این امر باعث جلوگیری از بروز یبوست در مادران باردار خواهد شد .
آیا مصرف لبو و چغندر در دوران بارداری، باعث بروز عوارض جانبی خاصی می شود؟
در صورت توصیه پزشک به عدم مصرف بیش از حد لبو در دوران بارداری ، دلایل محکمی برای این توصیه وجود خواهد داشت. از جمله :
- چغندر حاوی بتائین است که میتواند باعث تهوع ، استفراغ، اسهال و مشکلات گوارشی شود .
- مقادیر بالای اگزالات موجود در لبو ممکن است باعث بروز سنگ گلیه در فرد شود .
- نیترات موجود در لبو ، ممکن است باعث بروز خستگی در فرد شود .
- لبو همچنین ممکن است باعث بروز بوتریا شود ، شرایطی که در آن ادرار و مدفوع به رنگ قرمز در خواهند آمد .
در دوران بارداری چگونه می توان لبو و چغندر را مصرف کرد ؟
- لبو را خرد کرده و با سایر سبزیجات دیگر مخلوط کنید و در نهایت به عنوان سالاد میل کنید.
- لبو را همراه با سایر سبزیجات پخته و میل کنید.
- لبو را همراه با نمک و فلفل بجوشانید و به عنوان یک غذای سالم میل کنید .
- با آب هویج، یک صبحانه عالی و یا نوشیدنی عصرانه برای خود تهیه کنید.
- چغندر را رنده کرده و با مواد دیگر ترکیب کنید و میل کنید.
بهترین زمان برای مصرف لبو در دوران بارداری چه زمانی است؟
از آن جایی که این گیاه دارای مقادیر بالای اسید فولیک است و به رشد نخاع کودک کمک می کند ، بهتر است آن را در 3 ماه اول بارداری خود مصرف کنید . به گفته سازمان غذا و دارو آمریکا، یک خانوم باردار باید روزانه 400 تا 800 میلی گرم اسید فولیک مصرف کند که این مقدار برابر با مصرف 100 تا 150 گرم لبو می باشد . مصرف این گیاه در 3 ماه دوم بارداری نیز به داشتن یک بارداری سالم و بی خطر کمک می کند .
از پزشک خود در زمینه میزان مصرف و زمان مناسب برای مصرف لبو در دوران بارداری خود، راهنمایی بخواهید، به این ترتیب می توانید از بروز عوارض احتمالی آن جلوگیری کنید.
ارسال نظر